2017 - OCTOBER

15 posts


Vitrinskåp, check!

2017-10-30 - Interior


Igår kunde jag inte hålla mig längre... jag klickade hem ett vackert vitrinskåp! Återigen hittade jag ett erbjudande och det blev därmed 30 % billigare. Risken är dock att det är liiite för brett, det kan hända att det kommer täcka en strömbrytare till kökslamporna. Men, det kanske inte gör något, ställer man det en bit från väggen kommer man åt dem ändå. I värsta fall får jag bara häva köpet...


Skitsoffa!!!

2017-10-28 - Interior


Alltså, det äääär så svåååårt! Vardagsrummet är inte det största och eftersom vi absolut måste ha den största TVn som existerar, är möbleringsalternativen rätt få.

Jävla skitsoffa ^^ Det är så sjukt svårt att hitta någon som passar! Jag ingen aning om vilken soffa vi ska ha... Johans krav är en hög rygg och att den är skön framför snygg (... så klart...), medan jag kan tänka mig en lite hårdare soffa så länge sen är snygg! En stor, gosig soffa där man verkligen kan ligga och kolla på film tillsammans, eller en soffa som är lite mer sofistikerad (läs; vuxen) och har lite mer stil?


SuperSpider från DUX!!!

2017-10-21 - Interior


Äntligen lördag! Det innebar att vi äntligen, äntligen, äntligen skulle åka ut till Saltsjöbaden och hämta upp två stycken SuperSpider från DUX. Killen som sålde hade köpt dem för ett par månader sen, men bara suttit i dem en handfull gånger. När vi kom fram såg vi också att han inte ljög, de var i fullkomligt nyskick... Så himla fina!

En snabb och enkel swishning senare, var de mina och började plasta in dem för färden hem. Som två inpackade mumier lastade vi in dem och körde hemåt igen! Väl hemma var jag som ett barn på julafton och Johan fångade allt på film. Han hade sällan sett mig så här lycklig, sa han.


DUX SuperSpider

2017-10-20 - Interior


Nu är det bara en månad kvar till vi flyttar och jag börjar bli helt galet pepp!

När hela den här grejen med flytt började komma på tal, sa jag till mig själv att OM jag får lägenheten såld för en viss summa, ska jag unna mig något dyrt... Det fanns en önskan om en väska från Chloé modell Faye, en Chanel-väska, en Jetson-fåtölj från DUX... Mja, det fanns många drömmar som cirkulerade.

Först hade jag en gräns på 100 000 kr/kvm som gräns. Sedan höjdes den till 105 kkr/kvm, 110 kkr/kvm och sedan 115 kkr/kvm. Nu kom vi ju inte riktigt upp i min sista gräns, men alltså, vad gör det egentligen... Vi slog ju min första gräns med råge!

De senaste veckorna har jag gått och suktat efter en liggfåtölj från DUX, en SuperSpider i fårskinn! Egentligen skulle jag fundera ett par veckor till och iaf komma på plats i lägenheten innan jag köpte något. Men, nu dök det upp ett par på Blocket till ett såpass bra pris att det är värt att bo lite trångt i en månad! Ah, priset är sjukt bra, två för en i princip ^^

Så, imorgon är det vi som hyr en liten lastbil och rör oss ut till Saltsjöbaden för att göra slag i saken! Woho!! Så jävla nöjd!


Vertigo Pendant

2017-10-15 - Interior


Å nu är den beställd, lampan till köksbordet! Oh så bra det kommer bli... iaf i mitt huvud! ^^ Det återstår att se om det blir lika bra i verkligheten. Nu återstår bara det superfina vitrinskåpet från ILVA... Kan hända att jag får beställa det i smyg, utan att Johan vet om det... Det kostar nämligen en mindre förmögenhet... ^^


Födelsedagsmiddag på Sturehof!

2017-10-15 - Events


När jag vaknade idag var jag ganska förväntansfull... Johan fyllde nämligen år! Jag shoppade hans presenter för ett par veckor sedan och jag har försökt att gömma dem för honom under tiden ^^ Det är alltid lika kul att ge bort något till de man älskar. När han vaknade bjöd jag på frukost och sedan hämtade jag hans presenter. Som ett barn på julafton satt han där med gnistrande ögon medan han rev av pappret.

En tröja och en plånbok från Hugo Boss... Gissa om det var uppskattat!? Tyvärr var tröjan liiite för liten, så vi bestämde oss för att ta en promenad i solen in till stan för att byta storlek. Vi bestämde oss även för att ta en födelsedagsfika på Wienercaféet när vi var klara med våra ärenden.

Vi är lite roliga, Johan och jag. Tanken var att vi skulle fika på Wienercaféet, men när vi satt där kände vi oss lite sugna på lunch... Så, vi bestämde oss för att börja med fika och sedan gå och ta en råbiff på Sturehof. Någonstans på vägen beslutade vi oss istället för att boka ett bord och äta middag där ikväll... Haha! Så, från en födelsedagsfika till finmiddag ^^ Roliga vi är ibland.

Vi gick hem och slappade ett par timmar, sedan svidade vi om och klädde upp oss. Johan blev så galet snygg i sin nya tröja och tillsammans med sina nya kängor... Mums!

Sturehof var fullsatt som vanligt, även på en söndag, men servicen var lika bra som alltid. De har alltid koll på ens bord och de är snabba som få. Vi beställde in varsin Toast Skagen och varsin Råbiff... Självklart med passande viner till respektive. Deras skagenröra är riktigt, riktigt bra! Och råbiffen lämnade oss inte besvikna! Däremot var vi så fruktansvärt mätta att vi tackade nej till desserten ^^ Det händer inte ofta!

Hipp hipp hurra Johan!!!


LeetSpeak 2017

2017-10-14 - Media


Klockan ringde tidigt idag (iaf. för att vara lördag) och strax innan kl 08 stod en taxi och väntade på mig utanför dörren.

Dags för dagens presentation och var måste erkänna att jag var lite nervös. Det är annorlunda att presentera inför utvecklare, de förväntar sig en viss standard på presentationen och nöjer sig inte bara med en glättig inspirationsföreläsning.

Vi checkade all teknik direkt och sedan var min tanke att åka hem igen, jag föreläste nämligen först kl 15:30. Men, jag blev kvar hela dagen och tillslut blev det min tur. Självklart hade jag glömt slå på ljudet på datorn, så jag spolade första sekunderna av vår trailer, men aja... Another way to break the ice ^^

Det var inte min bästa föreläsning och jag fick stressa på eftersom jag hade så mycket att gå igenom. Jag visade lite BCD-filmer och jag tror de var väldigt uppskattade! 65 % av publiken älskade det, 33 % tycke den var relevant och 2 % tyckte att de hade kunnat varit utan den. Det får väl ändå anses helt OK.

Jag stannade kvar en stund när dagen var över och snackade med folk som inte vågat komma fram tidigare. Därefter åkte jag hem till min älskade karl och gosade ner mig på hans bröst!


Tandläkardags!

2017-10-14 - Uncategorized


Det var två år sedan sist, besöket hos tandläkaren. När jag gick på universitetet fick jag höra, år efter år, att jag hade både hål, tandsten och väldigt djupa tandfickor (4-5 mm var tydligen riktigt farligt om man ville behålla tänderna när man blev äldre och jag låg på 3 mm). Det innebar att jag alltid fick återkomma och antingen laga något hål, skrapa bort tandstenen och ibland "blåsa rent" mitt tandkött ^^ Varje år... Och vad kunde jag göra åt saken, tandläkaren sa ju att jag behövde komma tillbaka... Inte visste jag att jag blev tokblåst på pengar ^^

Sen jag flyttade till Stockholm har jag varit hos tandläkaren två gånger, för jag behöver inte gå oftare. Jag har hittat en seriös klinik och en seriös tandläkare... Och mina tänder är, enligt honom, perfekta! Inget bullshit och inget skitsnack för att tjäna pengar.

Förresten, tunnelbanestationen på väg till tandläkaren kan vara den coolaste stationen i stan! 8bit-konst... Så himla sött!!


Speakers Dinner på Fotografiska

2017-10-13 - Restaurants


Ikväll var jag bjuden till Fotografiska, till en s.k. "Speakers Dinner" tillsammans med de ansvariga för helgens event, LeetSpeak. En taxi hämtade upp mig kl 18:30 och vi slog oss ner till bords lagom till kl. 19. Vi var 6 föreläsare och 7-8 st från LeetSpeak.

Jag har hört mycket gott om Fotografiskas restaurang, så mina förväntningar var höga! Menyn var förbeställd och hade ett tillhörande vinpaket. 4 mindre rätter väntade och vi inledde med lite bröd, smör och syrat äpple. Därefter kom rätterna in, en efter en i relativt hög fart. Mycket kål och jordiga smaker, kanske lite väl enkelt med tanke på priset. Först potatis tillagad på tre olika sätt, därefter fick vi en lökrätt med tryffel sedan en rätt med lamm och mer kål. Sist men inte minst fick vi in en efterrätt (som jag inte riktigt minns vad den bestod av ^^).

Det blev en ganska tidig kväll för min del, men det var skönt att träffa människorna jag skulle jobba med under morgondagen! Bra initiativ tycker jag!

  


Massage hos Sturebadet!

2017-10-12 - Uncategorized


Ibland har jag lyxen att få besöka Sturebadet för en massage. Dessutom har jag då tillgång till hela deras SPA-avdelning där jag bara kan varva ner och njuta av lugnet. Och det är så skönt! Inte så mycket folk, inga mobiltelefoner och jobbiga tonårstjejer som fnittrar och stör överallt... Bara vattnet som skvalpar och lite lugn musik... Så. Himla. Skönt!


Garberobsinredning - Check!

2017-10-07 - Interior


Eftersom utrymmet i vår WIC innehöll både säkringsskåp och luckor för vatten/golvvärme, fick jag tänka om gällande inredningen... Så typiskt ^^ Hade verkligen hittat en perfekt kombination från IKEA, men nu fick det bli en öppen garderob istället.

Efter lite om och men hittade vi en variant från Elfa som kommer passa där inne. Jisses va dyrt det är alltså, helt sjukt! Men, nu råkar ju Johan känna inköpschefen, så vi fick 50 % rabatt på hela köpet! Woho!


LeetSpeak 2017

2017-10-06 - Work


Om en vecka står jag på scenen vid Clarion Hotel och håller en presentation för 500+ utvecklare inom diverse områden! Den här gången sitter det inte bara studenter, UX-folk eller spelutvecklare i publiken, så det ska bli spännande att sätta ihop en presentation som fungerar för alla!


Kanelbullens Dag!!

2017-10-04 - Work


Tänk att Kanelbullens Dag firas i år också... Vilken tur! DICE slår på stort som vanligt och dukar upp bullar till alla och några till ^^ Nom, nom, nom!!!


Game of Thrones

2017-10-02 - Events


Biljetterna till Game of Thrones: Live Concert Experience featuring Ramin Djawadi släppes för bara någon dag sedan och idag bestämde vi oss för att haka på! Självklart var de bästa biljetterna slut, men jag tror ändå vi fick rätt bra platser uppe på läktaren!


3 år tillsammans!

2017-10-01 - Events


Mitt i allt försäljningskaos, firade jag och Johan 3 år tillsammans. Det glömdes helt bort och vi tog inte ens en fika tillsammans.

Idag tog vi en liten promenad till Östermalmstorg. Vi hade lämnat varsitt par skor på Bäckmans Skoservice och idag fanns de redo att hämta. Vi passade på att smita in på Duxania för att provsitta deras Super Spider. Jag har helt kärat ner mig i en liggfåtölj, men jag vet inte om den kommer få plats i nya lägenheten. Hoppas, hoppas, hoppas verkligen att den gör det!

Därefter bestämde vi oss för att fira vår 3-årsdag idag istället, så vi bad om ett bord på Nybrogatan 38 och beställde in varsin kalvtartar och lite vin. Så himla gott, verkligen supergott! En av de bättre tartarerna i stan! Det var så skönt att sitta där och bara känna lugn och ro att umgås tillsammans. Ingen stress eller oro över en osåld lägenhet.

Page 1 of 1, showing 15 post(s) out of 15 total