2022 - OCTOBER

6 posts


Avskeds-AW för två av mina favoritkollegor

2022-10-18 - Uncategorized


Det är alltid sorgligt när ens nära kollegor slutar, men den här veckan försvann ytterligare två av mina favoriter... Jag åkte in till kontoret för att vara där under deras avskedsfika, sedan stannade jag kvar för lite middag och drinkar nere på Usine. 

Det blev en riktigt härlig kväll och det kändes lite som förr! Vi stängde Usine och knallade vidare till en liten bar på Götgatan innan jag och Daniel delade på en taxi hemåt. Ibland behöver man verkligen såna här kvällar, de ger mig så mycket energi!


Johan 36 år!!

2022-10-15 - Cooking


Nu är Johan officiellt närmare 40 än 30... När blev vi så gamla?! 

Dagen till ära blev det gofrukost, en klassisk Johan-tårta och oxfilé med bearnaisesås till middag - allt enligt Johans önskemål! Lite ovanligt för att vara jag, men i år blev det ingen paketöppning... Inte för att jag inte har försökt, för det har jag, men istället för att köpa mer prylar (vilket vi redan har i överflöd), så har vi pratat om att boka oss en resa i februari istället. Vi chansar på en sista-minuten-resa någonstans i världen där det är varmt och hoppas inte resten av världen tänker samma sak ^^ 


Calle P med Björn & Amanda

2022-10-12 - Uncategorized


Björn och Amanda är på besök i Stockholm ett par dagar och ikväll hade vi bokat bord på Calle P för att ses en sväng! Amanda, som numera börjar bli rund runt magen, strålade! Björn var, som alltid, Björn och det är rätt skönt att se att de fortfarande är sig lika. 

Johan och jag möttes upp en halvtimme innan vi skulle ses och slog oss ner vid baren för lite oliver och bubbel. Rätt skönt att hinna varva ner tillsammans och snacka av sig lite... När Björn och Amanda tillslut dök upp hade de med sig en hel IKEA-kasse med bebiskläder från Sandra ^^ Haha, det såg rätt kul ut måste jag säga. 

Jag beställde in en anklevertartelette med körsbärskräm, saltgurka, friterad lök & parmesan till förrätt, sedan beställde jag och Johan in varsin oxtartar med dijonnaise, kapris, äggula, gräslök, jordärtskockschips, ricotta salata & pommes frites till varmrätt. Björn däremot, han körde oxtartaren till förrätt och sedan beställde han in en svensk hängmörad Côte de Boeuf på 900 g till sig själv, trots att den egentligen skulle delas på två personer! Till det fick han gott om haricots verts, picklad silverlök, hjärtsallad, persiljesmör, rödvinssås & friterad potatis. Han beställde dessutom in en mastig chokladkaka med brynt smörglass & kakao till efterrätt ^^ Som sagt, Björn är fortfarande Björn!

Efter bara två timmar var vi alla mätta och belåtna och redo att vinka av varandra då Amanda sjöng på sista versen så snart klockan slog 21... Stackarn! Men, det var två väldigt mysiga timmar och vi hann prata om allt och lite till!


DICE at the Opera

2022-10-08 - Events


DICE at the OPERA – en konsert som hyllar 30 år av spelmusik

"Det svenska dator- och tv-spelsundret är ett faktum, och spelutvecklaren DICE är en av de mest respekterade, långlivade och internationellt framgångsrika aktörerna i branschen. Spel är liksom opera och balett en multimedial kulturform – det musikaliska och visuella är minst lika viktigt som själva berättelsen för att engagera spelaren eller publiken i verket. Nu firar DICE sitt 30-årsjubileum med ett unikt samarbete med Kungliga Hovkapellet. Ett måste för alla fans av Battlefield-spelen, Star Wars™: Battlefront och Mirror’s Edge-spelen!

Elektroniska ljudkaskader möter det maffiga orkestersoundet från Kungliga Hovkapellet när DICE fyller 30. Tillsammans med unika och specialgjorda visuella projektioner, skapade av videokonstnären Andreas Nilsson i samarbete med artister från DICE, blir det en kväll som spelälskare sent kommer glömma. Dessutom i en lokal som är lika häpnadsväckande stämningsfull som de mest fängslande spelen. Upplev Battlefield 1, 3, 4 och V, Battlefield 2042, Battlefield: Bad Company 1 och 2, Star Wars™: Battlefront I och II, Mirror's Edge och Mirror’s Edge Catalyst som du aldrig har gjort förut, under ledning av dirigenten Christian Schumann. Solar Fields, Johan Skugge och Jukka Rintamäki framträder live!"


Som jag längtat efter den här dagen! Jag har sett fram emot att få klä upp mig och lyssna på en riktig stråkorkester. 

Johan och jag åkte in lite tidigare för att hinna få i oss en bit mat och vi slog oss ner på Grodan som låg i samma byggnad. Vi var kanske lite naiva och tänkte att restaurangen skulle vara bra eftersom den "tillhörde" Operan, men alltså... Oj va besvikna vi blev. Först blev vi ombedda att slå oss ner och vänta med att beställa maten i 20 min. Vi beställde istället in varsin drink under tiden, men när 30 min hade gått hade vi fortfarande inte fått in menyerna. Det slutade med att vi fick säga till om beställningen. Vi tog varsin stor råbiff och när man äter en råbiff som varmrätt brukar det till 99% av gångerna serveras med pommes, men icke här! Inte var råbiffen speciellt bra kryddad heller ^^ Nej, dyrt och inte alls speciellt bra. 

Innan vi gick in i Operahuset såg vi till att få en bild tillsammans och oj så snygga vi var, eller hur?! Vi mötte upp våra vänner i Guldfoajen innan det var dags att slå sig ner... Vi hade plats på sista raden på första parkett, bredvid filmteamet som var på plats. Jag log och hälsade vänligt och insåg snart att jag kände igen mannen bakom ena kameran - det var ju Peter från Play Us resan!! Vi båda kände igen varandra och skakade på huvudet - vad är oddsen!? Det visade sig dessutom att även Jenny och en till kameraman från Play Us också var på plats och när föreställningen var över kom de ut och hälsade glatt!

Vilken kväll, vilken föreställning! Jag önskar att det hade spelats några fler klassiska stycken, men oj va bra det var när BF1-musiken började spelas... nästan så det kom en tår!

Efteråt minglades det tillsammans med lite bubbel och tilltugg, sedan begav vi oss till Guldfoajen igen och bubblade vidare. Därefter blev vi ett gäng som gick vidare till TAK och senare Jaqueline. Det blev en grymt trevlig kväll och jag har saknat att hänga med mina gamla kollegor! Det kändes lite som förr igen och det var precis vad jag behövde! 


fotogalleri

DICE at the Opera



Team Dinner med DICE

2022-10-06 - Work


Ikväll åkte jag in till Usine för en Team Dinner med Leadership-teamet och ett gäng kollegor. Patrick (delägaren på Usine) var på plats och såg till att hålla mig nöjd - han öppnade upp en flaska bubbel och sa åt mig att ta med mig hela flaskan till bordet ^^ Jag fick en blick eller två kastad efter mig när jag rörde mig tillbaka!

Det bjöds på chark och annat smått och gott och det blev en väldigt trevlig kväll trots att jag inte alls var speciellt sugen när jag satt i taxin på vägen in. Men, det var trevligt att umgås med de få kollegor som jag fortfarande känner. Efter ett par timmar nere på Usine var det dags för dem att stänga och vi rörde oss upp till baren på DICE, där väntade ytterligare lite snask och dryck. Johan, som hade varit på en AW med Embark, svängde förbi DICE för att plocka upp mig och jag måste erkänna att det kändes lite konstigt att skriva in honom som besökare till mig... Han hör ju liksom hemma där om ni frågar mig.


Engelbert - My precious!!

2022-10-01 - Events


Idag var dagen med stort D... Igår fick jag ett SMS att ringarna var klara så idag åkte vi in och hämtade dem! Alltså, helt galet att något så litet kan betyda så mycket. Det blir verkligen på riktigt på ett helt annat sätt när de sitter på fingrarna. 

Engelbert har varit superbra i sin service och vi har känt oss så välkomna när vi varit där (något annat vore skandal om ni frågar mig). Idag var inget undantag och när vi fick se våra ringar och trä dem på fingrarna var jag som ett barn på julafton. Lite löjligt, men så mysigt!

"Så, hur ska ni fira detta nu då? Lite bubbel ikväll kanske?", frågade tjejen när vi satt där... Inte en tanke på det hade vi haft, men självklart skulle vi fira med lite bubbel! Först blev det sushi och en härlig Grüner veltliner till middag och på kvällen myste vi till med bubbel, ost, marmelad och tyffelhonung.

Page 1 of 1, showing 6 post(s) out of 6 total