2022 - MARCH

11 posts


Fullständigt utslagen

2022-03-28 - Uncategorized


Influensan tog mig tillslut... Det var iaf inte Covid, än så länge klarar jag mig! Men, jag har varit så förkyld hela veckan... Feber och halsont.

Johan har jobbat hemifrån hela veckan. Dels för att se efter mig, men även för att inte smitta ner hela kontoret med mina baciller. Tänk att ha möjlighet att kunna göra det, det är verkligen lyxigt. 

Detta har varit och kommer vara min vy hela veckan ^^ Jag har kollat klart på Big Bang Theory, Young Sheldon, Inventing Anna, ett par Marvel-filmer och andra serier... Vi får väl se hur många fler jag hinner igenom innan jag känner mig frisk!


Hanna 30 år

2022-03-26 - Uncategorized


Idag var vi bjudna på Hannas 30-årsfest och Johan och jag kände bara två av de 18 som skulle dyka upp! Hanna är Amandas bästa vän, så vi har lärt känna henne genom bl.a. Amandas möhippa och bröllop. 

Hanna hade ordnat bord på Art och eftersom vi var så många i sällskapet hade vi en fast meny med dryckespaket! Maten var väl sisådär, tyvärr, men vi hade det supertrevligt! Efter middagen bar det av till Södra Teatern, men vi gamlingar vek oss ganska tidigt medan de unga dansade vidare långt in på natten ^^


Helgmys hos Sandra och Cambrand

2022-03-20 - Uncategorized


Det är inte lätt att hitta en tid som passar alla när man blir äldre, det är ett som är säkert! Men, idag hände det!

Johan och jag tog bilen ut till Sumpan för att äntligen få till en fika i solen med Sandra och Cambrand! Vi hade strålande väder, blå himmel och 15°C i luften... Dessutom låg deras balkong i solläge och vi parkerade oss där större delen av eftermiddagen. 

Det bjöds på lite bubbel inledningsvis innan vi högg in på Sandras goda hallonpaj med vaniljsås! Det kan verkligen vara löjligt gott ibland och idag var en sån där dag när det smakade extra bra. 

Timmarna försvann iväg och helt plötsligt närmade sig klockan kvällen. Vi hade helt glömt av att äta under dagen, så vi beställde hem massa sushi innan det var dags för lilla Henrys kvällsrutin. 

Underbart mysigt!


När våren kommer...

2022-03-19 - Uncategorized


... då knallar man ner till Restaurang J för att ta en drink i solen! Nacka Strand hade inte varit riktigt lika härligt utan J, på riktigt. Kanske att de skulle behöva justera sin meny något och steppa upp ett par steg, speciellt nu när det finns konkurrens på Kajen, men det är väldigt härligt att bara slå sig ner i solen och njuta i solen!


Norrskensbonanza!!!

2022-03-14 - Photography


Herregud, vilken natt! Och vilken tur att mitt batteri inte hann dö innan det sprakade till! Tyvärr var det precis det som Johans batteri gjorde och han missade de mest spektakulära minuterna, stackaren. Han var bra bitter när han insåg vad som hade hänt...


Årets sista norrskenschans?

2022-03-13 - Uncategorized


Jamen, det är ju nästan löjligt... I flera år har jag jagat norrsken här nere i Stockholm och i år behöver jag inte ens lämna lägenheten för att se det med blotta ögat.

Ikväll var det dags igen - ryktet sa att det skulle bli bra, väldigt bra. Egentligen hade jag inte ens tänkt ställa upp kameran eftersom jag redan fotat norrsken från balkongen i år, men jag sa åt Johan att ställa upp sin eftersom jag tog upp all plats förra gången. 

Han tvekade, men ställde sedan upp stativet på balkongen. "Ska du inte göra samma sak då? Du vet ju att du kommer ångra dig annars...", sa han till mig. Och jo, han har ju rätt... Jag ångrar mig alltid. Sagt och gjort. Jag hade ett fulladdat batteri, jag formaterade minneskortet och trängde in mig på balkongen. Sedan väntade vi... och väntade. Det skulle smälla till vid 22:30 enligt första prognosen, men det blev framskjutet en timme. Strax innan 00 började vi se norrskensdansen med egna ögon på himlen... Alltså, det är magiskt att se, även om det är svagt här nere med all ljusförorening. 

Strax efter 00 bestämde vi oss för att krypa till sängs och låta kamerorna stå kvar ute tills batterierna tog slut. Kanske kunde vi få en snygg timelapse under natten...

(Bilderna ovan är tagna med mobilen... Galet hur långt vi har kommit!)

Våren närmar sig

2022-03-13 - Uncategorized


Klarblå himmel och värmande solsken - det är vår i luften! 

Johan och jag bestämde oss för att ta en promenad i solen. Vi kokade te och köpte med oss färska bullar, sedan rörde vi oss utåt Solsidan. Det blev en promenad i området, kikandes på hus vi aldrig kommer ha råd med, sedan slog vi oss ner på en brygga i solen och njöt!


Return to Matsalen

2022-03-10 - Restaurants


Matsalen - vår första Michelinrestaurang tillsammans... Vi åt den bästa råbiffen vi någonsin och drack det godaste vita vinet här under 2016, precis innan de stängde för gott.

När jag låg och scrollade på mobilen en kväll såg jag ett inlägg från Dahlgren - de skulle bjuda in till en "Return to Matsalen", chef's table style. Jag visade Johan och vi högg som en kobra! Vi bokade in oss direkt, utan att tveka.

Idag var det dags... Jag tog båten in till stan där Johan mötte upp mig vid Nybroplan. Vi var först på plats och välkomnades med ett glas bubbel. Totalt skulle vi bli ett sällskap om 8 personer och lyckligtvis blev vi ett väldigt härligt gäng, så när som på två rätt dryga personer som hela tiden skulle hävda sig och skylta med sin förmögenhet och "matkunskap".

Anyway, kvällen blev fantastisk och vi var så glada att vi gjorde det. Vi behövde verkligen en kväll bort från verkligenheten en stund. Dessutom var kockarna så sjukt trevliga och det slutade med att jag fick kontaktinformationen till dem för att få ta del av lite hemlig information ang. den där fantastiska råbiffen vi ätit där flera år tidigare! Lyckan när de hade grävt fram receptet dagen efter och mailade det till mig!


Pâte à choux

Små pâte à choux fyllda med en len tryffelkräm, toppade med vintertryffel.


Tonfisktartar

Tonfisktartar med blodapelsin (och söt vattenmelon?), friterad kapris, rostade pinjenötter och ramslöksemulsion.


Krossad potatis

Krossad potatis med smörsås, kalixlöjrom, chips, gräslök.


Pilgrimsmusslor

Dykfångade pilgrimsmusslor från Hitra, vit soja, brynt smör och fint hyvlad Kungsmussling.

Dryck

Riesling Trocken 2018 - Sybille Kuntz, Mosel, Tyskland.


Råbiff

Tartar på hängmörad biff med ostron, talgemulsion, vattenkrasse (fransk, pepprig), silverlök.

Dryck

Savigny-lès-Beaune 2019 - Fanny Sabre, Bourgogne, Frankrike.


Pumpapapper

Mandel, brynt smör, mjölkskum, vintertryffel.

Dryck

Millésimé Blanc de Blancs 2012 - Grand Cru "Chouilly", Legras & Haas, Champagne, Frankrike.


Lammsadel

Lammsadel från Sala med ramslöksemulsion, vit sparris, toppmurklor och lammsky.

Den vita sparrisen hade gått 5 min i 80°C (sous vide), vakumpackad med fläder och socker - my god va gott!

Dryck

Barolo Bussia 2017 - Giacomo Fenocchoio, Piemonte, Italien


Jasmin & Plommon

Sorbet på jasminte (väldigt reducerad) och plommon.


Vild choklad

Chokladfondant med toffeeglass, gräddfil, nötter och chokladflan (socker + mjölkchoklad?)

Dryck

Le Temps d'Un Oubli - Domaine de Rancy, Rivesaltes, Frankrike


Fotogalleri

Return to Matsalen



Vilket norrskensår!

2022-03-06 - Photography


Vilket norrskensår vi bjuds på! Lite komiskt hur jag har jagat norrsken i flera år och helt plötsligt har vi norrsken ett par gånger i månaden här nere i Stockholm.

Igår var det dags igen, men tyvärr missade jag största spraket medan jag försökte få upp kameran på stativet. Herregud va tydligt det syntes från balkongen, tom. med blotta ögat! Trots att batteriet i kameran var nästintill urladdat hann jag fota i ett par minuter... Rätt maffigt alltså!


En veckas semester!

2022-03-04 - Cooking


Vilken vecka... Jag kan inte sluta uppdatera mig själv om det som händer nere i Ukraina, helt sjukt! Jag ser inte riktigt hur detta ska sluta... Ukraina faller efter att världen inte vill vågar sätta emot Putin med risk för WW3? Vad händer när han tagit kontrollen över Ukraina? Tvivlar starkt på att han kommer stanna där... Och vad händer nästa gång han invaderar ett land? Kommer han dra samma hot om kärnvapen igen då? Förmodligen. Ska han få löpa amok och dra sitt kärnvapeness varje gång?


Jag bestämde mig faktiskt för att ta semester tis-fre den här veckan eftersom många av mina kollegor ändå skulle vara lediga för årets Sportlov. Det var nog mitt bästa beslut på länge, så sjukt välbehövligt för min del. 

Jag har städat, sorterat, lagat mat och fixat drinkar, fotat lite och bara haft det skönt!


Pinball Dreams

2022-03-02 - Work


Den 13 mars 1992, släppte DICE sitt första spel - Pinball Dreams! 30 år sedan... galet! För att fira denna milestone kom ett litet paket på posten med dessa fantastiska chokladkakor från Chokladfabriken!

Page 1 of 1, showing 11 post(s) out of 11 total