2019

82 posts


Gott nytt år!

2019-12-31 - Uncategorized


Årets nyårsafton spenderades tillsammans med våra härliga grannar, Linda och Johan! Vi bestämde oss ganska tidigt för att göra ett litet knytis med tema Mexiko! Alltså, att umgås med sina grannar är så sjukt underskattat! Man behöver inte stressa iväg i en taxi, man kan ta med sig hur mycket mat som helst och, det bästa av allt, man behöver inte ta sig hem... Inatt tog vi en hiss ner och gick en trappa upp till oss - 30 sekunder - hemma! 

Jag har fått dille på plockmat och kvällens mat var inget undantag. Jag gick inte lika bananas som när jag fyllde år, men det blev fortfarande en hel del olika rätter som skulle med upp till dem! 

Där satt vi, i timmar, innan det var dags att bege sig ut för att kika på fyrverkerierna. Det är helt sjukt att vi bara behöver gå ett par meter för att ha första parkett till vyn över stan. Att vi inte kom därifrån med en enda vettig bild, ja, det är en annan femma ^^ 


Jag fyller 33 år!

2019-12-15 - Events


I år bestämde jag mig för att fira min födelsedag som jag aldrig firat den förut, nämligen med en tjejmiddag! Jag hade satt ihop en alldeles för ambitiös meny och jag lagade mat i över en vecka för att hinna klart. Trots det blev det lite smått kaos när alla satt i soffan och smaskade på tilltugget till välkomstdrinken! Men, Johan var en hjälte som hjälpte mig att diska undan allteftersom jag lagade det sista. 

Förrätten var helt amazing enligt mig - en tomatconsommé med jalapeñosorbet till! En sån där käftsmäll som man önskar starta varje måltid med! Därefter följde ett dussin rätter innan vi avslutade med en efterrättsbuffé! Jag tror inte någon behövde åka hem hungrig iaf och det var väl lite mitt mål för kvällen också ^^ 


Spräckte min Ankarsrum!

2019-12-09 - Cooking


Jag har gjort något som är väldigt olikt mig själv - jag har bjudit in till tjejmiddag när jag fyller år! Och eftersom jag har kommit fram till att jag älskar att laga mat och sötsaker, har jag bestämt mig för att laga en sån j*vla middag och bjuda på! 

Jag har under en veckas tid förberett och småbakat lite till dessertbuffén och idag stod Fransk Nougat på schemat. Allt gick sjukt smidigt och bra ända tills det var dags att "torka" nougaten. Jag använde mig av min Ankarsum och mördegsvisparna och tänkte, fan va smidigt, då kan jag använda hårtorken för att torka nougaten medan den snurrar på där... Och visst funkade det, den blev riktigt seg och fin... Ända tills plastbunken sprack och jag fick nougat i halva köket ^^ Herrejävlar va rädd jag blev när det började låta och bunken helt plötsligt lyfte från maskinen! 

Jag hann som tur var få den tillräckligt färdig och som tur var hade jag gjort allt jag behövde i marängväg, så jag behövde den inte något mer innan min födelsedag. Men, jag beställde en ny redan samma kväll, just in case. Sedan mailade jag Ankarsrum och hoppades få en ny på garantin, vilket jag också fick utan problem!


DICE goes The Great Gatsby!

2019-12-05 - Events


Vilken kväll och vilken fest! Herregud va roligt jag har haft det! 

DICE bjöd in till årets julfest och temat var inget annat än superglamorösa The Great Gatsby!! Som jag gick in för det här temat, jag har handlat så mycket snygga accessoarer till den här festen, my god! Det bjöds på mat och livemusik, massa dans, glam och glamour!

 

Varje DICE-fest kommer med ett fotobås av något slag. Under kvällens gång hittar ni mig där ganska frekvent och det är alltid lika spännande att kolla mailen eller väskan dagen därpå och se resultatet... Det kan... ja, bli lite hur som helst fram mot småtimmarna! Men, kolla här, hur bra blev de inte?!


Hans Zimmer!

2019-11-30 - Events


Jag har bokat biljetter till Hans Zimmer - 2021!! ^^ Haha ja, det är sant! Om 1,5 år är det alltså dags att avnjuta ett genis musik, det kommer bli alldeles fantastiskt! 


Förvaring till köket

2019-11-02 - Interior


Det krävdes lite övertalande (eller ja, jag övertalade aldrig Johan, men han fick finna sig i det ändå), men nu är de nya skåpen på plats i köket! Jag var orolig över att det skulle kännas trångt, men det är som att de alltid varit menade att stå där... Kolla bara, helt perfekt ju!


Pumpkin Carving på DICE

2019-10-30 - Work


Jag älskar att DICE anordnar små tillställningar, tävlingar och events på jobbet. Det behövs inte mycket för att man ska känna att man får en timmes avslappning och möjlighet att vara kreativ. Idag fick vi chansen att karva pumpor och jag tog tillfället i akt! Så skönt att bara sitta och skapa något en stund... Ett behövligt avbrott!


DICE firar Halloween på Gröna Lund!

2019-10-24 - Events


I år var det dags igen, DICE abonnerade hela Gröna Lund, men det här gången gjorde det medan hela nöjesparken var dressat för Halloween! Detta är förmodligen det bästa DICE gör, det är så fantastiskt roligt och att det var under Halloween gjorde det hela så mycket bättre! Gröna Lund var så fantastiskt smyckat och de som jobbade den kvällen gjorde ett kanonjobb med att leva sig in i sina roller! Clownerna var amazing!

Att inte behöva köa till en enda attraktion är så lyxigt och att besöka Grönan en "vanlig" dag kommer bli svårt ^^ Nej, shit vilken bra eftermiddag/kväll vi hade! 

Här kan ni kika på alla kvällens foton - DICE goes Halloween


Vilken morgon!

2019-09-27 - Photography


Alltså, att vakna upp till detta... Helt maaaagiskt!!


5 år!

2019-09-15 - Events


Tänk att det har gått 5 år redan... 5 år sen vi bestämde oss för att köra och se vart det tog oss! Jag skulle vilja påstå att det gått bra, väldigt bra till och med! ?

Vi bokade in oss för en "enklare" middag på Svartengrens. Tanken var att vi INTE skulle käka en avsmakningsmeny + drinkpaket den här gången, utan bara äta en riktigt bra köttbit med en god bea till. Vi slog oss ner i baren och inledde med varsina två drinkar, sedan slog vi oss ner och kikade på menyn. Vi bestämde oss snabbt och det var inte speciellt svårt. Något jag inte riktigt hade förväntat mig från kvällen var att jag skulle få smaka björnfilé! Men det var kvällens styckdetalj var björn och vi var bara tvungna att prova! Två glas vin till maten och en mellandrink innan förrätten, sedan var vi mätta och belåtna som få!

• Tartar på hängmörat, murklor, och ogräs
• Björnfilé, pommes frites, tomatsallad och bearnaisesås
• Mjölkpudding, jordgubbar och kavringssmulor


Årets kräftskiva!

2019-09-07 - Events



Dubbeldejt på Djuret

2019-09-06 - Events


Ikväll var det dags att bege sig till Djuret för en dubbeldejt med härliga Jens och Josefin! De var på weekend i Stockholm och ville gärna ses en kväll och bara hänga lite. Så, vi bestämde oss för att äta middag på Djuret och ses på Pharmarium dessförinnan. De är så himla fina tillsammans, goaste paret!

Det blev en alldeles fantastisk kväll, jag hade så trevligt! Vi skrattade så vi grät vid vissa tillfällen och det var kul att se Jens i sitt essä inne på restaurangen. Han är nog lite arbetsskadad, men jag tycker det är charmigt när han ställer sina frågor om allt från mat till vin. Det blev en stor meny med tillhörande dryckespaket. Vi tog mellanpaketet för vinet, inte det billigaste men inte det dyraste - lagom svenskt med andra ord. 

Rätterna kom in och vinglasen fylldes på i ett tempo jag inte riktigt mäktade med, snart hade jag nämligen 4 glas halvdruckna på bordet ^^ Vid ett tillfälle fick vi t.o.m två glas vin till samma rätt, dels det vi skulle ha men även ett glas från det "billigare" paketet, så att vi kunde jämföra de båda. Ska jag vara helt ärligt kan jag inte säga att jag hade speciellt stor koll vid det tillfället, kanske hade jag haft det tidigare på kvällen, men var det kört. 

Efter middagen erbjöds vi att följa med ner i deras nya vinkällare och det var nog höjdpunkten på kvällen. Riktigt kul att gå ner och kika på alla gamla flaskor, vissa så gamla som 100+ år!


Dubbeldejt med Björn och Amanda

2019-08-31 - Cooking


Lördagskväll och middag hemma hos Björn och Amanda, supermysigt verkligen! Så enkelt och opretentiöst, bara chill och snack. Det bjöds på lax och drinkar, vi stod för efterrätten (skräll). Timmarna försvann och helt plötsligt var det dags att tacka för sig... Tanken var att ses tidig på dagen för att det inte skulle behöva bli så sent, trots det hämtade taxin upp oss runt 02 på natten ^^ 

Lemon Curd tartlett med vaniljpannacotta


Pappa 66 år!

2019-08-24 - Uncategorized


Det blev en snabbvisit till Degerfors i helgen då min far fyllde 66 år! Vi köpte med oss en tårta hem och den satt bra på kvällskvisten!

Jag gjorde dessutom min första runda på en golfbana den här helgen, som protokollförare ^^ Johan har plockat upp golfen igen och eftersom vi har en fin bana i Degerfors följde jag med honom ner när han blev sugen. Vad gör man inte för den man älskar?!

Vi lagade dessutom mat från min barndom - Makloubeh!! Mums! Jag behövde inte tjata speciellt mycket på mamma innan hon gav in. Jag tittade spänt på Johan när han tog första tuggan, det är trots allt ganska speciella smaker. Men han tyckte det var supergott och tog till och med en tallrik till!


Tjejmiddag på SMAK

2019-08-16 - Restaurants


Det är inte varje dag jag är iväg på tjejmiddag, inte varje vecka eller månad heller för den delen. Tror faktiskt aldrig det har hänt ^^ Men, ikväll hade jag, Sandra och Sofie bokat bord på SMAK och oj som vi skulle skvallra! Nädå, det blev väldigt lugnt och sansat. Vi beställde in en fördrink och sedan en fem smaker inkl. tillhörande dryck. Efter middagen åkte vi in till Söder och sprang på ett par gamla kollegor.

Det var så himla trevligt att träffa Sandra igen, det måste vi göra om snart igen! 

 


Kräftskiva på Punk Royale

2019-08-10 - Restaurants


Detta var en sjukt spontan kräftskiva. Micke hörde av sig ett par dagar innan och sa att han fått napp på ett återbud på Punk Royale och undrade om vi kände för att haka på en Kräftskiva. Jag var väldigt snabb på att svara ja, Johan var inte fullt lika övertygad dock. 

Jag hade ingen aning om vad kräftskivan innebar. Var det bara ett stort fat kräftor och en massa snaps eller vad var tanken? Jag visste bara att kvällen skulle komma att kosta 1200 kr / pers, så jag utgick ifrån att det iaf var inkl. alkohol.

Vi mötte upp Micke och tog en öl innan det var dags. Sedan gick vi in genom den lilla dörren fylld med rök. Vi kom in i en liiiten lokal med små bord och en lummig belysning. Sedan var det kört. In kom en Slafsig Ragnar (en drink som påminde om Piggelin) och kvällens första snaps! ^^ Vi Eftersom samtliga bord serverades samma rätt samtidigt, var det enkelt att gemensamt sjunga en snapsvisa då och då och det gjorde vi, direkt! 

Det visade sig att kvällens kräftskiva bestod av 10 rätter med tillhörande dryck. Och snabbt skulle det gå. Jag har aldrig höjt glasen så ofta på en restaurang som jag gjorde ikväll och jag har framför allt aldrig skålat och sjungit snapsvisor med bordsgästerna intill. Jag har heller aldrig blivit matad med sked av kökschefen själv ^^ Jag hade skitkul och jag är SÅ glad att vi hängde med, vilken upplevelse! 

 


Dags att avgöra årets minigolftävling!

2019-08-09 - Uncategorized


Varje år spelas det minigolf, på liv och död. Det finns få saker vi tar så seriöst som när det kommer till ett avgörande på banan... Men det finns inte riktigt några bra minigolfbanor i närheten och den bästa i Stockholm är, utan tvekan, Golfbaren ute i Kristineberg. 

Vi gjorde ett försök på Lidingö, men den var SÅ sjukt dålig att jag tappade humöret fullständigt. Som tur var skulle vi passa på att käka pizza på 450 Gradi, jag har nämligen hört att de ska vara en av Stockholms bästa pizzerior! Jag blev inte besviken! Dyrt? Ja, väldigt... Men mängden pålägg jag fick på min pizza var nog värd de pengarna. 

Dagen därpå åkte vi ut till Kristineberg för att avgöra detta en gång för alla. Problemet var bara att vi inte ens hann köra ut från Nacka Strand innan regnet stod som spön i backen. Så jävla typiskt. Men, vi körde vidare iaf och hoppades att det skulle lätta snart. När vi kom fram till Golfbaren regnade det, om möjligt, ännu mer. Jag lyckades då tjata till mig en tur till Gelato Scarfò som, även de, sägs servera Stockholms bästa gelato. Absolut, det var gott, väldigt lent och krämigt utan att vara för fet... Men jag undrar om inte SNÖ gör det bättre? Nja, inte helt övertygad och jag kommer inte ta bilen hela vägen till Bromma igen för glass. 

Anyway, när glassen var uppäten hade regnet lättat och solen kikade fram. Vi åkte tillbaka till Golfbaren och körde igång, full fokus! Tills vi kom halvvägs innan regnet slog till igen ^^ Där satt vi, ensamma på banan, under ett parasoll och skrattade åt hur dåligt det gick, banorna var nu vattenfyllda. Men, detta kommer nog bli en gullig historia framöver, det blir iaf ett minne att komma ihåg! 

(Btw, Johan vann årets strid... Men det skulle jag aldrig erkänna högt ^^).

 


Drinkkväll hos Linda & Johan

2019-08-02 - Events


Jag tycker att det är så mysigt att vi fått en relation med våra grannar, Linda och Johan. Så himla mysiga! Ikväll bjöd de in till "Drinkkväll" och jag hade väl inte reflekterat så mycket över det. De stod för drinkarna och vi skulle ta med oss lite tilltugg. Men, sen är ju jag som jag är... Så, vi gjorde i ordning en tallrik med vattenmelon och fetaost, en med guacamole och chips + tillhörande Margarita samt en efterrättstallrik med minipannkakor med Nutella, jordgubbar och banan!

Gissa om de blev chockade när vi ringde på dörren, de hade ju ingen aning om att vi skulle komma med den typen av tilltugg ^^ När vi dessutom ursäktade oss för att behöva springa en runda till skrattade de bara åt oss! 

Men, nu är ju inte de så pjåkiga själv... När de sa Drinkkväll menade de verkligen det, de hade nämligen en drinklista med 10+ drinkar vi fick välja och vraka mellan hela kvällen! Dessutom stod det ost, marmelad och kex uppdukat... Vilken tur att jag inte hade ätit något under dagen ^^ 

Som alla andra gånger tidigare, sprang tiden iväg och helt plötsligt var klockan 02 igen. Förstår inte hur det går till, men timmar flyger verkligen förbi med dem, så jäkla roligt!


Första och enda doppet i år!

2019-07-28 - Uncategorized


Eftersom den här veckan i Stockholm bjöd på årets bästa väder och temperatur, lämnade jag mina föräldrar hemma och åkte iväg för att hitta en klippa! Jag tog med mig vatten, en bok och massa solskyddsfaktor och trots att jag var tidigt ute, var nästan varenda klippa redan ockuperad, men jag hittade mig en plats tillslut!

Herregud, detta är semester för mig! Solen, vattnet, vågorna, fåglarna, tystnaden... Allt på ett och samma ställe, helt fantastiskt! Mitt smultronställe!  Jag vet inte hur många gånger jag hoppade i vattnet trots den badkruka jag är, men det var så varmt i vattnet att jag hade kunnat ligga i hur länge som helst! 

Jag hade kollat vädret och detta var it, nästa vecka skulle temperaturen droppa och regnet vräka ner. Jag ville maxa de här dagarna innan det var försent, så när jag kom hem igen frågade jag om inte mina föräldrar ville följa med ner till fiket igen och njuta av solnedgången. De var dock nöjda som det var, så jag tog med mig min bok och gick ner själv. 

Jag slängde mig i en av de stora saccosäckarna, beställde in en sallad och bara njöt, i flera timmar!


Bakprylar!!

2019-07-28 - Cooking


Herregud, vad mycket saker jag beställer hem till min nygamla hobby - bakningen och matlagningen ^^ Idag åkte jag och hämtade ut ännu ett paket from Amazon med massa roliga grejer! Förhoppningsvis håller den här fasen i sig framöver, jag tycker verkligen om den!

Page 1 of 5, showing 20 post(s) out of 82 total