2023 - JANUARY

10 posts


Spontandejt på Calle P

2023-01-31 - Restaurants


Idag var det dags för det här kvartalets DICE Town Hall inne vid SPACE (intill Hötorget). Dessa möten avslutas med en kort AW och när den var över skulle jag möta upp Johan så att vi kunde ta båten hem tillsammans. 

Men, magen kurrade lite och klockan började ändå bli ganska mycket (vi skulle inte varit hemma förrän 20:30), så jag frågade honom om han inte ville ta en spontandejt på Calle P som ligger alldeles intill hans jobb. Han var inte direkt svår och snart hade vi slagit oss ner inne på restaurangen. 

Vi slog på stort och beställde in en svensk hängmörad Côte de Boeuf för två. Till detta serverades vi haricots verts, picklad silverlök, hjärtsallad, persiljesmör, rödvinssås & pommes frites. Tyvärr smakade köttet lite för mycket "djur"  för min del för att jag verkligen skulle kunna njuta av det till fullo, men det var absolut en riktig pangmiddag i övrigt!


Mot Uppsala!

2023-01-28 - Uncategorized


Efter mycket om och men tog vi oss äntligen iväg till Uppsala och Christoffer. Hans dator har krånglat sen jag köpte den och nu har vi äntligen hittat en helg som passar oss alla.

Johan axlade reperatörrollen som en hjälte och gick loss. Efter ett par timmar hade vi lokaliserat felet till grafikkortet, tyvärr. Som tur är kommer det att lösa sig, men inte utan att vi måste krångla lite till och göra ett återbesök. 

Under dagen besökte vi en riktigt mysig sushirestaurang i närheten av Christoffers lägenhet. De tempurafriterade rullarna var helt galet krispiga, riktigt bra! Hit kommer vi tillbaka nästa gång vi åker till Uppsala!


Avskeds-AW för Sofie

2023-01-27 - Uncategorized


Ikväll var det dags att vinka av ännu en av mina vänner från DICE, Sofie har nämligen fått jobb i LA och kommer inom ett par månader att flytta dit! 

Det blev en härlig kväll med många bekanta ansikten och det kändes, för en kort stund iaf, precis som förr igen!


GDOME V2 Mobile

2023-01-25 - Gadgets


Nu är både jag och Johan igång med våra inköp inför resan till Maldiverna. Iom. att vi varit där en gång tidigare så vet vi ungefär vad vi kan förvänta oss vad gäller fotografering osv. Den här gången tänker vi utnyttja att våra mobiler tar fantastiska videos och bilder och jag har gått bananas och beställt en undervattensdome. Detta gör att jag kommer kunna ta bilder både ovan och under vattenytan på samma gång, tror det kan bli riktigt härliga bilder av det!

Jag gjorde en chansning och beställde denna från ett amerikanskt företag som, av någon anledning, hade sitt kontor nere i Kapstaden! Så, jag ser nu att paketet rört sig från Kapstaden till Amsterdam på bara 2 dygn, helt otroligt egentligen, är det inte?! 


Maldiverna!!

2023-01-18 - Travels


Vi fick nog av det svenska vädret och bokade en resa till Maldiverna!!! Alltså, jag har gjort så mycket efterforskningar och kikat på så många olika länder och städer (Sri Lanka, Mauritius, Thailand, Malaysia, m.m...), men vi kunde inte riktigt släppa Maldiverna. 

Förra gången vi åkte dit var när vi fyllde 30 år. Jag firade min 30-års dag på diverse flygplatser på väg hem men Johan såg till att jag blev firad trots det! 

Den här gången smäller det i mars och jag ser helt orimligt mycket fram emot det! 


Avskeds-AW för Jessica på Usine

2023-01-12 - Work


Ikväll åkte jag in till Usine för att säga adjö till ännu en kär kollega - Jessica. Vi blev ett gäng som sågs nere på Usine för en schysst middag och lite drinkar! Det blev en sen kväll även om det var jobb dagen därpå, men hur ofta säger man byebye till Jessica liksom? 


Tartletter i överflöd

2023-01-11 - Uncategorized


När man testfriterat tiotals med krustader, då får man faktiskt provsmaka massa olika fyllningar också! Det gjorde vi ikväll. Inte så grasiöst kanske, men gott var det!


Tartletter i massor

2023-01-10 - Cooking


Jag har under den senaste tiden fått för mig att prova göra egna tartletter och krustader. Nedan har vi lite olika varianter, bl.a. med egen deg, chili, wontons och nori. Sjukt svårt att få till ett bra tryck på formarna när man friterar dem, måste lösa det på ett bättre sätt nästa gång. Men, kul att prova att göra själv och det kommer bli super den dagen man ska bjuda på lite tilltugg!


Caviar & Vodka

2023-01-04 - Uncategorized


Ibland får man rester över och då gäller det att göra det bästa av det...


Nyårsdagen 2023

2023-01-01 - Uncategorized


Och då var det 2023... Jag fattar inte vart de senaste tre åren har tagit vägen. Covid raderade på riktigt 2 år och det här året har bara försvunnit ut i ingenting. 

Att jag fortfarande jobbar hemma 99% av tiden hjälper förmodligen inte till. Jag trivs med att jobba hemifrån, men jag missar liksom året som går - jag ser och känner inte av årstiderna på samma sätt, jag träffar inte folk och ser dem åldras, jag missar AWs och saker som händer en vanlig vardag... Hemma är det samma sak, om och om igen. Man vaknar, jobbar, äter kanske lunch, äter middag och går och lägger sig. 

Anyway, idag åt vi ikapp de maträtter vi skulle ätit under gårdagen men inte orkade - ytterligare en omgång Hasselbackspotatis, en syrlig soppa med mandarin och yuzu och sedan en klassisk oxfilé med bea, pommes och tomatsallad. Till efterrätt fick vi Panna Cotta med rabarberconsommé - så sjukt gott!

Page 1 of 1, showing 10 post(s) out of 10 total