2013

103 posts


Ibland får man verkligen lyxa!

2013-12-20 - Exercising


Förra helgen, när jag fyllde år, åkte vi iväg och tränade på ett nyöppnat gym... Varför inte tänkte vi, då kan vi äta tårta med mindre dåligt samvete och dricka glögg!

Vilket schysst gym - stort, luftigt och olika rum/avdelningar med massa maskiner! Men det bästa av allt var nog när träningen var avklarad och man skulle hoppa in i duschen... Jisses, där fanns ett eget litet spa - ångbastu och massagedushar, vanlig bastu och olika "regnduschar" som simulerade allt från duggregn till varmt sommarregn.

Jag har hittat mitt nya gym och en ny helgrutin! Välkommen 2014 - I'm ready!


Christmas meets Battlefield 4

2013-12-18 - Gaming


Haha, jag måste bara visa vad jag hittade när jag kom till jobbet idag - julbelysning på huset som blinkar/tänds i takt med soundtracket till BF4!


Intervju med Svenska Institutet

2013-12-10 - Media


Jag har ju glömt berätta att jag gjorde en intervju med Svenska Institutet för ett par veckor sedan. Jag vet inte när intervjun goes public, men jag hittade en bild från dagen iaf!


Geek Girl Meetup

2013-12-01 - Media


Idag var det dags att hoppa på tåget till Norrköping! Jag var inbjuden att prata på Geek Girl Meetup, en konferens för teknikintresserade tjejer.

Jag höll min presentation i Domen på Visualiseringscentret, riktigt roligt att få stå där inne och prata! Tyvärr har jag inga bilder att visa i det här inlägget, men det kommer lite senare i veckan. Alla verkade väldigt nöjda och tjejerna kände sig inspirerade, precis vad jag hoppades på!

På eftermiddagen mötte vi upp Emil och Toms! Vi lunchade tillsammans och konstaterade att det var ett helt år sedan vi sågs sist... Ack, så illa!

På kvällen bar det hemåt igen, men det var först efter att vi tagit en promenad runt hela Norrköping ^^ Det finns faktiskt en sak jag saknar med Norpan och det är hur nära allting är. Det är bara att sätta på sig skora och gå, man kommer vart man än vill ta sig...


Petite France

2013-11-29 - Uncategorized


Vi gjorde en tur till Petite France för att luncha och ta oss en liten fika innan det var dags att åka in en snabbis till jobbet.

Man har ju hört väldigt mycket gott om detta lilla smultronställe. Det ägdes tidigare av Sebastian Boudet och har vunnit otaliga priser senaste åren. Jag beställde in säsongens sallad och fick en helt fantastisk sallad med rödbetor, valnötter, syltade körsbärstomater, m.m. Avslutade lunchen med en saffransbulle, chai-latte och, självklart, en varsin macaron! Nom, nom!!!

Vi strosade vidare genom stan och konstaterade att all julbelysning är uppe, nu saknas bara första snön!


En sväng till Malung!

2013-11-20 - Photography


Det verkar som man behöver åka upp till Malung för att uppleva lite vinter - här kan man alltid lita på vackert väder, flera minusgrader och framförallt - en extremt glad hund! Lilla Thea gör sig alldeles utmärkt som modell då jag vill leka med mina objektiv! Titta bara så söt hon är!


Restaurang AG

2013-11-17 - Restaurants


Den 14 december hade vi bokat bord på Restaurang AG för att äta gott! Det var alldeles fantastiskt bra! Och vilken service... kanon!

Restaurang AG

  • Svensk lufttorkad skinka från fors säteri, Södermanland, 20 månader.
  • Black Angus ryggbiff från Australien, sallad med parmesanost, bearnaisesås och pommes.
  • Calvadosinkokt höstäpple med vaniljglass och rostad mandelmassa.

Världens bästa pizza!

2013-11-17 - Uncategorized


Även idag sken solen och vi bestämde oss för att ta en promenad efter Älven. Ännu en gång slängde jag kameran över axeln ifall något schysst motiv skulle uppenbara sig på vägen. Efter någon timme vände vi hemåt igen med en helt annan sak i siktet - äkta Degerfors-pizza!!!


Gryten

2013-11-16 - Uncategorized


Trots det blåsiga vädret bestämde vi oss för att vi behövde lite frisk luft. Vi slängde varsin kamera över axeln och tog bilen upp till Gryten. Jag skruvade på mitt nyinköpte ND-filter och hoppades få ett par läckra bilder, men det blåste alldeles för mycket. Dessutom ville inte solen gå ner i den takt jag önskade. Bilderna blev därför alldeles för ljusa och inte alls så simmiga som jag hade hoppats. Men, men... Nu har jag iaf testat det och vet vad som ska korrigeras till nästa gång!


Vilken fredag - helt i min smak

2013-11-15 - Uncategorized


Dagen till ära har jag semester! Jag åkte dock in till jobbet en sväng (snacka om jobbabstinens?) för att äta lite frukost, gå igenom mailen samt städa undan på skrivbordet... Därefter tog jag en promenad in till stan för att strosa runt ett par timmar.

Jag var inte ute efter något speciellt, men jag fick med mig två par jeans hem - ett par från Diesel och ett annat från Esprit. Jag lunchade på K25 och åt ångade kycklingdumplings med jordnötter, sedan anslutande jag lunchen med en smarrig chai-latte.

Jag promenerade vidare till Kameradoktorn och köpte mig ett variabelt ND-filter, hihi! Mer leksaker och gadgets till folket!

På kvällen styrde vi kosan mot Degerfors för lite välbehövlig ledighet (och pizza, såklart!).


Ledighet!

2013-11-13 - Photography


Jag är ledig fr.o.m. imorgon och två veckor framåt! :D Woho!!!

Gissa vad jag ska göra... inte ett smack! Bara gotta mig i att kunna göra ingenting! Jag ska ta morgonpromenader i skogen, fota, åka in till stan och bara gå omkring, ta mig en fika kanske och njuta av ledigheten!

Här kommer ett par söta bilder som jag lyckades knäppa häromdagen. De höll på att skrämma livet ur mig när de, två meter ifrån mig, fick världens ryck bakom ryggen på mig! Jag hade inte sett dem och de hade uppenbarligen missat mig också ^^


Tänk att man alltid har fel prylar med sig...

2013-11-12 - Uncategorized


Tänk att man alltid har fel prylar med sig när man tar sig ut... Helgens lilla utflykt var inget undantag. "Makrobilder, det är roligt...", tänkte jag och tog med mig makroobjektivet ut. Men, den här gången hade jag verkligen behövt zoomobjektivet ^^ Typiskt. Jag fick syn på två hackspettar som lekte runt bland träden och jag försökte komma så nära jag bara kunde (vilket inte var speciellt nära eftersom man blir som en heffaklump i skogen på knastrande löv). Nåja, tur att kameran har måååånga pixlar och att de kunde sitta stilla i en sekund eller två...


Videointervju och DEV-days!

2013-11-11 - Media


Idag var en bra dag, en bra start på veckan så att säga.

Veckan inleds med DEV-days - ett utmärkt tillfälle för utvecklare världen över och som använder Frostbite dagligen, att lära sig från andra och få inspiration. Det är alltid roligt att träffa nya människor som är bäst inom sitt område!

På eftermiddagen fick jag smita iväg till kontoret eftersom jag skulle delta i en videointervju för EA. Efter ett par snabba frågor bar det av till Ugglan Boule & Bar där DEV-days hade arrangerat boule-turnering och middag!

Dessutom kommer jag faktiskt vara ledig andra halvan på veckan, rena rama lyxen! Om vädret inte är för hemskt, åker kameran fram! Woop, woop!!


Maskerad!

2013-11-05 - Uncategorized


Haha, kolla vad som ploppade upp på Facebook ^^ Jag vet inte hur gamla vi är här, men redo för maskerad är vi iaf!


Ni vet, den där känslan...

2013-11-01 - Work


Igår slog det mig, medan jag stod i kö och väntade på min tur...

Till höger om mig hör jag en kille säga "Jag ska hämta ut ett BF4 som jag beställt", och jag ler för mig själv. Bara sekunder senare hör jag en annan kille, den här gången till vänster som mig, ivrigt säga "Jag har beställt ett BF4 Premium".

Jag stod där och dumflinade för mig själv i kön... och njöt av "the one and only moment" :D


Battlefield 4

2013-10-29 - Work


Ahhh vilken känsla - att hålla spelet som man har arbetat med i ett års tid i sina händer!!! Fantastisk känsla I must say!

 Och vilken dag! 

Det började med att vi alla på företaget fick hämta ut varsitt exemplar av Battlefield 4 och njuta lite (läs; mycket) av 2 års arbete! Det är mitt första spelsläpp och jag måste säga att det kändes lite speciellt :D Himla roligt!

Dagen fortsatte med lunchyoga och därefter champagne-firande på eftermiddagen! Vi alla trängdes inne i köket och skålade vilt när korken slog i taket!


Game On 2.0

2013-10-29 - Events


Game On 2.0 är världens största dataspelsutställning och jag kommer att delta i kvällens grand opening på Tekniska Museet! Här kommer man kunna spela 100-tals favoriter från datorspelshistoren, allt från Tennis (-72) till Mario och annat smått och gott! Dessutom kommer det finnas en unik samling konsoler på plats...

Det blev en riktigt trevlig kväll borta på Tekniska Museet! Jag gillade verkligen utställningen med alla konsoler, gick runt hur länge som helst och kikade! Dessutom hade DICE ett bås där vi fick möjlighet att prata med BF4-fans, lite overkligt :)


Rush

2013-10-21 - Uncategorized


Förra veckan gick vi på bio och såg Rush. Filmen skildrar Formel 1's glamorösa guldår under 70-talet och två av världens största rivaler - playboyen James Hunt och perfektionisten Niki Lauda.

Som den Formel 1 knäppis jag är, älskade jag såklart filmen! Fantastiskt bra!! Kanske blir det en favorit i repris...


Fjärilsmuseet!

2013-10-21 - Photography


Idag har vi gjort en tur till Fjärilsmuseet! Det var mest för min skull så att jag skulle få fota av mig lite! ^^ Jag måste ju använda mina leksaker...

Det var verkligen speciellt, det tog inte ens två minuter innan jag hade en fjäril på huvudet! Fjärilarna flög fritt omkring bland vattenfall och stora växter i ett klimat som fick mig att tänka tillbaka till regnskogen i Malaysia - mycket härligt!


Look ma, I'm on TV!!

2013-10-18 - Media


Förra veckan var SVT på besök och gjorde en intervju med mig ang. hur bra spelindustrin går just nu. Igår kväll sändes ett inslag i Aktuellt.

Missade ni inslaget och känner - "Attans, hur kunde jag missa det!?", kan ni klicka er in här och ta en titt!

Page 1 of 6, showing 20 post(s) out of 103 total