2019 - AUGUST

6 posts


Dubbeldejt med Björn och Amanda

2019-08-31 - Cooking


Lördagskväll och middag hemma hos Björn och Amanda, supermysigt verkligen! Så enkelt och opretentiöst, bara chill och snack. Det bjöds på lax och drinkar, vi stod för efterrätten (skräll). Timmarna försvann och helt plötsligt var det dags att tacka för sig... Tanken var att ses tidig på dagen för att det inte skulle behöva bli så sent, trots det hämtade taxin upp oss runt 02 på natten ^^ 

Lemon Curd tartlett med vaniljpannacotta


Pappa 66 år!

2019-08-24 - Uncategorized


Det blev en snabbvisit till Degerfors i helgen då min far fyllde 66 år! Vi köpte med oss en tårta hem och den satt bra på kvällskvisten!

Jag gjorde dessutom min första runda på en golfbana den här helgen, som protokollförare ^^ Johan har plockat upp golfen igen och eftersom vi har en fin bana i Degerfors följde jag med honom ner när han blev sugen. Vad gör man inte för den man älskar?!

Vi lagade dessutom mat från min barndom - Makloubeh!! Mums! Jag behövde inte tjata speciellt mycket på mamma innan hon gav in. Jag tittade spänt på Johan när han tog första tuggan, det är trots allt ganska speciella smaker. Men han tyckte det var supergott och tog till och med en tallrik till!


Tjejmiddag på SMAK

2019-08-16 - Restaurants


Det är inte varje dag jag är iväg på tjejmiddag, inte varje vecka eller månad heller för den delen. Tror faktiskt aldrig det har hänt ^^ Men, ikväll hade jag, Sandra och Sofie bokat bord på SMAK och oj som vi skulle skvallra! Nädå, det blev väldigt lugnt och sansat. Vi beställde in en fördrink och sedan en fem smaker inkl. tillhörande dryck. Efter middagen åkte vi in till Söder och sprang på ett par gamla kollegor.

Det var så himla trevligt att träffa Sandra igen, det måste vi göra om snart igen! 

 


Kräftskiva på Punk Royale

2019-08-10 - Restaurants


Detta var en sjukt spontan kräftskiva. Micke hörde av sig ett par dagar innan och sa att han fått napp på ett återbud på Punk Royale och undrade om vi kände för att haka på en Kräftskiva. Jag var väldigt snabb på att svara ja, Johan var inte fullt lika övertygad dock. 

Jag hade ingen aning om vad kräftskivan innebar. Var det bara ett stort fat kräftor och en massa snaps eller vad var tanken? Jag visste bara att kvällen skulle komma att kosta 1200 kr / pers, så jag utgick ifrån att det iaf var inkl. alkohol.

Vi mötte upp Micke och tog en öl innan det var dags. Sedan gick vi in genom den lilla dörren fylld med rök. Vi kom in i en liiiten lokal med små bord och en lummig belysning. Sedan var det kört. In kom en Slafsig Ragnar (en drink som påminde om Piggelin) och kvällens första snaps! ^^ Vi Eftersom samtliga bord serverades samma rätt samtidigt, var det enkelt att gemensamt sjunga en snapsvisa då och då och det gjorde vi, direkt! 

Det visade sig att kvällens kräftskiva bestod av 10 rätter med tillhörande dryck. Och snabbt skulle det gå. Jag har aldrig höjt glasen så ofta på en restaurang som jag gjorde ikväll och jag har framför allt aldrig skålat och sjungit snapsvisor med bordsgästerna intill. Jag har heller aldrig blivit matad med sked av kökschefen själv ^^ Jag hade skitkul och jag är SÅ glad att vi hängde med, vilken upplevelse! 

 


Dags att avgöra årets minigolftävling!

2019-08-09 - Uncategorized


Varje år spelas det minigolf, på liv och död. Det finns få saker vi tar så seriöst som när det kommer till ett avgörande på banan... Men det finns inte riktigt några bra minigolfbanor i närheten och den bästa i Stockholm är, utan tvekan, Golfbaren ute i Kristineberg. 

Vi gjorde ett försök på Lidingö, men den var SÅ sjukt dålig att jag tappade humöret fullständigt. Som tur var skulle vi passa på att käka pizza på 450 Gradi, jag har nämligen hört att de ska vara en av Stockholms bästa pizzerior! Jag blev inte besviken! Dyrt? Ja, väldigt... Men mängden pålägg jag fick på min pizza var nog värd de pengarna. 

Dagen därpå åkte vi ut till Kristineberg för att avgöra detta en gång för alla. Problemet var bara att vi inte ens hann köra ut från Nacka Strand innan regnet stod som spön i backen. Så jävla typiskt. Men, vi körde vidare iaf och hoppades att det skulle lätta snart. När vi kom fram till Golfbaren regnade det, om möjligt, ännu mer. Jag lyckades då tjata till mig en tur till Gelato Scarfò som, även de, sägs servera Stockholms bästa gelato. Absolut, det var gott, väldigt lent och krämigt utan att vara för fet... Men jag undrar om inte SNÖ gör det bättre? Nja, inte helt övertygad och jag kommer inte ta bilen hela vägen till Bromma igen för glass. 

Anyway, när glassen var uppäten hade regnet lättat och solen kikade fram. Vi åkte tillbaka till Golfbaren och körde igång, full fokus! Tills vi kom halvvägs innan regnet slog till igen ^^ Där satt vi, ensamma på banan, under ett parasoll och skrattade åt hur dåligt det gick, banorna var nu vattenfyllda. Men, detta kommer nog bli en gullig historia framöver, det blir iaf ett minne att komma ihåg! 

(Btw, Johan vann årets strid... Men det skulle jag aldrig erkänna högt ^^).

 


Drinkkväll hos Linda & Johan

2019-08-02 - Events


Jag tycker att det är så mysigt att vi fått en relation med våra grannar, Linda och Johan. Så himla mysiga! Ikväll bjöd de in till "Drinkkväll" och jag hade väl inte reflekterat så mycket över det. De stod för drinkarna och vi skulle ta med oss lite tilltugg. Men, sen är ju jag som jag är... Så, vi gjorde i ordning en tallrik med vattenmelon och fetaost, en med guacamole och chips + tillhörande Margarita samt en efterrättstallrik med minipannkakor med Nutella, jordgubbar och banan!

Gissa om de blev chockade när vi ringde på dörren, de hade ju ingen aning om att vi skulle komma med den typen av tilltugg ^^ När vi dessutom ursäktade oss för att behöva springa en runda till skrattade de bara åt oss! 

Men, nu är ju inte de så pjåkiga själv... När de sa Drinkkväll menade de verkligen det, de hade nämligen en drinklista med 10+ drinkar vi fick välja och vraka mellan hela kvällen! Dessutom stod det ost, marmelad och kex uppdukat... Vilken tur att jag inte hade ätit något under dagen ^^ 

Som alla andra gånger tidigare, sprang tiden iväg och helt plötsligt var klockan 02 igen. Förstår inte hur det går till, men timmar flyger verkligen förbi med dem, så jäkla roligt!

Page 1 of 1, showing 6 post(s) out of 6 total