2023 - APRIL

8 posts


Lunchdate med gamla kollegor

2023-04-27 - Uncategorized


Lunchdejt med kollegor, det händer inte ofta det inte när vi är på olika företag och off/on site eller hybrid! Idag var det dock dags och vi hade bokat bord på Usine, stammishaket, och det blev faktiskt himla mysigt! Cambrand, Sofie, Jessica och Anna med sin lille Alexander. Så härligt att få träffa dem igen och umgås. Det som skulle varit en lunch blev en väldigt lång lunch och vi hann med alla fyra årstider under tiden vi satt där (oerhört nöjd med mitt beslut att ta bilen in ^^), och fastän vi inte jobbar tillsammans längre är allt precis som vanligt när vi ses... Väldigt skönt!


Dashi

2023-04-26 - Restaurants


Jag lovade mig själv att 2023 skulle bli ett år då jag och Johan dejtar lite oftare... Målet var att en gång i månaden gå ut och äta och det behövde inte alltid vara den dyraste restaurangen eller den största menyn. Huvudsaken var att vi dejtade och fick testa lite nya restauranger på köpet.

Ikväll hade jag fått bord på Dashi och deras Chef's Table. Vi har insett att det både Johan och jag verkligen tycker om är att få sitta mitt i matlagningen... Det är något speciellt och se maten tillagas framför dig och samtidigt kunna prata med kockarna och ställa alla möjliga frågor. Vi uppskattar det verkligen!

Idag togs jag tillbaka till Japan när jag satt där och kände dofterna och smakerna. Dessutom drack jag saké-paketet till maten vilket förhöjde allting ytterligare ett snäpp - så gott!


Sesamtofu

Sesamtofu, färsk wasabi från Nagano, Dashi med soja och mirin.

Dryck

Sudachi Saké


Tartlette

Bovetetartelette med råräka från Smögen.


Hirayaki

En takoyakivariant fylld med Hiramasa, picklad rättika och salladslök. Furikake på toppen gjord av fiskens skinn samt svart sesam.


Sashimi

Sashimi på 8 dagar hängmörad Galicisk Havsabborre. Mortlad salladslök.

Dryck

Kyohina Ittoryodan Junmai daiginjo


Chawanmushi

Chawanmushi med forellrom, Norsrom, Flygfiskrom samt alger.

Dryck

Kamo izumi Yamabuki koshu 3-årig


Shabu Shabu

Shabu Shabu på fläsk, bläckfisk, rättika, celtuce och sjökorall.

Dryck

Tsukino Katsura Iwai (varm)


Hamachi

Hängmörad Hamachi. Shio koji, kombuolja och Mirandatomater.

Dryck

Nabeshima north blue label


Gris

Kotlett på gris från Rocklunda gård, svamp, ama zake.

Dryck

Tski no I. Spontanjäst saké


Sorbé

"Saké kasu"-sorbé med äpple och sablékaka.

Dryck

Masuizumi Kijoshu


Kastanj

Kastanjekaka, rödmisokaramell, kastanajglass.

Dryck

FRM François Rousset-Martin Vin de Liqueur Rouge


Sötsaker

Fiskpralin, yuzugelé samt norimadelaine.

Dryck

Grönt te



Fotogalleri

Dashi



Sommarväder

2023-04-21 - Uncategorized


Vilket väder vi bjuds på den här veckan - 20+ och strålande solsken! Jag har tagit mig ut på promenader på eftermiddagarna efter jobbet och idag försökte jag tajma in Johans båt. Det blev min sedvanliga runda till Svindersvik, därefter slog jag mig ner vid Kajen och väntade in hans båt. Vi bestämde oss för att slå oss ner i solen på Restaurant J och skåla in helgen, sedan satt vi där och gottade oss i solen i drygt två timmar innan vi knallade hemåt för kvällen.


Högrevsburgare och hembakad bröd

2023-04-16 - Cooking


Jag har varit så sjukt sugen på hemmagjorda hamburgare en längre tid och jag har hittat ett brödrecept som jag velat prova. Så, idag bestämde vi oss äntligen för att göra slag i saken och köpte på oss allt vi kunde tänkas behöva. Vi blandade ordning lite olika såser, inlagda pickles, lök, m.m. och sedan köpte vi hem lite olika goda ostar. 

Hemlagat är svårslaget och detta var inget undantag! Otroligt gott med lite jalapeños, dressing, senap, ostar... Älskar när det är mycket grönsaker på mina burgare! Och brödet - magiskt! Så saftigt och mjukt!


Datenight hos Johan och Linda

2023-04-15 - Uncategorized


Trots att vi är grannar verkar det vara snudd på omöjligt att få till en kväll tillsammans, men nu äntligen fick vi till en ost- och vinkväll hemma hos dem. Alfred, deras lille grabb, märks knappt av när man är där... Så himla lugn och timid. 

Johan, vår granne, hade handlat ost för ett betydligt större sällskap än vad vi var (trodde vi), men det gick åt under kvällens gång. Tänk att ost och kex kan vara så otroligt gott att småäta på. Det blev, som vanligt, en lång och härlig kväll där uppe hos dem och det är allt med lite sorg i hjärtat att jag vet att de ska flytta till Gustavsberg. Å andra sidan, det är inte speciellt långt bort, men med tanke på hur svårt vi har att ses när vi bor i samma hus är mina förväntningar ganska realistiska ^^ 


SATS Nacka Strand

2023-04-12 - Exercising


Jag försöker så sakteliga hitta tillbaka till en rutin där gymmet är en del av min vardag... Jag har inte varit aktiv på gymmet, på riktigt, sen innan Covid. Tragiskt, eller hur?! 

Nu ger vi det ett försök till, men det plågar mig och jag gråter inombords när jag knappt orkar någon vikt alls... Detta kommer ta så oerhört lång tid och det kommer dröja länge innan jag är uppe på mina gamla vikter, ens för en reps ^^ 


Påsk nere i Västervik

2023-04-08 - Uncategorized


Efter ett par dagar nere i Västervik fick vi chansen att hänga lite med Robert och Amanda innan vi skulle åka tillbaka hem till Stockholm. Vi sågs hemma i deras nyrenoverade hus och snart satt vi där med champagne i glasen, så himla gott! 

Tanken var väl egentligen att vi skulle laga mat tillsammans, men ingen av oss var direkt sugna på att ställa sig i köket, så vi bestämde oss för att knalla ner till Guldkant och hoppas på att det var öppet och att det fanns bord där. Det blev en helkväll med deras vänner som vi också umgicks med under midsommar förra året, så det blev en väldigt trevlig kväll tillslut!


Datenight på Calle P och John Wick

2023-04-05 - Uncategorized


När jag såg att John Wick: Chapter 4 äntligen kom ut på bio bestämde jag mig för att boka in oss på Rigoletto och deras VIP-våning. 

Jag hoppade på båten in till Nybroplan där Johan mötte upp mig inne på Calle P för lite middag innan vi gick vidare till bion. Det blev lite bubbel och några förrätter till middag istället för en stor varmrätt och ibland är det rätt mysigt att bara sitta där och titta på folk. 

Filmen då? Jo, alltså... Det är ju John Wick. Personligen älskar jag hela filmserien och den här filmen var inget undantag!

Page 1 of 1, showing 8 post(s) out of 8 total