2020

69 posts


Nyårsafton 2020!

2020-12-31 - Uncategorized


Nyårsafton var en öppen fråga väldigt sent inpå, men vi lyckades spika våra planer tillslut. Och årets nyårsoutfit måste ha varit min billigaste hittills... Sammetsklänningen hittade jag på rea, skärpet lika så, jag tror totalsumman landade på nätta 300 kr! Hur oförskämt är inte det? Klänningen satt som en smäck och var hur fin som helst!

Trots alla dessa restriktioner bestämde vi oss för att fira nyår tillsammans med Björn och Amanda + ytterligare tre vänner till dem. Vi alla hjälptes åt med middagen och jag stod för huvudrätten - Beef Wellington! Denna förbereddes dagen innan och på nyårsafton var det "bara" att tillaga den på plats.

Att hitta en taxi var inte det lättaste... Vi fick vänta nästan 30 min (i vanliga fall tar det inte ens 5 min) och priset ska vi inte ens prata om! Men, vi åkte iaf in till St Eriksplan där vi skulle umgås i en stor våning! Gud vad jag tycker om de där två, Amanda är så himla mysigt och Björn är Björn... Vad finns det att inte tycka om liksom?! 

Kvällen var riktigt härlig och maten blev lyckad, även om ugnen bråkade med oss och köttet tog 1,5 h att få upp till 42 grader ^^ Tolvslaget skålades in med tomtebloss och skumpa, sedan dansade och skrattade vi hela vägen till vi åkte hem på morgonen! 


En annorlunda julafton

2020-12-24 - Uncategorized


Att fira julafton på varsina håll är lite konstigt, det ska erkännas. Men, med tanke på omständigheterna tycker jag ändå att vi alla gjorde det bästa av situationen. Min mamma har Corona, Johans pappa och sambo med, så det var bara att stanna hemma för samtliga. 

Men, Johan och jag lagade mat och snapsade med varandra innan vi ringde upp våra familjer och försökte köra en facetime med det, men det var tydligare lättare sagt än gjort ^^


Nya garderober i sovrummet!

2020-12-19 - Interior


Efter att ha lagt husplanera på is för ett par år, bestämde vi oss för att bygga garderober i sovrummet istället. Men, det har varit svårt att få tag i snickare som haft tid inom en snar framtid. Den första snickaren vi bokade in kunde inte hjälpa oss förrän i slutet på maj (!), men sen fick jag tag i Janax Snickeri som lovade oss att de kunde hjälpa oss innan julledigheten. Och mycket riktigt, förra veckan ringde Kjell från Janax och sa att de nu hade monterat och målat våra skåp, de var redo att montera allt efter helgen.

Idag dök de upp - fyra snickare bar in samtliga stommar och två stannade kvar. De började snickra strax efter kl 10, stack iväg en timme på lunch vid 12 och var klara samt ihopackade innan kl 15! Vilket team! De två snickarna som stannade var så himla härliga, duktiga och snabba! De höll så god ton hela tiden, vi hörde dem skoja och sjunga till julmusiken medan de byggde ihop allt. 

Vi är så nöjda, så himla nöjda! Det blev superbra och jag är så glad att vi inte snålade på något och faktiskt köpte de riktiga handtagen från Buster & Punch. De är så sjukt dyra, men så värt det imo!


Middag med Björn och Amanda

2020-12-19 - Uncategorized


När vi sågs hemma hos Björn och Amanda senast, på Halloween, så pratade vi om att eventuellt ha en födelsedagsmiddag här hemma, men iom. de nya riktlinjerna för Covid antog jag att det rann ut i sanden. Men, Amanda hörde av sig och vi bestämde oss för att göra en lite middag, bara vi fyra! 

Vi bestämde oss för att bjuda på rårakor och rom till förrätt, sedan blev det tacos på flankstek! Så gott!

Underbart skönt att få umgås med lite människor man tycker om, det blir verkligen så ensamt att bara sitta hemma hela tiden, även om vi är två.


Glögg Johan

2020-12-19 - Cocktails


Idag fick vi spontanbesök av Martin. Han hade massor med hemmagjord glögg över efter Lucia så han svängde förbi med både glögg och adventfika! Och vilken glögg vi fick - Glögg Johan!! 


Födelsedagsmiddag på Oaxen

2020-12-16 - Restaurants


Idag smet jag ifrån jobbet ett par timmar tidigare för att göra mig iordning. Jag duschade, fönade håret, målade naglarna, sminkade mig... drack ett glas rött ^^Sedan hintade Johan om att vi skulle ta båten in till stan... Där gick min gissning i stöpet, jag trodde nämligen att vi skulle äta på Aloë. Jag slängde på mig klackarna och min fina kappa, sedan hoppade vi på båten... och gick av vid Gröna Lund. Nu visste jag vart vi skulle - Oaxen!

Vi besökte Oaxen Slip i somras, men oj vilken skillnad det var på Oaxen Bar! Vi var först på plats och hade hela restaurangen för oss själva i nästan en timme. Vi tog in varsin GT och sedan började rätterna rulla in. Så himla gott! Nästan så att jag föredrog menyn i sin helhet > Frantzén. Fina trädetaljer, goda smaker, mysig lokal. Vi beställde in mellanpaketet för viner och det kanske var en miss, för sista glaset vin var då inte värt 600 kr mer än det billiga paket (eftersom det var det enda glaset som byttes ut mellan det billiga och mellanpaketet.

Förstår inte varför Johan spenderar de här pengarna på mig, jag förtjänar det inte! 


Idag blir jag 34 år!

2020-12-15 - Uncategorized


Idag fyller jag 34 år... 34!!! Jag fattar inte att jag börjar bli så gammal. Jag fick uppdukad frukost med omelett och bacon, det börjar bli tradition här. Johan pussade mig på kinden och räckte mig en present, däri låg ett par superfina örhängen, men Johan var inte säker själv... Han tyckte jag skulle åka in och kolla om det fanns några andra som jag ville ha. 

Han poängterade att jag skulle få min "riktiga" present under morgondagen, men han hade köpt ingredienser för rårakor med löjrom och smetana till kvällen! Johan ställde sig vid spisen och jag log mig ner vid bordet med ett glas vin. Himla skönt att bli serverad (även om jag har svårt att hålla mig borta från köket). 

Det ringde dessutom på dörren under dagen och från Degerfors fick jag en fantastisk bukett med lyxiga liljor! Dessa skulle visa sig blomma och dofta gott i över två veckor! 


Deadline för pepparkakshuset

2020-12-13 - Cooking


Det är dags att skicka in bilderna på pepparkakshuset, deadlinen är idag! Och jag är faktiskt ganska nöjd med resultatet! Både jag och Johan har lärt oss en massa läxor inför nästa års pepparkakshusbygge, nu har vi gjort att par misstag vi aldrig behöver göra igen.

  • Sätt tjocklek på väggarna i 3D-modellen.
  • Tänk på att vissa väggar sätts omlott, så gör inte alla fönster centrerade.
  • Bör inte längsta sidan längre än att den går ner i en panna med det smälta sockret.
  • Sätt ihop taket på undersidan med en "vinkelbit" av kartong, då riskerar inte taket glida ner när man sätter fast det på huset.
  • Använd de urskurna bitarna och linda in dem i ugnsfolie, baka sedan med dessa för att få fina fönster osv.
  • "Måla" baksidan på alla väggar innan kristyren, detta för att det ska bli ljusare i huset då lamporna tänds.

Jag tog en hel drös med bilder och detta är resultatet!


Gingerbread House Competition

2020-12-06 - Cooking


Det har annonserats ut en Pepparkakshustävning på jobbet och ingen mindre än Sebastian Boudet ska vara domare! När jag såg det bestämde jag mig för att vara med - och vinna! Nu kommer jag iaf ha en chans, alla andra år har ju folk bara röstat på sina polare, oavsett slutresultat. Men den här gången skulle jag minsann golva resten!

Idag sattes två pepparkaksdegar och Johan och jag byggde vårat eget hus. Jag letade rätt på en bra kartong och började skära ut alla mina sidor. Resten av veckan kommer gå åt till att baka sidorna samt spritsa dem... Vi får se hur det går!


Julbord på Gamla Riksarkivet

2020-12-04 - Restaurants


Vi trotsade restriktionerna något idag och besökte Gamla Riksarkivets julbord. Vi tog en taxi dit, släpptes av i Gamla Stan (!?) och kom försent tack vare promenaden i regnet... Dock innebar det att vi slapp köa tillsammans med övriga gäster och vi fick plats vid vårat bord direkt. Vi hade bord uppe på deras balkong, himla mysigt faktiskt! 

Glögg och sill serverades vid bordet, sedan var buffén öppen precis som vanligt. Dock var vi båda väldigt noga med att sprita händerna vart vi än gick, även vid bordet. Fyra tallrikar fick jag ihop, tror jag... Silltallriken, kalla tallriken, varma tallriken och desserterna! Precis dömätt blev jag!

Tyvärr var jag inte lika imponerad som jag var första gången jag var där tre år sedan. Kanske har vi fått orimlig standard, eller så hade det kanske bara gått ner sig något... jag vet inte. Hursom, det var iaf jätteskönt och trevligt att få klä upp sig och komma ut en sväng och se andra människor!


Vi har bestämt oss

2020-11-23 - Uncategorized


Vi åkte ut till Mercedes och spenderade gott och väl en timmer på plats. Vi testade och testade, kände efter och testa lite till. Vi valde mellan E-klass, C-klass eller en GLC och vi insåg ganska snabbt att C-klassen var ute ur leken. Den var helt enkelt alldels för plastig för de pengarna, tyckte vi. Då stod det mellan en E-klass och en GLC och helt plötsligt var vi uppe i halvmiljonsklassen... Men, inget kändes rätt och vi båda visste väl egentligen bättre än att spendera de pengarna på en bil!?

Ett par dagar efter att vi kom hem bestämde jag mig för att printa ner allt i ett Excel-ark. Det är lättare när man ser allt svar på vitt och den här gången var inget undantag. Det blev ganska tydligt vad som var rätt beslut den här gången - vi behåller vår bil och tar kostnaderna. Alltså, ingen av oss är egentligen missnöjd med den, vi har bara fått för oss att vi måste byta bil efter tre år... Men, det måste vi inte alls!


Att köpa eller inte köpa ny bil

2020-11-21 - Uncategorized


Idag var vi på Mercedes igen, för säkert 10e gången i höst. Vi har så sjukt svårt att besluta oss för hur vi ska göra - ta alla kommande kostnader på vår nuvarande bil (som börjar få några år på nacken), köpa en ny bild eller testa leasing...


You've been promoted!

2020-11-20 - Work


Idag hände det. Jag fick det svart på vitt. Min promotion till Senior Experience Designer är signad och klar! Jag har dock vetat om det i 5-6 veckor, men den infon kom inte den officiella vägen om vi säger så ^^ 

Så jävla skönt! Som jag har förtjänat den titeln det här året. Det jag har levererat har varit helt outstanding... De hade aldrig kunna säga något annat!


Halloweenfest!

2020-10-31 - Events


Tänk vilken timing det blev med allt jag bakat i veckan, ikväll var det nämligen dags för årets Halloweenfest hemma hos Björn och Amanda! Jag tog gott om tid på mig för att fixa håret och sminka mig idag. Ett glas vin och massa bra musik! Kul att sminka sig med latex också, det var första gången jag gjorde det, men tycker ändå att det blev bra! Vi packade en låda full med kakor, tårta, drinkar, vin, m.m. sedan hoppade vi in i en taxi och begav oss! 

Det blev en så himla rolig kväll och trots att vi trotsade "utegångsrestriktionerna" så kändes det ok. Vi alla som var där jobbade hemifrån och tog en taxi/gick dit. Man måste få träffa folk ibland, man blir ju galen av mindre ^^ 

 


Ooky Spookt Live Stream

2020-10-30 - Cooking


Idag var det dags för mig att hålla en livestream där jag inspirerade till bak och snask! Jag har bakat och förberedd i nästan en vecka och idag var det alltså dags. Jag dukade upp ett buffébord med gosaker där jag sedan gick igenom var sak för sig och gav lite tips och tricks för att andra skulle kunna göra detsamma. Tror det blev helt ok, inte världens bästa stream med ändå helt ok med tanke på omständigheterna!


Halloween - Spindeltårta

2020-10-30 - Cooking


Spindeltårta - Med smak av hallon och limecurd!


Halloween - Ögonglob

2020-10-30 - Cooking


Ögonglobar - Till dekoration eller i drink!


Halloween - Inälvor

2020-10-30 - Cooking


Inälvor - Med smak av kanelulle!


Halloween - Avhuggna fingrar

2020-10-29 - Cooking


Avhuggna, blodiga fingrar - Mördegskakor med smak av hallon!


Halloween - Mini Brain Cakes

2020-10-26 - Cooking


Mini brain cakes - Red Velvet cupcakes med "cream cheese"-frosting!

Page 1 of 4, showing 20 post(s) out of 69 total