2023 - FEBRUARY

9 posts


Norrsken med blotta ögat!

2023-02-26 - Photography



Årets sista semlor?

2023-02-26 - Uncategorized


Efter lite övertalande (och ja, Johan var väldigt svår av någon anledning), hoppade vi in i bilen och körde in till stan... Jag ville nämligen hinna prova semlorna från Lillebrors Bageri samt Socker Sucker innan årets period är förbi! Och jag blev inte besviken på någon av dem, de var alldeles fantastiska! Jag tror dock att Lillebrors semla (t.h.) var snäppet vassare då deras mandlar var saltade vilket gjorde att de fick den där lilla extra knuffen!


AW på Usine

2023-02-23 - Uncategorized


Kvällens AW blev något av ett antiklimax - det var bara jag och Per som dök upp ^^ Alltså, inte för att det egentligen gjorde något för Per är superhärlig, men vi blev lite snopna, minst sagt... Det hindrade inte oss från att sitta kvar under kvällen och käka lite medan vi skvallrade om allt och inget. 


Datenight på Bar Agrikultur

2023-02-21 - Restaurants


Vi har sagt att vi ska försöka ta oss ut på en datenight per månad det här året och den här gången bokade jag in oss på Bar Agrikultur. Vi älskade deras mat på Michelinrestaurangen Agrikultur, men den slog tyvärr igen i vintras... Kvar återstår ni deras lilla, lilla krypin på Söder men jag skulle inte vilja påstå att de tummat på smakerna för det.

Smårätterna var alldeles fantastiska! Jag ångrar nästan att vi tog in en stor Côte de Boeuf, det blir liksom för mycket av det goda tillslut. Man äter och äter och "the Palete fatigue" gör sig påmind alldeles för snabbt. 

  • Oxtartar, hemlig sås, selleri & fläderbär
  • Mandelpotatis, högrädde, kalixlöjrom & ättika
  • Radicchio, blodapelsin, Bredsjö hård & solrosfrön
  • Tändstickspotatis, persilja, syrad grädde & rosmarin
  • Côte de Bouef
  • Crème caramel (med tydlig smak av hö)


Klippning hos Liza

2023-02-21 - Uncategorized


Idag var det dags för det årliga besöket hos frisören ^^ Mitt hår har verkligen blivit alldeles för lång och slitet, det var dags att kapa av 10-15 cm och tunna ur rejält! Och vädret kom som på beställning - varje gång jag klipper mig så regnar eller snöar det. Det slår aldrig fel!


På besök i Uppsala

2023-02-18 - Uncategorized


Idag tog vi en sväng till Uppsala igen för att äntligen fixa Christoffers dator en gång för alla! Vi passade även på att käka sushi på samma ställe som förra gången och grabbarna gick bananas och beställde in två varmrätter var ^^ 


Alla Hjärtans Dag

2023-02-14 - Cooking


Det blev en lugn Alla Hjärtans Dag för oss det här året. Vi bestämde oss för att köpa hem lite chark, ost och vin och bara ha en lugn och skön kväll! Ibland behövs det inte mer än så!

 


Årets första semlor!

2023-02-05 - Restaurants


Årets första semlor blev en oväntad miniduell!

Eftersom vi var ute och flängde med bilen idag lyckades jag fjäska till mig en omväg till Bageriet BAK i Farsta. Jag fick nämligen dessa semlor rekommenderade till mig av en kollega som är lika stor semmelälskare som jag, så självklart var vi tvungna att testa dessa!

På vägen hem kläckte dock Johan den fantastiska idén att jämföra dessa med semlorna från Magnus Johansson. Alltså, ja tack! Så, efter ett snabbt stopp i Hammarby Sjöstad var vi snart hemma för att noga provsmaka de båda.

  • Bageriet BAK - Riktigt god bulle som var fluffig och smakade mycket kardemumma. Deras mandelmassa var inte för söt, hintade om Cointreau och hade grova mandelbitar, precis som vi vill ha det. Grädden däremot var lite för hårt vispad för min del.
  • Magnus Johansson - Luftig och mjuk bulle med något mindre smak av kardemumma. Mandelmassan har ett fåtal mandelbitar i sig och är i övrigt väldigt slät och nästan något för söt. Deras grädde däremot, my god, så otroligt god och lättvispad!

SOLEX sista AW på Usine

2023-02-03 - Work


SOLEX - mitt team... Det är över nu. SOLEX is no more. Efter 9 månader som Product Owner för Soldier Experience för Battlefield 2042 LIVE kommer vårt team att upphöra då alla förutom jag kommer att gå vidare till nästa projekt. 

Detta uppmärksammades under dagens teammöte då vi visade en sista film från allt vi har fixat och implementerat! Dessutom fick jag ett speciellt tack på Slack från teamet med de finaste orden man kan få!

"Also, we want to thank the one and only Nathalie Ek for being the best PO we could have wished for, you made the last year pretty much frictionless for us, how it should be."

Vi välkomnade de som ville ner till Usine för en "SOLEXIT" och det blev en härlig kväll där vi blev omhändertagna av Patric själv! Han knackade mig på ryggen och tittade på mig med ett stort leende - "Asiatisk råbiff till dig, från mig!!". Bästaste Patric, du gör våra kvällar på Usine fantastiska!

Page 1 of 1, showing 9 post(s) out of 9 total