2015 - AUGUST

12 posts


DICE Summer Party - Miami Style!

2015-08-22 - Events


Japp, då var det dags för årets sommarfest! Den här gången hade DICE abonnerat Josefinas ute på Djurgården - ett härlig uteställe med större delen utomhus. Vädret var med oss och vi bjöds på sol och varma sommarvindar hela kvällen!

Vi var ett gäng som möttes upp hemma hos oss, det blev ju liksom nära och bra! Vi promenerade dit vid 19 och när vi kom dit fick vi varsitt par solglasögon, Miami style ^^ Maten som serverades var helt OK och drinkbiljetterna tog slut direkt i solen! Festens höjdpunkt (precis som förra året) var fotomöjligheten som fanns på plats! Hur kul som helst att få lite minnen från kvällen!

Vid 23 var vi ett gäng som drog vidare till Café Opera och jag var så sjukt danssugen! Tyvärr var dansgolvet stängt (but why?!) och vi fick nöja oss med att hänga i baren. Efter ett par drinkar stack vi vidare till Solidaritet, men där blev vi inte speciellt långvariga, Johan och jag, innan vi promenerade hem i sommarnatten!


Line aka Miss Hyper!

2015-08-17 - Uncategorized


Jag har inte träffat henne på 8 år!! Line, aka Miss Hyper. När jag såg att hon skulle komma upp till Stockholm högg jag henne direkt för en middag!

Hon har inte ändrats någonting, det var precis som för 7 år sen! Lite äldre, lite visare och inte alls lika spelintresserade som förr, men vi hade då inga problem att snacka på som om vi såg varandra dagligen! Så himla kul!

Cazzidy, Nat0, Quick, Miss Hyper och Aurora på Play Us releasefest @ Solidaritet -0


Mys i Humlegården!

2015-08-16 - Uncategorized


Fastän jag inte var hemma förrän vid 01 och varvat ner en halvtimmer senare, vaknade jag vid sex på morgonen... Sjukt det där. Kan hända att jag inte kunde somna om för att jag var jättehungrig ^^

När Johan vaknade och det blev dags för lunch, promenerade vi bort till Stureplan och handlade varsin gomacka på Subway. Därefter köpte vi varsin handduk och la oss i Humlegårdsparken och käkade! Så himla skönt! Vi stannade en stund och fick lite färg på nosen innan vi promenerade hemåt igen. Vi stannade till vid en glasskiosk på Strandvägen, sedan satte vi oss på kajkanten och myste tillsammans!


Midnattsloppet, done!!

2015-08-15 - Exercising


Det hela började med en vadslagning (man är ju bra dum ibland) och jag är alldeles för stolt för att förlora en sån här sak. Så, idag var det dags för Midnattsloppet (1 mil på Södermalm) och jag kände mig inte alls speciellt pepp. Jag hade sovit dåligt och legat i soffan hela dagen i hopp om att få några minuters extra sömn inför loppet.

Träningen innan hade också gått sådär... Ett par promenader och ett par löppass (12 st närmare bestämt), där längsta sträckan jag sprungit var 6 km. Dessutom fick jag mitt livs första ryggskott under semestern (mitt i en squat), vilket hade hindrat mig från att springa... Jag hade inga höga förhoppningar inför loppet, mitt mål var att ta mig runt även om jag behövde gå då och då.

Min start gick 22:45, så jag mötte upp Linnea och Stefan vid 22:00 vid området. Där försökte vi peppa igång varandra, men det var först när jag kom in i vår startgrupp vid uppvärmningen som jag kände att det här skulle bli kul!

Plötsligt small det till och starten gick! Folk, folk, folk... överallt. Första kilometern gick snabbt, inte tidsmässigt, men helt plötsligt passerade jag markeringen. Mentalt var tredje kilometern min jobbigaste, då visste jag att jag hade en hel kilometers stigning upp till Sofiakyrkan! Backarna tog aldrig slut och deltagare efter deltagare gav upp framför mig och började gå. Men jag höll i, jag kände mig stark och sprang upp för hela backen! Uppe vid kyrkan stod kören och sjöng "Halleluja", oerhört passande!

Backen nedför var mer än välbehövlig och nu sprang benen lite av sig själva. Vid sjunde kilometern insåg jag att jag bara hade tre kilometer kvar och jag fick helt plötsligt ny energi. Mina två sista kilometer in till mål var mina snabbaste under loppet! Jag hade så mycket spring kvar i benen när jag kom upp till Södra Teatern att benen bara pinnade på! När jag närmade mig Mariatorget och målet insåg att jag hade klarat det och målgången kändes fantastisk!


Rena rama julafton!

2015-08-13 - Gadgets


När semestern försvinner med regniga och tråkiga dagar, då får man hitta på nåt annat för att förgylla tillvaron. Det började med ett spel... Men, när vi skulle spela det på TVn, såg vi inte riktigt vad det stod ^^ Texten (läs; TVn) var för liten! Så, Johan sa lite på skämt (eller?) att vi skulle köpa en ny TV. Det han nog inte förväntade sig var att jag skulle hänga på direkt och säga ja! Och idag kom den, bästa leveransen på länge - en Samsung 75"!!

Herregud så stor den var när vi packade upp den och ställde den gamla TVn framför ^^ Det värsta är dock att den inte alls känns speciellt stor när vi väl kollar på den ^^ Den känns alldeles lagom, på riktigt... Galet, men sant!

 


Intervju med Karriär

2015-08-13 - Media


Idag var det dags att möta upp tidningen Karriär för en heldagsintervju. De ville göra ett reportage där de följde mig en hel dag - från att jag kommer till jobbet, till att jag går hem.

Det ska bli himla intressant och se vad det blir av allt det här. Tidningen kommer ut i oktober, då lägger jag upp den här så snabbt jag kan så att ni alla får läsa intervjun!


Årets kräftskiva!

2015-08-08 - Uncategorized


Årets kräftskiva dukades upp hemma hos Jessica & Micke! Micke stod för nybakat bröd och fantastiskt god västerbottenpaj med kantareller och jag stod för efterrätten som den här gången blev en marängtårta med vinbär, hallon, blåbär och jordgubbar!

  


Sushi på Ljunggrens!

2015-08-07 - Restaurants


Då var det slut på semestern för den här gången... Suck ^^

Dagen bjöd på fantastiskt väder och det tog jag tillvara på! Jag packade väskan med nödvändigheter, sedan promenerade jag bort till Nobelparken för att sola ett par timmar!

På eftermiddagen åkte vi in till Mosebacke och mötte upp Mikael och Cambrand för ett par glas rosé och lite mat. Mosebacke kan verkligen vara mysigt, men den här gången förstördes det verkligen av att alla runt om oss rökte - hela tiden!!! Så fruktansvärt vidrigt, jag fattar inte hur de orkar ^^

Jag fick medhåll och det slutade med att vi strosade vidare till Ljunggrens. Det var fullt inne på restaurangen, men vi fick slå oss ner vid baren. Där gick vi lite bananas och beställde in varsitt ostron, mitt första ever! Har alltid tyckt att det ser lite slibbigt ut (slemmigt med mättande, you know), men man måste ju prova någon gång! Jag måste erkänna, det var inte speciellt konstigt, inte alls vad jag hade förväntat mig. Smak av havsvatten... pja ^^

Därefter kom maten in, varsin tallrik med sushikockens stora urval av kvällens bästa sushi och sashimibitar! Så himla gott, ah så gott! Jag är verkligen sushifrälst!

 


Sushi, StikkiNikky & Skeppsholmen

2015-08-06 - Exercising


Jag vet inte om det berodde på att jag blev så himla mätt efter Svartengrens eller om det var något annat, men när jag vaknade halv tre inatt kunde jag inte somna om. Jag noterade att Johan också var vaken och hade lika svårt att somna om som jag. Vi tittade i taket, vi tittade på TV, vi pratade lite... men inte blev vi trötta för det. Nej, vi tog oss ner från loftet och slängde på oss lite kläder, sedan tog vi en kort promenad runt kvarteret för att få lite luft. Det hjälpte, för när vi kom hem igen kunde jag faktiskt sova ett par timmar innan jag vaknade igen - stormmätt ^^

Johan sov fortfarande när jag gick upp, så jag slängde på mig träningskläderna och stack ut och sprang. Det blev 5 km på dryga 30 minuter, därefter svängde jag om ICA och köpte med mig jordgubbar och grädde! Vilken gottegris jag är!

Nattens dåliga sömn kom ikapp mig efter lunchen och det kan ha hänt att Johan och jag kollade på film (läs; jag somnade till filmen). På eftermiddagen skärpte vi dock till oss och tog en promenad in till stan. Vi stannade till på Hötorgshallen och käkade, sedan promenerade vi till StikkyNikki och mumsade i oss lite glass.

Med glassen i högsta hugg svängde vi in på MM Sports för att kolla på ett träningsbälte och remmar till mig. Det slutade med ett schysst läderbälte som stabiliserar och hjälper buktrycket, nu ska det lyftas i höst!

På kvällen, efter lite slappande, fick jag med mig Johan på en kvällspromenad runt Skeppsholmen. Himla skönt måste jag säga, det är så bra luft på kvällarna - krispig och frisk!


Svartengrens

2015-08-05 - Restaurants


Alltså, på ett sätt är det skönt att det är mulet och regnigt ute, då slipper man ha dåligt samvete för att man sitter inne eller springer på stan. Idag var just en sån dag - jag spenderade hela eftermiddagen på NK och Biblioteksgatan ^^ Jag strosade runt på NK och provade allt från blusar till skor till underkläder. Det resulterade i en ny blus och en skjorta... det kunde ha blivit ett par skor också men jag hejdade mig i sista sekund.

Jag lunchade med mig själv uppe på NK:s nya restaurangavdelning. Jag slog mig ner på Botanique och beställde in en riktigt god sallad - variation på tomater med inkokta kronärtskockor, lufttorkad skinka, Kalamataoliver samt fetaost med örtmarinerade haricots verts & elefantbönor.

När jag kom hem hann jag inte mycket annat än att svida om till finkläder - nu väntade en romantisk avsmakningsmeny på Svartengrens.


Grön ärtsoppa & pilgrimsmussla

Pilgrimsmussla med en liten grön soppa på gröna ärtor & Champagne, bondbönor och gurka.


Gravad killing från Oviken

Gravad killing från Oviken, stekta picklade kantareller, kryddostkräm, sockrade lingon & harsyra.Gravad killing från Oviken, stekta picklade kantareller, kryddostkräm, sockrade lingon & harsyra.


Flankstek från Säby Gård

Flankstek från Säby Gård, ostkrämfylld lök & rödvinssky.


Hängmörad biff (7 veckor) från Lisselby Gård

Hängmörad biff från Lisselby Gård, pommes frites, syrlig tomatsallad & bearnaise.


Blåbärsrulltårta

Blåbärsrulltårta, hallon, blåbär, myskmadraglass & harsyra.


Sandhamn!

2015-08-04 - Travels


Idag var det dags att åka ut till Skärgården och Sandhamn. Jag har varit på Vaxholm förr, men känner att det är lite för "turistigt". Så, den här gången hoppades jag på lite mer skärgårdskänsla även om Sandhamn nu ska vara skärgårdens Stureplan.

Båten gick från Strandvägen, så det var bara att ta den korta promenaden och hoppas på att vi fick en sittplats. Resan dit tog drygt 2,5 h och när vi kom fram hade vädret övergivit oss. Solen tittade fram då och då bakom slöjmolnen, men det var inte speciellt varmt.

Vi började med en god middag på Sandhamns Värdshus där jag fegade lite och beställde in Sandhamns Värdshusbiff med bearnaise, tomat- och paprikaconcassé samt pommes. Riktigt bra köttbit faktiskt, lagom rare, precis som jag vill ha den!

Därefter strosade vi bort genom den vackra tallskogen tills vi kom fram till en strandplätt där vi kunde vara för oss själva. Vi njöt av solen och det skvalpande vattnet och vips hade det gått ett par timmar. Så himla mysigt att vara försvinna bort så där ibland, ingen tid att bry sig om eller andra att anpassa sig efter. Bara jag och mitt hjärta!

Johan skulle bygga ett monument - det resulterade i en hög med stenar.
Jag visade hur det skulle gå till och kontrade med detta!
Älskar dig, hjärtat!


Skansen, minigolf och sushi!

2015-08-03 - Uncategorized


Wow, solen var framme idag när jag vaknade... det har inte hänt på två veckor tror jag ^^ Så, vad gör man i Stockholm egentligen när man har semester? Pja, inte vet jag. Vi tog iaf en vända till Skansen, kikade efter björnar och vargar utan att se några, köpte brända mandlar och käkade glass i parken! Ganska skönt att bara strosa runt lite, även om Skansen i sig inte var någon större hit.

Vi svängde om hemma innan vi begav oss till ännu en av Stockholms alla minigolfbanor! Där fick vi sällskap av en oerhört nyfiken liten ekorre som inte kunde hålla sig borta från oss när vi stod där och försökte putta bollen ^^ Den här gången åkte jag på däng, så himla irriterande! Jag avskyr verkligen att förlora, speciellt mot Johan... Fan!

Som plåster på såren bjöd Johan på sushi när vi kom hem och det kan hända att vi har hittat Östermalms bästa sushihak! Så himla gott, om än annorlunda!

 

Page 1 of 1, showing 12 post(s) out of 12 total