2022

111 posts


Nyårsafton 2022

2022-12-31 - Events


Vi vaknade till strålande solsken och krispig luft. Vi slog oss ner vid köksbordet och mumsade i oss vår sista frukost för året innan jag satte igång med dagens donande. Det var mycket som skulle fixas och förberedas idag, men strax efter kl. 15 var vi klara med alla förberedelser. 

Vi svidade om till nyårsoutfiten och dukade bordet. Därefter såg vi till att få undan så mycket som möjligt så att vi kunde njuta av kvällen.

Vår nyårsmiddag inleddes med små tilltugg och vår finaste flaska champagne - Dom Perignon Vintage 2009. Jag fick denna som tack för min medverkan på en konferens för ett par år sedan och jag har väntat på ett tillfälle för att få öppna den!

Därefter gick vi in på mellanrätterna och längre än så kom vi inte den här kvällen... Egentligen skulle middagen fortsatt här, men vi var så mätta att vi sparade resterande rätter till morgondagen.

Vi dukade undan och städade upp lite, sedan slog vi oss ner vid bordet och spelade tre omgångar av "Böcker och Röns", där jag gick förlorande ur striden... Det var smärtsamt på två, mest för att när någon gick ut, då satt man kvar på mååånga poäng själv ^^ 

När klockan närmade sig 00-slaget, öppnade vi upp fönstret i köket och inväntade fyrverkerierna över Lidingö! Så himla mysigt!


Ostron

Ostron med soja, ingefära och lime


Oxtartar

Oxtartar med stenbitsrom


Tonfisktartar

Tonfisktartar med wasabi, avokado och forellrom


Pilgrimstartar

Pilgrimstartar i noriskal med picklad gurka och äpple


Dillkrustad

Dillkrustad med havskräfta, pepparrot, citron och brynt smörskum


Pâte à Choux

Pâte à Choux med Wrångebäcksost och vintertryffel


Hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis med smetana och Kalixlöjrom


Oxtartar

Oxtartar med caviar, oxmärg och talgemulsion


 


Nyårsförberedelser

2022-12-30 - Cooking


För drygt två år sedan fick jag en fixidé - jag bara skulle ha ett krustadjärn! Jag satte upp bevakningar på både Tradera och Blocket och så snart det kom in någon, satt jag där. Men, jag blev snål så många gånger och lade mig i budgivningarna. Sen dök det upp en helt ny, till ett drägligt pris, och jag högg den på en gång! Sedan dess har den dock legat i skafferiet, oanvänd... 

Idag var det dock dags, idag skulle jag ge mig på att replikera de dillkrustader vi åt på Aira i somras. Jag förstår inte hur deras blev så extremt intensivt mörkgröna i färgen. Å andra sidan, ska man verkligen kunna replikera något sånt hemma? Är det inte en del av charmen att betala för bra mat ute, att man inte bara kan slänga ihop det hursomhelst på egen hand? 


Mamma fyller 67 år

2022-12-26 - Uncategorized


Efter tre snabba dagar nere i Västervik, begav vi oss mot de värmländska skogarna och Degerfors. Idag, på annandag jul, fyller nämligen mamma år! Och inte nog med att vi inte hade med oss någon tårta, mamma lagade dessutom mat åt oss! Men, hon gjorde det bra, så bra!  Bl.a. fylld fläskfilé med bakade tomater och krossad potatis - så sjukt gott! 

Att komma hem på julen är så himla mysigt. De må inte pynta som de gjorde förr, men det känns och syns att det är jul hemma... älskar det! I år fanns det även lite paket under granen, något vi inte hade räknat med alls! Jag fick ett par superfina vaser från Ernst och ljuslyktor från Berget - lokalt ska det vara!


Juldagen

2022-12-25 - Uncategorized


Då julafton firades hemma hos Tina, firades juldagen hemma hos Svenne. 

Då ingen i släkten Jeansson är direkta fantaster av julmat, fick vi order om att plockade upp tre lådor med mat, för 11 personer, innan vi åkte ut till Svenne. Herregud va mycket mat det var, snarare för 15 pers än 11 om ni frågar mig ^^ Allt i från sallader till fläskfilé, revben, kyckling, m.m. Perfekt när man inte vill behöva handla och laga all mat själv.

Vi blev ett stort gäng som både skrattade och snapsade, fick matkoma och myste med både hund och katt! 


Tomtedebut

2022-12-24 - Uncategorized


Efter en uppfriskande promenad ute på Gränsö, var det dags för en klassisk julafton! Tina hade lagat mat, Anna och Andreas dök upp med Theo och Johan fick göra sin debut som årets tomte! Ja, ni måste ju själva förstå vad det är jag ser i honom ^^ Hur kan man motstå det där skägget liksom!?

När klockan närmade sig 20:30 hade alla gäspat ett tiotal gånger och Anna och Andreas gick hemåt. Kl 21 låg vi i sängen och "tittade på film"... Ja, jag såg iaf 15 min innan jag somnade! Jag var helt slut efter ett par timmars julafton ^^ 


En frostig julafton

2022-12-24 - Photography



Middag hos Robert & Amanda

2022-12-23 - Uncategorized


Idag bar det iväg ner till Västervik för att inleda årets julfirande. Vi jobbade fram till lunch, sedan åkte vi. 

Efter drygt 3,5 h var vi framme och vi hann praktiskt taget bara vända i dörren innan vi begav till Robert och Amanda. Förra gången jag såg deras hus, i somras, hade de bara hunnit klart med källaren och stora badrummet, men idag var i stort sett hela huset klart! Vilket jobb de gjort och åh va snyggt det har blivit! 

Vi varvade Uppesittarkvällen med gambas och aioli till förrätt samt älg- och rådjursfiléer till varmrätt... Kvällens efterrätt skippade vi och tur var nog det, för herregud va mätta vi blev ^^ 

Inte vann vi något, inte ens en ny lott, men det var himla mysigt att vi hann träffa dem en sväng, det var så längesen sist! 


Minijulafton för oss själva

2022-12-22 - Gadgets


När vi fyllde år i år bestämde vi oss för att inte ge varandra något och istället spara pengarna och boka en resa i vår... Men alltså, herregud va konstigt det kändes att inte ge bort en present när dagen väl kom. Vi båda kände exakt samma sak, därför vi bestämde oss för att köpa varsin julklapp istället (något vi aldrig gjort innan) ^^ 

Så, ikväll hade vi en liten minijulafton med varandra. Vi kokade upp glögg och mumsade i oss saffransbullar, sedan bytte vi julklappar!

Johan fick en lampa till datorskärmen, han har velat ha en ganska länge med aldrig orkat bemöda sig själv. Så, den här gången tog jag tag i det och köpte en riktigt fin sådan! Själv fick jag en läsplatta och Johans motivering till detta var "Du är ju alltid vaken på nätterna/tidigt på morgonen och istället för att ligga och scrolla på mobilen kan du läsa en bra bok!".


36 år!!

2022-12-15 - Events


Å då fyllde man 27 för 9e gången, hur galet är inte det?! 

Vilken skön dag jag har haft trots att jag fyller på en tråkig torsdag. Det har varit underbart väder - kallt, krispigt och rosablå himmel. Ikväll skulle jag möta upp Johan inne i stan för att sedan ta oss vidare till Sushi Sho - en enstjärnig Michelinrestaurang.

Båtresan in var smärtfri, men att tro att bussarna ska gå som utlovat när det är vinter var att hoppas på lite för mycket. Efter väldigt mycket om och men satt jag äntligen på en buss mot Odenplan, men jag var nu nästan 20 min sen mot vad jag hade planerat och Sushi Sho är inte en restaurang man kan komma sent till då alla gäster serveras samtidigt, omgång efter omgång.

Hursomhelst, när jag kom fram satt Johan och väntade på mig och jag hade till och med några minuter till godo då jag inte var sist. Det blev en glas champagne för att skåla in kvällen, sedan kom servering efter servering in. Och gott, det var det! Men, var det värt priset? Definitivt inte. Det blev totalt 15 serveringar efter att vi beställt in samtliga "extraserveringar" och grovt räknat hamnade vi på 170 kr/servering... det är nästan 170kr/tugga!! Sanslöst dyrt. 

Jag är inte jättestor i maten, men jag vill inte påstå att jag blev mätt. Dessutom serverades ingen form av sött avslut, plötsligt var det bara över vilket kändes lite konstigt. Det kändes liksom inte som att sittningen fick ett naturligt avslut. Nja, det är kul att vi har varit där och det var verkligen supergott - grymma råvaror och schyssta japanska smaker. Men, jag kommer nog inte rekommendera restaurangen vidare just pga. priset. 

Innan vi rörde oss hemåt igen smet vi in på Bröd & Salt och köpte med oss varsin bulle hem så att vi kunde dricka glögg och ha lite paketöppning. Jag hade nämligen fått en present från Johans kompis, Martin, och tydligen var det något vi skojat om för flera månader sedan. Jag hade då sagt att jag skulle bli besviken om jag inte fick "vad-det-nu-var-som-jag-hade-glömt-bort" i födelsedagspresent... Och jovisst, nu hade jag ett paket att öppna ^^ 


Superspontan AW i snön

2022-12-14 - Work


Vintern har verkligen kommit till Stockholm med både minusgrader och snö, helt underbart om ni frågar mig! 

Efter en lång dag på jobbet blev jag pingad om att några av mina kollegor var på väg in till Usine för en väldigt spontan AW och jag var mer än välkommen att joina dem. Alltså, jag är ju inte svår så, men jag tänkte inte krångla med bussar och lägga onödig tid på det... Därför bestämde jag mig för att ta bilen in, så mycket enklare och framförallt så otroligt skönt att kunna åka hem när jag själv vill utan att behöva bry mig om vad SL får för sig. 

Och vet ni, det blev supertrevligt! Det blev ett gäng mocktails och lite mat på det och helt plötsligt närmade vi oss stängning. Grymt!


DICE Holly Jolly Family Day

2022-12-08 - Events


Idag var det dags för årets DICE Holly Jolly Family DayGröna Lund under deras Winter Wonderland. 

Vi fick riktigt vinterväder med -8°C och snöflingor som föll under kvällen! Jackan jag köpte i våras från Jofama kom väl till hands... Jag må inte ha varit snygg, men oh så skön och varm den var! Lätt värt varenda krona! 

Tanken var att möta upp Sandra och Cambrand, men som barnfamilj hade de fullt upp med att tygla sin äldsta som fullkomligt älskade allt på Grönan! Inte så konstigt kanske, det var verkligen ett sagoland för barnen! Så, vi gjorde det som vuxna gör bäst - vi hittade en varm lite stuga och beställde in varsin julig drink innan vi tog oss ytterligare en sväng genom parken och fotade lite!


Fabrikörsvillan brinner ner till grunden

2022-12-08 - Uncategorized


Idag tog det eld i den 100 år gamla villan alldeles nedanför våra lägenheter, Fabrikörsvillan. Det såg inte mycket ut för världen till en början då det endast brann på den ena sidan av vinden, men det beslutades väldigt snabbt att man skulle låta hela villan brinna ner till grunden av någon anledning... Detta trots att det såg ut som att man hade fått branden under kontroll efter bara några timmar. Jättekonstigt beslut kan man tycka. 

Så otroligt sorgligt iaf... Nu kommer de säkert riva hela grunden och bygga tråkiga betongbostäder där istället. Det bästa vore ju så klart om man försökte restaurera det alt. bygga upp en replika, men det tvivlar jag starkt på att man kommer göra... 


Julgranspynt

2022-12-04 - Uncategorized


Har man inte plats för en gran får man vara lite kreativ och hitta på något annat. Johan och jag tog en tur med bilen för att hitta lite granris. Vi hittade en gran som rasat tidigare i veckan pga den tunga snön som fallit och vi kunde med gott samvete ta med oss en gäng kvistar hem. 

Fram med de små kulorna och lite ljusslingor, sedan hade vi vår lilla "gran" på matbordet. Inte helt dumt, faktiskt. Tänk va lite pynt och ljus kan göra en mörk decemberdag!


Årets lussebullar!

2022-12-03 - Cooking


Man kan inte gå en hel december utan att baka lussebullar, det är ett måste! Lite motvilligt var det dock, har inte alls varit på varken mat- eller bakhumör senaste tiden, men jag tog iaf tag i det gjorde en sats!

Och fina blev de! Inte alls speciellt söta i sig själva, men tanken var att de skulle penslas med smör och sedan doppas i socker... Jag kom dock inte så långt innan jag var tvungen att smaka på en medan de var alldeles nybakade! Så gott!!


Middag hos Linda & Johan

2022-11-26 - Uncategorized


Idag var vi uppbjudna på middag hemma hos våra grannar, Johan och Linda! Alltså, deras lille grabb är SÅ lugn... Gör inte alls speciellt mycket väsen av sig och verkar bara så nöjd med allt. Snacka om skillnad jmf med typ alla våra övriga grannar och deras sjukt stökiga barn.

Det bjöds på falafel med hummus och sötpotatissallad - otippat gott måste jag säga! Dessutom bjöds det på lite drinkar och gott vin! 

Det blev, som vanligt, en mycket trevlig kväll! Så trevlig att jag inte tog en enda bild ^^ 


Årest första snö

2022-11-20 - Uncategorized


Årest första snö kom med besked, minst sagt! Johan tog bilen ner till Västervik, men han kom tillbaka hem med bussen... 40 cm snö föll det nere i Västervik-trakterna och med sommardäck på bilen var det bara att lämna kvar den och hoppa på en buss tillbaka till Stockholm. 

Själv var jag kvar hemma i Nacka Strand eftersom jag anordnade gårdagens teammiddag... Och helt ärligt, jag hade det ganska bra hemma i min DUX framför Formel 1 med ett glas glögg i handen, allt medan stora flingor föll utanför fönstret. Jag var inte ett dugg avundsjuk på Johan som satt på en buss hem i det här vädret och som dessutom måste göra samma resa tillbaka nästa helg för att hämta hem bilen igen ^^ 


Team dinner på SMAK

2022-11-19 - Work


Ikväll var det äntligen dags för en välförtjänt teammiddag på Restaurang SMAK som jag styrt upp! I mitt team, Soldier Experience (SOLEX), är vi ~12 personer och 8 av oss hade möjlighet att dyka upp till kvällens middag. SMAK är nog den perfekta restaurangen när man är ett "spretigt" sällskap. Man bygger sin egen avsmakningsmeny vilket innebär att alla får äta precis det de själva vill ha!

Ingen av dem hade ätit där innan och för ett par stycken var detta en av de finare restaurangerna de varit på! Kul att man kan överraska dem lite och se dem njuta av rätterna som serverades! Det blev en härlig middag och kväll, även om några av dem hade svårt att slita sig från jobbet ^^ 


MacBook Air (M2)

2022-11-18 - Work


Ohoo, kolla på denna! Idag kom det en hemleverans från jobbet med en sprillans ny MacBook Air med M2-chip! 

  • 8-kärnig processor
  • 10-kärnig grafikprocessor
  • 8 GB enhetligt minne
  • 512 GB SSD-lagring
  • 16-kärnig Neural Engine
  • 13,6-tums Liquid Retina-skärm med True Tone
  • FaceTime HD-kamera med 1080p
  • 20 495,00 kr


Julkalender från Kusmi Tea

2022-11-15 - Uncategorized


Han är så söt, min fästman. Idag kom han hem från jobbet och gömde sig omgående i sovrummet... Jag blev lite fundersam, men sen hörde jag inslagspappret och förstod att han hade en överraskning på gång! Jag trodde att han kanske gått emot det vi sagt om födelsedagspresenter och köpt en ändå, men efter några minuter kom han ut med ett paket i famnen! "Jag vet hur mycket du kämpar och sliter, jag vill att du ska veta att jag ser dig och att jag älskar dig!!"

Kunde inte ha varit en bättre present, faktiskt! Det kommer bli så mysigt att öppna denna i december! 


Ansiktsbehandling på Njuta SPA

2022-11-15 - Uncategorized


För ett par veckor sedan kom Johan hem med en liten present till mig - ett presentkort på en ansiktsbehandling på Njuta Spa! Jag har sugit på karamellen länge, men nu kände jag att det var dags att njuta lite! Det som väntade var en s.k. PRO 30 Avancerad och det var så otroligt skönt att få lägga sig på den varma, sköna sängen och bli ompysslad!

"Resultatinriktad och skräddarsydd ansiktsbehandling där vi arbetar med en 30%-ig multisyrapeeling som kombinerar glykol-, mjölk- fytin- och salicylsyror med naturliga växtextrakt för en säker men effektivt peelande behandling. Vi jobbar med att reducera hyperpigmenteringar, solskador och fina linjer. Ger dig en fin lyster, jämnar ut hudtonen, stimulerar nybildning av kollagen samt hjälper till vid problemhy då den har antiinflammatoriska egenskaper. Vi avslutar behandlingen med en välgörande gummimask - Chitosan Masque med Kamomill - en lugnande och återfuktande mask som förbättrar hudens elasticitet och ökar fukthalten i huden (innehåller kitosan, allantoin och kamomill)."

Page 1 of 6, showing 20 post(s) out of 111 total