Nathalie "Nat0" Ek

1986 - Stockholm - Spelutvecklare - DICE - Battlefield 4 - Civilingenjör

Hobbyfotograf - NES-prinsessa - CS 1.6 PRO - Hobbybartender


Mitt namn är Nathalie Ek aka Nat0. Jag jobbar idag som UI Software EngineerDigital Illusions CE i Stockholm.

De senaste fem åren har jag studerat till civilingenjör inom Medieteknik vid Linköpings universitet i Norrköping. Under hösten 2012 påbörjade jag mitt examansarbete hos DICE och flyttade från Norrköping till Stockholm. När examensarbetet var klart i januari 2013, påbörjade jag min anställning hos DICE. Detta är min personliga blogg och min portfolio finns att kika på nathalieek.com för den som är nyfiken.

Jag är även grundare till ett drink/bartender communityt Drinkmixen, som jag har skapat på min fritid. Det är en plats där drinkintresserade kan samlas och ta del av varandras favoritdrinkar och partylekar. Man kan skapa sin egen drinkbok, likt en kokbok, med sina favoritrecept, favoritingredienser och favoritlekar. Dessutom kan man lägga in de ingredienser man har hemma och sedan få fram vilka drinkar man kan blanda till med hjälp av dessa.

Under mina år som tonåring var jag professionell CS-spelare och tävlade i många tuneringar runt om i världen. Det var under ESWC 2006 som jag nådde mitt mål som jag hade satt upp - jag ville vinna pengar på ett stort event och det var precis vad jag gjorde. Finalen gick av stapeln på stora scenen mot fransyskorna inför 6000 åskådare - en fantastisk upplevelse och känsla!

Det var även under 2006 som jag fick möjligheten att medverka i en TV-serie tillsammans med Les Seules, som hette Play Us. Det var en 10x30 min serie som sändes på MTV över hela Europa.


My name is Nathalie Ek, aka Nat0 within the gaming scene. For the past five years I've been studying a Master of Science in Media technology at Linköping University in Norrköping. I've recently moved to Stockholm and are now working as a UI Software Engineer at DICE. I'm also the founder and creator of drinkmixen.com - a cocktail/party community.