2012 - JANUARY

16 posts


Självdisciplin!

2012-01-30 - Exercising


Jag planerar att få in en ny rutin i livet - Emmas spinningpass 07:30 varje måndagsmorgon! Jag lyckades ta mig iväg förra veckan och jag tog mig iväg idag också, snacka om självdisciplin! Men det känns lite konstigt att vakna 06, äta lite yoghurt och klä på sig träningskläderna för att sedan ge sig ut till en tidig soluppgång i -10 grader... Det som känns ännu konstigare är att komma till ett gym med massa morgonpigga människor och inse att man är den enda som kommer köra spinningpasset ^^ Stackars Emma...

Hursom, Emma höll samma energi med mig som om hela rummet var fullt av folk. Det är bra drygt på morgonen måste jag erkänna, energin tar liksom slut lite snabbare än på kvällen. Men det är sköööönt!

Det som känns ännu konstigare är att gå hem igen, för helt plötsligt är det ljust ute och man har hela dagen framför sig... Man man inte få en bättre start på veckan, fatta va högt man har satt ribban för resten av dagarna! :D


Varför detta gigantiska ego!?

2012-01-27 - Exercising


Inte för att jag har världens bästa kondition, men jag brukar i alla fall orka igenom passen, men igår tog det helt slut efter 40 min... Trodde jag skulle ramla av cykeln, på riktigt. Men jag kämpade in i det sista och det kändes ju skönt efteråt ^^

Men nu måste jag få gnälla lite och ni som är av motsatt kön får ursäkta mig lite, men vad är det med killar som gör att de tror att de är oövervinnerliga!? Det kvittar situation som det verkar... I skolan ser jag det varje dag - killar som är så korkade att de inte fattar att de är korkade och på så vis klarar sig iaf ^^ Bara för att de läst två kurser programmering t.ex. så är de helt plötsligt världens bästa på allt som har med kod att göra. Eller om man går på fotboll, då är alla killar (som f.ö. sitter på läktaren för att de egentligen inte platsar på en plan), bäst på fotboll och alla spelare på planen är idioter. Ett annat exempel är när de ska träna... Ta löpning som exempel - istället för att springa långt och lagom fort så att man faktiskt tränar, så ska det gå så fort som möjligt i 10 minuter annars är det ingen sport ^^

Samma sak var det igår. Bredvid mig satt en kille, som på hela kroppsspråket skrek konditionsnarkoman (breda men slimmade axlar, långa smala ben som var som gjorda för löpning), men han gjorde fan allt fel. Inställningarna på cykeln var helt fel, han spände armarna så mycket att ådrorna var på väg ut ur skinnet och framförallt, det mest puckade av allt, han hade varken vattenflaska eller handduk med sig!! ^^ Seriöst, vad tror man om sig själv då, att man ska klara 75 min hård konditionsträning utan påfyllning?!

Efter 20 min var han så slut att han knappt orkade dra runt tramporna... Dessutom gav han mig ett par fantastiska svettduschar under passets gång när han slängde med armar och hår ^^ Usch så äckligt!!!

Så, ni får ursäkta mig grabbar om ni tycker att jag är hemsk och har helt felaktiga åsikter, men jag vet inte varför ni har ett så stort behov att ALLTID, oavsett kategori, vara störst, bäst och mest överdrivna ^^ Det är ok att bara vara normal och inte alltid ha världens största ego. Blod, svett och tårar är vackert - ibland :P


Tur att Norrköping inte är större...

2012-01-27 - Exercising


... än vad det är. Igår blev det en hel del fram och tillbaka ute i snön.

Dagen började med lite ekonomi och ett antal uppgifter. Sen insåg jag att det inte fanns ett enda rutat block i lägenheten, så jag tog mig en vända ner på stan och införskaffade mig ett block med vita linjer istället för svarta, det är skönt för ögonen kan jag tala om.

Väl hemma igen och med maten på spisen, fick jag ett meddelande om att jag skulle befinna mig i skolan bara en halvtimme senare... Det var bara att bege sig ut i snön igen ^^

Senare på kvällen var det dags för 75 min pulsspinning igen! Lite nervös inför kvällens pass gick jag ner till gymmet, ännu en gång i snön.

Som sagt, det är tur att Norrköping inte är större så att man kan gå vart man än vill ta sig... men igår blev det en mils promenad totalt :)


Hjälp mig komma med i tävlingen!

2012-01-25 - Photography


För att bilderna ska godkännas som riktiga tävlingsbidrag måste de har minst 100 röster var... För en gångs skull tänker jag faktiskt vara med, för jag känner att jag har några fina vinterbilder att dela med mig av... In och rösta med er (man kan logga in med Facebook), det vore supersnällt! :)

Fototävling


NWT intervjuar...

2012-01-22 - Media


Förra veckan ringde en journalist från nwt.se och ville göra en intervju med mig. Hon hade hört min intervju på P4 och blev nyfiken. Igår publicerades intervjun i tidningen och idag på deras hemsida. Tyvärr är det inte mycket som har blivit rätt... Det är språk- och faktafel i hela texten. Bl.a. läser jag inte till civilekonom, jag läser till civilingenjör inom Medieteknik. Sen när blir en civilekonom spelutvecklare??? Om man nu inte har något intresse aller kunskap i ämnet, bör inte den intervjuade i fråga själv få läsa igenom artikeln innan den publiceras för att minska risken för eventuella fel och missförstånd?

Egentligen är det inte jag som ska skämmas, men nu gör jag det iaf... Vad ska de som inte har intresset eller kunskapen om spelet tro när de läser artikeln? Om inget annat lär de tro att jag är en fruktansvärt unik civilekonom ^^


Då var Rayman varvat!

2012-01-21 - Gaming


Japp, imorse hände det... jag varvade Rayman Origins! :D Sååå himla bra spel, helt fantastiskt!!! Jag har några Electoons och medaljer kvar att samla, men sen är det helt avklarat :D Måste få min lila Globox som jag har väntat på sedan dag ett ^^

Rayman Origins


Pulsspinning i 75 min

2012-01-19 - Exercising


Ikväll var jag iväg på ett riktigt härligt spinningpass - 75 min pulsspinning! Det är lång tid kan jag tala om för er ^^ Men åh så bra det känns när man är färdig och får komma hem... Då kan man bara glida ner i soffan och gotta sig med lite varm choklad och en go macka :D


Årets första semla!

2012-01-17 - Uncategorized



Matematisk formel för deppighet...

2012-01-16 - Uncategorized


Det sägs att tredje måndagen i januari är den tuffaste av dem alla - så känner du dig deppig idag kan du alltid skylla på att idag är den deppigaste dagen på året. I alla fall om man ska tro den brittiske forskaren Cliff Arnall, han har nämligen forskat i ämnet/dagen och tagit fram en formel för att beräkna exakt hur deppig en dag är.

Blue monday formula

Faktorer som spelar in är vädret (W), ekonomisk skuld (D), månadslön (d), tid som förflutit sedan julen (T), tiden som gått sedan vi avgett våra nyårslöften och misslyckats (Q), låg motivationsnivå (M) och behovet av att vidta åtgärder (Na).


Äntligen är den min!

2012-01-15 - Uncategorized


Tommy Hilfiger mössa

Som jag har letat... Det började redan tidigt i höstas när vi åkte till Stockholm. Den bara hängde där och såg underbart varm och go ut. Första gången tyckte jag att det var lite tidigt att köpa den, dessutom var jag nog lite snål ^^ Andra gången vi var i Stockholm hängde den där igen, men jag var nog fortfarande lite snål. Gud så dumt... Sen var vi där igen, med mina päron eftersom min bror skulle åka till Japan, då skulle köpet gå i lås... Jag hittade den igen, men kvar fanns endast ett skabbigt exemplar, resten var såklart slut.

Så hittade jag den här i Norrköping!! Men då var det ju inge kallt och jag tyckte såklart att jag kunde lägga pengarna på något annat.

Men i förrgår, så gick vi en liten omväg till stan och där var den, det sista exemplaret på 40 % rea!!! Inget att fundera på längre, iiik, nu är den min!!

Det var en bra shoppingdag, för jag hittade lite annat smått och gott också. Det blev en ny maskara, en billigare variant som jag tänker testa innan jag dissar det, lite härligt kroppssmör och en underbar läppbalsam...

Nästa grej på shoppinglistan är nog en OnePiece :D Så himla mysigt att traska runt i här hemma...


Lammet & Grisen

2012-01-14 - Restaurants


Menyn på lammet & grisen innehåller flera nyskapande förrätter, varmrätter och desserter, men också en del klassiker. vår specialitet är: helstekt lammfilé, fläskfilé och oxfilé som trancheras av kockarna i restaurangen. lammets stora upplevelsemeny ger er en storslagen kväll full med spännande smakupplevelser av mat och dryck i kombination.

En tur upp på fjället resulterade i en enormt god och trevlig middag på Lammet & Grisen. Trots fyra tallrikar med underbart kött och goda tillbehör, var det inga problem att mumsa i sig desserttrilogin som erbjöds... Gud va gott!!!

Lammet & Grisen Lammet & Grisen Lammet & Grisen

Lammet & Grisen Lammet & Grisen

Lammet & Grisen Lammet & Grisen Lammet & Grisen

Första tallriken:
Fläskfilé, rostade rotfrukter, vitlöksbröd, oliver, marinerade tomater och några skivor lammfilé...

Andra tallriken:
Vitlöksrostade potatisskivor, oxfilé och grillade tomater...

Tedje tallriken:
Oxfilé och lammfilé, vitlöksbröd, grillad tomat, oliver och rostade rotfrukter...

Fjärde och sista mystallriken:
Oxfilé och lammfilé, grillad tomat, oliver...

Efterrätter:
1. Gräddvaniljglass med bärkompott, serverades med varm chokladkolasås...
2. Hjortron- & vitchokladpannacotta med rårörda hallon.
3. Créme brulée smaksatt med bourbonvanilj.
4. Vitchokladmousse på chokladbrownie, med ananas- & passionsfruktsalsa.


Radiointervju i Sveriges Radio

2012-01-09 - Media


Som sagt, Sveriges Radio knackade på dörren och gjorde en intervju med mig ang. tjejer och gaming. Det var himla kul att göra en intervju igen måste jag erkänna och vill ni läsa mer om intervjun kan ni klicka er vidare till artikeln här... Enjoy!


Vinterland...

2012-01-09 - Uncategorized


Efter ett besök hemma hos Blondie fick jag faktiskt uppleva en riktig vinter i år också, även om det bara rörde sig om några få dagar... Men med snö, -25 grader och solsken kan man inget annat än att sakna snön när jag nu tittar ut genom fönstret här i Norrköping och gatorna är torra och sopade.

 
 

Radiointervju i Sveriges Radio

2012-01-05 - Media


Igår ringde telefonen här hemma i Degerfors varpå min pappa tittade lite fundersamt mot mig. Det var en tjej från Sveriges Radio Värmland som undrade om han var min pappa och ifall jag fanns tillgänglig (?)...

Jag svarade fundersamt i telefonen och det visade sig att hon visste att jag har old-school gamer och undrade om hon fick komma förbi någon dag för en intervju. Så, om en halvtimme ringer det snart på dörren och då ska jag helt plötsligt göra en intervju igen!

Det var ett tag sedan nu, jag känner mig lite ringrostig XD


Träningstimmarna 2011

2012-01-02 - Exercising


Ja, vad säger man om årets träning? Det började ju sååå bra, jag sprang 5-6 km även de dagarna som det var -15 grader ute och allt var jättebra. Trots att jag saknade inlägg i skorna klarade jag mig i stort sett från skador! I mars tog volleyboll-säsongen slut och tyvärr valde jag att sluta helt med det (det fanns helt enkelt inte tid när hösten knackade på dörren).

I april hände något, allt som hade med löpningen gick snett, plötsligt kunde jag inte springa 1 km utan att dö... jag fick helt enkelt inte ner luft i lungorna, det gick bara inte. Och pulsen skenade och jag fick helt enkelt nöja mig med att ersätta löpningen med promenader istället. Det blev några mil ute i Vrinneviskogen under morgonentimmarna innan frukosten och när sommarvärmen gav sig flyttade jag mig inomhus och körde igång med spinningen istället. Nu i höst har andningsproblemen gett sig och löpningen har väl funkat sisådär, tar ju lite tid att hitta tillbaka igen...

träning 2011
Total träningstid:
6636 min

Total sträcka:
337 km

Antal dagar med träning:
143 dagar (40 % av 365 dagar)


Gott Nytt 2012!!!

2012-01-01 - Cooking


Förrätt:
Sparrissoppa med vitlöksbröd

Huvudrätt:
Älgstek med hemmagjord bearnaisesås

Efterrätt:
Pannacotta med smak av vit choklad och passionsfrukt

Page 1 of 1, showing 16 post(s) out of 16 total