2014

91 posts


Det här med att fylla 28 år...

2014-12-15 - Uncategorized


Åhhh, att fylla 28 år är inte så dumt... Dagen började med att min fantastiskt morgontrötta pojkvän steg upp ur sängen och lagade frukost på sängen till mig. Äggröra med perfekt steka bacon - underbart! 

Sedan fortsatte ompysslandet under dagen, det märktes verkligen att det var min dag... Myspys med fika, lunch och middag, blommor på jobbet. Under lunchen fick jag dessutom besök av Islands-Pelle! Han svängde om jobbet med lite fika och sjöng så vackert så! 

På kvällen kilade jag hem till min lägenhet en sväng och plockade lite... Johan hängde med och höll mig sällskap! Vi öppnade en flaska vin och skrattade lite hopplöst åt kaoset som aldrig tycks bli bättre ^^ Sedan kilade vi hemåt, la oss i soffan och kollade på Play Us (som vi hittade när jag packade upp en låda)! Skämskudden fram, sedan blev det många skratt! 

Nej, att bli 28 var inte så pjåkigt... Nästan så jag får göra om det igen och igen och igen!


Kök från Marbodal

2014-12-11 - Interior


Efter mycket om och men, kom jag slutligen fram till att jag skulle bygga om köket. Efter ett par besök hos Marbodal var det klart - det blir en vitt, schysst kök därifrån vars skåp sträcker sig ända upp till taket! Det blir integrerad kyl/frys, ugn och diskmaskin. Dessutom kommer jag få en sjukt najs spishäll och en utdragbar fläkt. Vitt, vitt och mera vitt kommer det bli också med smala handtag. Bänkskivan kommer dessutom att förlängas och agera bord... tror det här kommer bli hur bra som helst!


DICE Christmas Mingle

2014-12-06 - Events


Igår var det dags för den årliga julfesten - DICE Christmas Mingle! Årets tema var Mad Man, 60-tal med andra ord! Jag, Jessica och Sofie snodde en av de större toaletterna på jobbet och låste in oss i två timmar för fixa hår och smink! Därefter begav vi oss till Södra Teatern och vidare till Kägelbanan. Prisutdelning i DICE Awards, middag och livemusik!

  

  


Att bygga loft!

2014-11-15 - Interior


Jag behövde inte ens fundera när frågan kom - "Hur har du tänkt i sovrummet? Ska du bygga loft där?"... Självklart ska jag bygga loft där inne! Designen var inte heller speciellt svår att bestämma sig för, jag behöver all förvaring jag kan få. Det kommer alltså bli förvaring i trappan, en bokylla som tar mig upp till sängen. Hur bra som helst!

Hela stommen kommer vara i vitt och toppen på trappstegen kommer få samma hårdvaxbehandling som golvet, Osmo Ebenholts. Under sängen sätter vi spotlights, sen fixar jag till en arbetshörna där under... Tada - mer plats!


Det här med att flytta...

2014-11-10 - Interior


Alltså, det här med att flytta är verkligen inte mig grej... Det är få saker jag avskyr lika mycket som jag hatar flyttkaos. Kolla bara! Jag fattar inte att jag har så mycket prylar redan, jag har inte ens passerat 28 år!

Lass efter lass med kartonger kommer in i lägenheten. Jag packar upp så gott jag kan och lagom tills jag fått lite mer andrum, kommer nästa lass. Det tar liksom aldrig slut! Dessutom är halva lägenheten i Järva fortfarande kvar, jag förstår inte hur det här ska gå. Jag hoppas verkligen hela idén med att bygga loft kommer lösa delar av mitt problem ^^


Monster Jam @ Friends

2014-11-08 - Uncategorized


Päronen kom på besök denna vackra helg som bestod av totalt kaos... flyttkaos that is. Biljetterna till Monster Jam var köpte för längesen och var en "Fars dag"-present till farsgubben.

Kl. 11:00-14:00 hade vi möjlighet att besöka Pit Party - up n' close med bilarna nere på arenan innan själva showen satte igång. Kl 15:00 drog det hela igen o tack och lov för hörselskydd! Jeeez, vilken ljudnivå det blev när de startade bilarna!


In Flames @ Hovet

2014-11-06 - Events


Ikväll var det dags för In Flames på Hovet - som jag hade längtat! Förband var Wovenwar och Papa Roach och de lämnade oss inte besvikna. Papa Roach ägde och Mr Roach himself sprang runt i publiken och hamnade bara någon meter från min stol! När In Flames tillslut intog scenen var det klasskillnad, de var helt galet bra!! Awesome stuff!!!!

   


Alla helgons dag!

2014-11-02 - Uncategorized


Alla helgons dag... Nej, jag spökade inte ut mig i år heller. Istället var jag sjukt vuxen och åkte iväg på middag ute hos goda vänner! Jessica & Micke bjöd in till taccokväll! Men, det var inte vilken tacco som helst... Nej, Micke körde långkok på högrev, friterad hälleflundra, hemmagjord guacamole och rödkålssallad med dressing. Alltså, det var så gott att jag höll på att smälla av!!! King Micke of the kitchen, jag bugar inför dig!


Lägenheten är såld!

2014-10-31 - Interior


Den senaste veckan har det hänt väldigt, väldigt mycket... Inte nog med att jag köpt min lägenhet, vi har dessutom fått lägenheten ute i Järvastaden såld - till ett ganska bra pris måste jag säga! Jag är nöjd iaf!

Idag åkte jag ut till Solna för att skriva kontrakt med de nya ägarna. Jag var där i god tid, till skillnad från dem... Jag och mäklaren väntade och väntade och väntade. Sedan dök killen upp, men hans fru var sen. Doh! Helt ofattbart vilken brist på respekt det finns ibland... Anyhow, efter en och en halv timme var de båda äntligen på plats och kontraktet kunde signeras!


Skål!

2014-10-30 - Interior


Kan hända att det bara finns ett par kartonger och kökssaker i lägenheten just nu, men det betyder inte att man inte kan äta sin första middag där! Vi rullade ut en filt på golvet, ställde en låda mellan oss och tände ett ljus! Champagnen, som Lotta och Micke lämnade, korkades upp och sedan skålade vi in lägenheten!


Nu är den min, min lilla pärla!

2014-10-29 - Interior


Idag kl. 10 var det likvidavräkning som gällde för min nya lilla lägenhet! Efter lite bankstrul och stress, löste sig dock allt i tid... Allt som allt tog det dryga 30 min, sedan promenerade jag mot min nya lya!

Åh herregud, ångesten när jag öppnade dörren första gången - vad har jag gjort?! ^^ Men, det la sig ganska snabbt när jag fick stå där inne ett par sekunder... Det här kommer bli hur bra som helst!

Men, trots att det ser ut som det gör, kommer jag att renovera köket så snart jag kan! Jag kommer dessutom bygga loft inne i mitt lilla sovrum, jag har ju faktiskt 3,60 m till taket, det måste utnyttjas! Iiiik, spännande!


Ute på Hemnet.se

2014-10-24 - Interior


Idag kommer lägenheten ut på Hemnet.se! Bilderna blev riktigt fina tycker jag, det ser ju faktiskt ut sådär hemma! Nu återstår att se om det finns något intresse eller inte... Håll tummarna!

  

 

  


Ny frisyr!

2014-10-20 - Uncategorized


När man har hittat rätt frisör, då vet man... Nu har jag hittat Liza och jag kommer inte gå till någon annan frisör igen, inte förrän jag måste iaf! Jag kom dit, satte mig i stolen med en kopp te, sedan förklarade jag för henne vad jag ville ha. Hon nickade instämmande och förstod exakt vad jag var ute efter. En timme senare satt jag där i stolen med bästa frisyrer hittills (imo)! Oh så könt!


Mysigt ska det vara!

2014-10-20 - Cooking


Ibland måste man ta sig lite tid och göra det där lilla extra... Ikväll var en sådan kväll. Jag vaknade tidigt på morgonen och förberedde kvällens smörgåstårta så långt jag kunde. Sedan fick den stå i kylen och gotta till sig under dagen innan jag dekorerade tårtan på kvällen. Ganska nöjd faktiskt, speciellt med tanke på att det var min första ever ^^

Liljor på bordet, tända ljus och en flaska champagne, sedan var resten av kvällen ett säkert kort!


Roligaste utekvällen på länge!!

2014-10-18 - Events


Haha, alltså... Kvällens utgång placerar sig lätt som en av de bästa utgångarna ever! Jag förstår inte hur det gick till, jag skulle ju bara äta middag med dem ^^

Så, den här lördagen var tanken att jag skulle möta upp Nils, Dan och Per på Texas för att äta lite. Inget konstigt alls. Jag slängde på mig mina sneakers och min hoody, sedan åkte jag iväg. Och, det hela började ju bra. Vi beställde in en margarita-pitcher och lite käk, men sen var det kört.

"Klart du ska hänga med och spela lite biljard, det ligger ju bara runt hörnet!"

Aja, en liten stund tänkte jag, det kan ju inte skada. Där dukades det upp med rött vin och Fireball-shottar ^^ Efter att ha förlorat ett par matcher (som förövrigt bara gick sämre och sämre), pinnade vi vidare till Olssons Skor - en liten och intim backficka! Himla goa drinkar hade det, så det blev ett par stycken där också... (Det här med att bara äta middag gick inte alls som planerat.)

Sedan kom vi på den geniala idén att åka till Café Opera. Vi ropade in en taxi och sedan bar det av - herregud, jag skrattade så jag grät på vägen dit. Stackars chaufför som råkade ut för Dan och hans påställa! Väl framme förstår jag inte hur jag kom in, med tanke på hur jag var klädd, men in kom jag! Det var jag i mina sneakers och min hoody vs alla tillfixade tjejer i skyhöga klackar och glittrande klänningar ^^ Sedan dansade vi och skålade in på småtimmarna, hur kul som helst!!


Dags att sälja!

2014-10-10 - Interior


Det gäller att allt klaffar när man köper och säljer lägenhet, man vill ju inte stå där och betala dubbla hyror hur länge som helst... Ikväll kom Anna över (en mäklare som jag snappat upp redan när vi köpte lägenheten för två år sedan) och gjorde en värdering. Eftersom vi både redan visste att vi ville ha henne, skrev vi under kontraktet direkt.

Lägenheten värderades högre än väntat, en överraskning måste jag erkänna! Kul!


Välkommen till Östermalm, Nathalie!

2014-10-08 - Interior


Oktober var en händelserik månad måste jag säga... Jag var på otaliga lägenhetsvisningar runt om i Stockholm, främst i Vasastan och på Kungsholmen, men de flesta föll mig inte i smaken och de som jag var intresserad av budades upp nästan en miljon! Inget att hänga i granen direkt. Sedan dök det upp en härlig liten etta på Östermalm, på en tvärgatan till Strandvägen.

Jag bad om en privat visning samma dag som den lades ut på Hemnet och mäklaren var snabb på att ge mig en tid. Det visade sig att paret som bodde där nyligen hade renoverat lägenheten och sedan använt den som övernattningslägenhet. Totalt hade de spenderat ~30 nätter i lägenheten de senaste tre åren... Allt var alltså så gott som nytt, förutom köket som var från -08. Gasspis, tvättmaskin, golvvärme och en söt liten SMEG-kyl... Dessutom var det nästan 3,60 m i takhöjd, fantastiskt skönt!

Jag bestämde mig för att hugga den direkt och la snabbt ett bud. Jag ville verkligen inte att denna skulle gå till budgivning, den skulle med all säkerhet sticka minst lika mycket i pris som de tidigare hade gjort.

Självklart fick jag bjuda upp mig själv, men tillslut kände de sig nöjda och vi skrev kontrakt bara tre dagar efter min privata visning!

Välkommen till Östermalm, Nathalie!


Av med oskulden!

2014-10-07 - Uncategorized


Det tog bara 27 år... men ikväll blev jag av med min Star Wars-oskuld! ^^


Island - Dag 4

2014-09-28 - Travels


Dagen började redan på natten, får man väl lov att säga. Efter att ha ätit en god trerättersmiddag tillsammans med hela gänget (mumsigt med lamm), bestämde ett fåtal av oss för att åka ut och leka med lite stålull. Tyvärr öste regnet ner och det slutade med att man torkade linserna mer än man fotade. Anyway, regndropparna skapade en ganska ball (enligt mig iaf), bokeh...

Ännu en tidig morgon, klockan ringde 05:00 och ben bästa frukostbuffén på resan serverades inne i matsalen. Massa gosigheter i form av rykande nybakat bröd, Nutella, våfflor man fick grädda själv, m.m. Oh så gott!

Minusgrader innebar lager på lager och med strålande solsken åkte solbrillorna fram. Det är märkligt, men ju längre tid man spenderar med andra fotografer, desto mer är man villig att göra för att få liiite bättre vinkel och därmed bild. Jag vadade ut i vattnet, placerade stativet i vattnet och fotade.

På väg till nästa ställe, hängde jag ut genom bilfönstret med min lilla RX1R och fotade det magiska landskapet. Vi hittade även ett par islandshästar som var nyfikna på oss...

Tredje stoppet för dagen var Dyrhólaey, en liten utmaning för bussen då det gick rejält uppför. Men upp kom vi och herregud vilken utsikt. Kolla bara! Det är ingen överdrift om jag säger att vädret varierade med vart 20e steg - sol, regn, hagel, sol, hagel, regn, sol...

Dagen fortsatte men ännu ett ståtligt vattenfall, mäktiga Skogafoss! Jag slängde stativet på axeln och satte sikte mot toppen - 60 meter upp. Det var bara att ta trappsteg för trappsteg och se glad ut. Ännu en gång var vädret schizofrent och bjöd en fantastisk skur när jag satt på avsatsen och såg ner på vattenfallet.

Sista stoppet för dagen var en död vulkan som man kunde promenera runt. Jag var alldeles för frusen och slö för det, så jag nöjde mig med att knäppa ett par kort innan jag hoppade in i bussen igen. På väg tillbaka till hotellet i Reykjavik hängde jag, ännu en gång, ut genom fönstret när vi passerade pysande landskap. Det var mycket sånt under vår vistelse då det var extra mycket vulkanisk aktivitet.

På kvällen samlades vi alla ännu en gång för en gemensam trerättersmiddag, underbart! Alla var supertrötta och utmattade efter ett par intensiva dagar, man det var då inget fel på humöret för det! Underbart!

   

   

   

Dyrhólaey

Dyrhólaey är en liten halvö, en udde, på Islands södra kust. Det var tidigare en ö av vulkaniskt ursprung. Utsikten här uppe är väldigt intressant - i norr ses den stora glaciären Mýrdalsjökull, i öster ses de svarta lavakolumnerna i Reynisdrangar komma upp ur havet och i väster ses hela kustlinjen mot Selfoss. Framför halvön reser sig en gigantisk svart båge av lava upp ur vattnet. Det var denna båge som gav ön sitt namn (dörrhålet).

Skógafoss

Skógafoss är ett vattenfall i södra Island, vid klipporna av den tidigare kustlinjen. Vattenfallet är ett av Islands största och har ett fall på 60 meter och en längd på 25 meter.


Island - Dag 3

2014-09-27 - Travels


Även den här dagen började tidigt och vårat första stopp var ett läckert vattenfall - Seljalandsfoss. Vi vår nästan först på plats och när jag fick syn på fåren som sprang framför vattenfallet, vaknade fotografen i mig! Jag sprang efter de stackars fåren innan de försvann för att hinna knäppa ett riktigt foto som representerade Island. Jag var inte fullt lika vågad som några av de andra, så jag nöjde mig med att stå vid sidan av vattenfallet och följde aldrig med bakom...

Att sitta i en minibuss är inte så farligt, speciellt inte när man har en chaffis som Pelle! Störtskön snubbe som höll lådan hela resan! Jag försökte att inte ta kort genom bilfönsterna, men när man kör upp mot en vy (se bilden nedan), är det svårt att inte leta fram kameran! Wow, vilket landskap.

När det närmade sig lunchdags var det dags att göra en 45 minuters vandring över landskapet innan det var dags för glaciärvandringen. Vi spenderade nästan 4 h där ute innan vi kom tillbaka till bussarna. Det bästa av allt med hela vandringen var istunneln, såklart. En 20 m lång, smal och snirklig tunnel som vi fick chansen att ta oss igenom. Zoomringen knastrar fortfarande av all aska som fastnade ^^

Därefter var det bara mat som höll mitt fokus på plats och bussen styrde kosan mot Vik. Åh va hungrig jag var och en klassisk isländsk köttsoppa satt där den skulle! Men, men lite ny energi i kroppen var jag som en ny människa igen - go och glad vandrade jag iväg med Pelle (som var där för 7e gången) eftersom han visste om alla små smultronställen!

Den svarta, vackra stranden vid Reynisfjara, var alldeles fantastisk där den låg alldeles orörd. Magiskt faktiskt!

Sedan möttes jag av en klippa som inte såg ut som något annat jag sett tidigare. Vertikala stenblock så långt ögat kunde nå och långt där uppe - bergsfår, på klippkanterna.

   

   

Seljalandsfoss

Seljalandsfoss är ett av de mest kända vattenfallen på Island. Ett foto av just detta vattenfall kan återfinnas i flera böcker och kalendrar.

Vattenfallet ligger i södra delen av landet, inte speciellt långt ifrån Skógafoss. Bilvägen Þjóðvegur 1 (Ringvägen) går i närheten av vattenfallet som ligger i floden Seljalandsá och faller 60 meter ner över klipporna. Det är även möjligt att gå in bakom vattenfallet.

Reynisfjara

Reynisfjara, en svart sandstrand känd för basaltkolumnerna och för Reynisdrangar, pelarna som ståtligt reser sig upp ett stenkast ut i havet.

Page 1 of 5, showing 20 post(s) out of 91 total