2018 - OCTOBER

10 posts


Geléhallon

2018-10-31 - Cooking


Idag stod geléhallon och geléremmar på bakschemat! 

Tyvärr fick jag lära mig den hårda vägen att sockret smälter godiset om det får ligga i ~30 min... Man måste med andra ord äta upp dessa relativt snabbt efter man rullat dem i socker. I övrigt så blev det gott, inte mer tyvärr, men det var för att jag inte fick till smaken på hallonpurén... Nästa gång blir det bättre! 


Älskar mitt kök/vardagsrum!

2018-10-27 - Interior



Saffransbullar med vaniljkräm!

2018-10-21 - Cooking


Förra gången jag bakade saffransbullar med vaniljkräm, använde jag vaniljkräm på påse ^^ Hädelse, jag vet! Idag gjorde jag dock inte det... Idag kokade jag egen kräm på vaniljstång! Vilken skillnad det är, det är inte ens roligt... Det blir SÅ mycket godare!


90 min Spinning!

2018-10-21 - Exercising


Min spinninginstruktör är något utöver det vanliga, hon är lite smått galen så snart hon sätter igång musiken och trampar igång cykeln. Nu har hon dessutom fått till ett 90 min pass sista söndagen varje månad, vilket jag tycker är skitkul! 

Men efter slit kommer belöning och hon har gjort det till en grej att bjuda oss på något efter varje långpass. Idag hade hon bakat egna hallonpraliner! Så himla goda!! 


Johan 32 år!

2018-10-15 - Events


"Tänker att jag säger åt folk att komma ner till Usine och ta en bärs med mig..." 

Jag som hade hållit det hemligt SÅ länge, så kommer han och förstör det hela. Nu blev jag ju tvungen att säga att han inte alls kunde göra det eftersom jag hade bokat bord på AG på kvällen... Nu blev han iofs väldigt glad över det, men det hade varit ännu roligare att bara ta med honom dit som en överraskning. 

Vi började med en riktigt bra GT i baren, sen blev vi placerade vid bordet. Vi tog in varsin råbiff till förrätt, en lite finare köttbit med bea och pommes till varmrätt, sen varsin efterrätt på de ... Till det blev det en flaska rött! När vi hade tittat på menyn och Johan ögade igenom kötträtterna, erkände han att hade letat efter den största portionen, han tyckte 200 g lät lite, men det ångrade han nog efter någon timme. Alltså, jag var så mätt att jag trodde jag skulle få svårt att ta mig hem ^^ Johan likaså! 

Maten då? Jo, det är ju bra kött... Riktigt bra kött! Men, man får lite "flavor fatigue" när man äter så mycket av samma mat. Det blir liksom lite tråkigt att tugga tillslut. Men, som sagt, det är riktigt gott - till en början iaf!

Hemma låg paketen och väntade och jag kände ändå att jag hade hittat något bra den här gången! Han fick både en Fitbit Charge 3 som han blev jätteglad över. Han fick även en riktigt fin och dyr whisky. När jag var i London senast hittade jag världens rökigaste whisky, en Octomore 09.1 och den uppskattades verkligen!

Tyvärr har jag nästan inga bilder från den här kvällen, förstår inte varför... Men aja, dessa är vad som finns.


Mer Macarons!!

2018-10-13 - Cooking


Eftersom mina första Macarons faktiskt blev bra, tänkte jag att det måste ha varit nybörjartur. Med andra ord bestämde jag mig för att testa en gång till... och en tredje gång också ^^ Den här gången blev det med smak av Nutella och Lemon Curd! Nu vill jag inte jinxa det här, men fan, visst blir de bra?!


Battlefield Dev Talks #3 - In the making!

2018-10-10 - Media



Djurgårdsbrunnskanalen

2018-10-07 - Photography


Vilken höstdag vi har haft idag! Vi tog med oss varsin kamera och tog den 2 min långa båtturen över till Djurgården för att fota de vackra färgerna. Och jag måste erkänna att det är lite kul att även Johan tycker det är kul, det gör att även jag får hamna på en och annan bild! Kul!

 


Mina första macarons!

2018-10-07 - Cooking


Jag har länge velat baka Macarons eftersom de sägs vara ett rent h*vete att få till. Så, det var med skräckblandad förtjusning som jag portade Johan från köket och började väga upp min ingredienser. Jag försökte vara så noga som jag bara kunde och sen var det bara att hålla tummarna när de åkte in i ugnen... Men, de reste sig!! Och de blev hyfsat runda också! Kolla, det där får väl godkänt?!

Macarons med hallon- och vit chokladganache!


Kanelbullens Dag!!

2018-10-04 - Work


Page 1 of 1, showing 10 post(s) out of 10 total