2012 - FEBRUARY

13 posts


En eftermiddag med den nya gluggen!

2012-02-28 - Photography


Efter en hel dag med tentaplugg, bestämde jag mig för att ta en lång promenad med kameran och stativet på axeln. Dagen började med regn med övergick i strålande solsken och +11 grader! Perfekt att ge sig ut i... Kul, kul, kuuuul!

Sigma 30mm f/1.4 Sigma 30mm f/1.4 Sigma 30mm f/1.4


SÅ nöjd!

2012-02-26 - Gadgets


Jag är så nöjd! Jag tror verkligen att det jag har köpt kommer bli riktigt bra, jag hoppas det iaf...

Jag köpte mig en biljett och åkte till Stockholm över dagen i fredags. Efter lite om och men med försenade tåg, var jag framme vid 11. En och en halv timme senare hade jag sett allt - jag hade gått igenom Åhléns, Drottninggatan, PUB, NK, och Gallerian... Inget lockade mig :P Jag förstår inte hur folk kan gå på stan hela dagarna...!?

När det var dags för lunch mötte Blondie upp mig, sedan åkte vi iväg och lunchade med ett par andra MT-polare :D En riktig MT-lunch... Vilka filurer, så roliga!

Efter lunchen försvann alla iväg till sina jobb igen och jag letade rätt på Fotokungen. Jag har gjort så mycket research inför mina köp, så jag vet inte om jag hade ändrat uppfattning oavsett vad killen bakom kassan hade sagt ^^ Det tog inte speciellt lång tid innan jag var ute och gick med två väskor, kamera, objektiv och ett stativ ^^ Jag måste ha sett ut som en riktig packåsna och gissa om jag höll hårt i sakerna!

Jag roade mig själv en liten stund, gick in och ut i diverse affärer innan det var dags för både mig och Blondie att ta tåget mot Norrköping igen... Ännu en gång var tåget försenat, men väl på min plats kunde jag inte låta bli att packa upp gluggen och klicka på det på kameran, hihi :D

Sigma 30mm f/1.4 Velbon Sherpa 803R Kata 3N1-33 Sling

Sigma 30mm f/1.4 Velbon Sherpa 803R med vattenpass Velbon Sherpa 803R med vattenpass


Ljusstarkt objektiv!

2012-02-25 - Gadgets


Gårdagens tur till Stockholm var för att köpa mer kameraprylar. Det blev ett ljusstarkt objektiv från Sigma (30mm f/1.4), ett stativ från Velbon (803R) samt en väska från Kata (3N1-33 sling)... Mer bilder kommer senare, nu ska jag ut och se vad objektivet går för :D

sigma 30/1,4 ex dc hsm

 

Fettisdagen!

2012-02-21 - Restaurants


Jag vet inte varför, men jag är helt såld på semlor! Jag är inte jätteförtjust i kakor, bakelser och tårtor... Men semlor - himmelriket!!! Jag har fuskat en hel del innan idag och jag måste nog säga att jag har hittat den godaste semlan i stan... Japp, jag står fast vid det jag sagt förut - Knäppinsborg är mitt lilla smultronställe.

Bagarstugans semlor är de bästa, ja, näst efter mina egna saffranssemlor vill säga... De har så mycket smak av kardemumma och mandelmassan är hemmagjord med stora mandelbitar. På tredje plats kommer nog semlorna från Café Täppan nere vid skolan. Deras mandelmassa är en blandning av vaniljkräm och mandelmassa, dock kunde själva brödet ha smakat mer... Minuspoäng! På fjärde plats kommer Sockerbagarnas weinersemla, gott! På femteplats kommer Lindahls semlor, de är traditionella semlor (tyvärr sådana man kan köpa på vilket ICA/COOP som helst). Visst är de goda, men är de inte lite tråkiga?

1. saffranssemla                              2. bagarstugan

Bästa semla! Bästa semla!

3. café täppan         4. sockerbagarna         4. lindahls

Bästa semla! Bästa semla! Bästa semla!

 

Jag vann!!!

2012-02-19 - Gadgets


Jag vann!!! :D Eller ja, jag kom inte först, men jag kom trea i PC för Allas fototävling! Av 1681 bidrag kom jag alltså på tredje plats med min lilla snigel och vann en Samsung WB700 :D Yey! Shit va kul, det trodde jag aldrig...

Samsung WB700


Nytt pass!

2012-02-17 - Uncategorized


Förra veckan var det dags att skaffa ett nytt pass inför resan till Japan i mars. Jag vet inte hur jag lyckas, eller inte lyckas snarare, för jag blir aldrig bra på passfoton, körkort eller något annat ID heller för den delen ^^ Den här gången ser jag dock normal ut, kors i taket!

Kanske var det för att tjejen bakom disken sa "Ställ dig på märkena på golvet, titta på den blå pricken och när jag räknat till tre, tar jag kortet" ... Jag tittade på den blå pricken och väntade, väntade lite till och började undra när hon skulle börja räkna. Plötsligt öppnade hon munnen och sa "Då var det klart!" ... Öhm, jaha? Som sagt, kanske var det tur att hon inte räknade ner, annars hade jag kanske lyckats med ännu ett fult face ^^

Passfoto


NES 4 LIFE

2012-02-15 - Uncategorized


Har ju glömt att visa er min superläckra halsduk jag köpte för några veckor sedan...
Jag är barnsligt förtjust i NES, så det här kunde ju inte ha blivit bättre!!!


SNÖ

2012-02-15 - Work


Sitter här och gnuggar gruset ur ögonen... är ganska trött sen igår, jag jobbade nämligen igår. Dagen började hemma med näsan i skolböckerna innan jag åkte till Sörping och gjorde ett 15-24 pass! Vill inte påstå att jag hade speciellt mycket kunder under kvällen, jag antar att de flesta var hemma och hade det mysigt med sin respektive :)

När jag väl skulle åka hem hade klockan hunnit bli 00:30, det är mycket att göra precis innan stängning, dessutom tog det några minuter att borsta av de 10 cm snö från bilen som hunnit falla under kvällen. Jag vet inte jag, men mitt fjäskande för plogkillarna som kom in på macken hjälpte nog inte. Jag hintade lite lätt om att jag snart slutade och skulle mot stan, men när jag väl kom ut på vägen var den i stort sett oplogad och satnas spårig. Dessutom vräkte snön ner, så helljus var bara att glömma ^^ En resa som normalt tar ~17 min att göra, tog inatt 30 min :P Men jag kom hem iaf, dessutom tog det inte jättelång tid innan jag hittade en trång fickparkering...

Men det snöar fortfarande och jag gissar att det nu ligger 15 cm på backen, om det räcker... Jag vill verkligen, verkligen, verkligen inte ut i det här vädret, men jag måste till skolan.


Saffranssemlor

2012-02-10 - Cooking


För sent för lussekatter, för tidigt för semlor - vi kompromissar!


Nikon AF-S DX 18-200/3,5-5,6G VR II

2012-02-08 - Gadgets


Idag har jag blivit en ny leksak rikare! Jag har nämligen införskaffat mig ett nytt objektiv - Nikon AF-S DX 18-200/3,5-5,6G IF ED VR II och ett par filter, ett UV-filter och ett polarisations-filter! Det här objektivet, tillsammans med ett 35mm f/1.8 och ett fisheye, kommer bli perfekt när jag åker till Japan, det är nämligen ett utmärkt reseobjektiv!


Biljetterna bokade!

2012-02-07 - Travels


Då var det klart! Biljetterna till Japan och vackra Hanami-säsongen är bokade :) Passet är fixat också, förhoppningsvis ser jag inte ut som ett mongo den här gången... Blir aldrig bra på varken passfotot eller körkörtet ^^ Åh det kommer bli så kul, men jag fattar inte riktigt att jag åker iväg nästa månad...

Det ska bli skönt att få ett avbrott i skolan, jag har ju trots allt pluggat konstant i 4,5 år nu... Det tar lite på krafterna ^^ Har så mycket att göra i skolan innan jag åker, så de här veckorna kommer gå upp i rök och rätt vad det är så står jag där på flygplatsen i Osaka och väntar på att brorsan ska hämta upp mig ^^

Ni som har varit i Japan och regionerna runt Osaka/Kyoto... Har ni några tips på vad man bör uppleva och se, vad man ska besöka när man är där? :D


Vår i Kyoto, Japan!

2012-02-05 - Travels


Sitter och förvirrar mig bland alla flygbolag som finns... Jag ska nämligen åka till Kyoto om någon månad! Jag har alltid velat uppleva den sagolikt vackra hanami-säsongen (körsbärsblomningen) i Japan och det kommer aldrig passa bättre än nu, eftersom min bror bor och pluggar där just nu.

hanami-säsongen

Jag hoppas bara att produktionen i Bangkok kommer igång snart igen så att jag hinner fylla kameraväskan med lite nya objektiv och minnen innan jag åker. Ska ta såååå mycket kort och se så många häftiga tempel och slott!!!

Förra gången jag var i Japan var jag i Tokyo. Som vanligt, när man är ute och reser, hann jag inte ens uppleva 10 % av det jag ville... Men den här gången ska jag verkligen passa på att utnyttja min japansktalande lillebror! Han kommer förmodligen behöva en veckas semester själv när jag åkt därifrån, jag planerar nämligen att springa runt varenda vaken timme...!


Morgonspinning vs. Pulsspinning

2012-02-03 - Exercising


Det syns ganska tydligt vad som är skillnaden på ett vanligt spinningpass och ett pulsspinningpass, iaf om man kollar på mitt pulsdiagram.

De vanliga passen på 45 min kör man efter egen förmåga, jag brukar dock köra med pulsklocka iaf och försöker att inte komma under 160 i puls även då vi vilar... Det blir så himla jobbigt att arbeta upp pulsen igen om den får sjunka för mycket för många gånger under ett pass.

Under pulspassen ska man köra efter puls och eftersom passet är 75 min långt har vi två återhämtningar på 2 minuter vardera... Jo, du läste rätt, av 75 min är alltså 4 min vila ^^ Dessa återhämtningar syns också ganska tydligt i diagrammet. Dessutom kör man skiten ur sig de sista minuterna och igår fick jag ett bevis på att jag faktiskt kan komma upp i maxpuls. Jag kom upp i 185 och kände att jag fortfarande hade mer att ge... Najs va!

Page 1 of 1, showing 13 post(s) out of 13 total