2023 - JUNE

15 posts


Kiropraktorn...

2023-06-29 - Exercising


Det kan kanske vara så att jag gått ut lite för hårt med mitt tränande efter X antal års dvala... Jag har nämligen fått orimligt ont i mina ryggfiléer. Jag kan knappt gå till gymmet utan att de båda börjar krampa och hela kroppen säger NEJ. Efter att ha dragit ner på vikterna på gymmet i hopp om att det hela ska lösa sig själv, bestämde jag mig för att gå till en kiropraktor efter två veckors smärta. 

Idag var första besöket där man gjorde vissa kontroller och mätningar, inget mer... Därefter behöver jag komma in 2-3 gånger per vecka för att se vilken plan vi ska sätta upp. Oförskämt dyrt är det också, 560 kr/gång som tar ~10 minuter ^^ Men, jag ska ge det ett försök... 


Lunchdate med Linda

2023-06-27 - Uncategorized


Trots att vi är grannar så är det ibland otroligt svårt att hitta en tid som passar oss båda, men idag lyckades Linda och jag äntligen få till en lunch iaf! 

Vi knallade bort till Little Britain Tea Garden som ligger alldeles intill vårat hus, en liten oas mitt i allt byggkaos. Vi beställde in varsin lunchmacka och slog oss ner på en bänk med utsikt över inloppet - vilken lyx att bo så här! Det som skulle blivit en snabb lunch drog ut på tiden och vi satt där i solen i nästan två timmar, underbart!


Laura Miele på besök

2023-06-26 - Work


Den här veckan vankades det finbesök på kontoret av ingen mindre än Laura Miele själv, President, EA Entertainment, Technology and Central Development. 

Jag har haft möjligheten att träffa Laura ett par gånger innan, bl.a. åt jag middag med henne när jag presenterade på ett Global Town Hall på EARS, men även när hon besökte Stockholm under Core Summit. Idag blev jag ombedd att fota hennes besök och när hon fick syn på mig hälsade hon glatt. 

Efter ett par timmar där hon träffade anställda på DICE under lunchen och efter en Q&A med henne, var mitt jobb över för den här gången. När jag gick fram för att säga hej då kramade hon om mig hårt och sa "Let's not wait years until we see each other again, ok?" 


Midsommardagen i Västervik

2023-06-24 - Uncategorized


Midsommardagen fick vi sällskap av förra årets midsommargäng, eller ja, delar av gänget iaf och vi spelade ännu mer Mölkky och kastade pil - tur att ingen av oss är tävlingsmänniskor ^^ 

Midsommarhelgen blev väldigt lyckad - underbart väder, underbar bar och härliga människor, allt som man kan önska sig!


Fotogalleri

Midsommar -23



Midsommar i Västervik

2023-06-23 - Uncategorized


Vi vaknade tidigt nere i den svala källaren då gästrummet saknade gardiner, men det gjorde inte så mycket... det är rätt skönt att komma upp så att man får ut så mycket som möjligt av dagen. 

Det blev frukost ute med fötterna i gräset, sedan anammade jag kockrollen och intog köket för att påbörjade vår midsommarlunch! Röror skulle blandas till, potatis kokas och friteras, m.m. Jag börjar få rätt bra koll på hur lång tid saker och ting tar och det skulle visa sig även idag! 

Det dracks drinkar, rosé och öl... Sedan blev det nubbar och mer drinkar under dagens gång. Det bands midsommarkransar, spelades Mölkky och kastades pil. Vi tog oss ner till Myntbryggan som ligger alldeles i närheten av deras hus och hann med ett dopp innan kvällsmaten! 

Robert grillade kött som en gud, jag var bearnaisedrottningen och Johan var bäst på att förse oss andra med vätska, läs; vin och öl! 

På det stora hela blev det en riktigt härlig midsommarafton där vi hann med en hel del! Underbart! 


Fotogalleri

Midsommar -23



Kvällsmiddag hos Robert & Amanda

2023-06-22 - Uncategorized


Efter en biltur som tog betydligt längre tid än vanligt, med kö både i Södertälje och Söderköping, kom vi tillslut fram till Robert och Amanda där vi skulle fira midsommar. Jag blev inte direkt förvånad när det första som händer är att Johan får en öl i handen, men jag tackade nej då jag verkligen ville få allting handlat inför morgondagen... Jag ville inte behöva krångla med det när jag vaknade på morgon.

Så, efter en snabb öl följde Johan med mig till ICA där halva Västervik också var. Med min redan förberedda inköpslista gick det hela ganska smärtfritt och vi var snart på väg hem igen. Kvällens största skräll var kanske att 1 liter jordgubbar kostade 60 kr!! "På min tid... då kostade en liter bara 25 kr!"

Väl tillbaka vid huset lagade vi vårrullar som vi mumsade i oss ute på deras altan i kvällssolen. När myggen kom flyttade vi dock in och Johan och Robert började nalla på de fina flaskorna i Roberts skåp. Midsommar är ju trots allt en hel helg, eller hur... 


Kvällspromenad till Svindersvik

2023-06-20 - Exercising



Frukost på klipporna

2023-06-17 - Uncategorized


Igår hade Embark sin sommarfest ute vid Rosendals Värdshus på Djurgården. Det brukar gå ganska vilt till, men igår var det så himla varmt att man var tvungen att få i sig vatten. Jag räknade dock med att det skulle bli en blöt och sen kväll för Johans del, så jag preppade ett glas med Resorb och Ipren till honom inne vid handfatet till när han kom hem samt skrev en liten lapp med en fråga om han ville följa med ut till klipporna imorgon eller ej. Om JA, så skulle jag väcka honom när jag preppat både frukost och lunch till oss... om NEJ, ja då sågs vi först på eftermiddagen.

När jag vaknade på morgonen var JA ikryssat och jag satte igång att laga till en sallad samt frukost som vi skulle ha med oss. Jag hade även preppat iskalla vattenflaskor och massa vatten.

När klockan närmade sig 08:30 väckte jag honom lite försiktigt och strax innan 09 satt vi i bilen på väg till våra mysiga klippor. Trots att vi var tidigt ute, var bästa platserna redan tagna och vi fick "nöja oss" en bit längre bort. Här njöt vi ett par timmar innan suget efter glass från SNÖ blev alldeles för stort och vi begav oss hemåt igen. 


Min klippa, mitt lugn...

2023-06-14 - Uncategorized


Det finns ingen plats i Stockholm som får mig så lugn som min klippa... Och ja, det är min klippa. Jag har åkt hit varje sommar sedan vi flyttade till Nacka och skaffade bil. Här ute är det bara jag och lugnet (och ibland enstaka andra soldyrkare, men de är oftast tysta och stör ingen). Jag packar med mig min frukost och lunch, min läsplatta och massa solfaktor, sen ligger jag här ett par timmar och laddar batterierna. Ibland lyssnar jag på musik, ibland bara på vågorna som slår mot klippkanten. Jag badar i det svalkande och uppfriskande vattnet och sedan fortsätter jag att njuta av solen. 

Det här, det här är livet!


Pre-opening event hos Vargen & Thor

2023-06-14 - Uncategorized


Ikväll var vi inbjudna till ett pre-opening event hos Vargen & Thor! Jag var väldigt tidig med att köpa på mig produkter från Vargen & Thor och har sedan dess hjälpt dem med lite produktfoton som de använt både i sin reklam, på sina sociala medier och på deras hemsida och onlinebutik. 

Men, ikväll var det första gången jag faktiskt träffade Alexander IRL och vi hade det himla trevligt den timmen vi var där! Det bjöds på tilltugg från Claudio Kitchen & Friends samt munsbitar från deltagare från årets Sveriges Mästerkock. Dessutom bjöds det på bubbel i deras nya, fina glas samt vodkashottar då man ville smaka på en gurkbit med smetana och honung! 

När vi skulle tacka för oss försvann Alexander ut till lagret och hämtade en liten goodiebag till mig, sedan lovade vi varandra att vi snart skulle ses igen!

Vädret var underbart och vi kände oss allt annat än klara med kvällen, så vi tog den korta promenaden ner till Restaurant J för en drink i solen. Sedan blev Johan sugen på lite sugen på att få spö minigolf, så vi knallade bort till Golfbaren och tog en runda! Eftersom det inte var så mycket folk på plats bestämde vi oss för att spela två omgångar och tur var väl det. Första omgången blev oavgjord, men andra omgången vann jag faktiskt! 


Grillunch hos Daniel och Sandra

2023-06-11 - Uncategorized


Björn och Amanda är äntligen hemma igen efter ett år i Schweiz och det firade vi med en grillunch hemma hos Daniel och Sandra! Korv i stora lass (skojar inte, Björn käkade nog 10 st själv...) och lekande barn som sysselsatte sina föräldrar mer än nog ^^ Själv kunde jag sitta och njuta av solen, musiken och vädret medan de andra sprang efter sina små liv.  

Det blev ett par härliga timmar innan det var dags för barnfamiljerna att rund av för dagen... Skönt att vi alla äntligen är tillbaka i Swe!


Det finns inget som svenska sommarnätter

2023-06-10 - Photography


Det finns ingenting som är så vackert som svenska sommarnätter... Magiskt! När jag vaknade inatt var det detta jag såg från köket... Klockan var 02:34 och jag kunde inte låta bli att leta fram kameran för att ta ett par kort!


Aira ✽✽

2023-06-09 - Restaurants


Jag tror vi har hittat hem - AIRA är vår restaurang.

Vi har aldrig gått tillbaka till samma restaurang två gånger - undantaget har varit Return to Matsalen 2022 (efter att Matsalen stängde 2015), men nu har vi även besökt AIRA två gånger. 

Efter vårt första besök då vi gjorde deras Chef's Table, har jag hållit "kontakten" med Pi, kökschef och numera delägare, och när vi nu kom tillbaka för vårt andra besök vinkade han och hälsade glatt när vi satte oss till bords. Han kom snabbt fram med en flaska bubbel och minglade lite innan vår servering började. Jag frågade lite försiktigt om de hade hört något gällande sin andra Michelinstjärna och det visade sig faktiskt att resultatet skulle bli officiellt bara två dagar senare. Så, det var inte så konstigt att Pi var mäkta nervös och förväntansfull, men nog skulle det gå vägen den här gången och de fick sin andra stjärna! Otroligt välförtjänt!

Även en av tjejerna skulle visa sig komma ihåg oss, något som man så ofta säger som en artighetsgrej, men hon mindes oss verkligen. När hon såg min lilla kamera mindes hon glatt hur hon hade hjälpt oss att ta en bild förra gången och detta öppnade upp för ännu mer mingel. Det må vara lite löjligt, men det är kul att bli ihågkommen... Det gör att man känner sig så otroligt välkommen och det förgyller hela besöket.


Dillkrustad

Dillkrustad, havskräfta, picklad lök, pepparot, citron & brynt smör.

Fortfarande en delight! Inser nu när jag försökt göra min egen hur otroligt elegant denna är och jag förstår verkligen vilken teknik de besitter.

Bérêche et Fils Brut Réserve

Brut Réserve är Bérêches visitkort och en av de mest ambitiösa årgångsblandade cuvéer som görs i Champagne. Kvaliteten kan föras tillbaka på en mångfald av bra lägen, seriöst jordbruk, och att stockarna är betydligt äldre än vanligt. Fördelningen mellan druvsorterna är ungefär lika delar chardonnay, meunier och pinot noir. Basvinerna jäser mestadels i fat, vilket inte är särskilt utbrett i den största cuvéen. Drygt två tredjedelar kommer från basåret, med resten reservvin från de två föregående åren. Flaskorna vilar 15-24 månader på sin jästfällning under naturkork och degorgeras med 6 g/l dosage (Brut).


Tartar

Noritartlette, bifftartar, kaviar, pepparrot & gräslök.


Choux au Craquelin

Bakad branddeg, Akmnäs tegel (ost) & tryffel.

Till skillnad från förra gången vi åt denna, så var den varm den här gången! Osten innuti var smält och så oerhört god till den frasiga chouxn!


Tupplevermousse

Tupplevermousse, äpple & portvin.

Betydligt bättre balanserad den här gången och både Johan och jag blev förvånade över hur gott vi tyckte det var.


"Pommes frittes"

Potatisvåffla, anjoviscréme & löjrom.

Varmt, salt, krämigt... Allt på en och samma gång! Underbart!


Hiramasa

Hiramasa, fermenterad grapefrukt, enbär, citronverbena & pepparolja.

Egon Müller Scharzhof Riesling, 2021

Egon Müllers Riesling Scharzhof kommer från vingårdar i Moselregionen, mer exakt i orterna Müller, Saarburg, Wawern, Wiltinger Braunfels och Wiltinger Kupp. Jordarna är huvudsakligen grusiga och rik på skiffer, förbättrade i sina egenskaper tack vare en fältarbetsmetod som är hållbar och med respekt för miljön. Jäsningen utförd i stål genom inhemska jästverkningar gör att vinet kan uttrycka sig i all sin naturlighet. Halmgul färg, mycket ljus. Parfymen är utformad på fruktiga dofter av äpple, päron och citron, utsmyckade med anteckningar av salvia och andra aromatiska örter. I munnen är den lika silkeslen och höljet som den är mineralisk och vertikal. Utmärkt aromatisk frodighet och uthållighet.


Bläckfisk

Vit sparris pocherad i citrongräs, bläckfisk, lime och yuzu kosho


Quenelle

Quenelle med pilgrimsmussla, kungskrabba, fylld med caviar och toppad med fänkålspollen. 

Förväntningarna var skyhöga inför denna rätt då det var Johans absoluta favorit förra gången. Tyvärr höll den inte riktigt måttet den här gången då vi både tyckte att konsistensen var alldeles för "gelantinig". Smaken var det dock inget fel på, men konsistensen drog ner helhetsintrycket den här gången.

En variant att prova hemma är Gösquenelle med oscietra-kaviar och beurre black. 

Les Vieilles Vignes Chassagne-Montrachet Blanc


Röding

Enrisrökt röding, nässelskum, gröna ärtor och persilja.

Ried Loiserberg Grüner Veltliner, 2021


Brödservering

Kavlad brioche och hemkärnat smör.

Kavlad brioche som faller i lövtunna bitar, oemotståndligt med tryffelsmör på. Otroligt gott detta också!


Vaktel

Grillad vaktel, fräserade toppmurklor och pepparjus.

På toppen ett tempurafriterat ramslöksblad.

Azelia Barolo Bricco Fiasco, 2017


Rabarber

Pocherade rabarber, rabarbersorbet, ros och hibiscus.

Kracher Zweigelt Auslese, 2021


Chiboust

Varm chiboust, rabarberkompott, punsch och vaniljglass.

Hétszölö Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2010


Små sötsaker

  • Chokladpralin, oabika, inlagda bär.
  • Marmelad, mynta, citronörter.
  • Hjortronfudge, svart lime, pistage.
  • Saltkaramell, bittermandel, amaretto.
  • Tosca med mandel och hasselnöt, miso, brynt smör.

Fotogalleri

Aira



Spontandejt på Restaurant J

2023-06-07 - Uncategorized


Jag vet inte vad som händer med vädret, men herregud vilken sommar vi verkar få! Det har inte regnat på flera veckor, solen strålar och temperaturen håller sig över 20+ nästan varje dag! Idag var ingen skillnad och när Johan var på väg hem på båten, ringde han och frågade om jag inte ville ta ett glas i solen nere på J... Alltså, jag är ju inte svår och jag var snart nere vid kajen. Där satt han, Johan, min man och såg schteeek ut... Eller ja, soon-to-be iaf ^^ 

Vi kände efter lite och bestämde oss för att be om ett bord när något blev ledigt, sedan beställde vi in varsin Toast Skagen och varsitt glas Riesling. Oerhört gott! Men alltså, en halv toast räcker, en liten notis till mig själv... Galet mättande! 


SATS - tre pass i veckan

2023-06-04 - Exercising


Jag har hittat en rytm nu, tror jag iaf. Det känns som att jag kommit igång på riktigt och just nu blir det minst 3 pass per vecka på gymmet. Kan hända att jag har gått ut lite för hårt, för min rygg och mina knän värker ^^ Men, just nu försöker jag bara fortsätta med lite lagomt tunga vikter samt att jag ger mig när jag märker att jag formen och tekniken sviktar. 

Page 1 of 1, showing 15 post(s) out of 15 total