2015 - MAY

8 posts


Middag på Teatergrillen och Slash på Gröna Lund!

2015-05-31 - Events


Den här helgen fick vi besök av Johans bror och hans tjej, Andreas och Anna. De kom upp till Stockholm för att se Slash på Gröna Lund... Men det hindrade ju inte oss från att ha det lite mysigt samtidigt.

På lördagen hade vi bokat bord på Teatergrillen, en riktigt schysst restaurang vid Nybroplan. Vi beställde in saltbakad ryggbiff med bearnaisesås, grönsallad och pommes frites från Silvervagnen och vi blev allt annat än besvikna. Riktigt bra kött och jag var helnöjd med beasåsen! Efterrätten tog dock priset, herregud vad gott det var! Johan och jag beställde in "Grand Marnier"-flamberade jordgubbar med vaniljglass och rabarbergranité... vi bara tittade på varandra efter första tuggan - magiskt gott!

På söndagen mötte vi upp varandra vid Gröna Lund ett par timmar innan Slash skulle gå på scenen. Vi bestämde oss för att köra en 5-kamp och vi alla är riktiga vinnarskallar ^^ Efter mycket om och men var det dock Johan som stod överst på prispallen, som vanligt... Dryg han är! Vi hann även med ett par karuseller innan det blev dags att trängas i publikhavet och se Slash riva av ett par låtar!


Bröllopsfest!

2015-05-23 - Uncategorized


När jag vaknade idag och kikade ut bakom gardinen, möttes jag av klarblå himmel och strålande solsken! Helt underbart vackert väder... Jag slängde på mig mina träningskläder och satte upp håret i en svans, därefter på med brillorna och sedan iväg. Jag tänkte inte gå så långt, bara en liten kort promenad, men det slutade med att jag strosade runt i drygt en och en halv timme.

När jag kom hem var jag världens bästa flickvän och kröp upp till Johan på loftet - iskall om både fötter och skinkor ^^ Haha, stackarn! Därefter, som plåster på såren, stekte jag i ordning en riktigt god omelett med pancetta... Nom, nom, nom!

Idag skulle vi iväg på Elin & Nickes bröllopsfest, men innan vi behövde göra oss i ordning, hann vi kolla på F1-kvalet i Monacos GP! Därefter klädde vi upp oss och uj så stiliga vi blev!

Festen hölls i Spårvagnshallarna och när vi kom dit hade de dekorerat á la Japan. De gifte sig där förra året och vi träffade dem i Shibuya dagen efter bröllopet! Så söta! Vi slog oss ner vid vårat bord och minglade glatt med deras vänner in på småtimmarna!


Fredagsöl ute på terrassen!

2015-05-22 - Work


Äntligen var det dags för årets första fredagsöl som man kunde spendera ute på terrassen på DICE! Det var kanske i kyligaste laget för att sitta ute, men va sjutton, i goda vänners sällskap fungerar det mesta! Ett par glas rödvin och ett par Smirnoff, sedan tog vi vägen förbi Patrick's!. Lite komiskt, men det verkar som att halva företaget tänkte samma sak... efter en halvtimme bara rasslade det till och plötsligt var puben fylld med DICE:are ^^


NU känns det äntligen som hemma!

2015-05-19 - Interior


Det kräver sin tid innan man hittar hem... Det tog mig närmare 7 månader innan känslan infann sig i min lilla pärla! Men nu är dendet - min pärla, mitt hem! Vardagsrummet är inte stort, det är ganska pyttigt faktiskt, men det är för bra jäkla fint och mysigt om ni frågar mig!

Jag älskar takhöjden, det blir något helt annorlunda jämfört med en "vanlig" lägenhet... Jag älskar de stora fönsterna och jag älskar att det är så öppet, inga tråkiga och onödiga väggar som äter upp kvadratmeter efter kvadratmeter! Nej, nu är jag verkligen hemma!

 


Loft med hotellkänsla!

2015-05-16 - Interior


Idag har vi äntligen fått upp TV:n på väggen uppe vid loftet! Snacka om att det var tålamodsprövande... Gud va krångligt något så enkelt kan vara ^^ Men, nu sitter den där och herregud va mysigt det blev! Riktig hotellkänsla när man ligger där uppe! Mysigt värre!


Mer inredningsdetaljer!

2015-05-16 - Interior


Jag vaknade med ett otrolig så att spendera lite pengar på inredning! Skräll va? Jag fick med mig Johan till IKEA ena dagen, men oh va det satt långt inne! ^^ Men jag gillar det inte heller, IKEA är bara nödvändigt ont ibland...

Dagen därpå var han inte det minsta intresserad av att följa med, utan åkte hem till sig för att plocka lite... Killar ^^ Först blev det en sväng till Webhallen, där köpte jag ett väggfäste till min lilla TV... Den skulle nämligen upp till loftet!

Jag var dessutom på jakt efter ett kopparfat/en bricka typ, för att ställa lite ljus å grejer på på vardagsrumsbordet. Och jag tror jag var över allt - men jag hittade ingenting... Istället kom jag hem med ännu fler ljusstakar och lite annat smått och gott från både Illums Bolighus, Bolia och Granit! Pengarna sticker iväg snabbt när man går där och småhandlar, men ack så bra det blir! Jag hittade ett fat tillslut, men det blev en i zink. Och såhär i efterhand tror jag faktiskt det blev bättre!


Nytt PB i marklyft!

2015-05-13 - Exercising


Idag passerade jag tresiffrigt på gymmet - 100 kg i marklyft! Så jävla skönt, och oväntat!

Vi var ett helt gäng på gymmet den här kvällen och vi var många som vi turas om med de två stängerna. Jag hade markdag och jag fick så snällt dela stång med en av alla grabbar, Arvid. Vi turades om, jag på 70 kg och han på 130 kg... Sedan undrade han om jag inte skulle låna hans remmar och testa, allt för att underlätta för mina stackars händer. Och jisses vilken skillnad det var, det gick så mycket lättare!

På med 80 kg, vilket var mitt gamla PB... Där gjorde jag tre enkla reps innan jag nöjde mig. Men det gjorde inte Arvid, han tvekade inte en sekund på att jag hade minst 90 kg i kroppen, så vi testade! Och upp gick det, ganska enkelt faktiskt ^^ Så, han utmanade mig att testa 100 kg, och nu hakade resten av grabbarna på och hejade på! Så, jag andades djupt och ställde mig i position, sedan lyfte jag - upp, upp, upp!


Fruhippa!

2015-05-09 - Uncategorized


Idag var det dags för min första Möhippa minus Mö, en Hippa alltså! Det var Elin som skulle firas, men de gifte sig i Japan förra året när vi var där! Då mötte vi uppe dem dagen efter deras vigsel och åt middag tillsammans med det lyckliga och nygifta paret!

Jag blev lite förvånad, men framför allt glad, när jag fick inbjudan! Jag kände ingen av de andra, så detta skulle bli spännande! Vi skulle mötas på Tea & Garden, där vi skulle överraska henne! Himla mysigt litet ställe med helt fantastiska scones och en lemon curde att dö för! Fantastiskt gott!! När Elin dök upp väntade jag och Nils där tillsammans med hennes bröder och hon blev himla glad att se oss alla!

Vi mumsade och åt lite innan det var dags för kvällens andra, för Elin okända, aktivitet. Vi rörde oss på Laserfortet där vi skulle ta oss en match på 2*18 minuter, vilket räckte mer än väl kan jag lova! Efter att ha varit sjuk i feber i 1 ½ vecka och fortfarande vara lite halvkrasslig, gick pulsen upp utan problem ^^ Usch va jag flåsade illa... Men vann gjorde jag, iaf vad gäller träffstatistiken ^^ Jag tar alla vinster jag kan hitta!

Därefter väntade en god middag på Jamie's Italian. Jag beställde in en gosig sallad med prosciutto och päron, samt en Bellini och ett glas rött. Där satt vi ett par timmar innan vi förflyttade oss till Miss Voon för en drink och sedan EAST för ännu en innan hemgång.

Jag säger det igen, men det är så himla skönt att bo mitt i stan... Det tog mig 15 minuter att promenera hem längst Strandvägen på kvällen, det är ju ingenting! Otroligt skönt, snudd på lyxigt!

Page 1 of 1, showing 8 post(s) out of 8 total