2023 - SEPTEMBER

6 posts


Juniorkocklandslaget inför OS

2023-09-26 - Events


Nu förstår ni, nu har jag varit ute och ätit god mat igen! Men, den här gången var det lite annorlunda och hur jag hamnade här var väl egentligen ren tur ^^ Men, iom att jag varit så mycket hos Persona senaste tiden, blev jag inbjuden till en provsmakningskväll av Harald när Juniorkocklandslaget tränade inför sin medverkan i OS som går av stapeln i början på nästa år! 

Vi var ett 60-tal personer på plats, alla med någon form av relation till restaurangindustrin... och sen jag då ^^ Tre rätter som alla skulle bedömas med konstruktiv kritik och ja, mat har jag ju ätit i mitt liv så lite koll har jag ändå på smakar och vad jag kanske förväntar mig av en tallrik. 

Ett par timmar senare var det över och jag är så imponerad av de här unga kockarna, vilka genier de är!

Inga bilder från själva maten, givetvis, men dessa två är mer än tillräckligt som minne från kvällen! 


Seafood Gastro by Mathias Dahlgren

2023-09-19 - Restaurants


Tänk att jag och Johan firar 9 år tillsammans idag - 9 år! Helt sjukt, snart ett helt decenium tillsammans! Och visst, vi går varandra på nerverna ibland, men de gångerna är betydligt färre än de tillfällen vi verkligen uppskattar varandras sällskap.

Föra att fira denna milstolpe hade vi bokat in oss på Mathias Dahlgrens nyaöppnade restaurang, Seafood Gastro. Vi har tidigare varit på Matsalen (innan de stängde), Matbaren och "Return to Matsalen" och vi har uppskattat samtliga besök! Förväntningarna var skyhöga när vi slog oss ner då Mathias själv gått ut hårt och sagt "Seafood Gastro blir den mest exklusiva restaurang jag någonsin skapat!".

Så, hur var det då? Alltså, oerhört gott och väldigt fina råvaror rakt igen... Men, om det var värt pengarna vet jag faktiskt inte. Både Johan och jag gick därifrån med en känsla av att vi hade betalat dyrt för det vi ätit och det brukar vi väldigt sällan känna. Vinpaketet var också bra, väldigt bra parat till maten!

Vad faller det på då?

Till att börja med kände vi oss väldigt utstuderade då vi var det enda sällskapet på plats till en början. Det var nästan så att det kändes lite olustigt när de stod där med armarna bakom ryggen i väntan på att vi skulle bli redo att göra vår beställning.

När vi mumsat oss igenom våra små (ja, väldigt små) aptitretare, inleddes den faktiskt serveringen med tillhörande dryckespaket. Ett stort minus här kanske är ett väldigt personligt minus, men jag önskar att vinflaskan lämnas kvar på bordet en kort stund så att man själv kan studera flaskan. Här serverades vinet och försvann lika fort... Dessutom fick man relativt lite i glasen och trots att vinet snabbt tog slut, fylldes glasen ej på trots att det fanns mat kvar på tallriken.

Vi både tyckte att serveringarna var lite väl små i storleken... Jag skulle nog vilja påstå att jag är en van restaurangbesökare och jag har ätit många avsmakningsmenyer, men jag blev faktiskt besviken på storleken på vissa rätter. Den vildrökta laxen kom i en ynka skiva, tartaren på pilgrimsmussla kan inte ha varit på mer än en liten mussla och jordgubbssorben hade lika gärna kunnats serverats på en liten sked.

Nja, tyvärr lämnade vi restaurangen efter ~5h sittning något besvikna. Kanske har vi förstört lite för oss själva genom att äta ute så pass mycket som vi gör, men vi hade nog förväntat oss lite mer från en restaurang som satsar på tre stjärnor i framtiden...


Sashimi

Sashimi på hälleflundra, råräka & stenbitsrom.

Tyvärr tappar den här rätten lite, inte på smakerna, utan på hur den serverades. Hälleflundran kom i relativt stora bitar och vi tilldelades endast en sked att äta med. Detta gjorde det svårt att äta mindre bitar av rätten och jag fick ta till fingrarna för att kunna dela på det ordentligt.

Dryck

Champagne


Blåmusslor

Ångade aromatiska blåmusslor. Dessa smakade bra mycket mer än vad jag hade förväntat mig! Väldigt gott!

Dryck

Champagne


Tryffeltoast

Bakad naturlig anklever på tryffeltoast. En liten munsbit med milda men djupa smaker.

Dryck

Champagne


Brandade

Brandade på rökt skarpsill med sikrom.

Dryck

Champagne


Bläckfisk

Svensk bläckfisk & stekjuice av txistorra.

Stekjuicen påminde verkligen om chorizo, men det tog aldrig över. Bläckfisken hade fin konsistens och det brända purjolökspulvret tillförde en härlig rökighet.

Dryck

Champagne


Brödservering

Surdegsbröd med tryffeltång, svenskt gårdsmör, Fleur de sel de Guérande.


Vildlax

Mildrökt vildlax med Mälarlöjrom.

Dryck

Schloss Lieser, Juffer Riesling Kabinett, Mosel, Tyskland


Tartar

Tartar på pilgrimsmussla, pistagenötter & caviar. Här var pilgrimsmusslan tunt strimlad och 2-3 mm bred.

Dryck

Masson Blondelet, Pouilly Fumé “Tradition Cullus” 2020, Loire, Frankrike


Havskräfta

Eldstekt havskräfta & gröna ärtor.

Dryck

Domaine Marzilly, NV Ullens Brut, Champagne, Frankrike


Potatis

Osetra caviar & potatis - kvällens absoluta "håll käften"-rätt! Solklar favorit som jag hade kunnat äta om och om igen!

Dryck

La Crema, Saralee’s vineyard Chardonnay 2016, California, USA


Piggvar

Stekt piggvar med spetskål & tryffel.

Dryck

Camus Pere & Fils, Gevrey-Chambertin 2016, Burgundy, Frankrike


Sorbet

Jordgubbssorbet med Vetz.


Sensommarfrukt

Sensommarfrukt med umeshusabayonne.


Chokladkaka

Varm chokladkaka & kokosglass.

Dryck

Donatella, Vin Santo 2008, Toscana, Italien


Mille-feuille

Hallon mille-feuille & mozzarellaglass

Dryck

Andersen Winery, Emsfeuer 2020, Knebel, Danmark


Sötsaker

Ett urval av mignardise.


Fotogalleri

Seafood Gastro



Bokat en resa till Prag!

2023-09-16 - Travels


Då jag har varit en flitig kollega på DICE genom åren har jag väldigt många sparade semesterdagar att plocka ut innan jag slutar i december, 45 dagar närmare bestämt! Sure, de växlas ut i pengar om de inte används upp, men det vore så sjukt dumt att inte plocka ut så många jag kan nu när jag väl får göra det. Men, att plocka ut dagarna och bara sitta hemma känns också fel och jag skulle förmodligen klättra på väggarna rätt omgående... Så, efter lite betänketid och dividerande med mig själv, bestämde jag mig för att boka en liten resa!

Först tänkte jag göra en mindre rundresa där jag åkte till Amsterdam -> Prag -> Budapest, men när ytterligare en potentiell resa uppenbarade sig, bestämde jag mig för att avvakta något och låste endast ner Prag.

Jag blir borta i 4 nätter och ni kan aldrig ana vad resans huvudfokus är... ^^ Det blir tidiga mornar innan alla turister vaknar, mycket fotande och god mat och jag har redan bokat in mig på Prags båda Michelinrestauranger! Låt oss nu hoppas att hösten hittat dit när jag landar, det hade kunnat bli så oerhört mycket vackra foton med höstens färger! Dessutom föredrar jag lite kyligare väder, så det gör mig absolut ingenting om temperaturen är något lägre.

Det var längesen jag gjorde en resa på egen hand, jag tror att London -18 var senaste gången jag reste själv. Lite läskigt är det allt, man är ju så van att alltid ha någon att luta sig tillbaka på om så behövs. Men, jag tycker samtidigt att det är så oerhört viktigt att kunna umgås med sig själv och trivas i sitt eget sällskap. Tror det är jätteviktigt...


Det blev 11 år på DICE...

2023-09-07 - Work


Efter 11 år på DICE har jag bestämt mig för att lämna min roll som Senior UX Designer och istället testa mina vingar som Senior Producer på ett nytt företag! Eller ja, nytt och nytt, de har varit efter mig sen i januari 2021 ^^ Ibland lönar det sig att vara ihärdig!

Både skrämmande och oerhört peppade! Ibland tror jag att jag har lurat alla under min professionella karriär och att jag egentligen inte kan någonting. Självklart vet jag att så inte är fallet, men the imposter syndrome is strong in this one!

I mitten på december tackar jag för mig och kliver in genom dörrarna på kontoret som ligger i mina gamla hoods!


Le Taittinger

2023-09-04 - Photography


Idag åkte jag tillbaka in till Persona för att hjälpa Louis att fotografera sitt bidrag till Le Taittinger - Prix Culinaire International.

Han hade förberett allting tidigare under helgen, men det fanns en del moment han behövde göra på plats. Några närbilder, några in-action bilder... Bl.a. låg där en vacker blå hummer med förtäckta ögon, denna överlevde inte länge när vi väl satte igång. Såser, mousser, krustader, småpill, m.m. Oerhört kul att få se honom laga mat på så nära håll!

Ett par dagar senare fick jag se resultatet - tänk va kul det är att se sina bilder på det här viset! 



DICE Kick Off på Vaxholms Kastell

2023-09-01 - Work


Det hände igen... En hel vecka med strålande sol, men idag... Då ska det minsann ösa ner igen ^^

Idag väntade en "Kick Off" för hela DICE ute på Kastellet i Vaxholm! Folk hade flugits in till Stockholm från världens alla hörn och vi var ett gäng om ~500 personer som skulle skeppas ut till den lilla ön.

Jag tog båten in till Gamla Stan och slog mig ner på ett café i väntan på att vi skulle få gå ombord på de abonnerade båtarna och jag fick sällskap av Niels som mötte upp mig på en kopp kaffe. Regnet öste ner utanför och när klockan närmade sig 12:30 såg man ett stort hav av paraplyer som väntade otåligt på att få gå ombord på rätt båt.

Vi var uppdelade i ~50 team á 10 personer i varje. Fokuset på dagens kick off var samarbete och att lära känna folk som man vanligtvis inte jobbar med. Jag hade blivit utsedd till lagledare och när vi kom ombord på båten väntade lite pyssel, ett överlevnadskit (så man slapp bli hangry) och varsin lagtröja. Båtresan skulle ta drygt en timme och under den här tiden skulle vi alla göra en lagflagga! Vi tjejer tog oss an uppgiften på stort allvar medan de flesta av grabbarna "lärde känna varandra" genom att hänga lite... ^^

Dagen på Kastellet bestod av flertalet små lagtävlingar och det märktes vilka som gick in stenhårt för att vinna! Vårat lag var inte ett av dem... ^^ Vi nöjde oss med att vara lite "lagom" och ha kul istället! Efter drygt två timmar skulle vinnarna koras, sedan var det dags för mingel i trädgården innan det var dags för middag! Under middagen bjöds det på god buffé och efterrätt samtidigt som ytterligare vinnarna från dagens tävlingar presenterades om vartannat med LIVE-musik.

Kl 21 gick båtarna hem igen och när många bestämde sig för att gå vidare, var jag en vuxen människa och tog en taxi hem till Johan istället! Helt rätt beslut!


Fotogalleri

DICE Kick Off


Page 1 of 1, showing 6 post(s) out of 6 total