2021 - SEPTEMBER

6 posts


Datenight med Sandra

2021-09-29 - Uncategorized


Första dagen när alla restriktioner släpps här i Sverige - nu är det fritt fram för stora sällskap på restauranger och event i Sverige! Det märktes rätt tydligt vill jag lova när jag skulle boka bord till mig och Sandra för en liten mitt-i-veckan-dejt. 

Jag bokade dock in oss på Miss Voon och vi sågs efter jobbet inne vid Humlegården. Så sjukt trevligt att bara sitta och prata lite "ostört" med varandra. 


Kräftskiva!!

2021-09-24 - Events


Jag älskar att hosta middagar, framförallt middagar med tema! Idag var det dags för årets första och enda samt väldigt sena kräftskiva! Men, bättre sent än aldrig!

Jag hade fått en ny idé om hur man presenterar kräftorna och i år blev det i inget mindre än en hängränna ^^ Haha ja, du läste rätt - en hängränna! Alldeles perfekt faktiskt om du frågar mig och det ser riktigt bra ut!

Björn, Amanda, Sandra och Cambrand kom alla på besök och herregud vilken inledning på kvällen vi fick!

Sandra utbrister plötsligt - "Nej, en diamant har lossnat!! Jag hittar den inte!"

Då visar det sig att hon och Cambrand har förlovat sig! Och när vi alla andra höjer glaset för att skåla och tar en klunk, lutar sig Sandra tillbaka... Då är hon gravid med barn #2!!! Men alltså, va?! Hur kul!?


Föreläsning hos Friday Stories

2021-09-24 - Work


För andra gången håller jag en ganska intensiv UX-föreläsning tillsammans med The Great Journey - Friday Stories. Om ni är nyfikna finns det en kort "förintervju" att läsa med mig - Collaborating in a crowd: User Experience design at DICE.

~300 personer lyssnade in på streamen som pågick i 1,5 h lite drygt! Väldigt uppskattat och alltid lika kul att få dela med sig av sina idéer och tankar!


Nytt pass

2021-09-21 - Uncategorized


Trots Covid så är det dags att ordna ett ny pass, man vet aldrig när man behöver ett... Jag hoppas ju fortfarande på att Johan ska överraska mig med resan till Bali som aldrig blev av ^^ Tvek va? Bali öppnar inte upp sina gränser igen förrän tidigast mitten av -22. 

Anyway, nu har jag iaf ett nytt pass och nu börjar det synas att jag blivit äldre... Så tråkigt ^^


Restaurang Ekstedt

2021-09-18 - Restaurants


7 år tillsammans, det måste man väl ändå fira? 

Vi hade faktiskt inget planerat, men eftersom vi ändå ville fira på något sätt så bokade vi in oss på Restaurang Ekstedt, med en stjärna i Guide Michelin.

Johan golfade på förmiddagen och jag åkte in till stan för att kika efter ett par skor, men shit va opepp jag blev på stan när jag väl kom in. Folk precis överallt och så sjukt obrydda om personal space. Nej, tack gode gud att jag inte åkte in sååå tidigt, ett par timmar räckte mer än nog. 

Vi var första sittningen för kvällen och tyvärr fick vi stressa iväg när våra 2,5 h hade passerat. Trots att vi knappt hunnit igenom våra rätter bad de oss skynda oss. Varken jag eller Johan var speciellt imponerad av varken maten eller servicen... Kändes ganska platt.

7000 kr fick vi betala och det kändes verkligen inte värt de pengarna. Nej, inget ställe jag kommer rekommendera vidare.


Glödbakad

Glödbakad pilgrimsmussla, kaviar och svartrot.


Kolgrädde

Kolgrädde, spetskål och sockertång. Detta var kvällens rätt! Den syrliga grädden räddade upp rätten som i övrigt var väldigt smörig och snäll.


Enriseldad

Enriseldad marulk, svart vitlök och ramslökskapris. En väldigt "köttig" rätt där marulkens konsistens inte faller mig i smaken, tyvärr.


Kallrökt

Kallrökt rådjur, rotselleri och tagets. Köttet tillagades klart på bordet i en smörfylld gjutjärnspanna.


Extrarätt

Osttallrik med lingon och tryffel. Tyvärr en riktig besvikelse... Osten smakade som smält ost kan smaka ibland och lingonen till bet av alldeles för mycket i förhållande till osten.


Rostat

Rostat bovete, havtorn och citronverbena.


Vedugnsbakad

Vedugnsbakad karljohansufflé, myskmadraglass och blåbär. En väldigt spännande efterrätt då sufflén verkligen smakade härlig karljohansvamp!


Petit Fourer


Första besöket i Degerfors på över ett år

2021-09-04 - Uncategorized


Idag hoppade vi in i bilen och styrde mot Degerfors för första gången på över ett års tid. Vi stannade till i Söderhallarna först och köpte med oss semlor från Sebastien på Söder, de har en liten drive just nu eftersom de ska slå igen snart. De är så sjukt goda! Inte alls söta och Cointreau i mandelmassan - smakar så mycket apelsin av det!

Vi stannade till vid Gripsholms Slott för en fika och passade vi att fota lite i området. Sedan åkte vi vidare mot Degerfors. 

Det var fint väder när vi kom fram, så vi slog oss ner och fikade ute på altanen. Sedan satt vi där ute till sent på kvällen och bara pratade, tittade på kort och lite mobilfilmer. Väldigt mysigt!

Page 1 of 1, showing 6 post(s) out of 6 total