2022 - APRIL

9 posts


Hans Zimmer LIVE i Globen

2022-04-30 - Events


Äntligen! Äntligen var det dags för den första konserten på över 2 år och äntligen var det dags för Hans Zimmer! Vi köpte biljetterna för över 2,5 år sedan och sen ställdes det hela in både en och två gånger pga. Covid. Men ikväll var det dags! Magiskt, precis magiskt! Hade dock önskat att de spelade lite fler gamla klassiker, men åh va bra det var när de väl spelades!

Setlist

  • Dune - House Atreides
  • Inception - Mombasa
  • Wonder Woman 1984 - Themyscira / Games / Open Road
  • Man of Steel - What Are You Going to Do When You Are Not Saving the World? / Launch
  • Gladiator (Medley) - Duduk of the North / The Might of Rome / The Battle / Earth / Honor Him / Now We Are Free
  • Pirates of the Caribbean (Medley) - Jack Sparrow / Davy Jones / At Wit's End / He's a Pirate
  • Rango - Rango Suite
  • Sherlock Holmes - Discombobulate
  • The Last Samurai - A Way of Life / Red Warrior / A Small Measure of Peace
  • The Dark Night (Medley) - I'm Not a Hero / Like a Dog Chasing Cars / Why So Serious?
  • X-Men: Dark Phoenix - X-MDP
  • Dunkirk - Supermarine
  • Dune - Paul's Dream
  • Interstellar - Dust / Detach / Coward / Stay
  • The Lion King (Medley) - Circle of Life / He lives in You / This Land / King of Pride Rock
  • No Time to Die - Gun Barrel / Cuba Chase / Back to MI6
  • Inception - Time

Datenight med Amanda

2022-04-26 - Restaurants


Det var ett tag sedan sist så vi bestämde oss för att ta en spontanmiddag inne i stan efter jobbet. Jag hoppade på båten in till Nybroplan vid 18-hugget och promenerade bort till Misshumasshu, en restaurang jag hört mycket gott om och velat prova väldigt länge! 

Vi rekommenderades att ta in 2-3 rätter vilket skulle motsvara en varmrätt. Sagt och gjort. Jag plockade in följande rätter och jag började nästan fnissa för mig själv. Alltså, det jag fick in var inte ens motsvarande en förrätt. Två små nori-taccos med lite ris i botten och hackat kött på toppen samt 4 st (!) räkor... That's it! 

  • Hand-cut beef tartar, yuzu kosho, sushi rice, chives, nori (165 kr)
  • BBQ red shell prawns, spring onion, crispy garlic and coriander (135 kr)

Jag blev så besviken... Inte bara på storleken på rätterna, men även smaken. Amanda, som inte är speciellt stor i maten, tittade på mig och sa "Ja, alltså... jag kommer ju behöva ta in lite mer mat." 

Vi tog in menyn igen men varken jag eller Amanda hittade något som vi ville ha. Det slutade med att vi tog in notan och gick vidare till en annan restaurang, Calle P, och tog in varsin förrätt där ^^ Betydligt godare mat men även här ganska små rätter. Det var dock mer prisvärt om ni frågar mig!


Babyshower för Sandra

2022-04-23 - Events


Det har tisslats och tasslats i flera veckor och idag var det äntligen dags att överraska vår kära Sandra! Jag hade förberett två goda röror att dippa chips i (en tryffeldipp och en löjromsdipp) samt minipannacotta med två olika toppings (rabarber/pistagekross och passionsfrukt). Jag tog även med mig mina sista citronpraliner eftersom jag visste att Sandra suktat efter dem.

Jag packade in skålar och dippar i bilen, sedan styrde jag mot Sundbyberg... Man kan väl nästan säga att det är mina gamla hoods eftersom jag ofta både handlade och tränade i Sumpan när jag bodde i Järvastaden. Anyway, jag mötte upp Amanda utanför porten och snart trillade Tilda och Malin in tillsammans med Emelie och Sandras två systerdöttrar. Ballongerna var redo och vi samlades utanför dörren och knackade på. Sekunderna senare öppnar en förvånad Sandra med ett stort leende på läpparna! 

Dagen blev riktigt mysig - Mimosas och Mamosas, tilltugg, presenter, minnen, fotoböcker, m.m. Sandra hade redan beställt hem en fotobok från vigseln med mina bilder och wow, det blev SÅ bra! Jag är så glad att bilderna blev grymma och att de tyckte om dem, glad in i själen! På slutet fanns där dessutom en bild på oss från dagen med texten "Vår älskade fotograf och vän!"


AW i solen

2022-04-19 - Uncategorized


Nacka Strand hade inte varit detsamma utan Restaurant J. Det må vara i det dyraste laget, men man betalar för uteserveringen och vart det ligger - perfekt i solen större delen av dagen och med en fantastisk vy över solnedgången. 

Efter att ha suttit inne en hel dag och jobbat medan vädret var amazing, tog vi en kort promenad ner till deras uteservering och njöt av en Aperol Spritz i solen!


När balkongmöblerna kommer fram...

2022-04-17 - Uncategorized


... då får det väl ändå klassas som vår? Påskhelgen bjöd på fantastiskt väder och när jag kollade prognosen för kommande vecka såg det precis lika bra ut. Jag bestämde mig för att konka upp balkongdynorna och känna att våren var här, även om jag inte skulle komma att sitta där pga temperaturen i skuggan. 

Men, så skönt att de är framme... Det känns plötsligt så mycket trevligare på något sätt! Jag ger det ett par veckor till dock innan jag planterar ut lite kryddor i lådorna, men det är på g det också!


Miss Voon

2022-04-13 - Restaurants



STRANGER IN PARADISE

Absolut vodka, shochu, Aperol, seabuckthorn, passionfruit, lime, ginger beer


SASHIMI

Kockens val - Pilgrimsmussla, lax, tonfisk, oxfilé, rådjursfilé, etc.


HUMMER

Taco, ananas, shizokrasse, shishimi


FJORDLAX

Tartar, jalapeño, forellrom, rättika


VILDRÄKA

XO, mandel, chili-garlic, vetegräs


SKOGSSVAMP

Dumpling, tryffel, nashipäron


LAMMRACKS

Korean bbq, gomadare, gurka

Dryck

Barolo Bussia 2017 - Giacomo Fenocchoio, Piemonte, Italien


SESAM

Roll cake, vit choklad, hallonsorbet


MOCHI ICE

Jordgubb & Vanilj


Blombud!

2022-04-11 - Uncategorized


Tusen tack för att du ställde upp på vår dag. Du är bäst!

Hälsningar
Sandra & Daniel Cambrand


Sandra & Daniel - vigsel i Stadshuset

2022-04-09 - Photography


Jag fick den stora äran att vara fotograf på Sandra och Daniels vigsel i Stadshuset! Vilket underbart uppdrag att få av sina bästa vänner ändå, så himla kul! Tyvärr lyckades brudparet pricka in kanske det sämsta möjliga vädret - blåst, nollgradigt och snöblandat regn... Men, vi gjorde det bästa av situationen och fick ett par riktiga kanonbilder trots allt tillslut. Kolla bara, hur vacker är inte Sandra?!


Cambrand 37 år

2022-04-02 - Uncategorized


Sandra har planerat Cambrands överraskningsfest i flera veckor och sen bara några dagar innan så visar det sig att hon inte kan vara med själv pga. VAB. Så himla typiskt!

Johan och jag tog båten in till Nybroplan och var efter en kortare promenad först på plats. Vi beställde in varsin drink och studerade folket runt om oss... Det är bland det bästa jag vet, att bara sitta och kolla på folk! Snart dök Mikael upp och kort därefter Amanda och Björn. Efter drygt 20 min fick vi syn på Cambrand (som så klart inte hade en aning om att vi alla var på plats) och han sken upp som en sol när han fick syn på oss! Han blev så glad!

Vi hade bord bokat på Asian Post Office, en restaurang som fått väldigt bra betyg. Drinkarna var goda och sällskapet fantastiskt! 

Efter middagen gick ner ner till Kung Carl Cocktailbar för ytterligare ett par drinkar, skratt och skvaller! 

En väldigt lyckad överraskningsfest om ni frågar mig!

Page 1 of 1, showing 9 post(s) out of 9 total