2021 - AUGUST

9 posts


Björn och Amandas bröllopsfest

2021-08-28 - Events


Idag var det äntligen dag - Björn och Amandas bröllopsfest! Som jag och Johan stressat över detta... Inte för att det varit supermycket att göra, utan för att det varit så löst planerat vad vi ska göra ^^ Tanken har varit att vi inte ska behöva göra allt för mycket, men problemet som uppstod då är snarare att vi stressar över att vi inte vet vad vi ska ta tag i. Men, det är mest mitt fel tror jag, vill alltid ha koll på allting...

Johan och jag packade väskorna och körde ut till Villa Elfvik Strand där festen skulle hållas. Efter ett snabbt ombyte på hotellet begav vi oss till lokalen och piffade till det sista - städade undan, checkade av dukningen, blåste upp ballonger och fixade vigselbågen. Snart trillade föräldrar och syskon in och vi började känna oss lite lugnare. Även Sonja Aldén var i god tid och vi gömde henne inne i ett av konferensrummen så att inte överraskningen skulle bli förstörd ^^

När vi närmade oss 15:30 började folk dyka upp och eftersom det hade regnat tidigare på dagen och regnet fortfarande hängde i luften, var det näst intill omöjligt att få folk att ställa upp sig och bilda en gång i gräset ner till vigselbågen... Det gick bara inte. 

  • 15:50 - "Öhm... vilken låt är det vi ska spela när de ska gå ner för gången?"

Tanken slog mig, vi har ju ingen aning om vilket låt vi ska spela när de kommer gåendes till vigseln. Sent igår kväll fick vi ett meddelande från brudparet där de undrade om vi hade någon bärbar högtalare som vi kunde ta med... De hade precis kommit på att de ska en musik nerför gången när de kommer, haha!

Kl 16:00 var det dags och de var så vackra när de kom gående! Amandas klänning var som tagen ur en saga och Björn var stilig som få! Vigseln var över på knappt fem minuter och när vi noterade att de snart var klara, sprang vi och hämtade Sonja som överraskade dem med a capella! 

Efter lite mingel och fotografering förflyttade vi oss upp till matsalen där det bjöds på fler låtar av Sonja och trerättersmiddag! Sonja undrade lite försiktigt om hon fick spela en extra låt och utan att veta någonting om sällskapet, prickade hon helt rätt när hon plötsligt började sjunga på Herr och Fru Arvidssons favoritlåt! Tårarna gick inte att hålla tillbaka när man såg hur glada mor och far blev då de själva fällde ett gäng tårar!

Efter lite toastmastersstök var middagen snart över och Johan och jag kunde äntligen slappna av! Nu var det dags för fest även för oss och så snart tårtan och valsen var avklarad, då var det klackarna i taket som gällde! Vi blev utkastade vid 02 och promenerade den korta (!?) promenaden tillbaka till hotellet (det kändes som flera kilometer i mörkret dock ^^) och där fortsatte vi festen inne på B&As hotellrum! Några av oss höll ut hela vägen fram till 06 innan vi tackade för oss... 08:30 var vi dock uppe igen och hälsade på många av gästerna på hotellfrukosten! Imponerande ändå måste jag säga! 


Torrevieja, Spanien - Dag 4

2021-08-22 - Travels


Trots att vi inte skulle flyga hem förrän vid 17 på eftermiddagen, försvann hela dagen... Vi hann med ett morgondopp och lite melon, sen var det bara att städa och göra iordning i lägenheten. Vi behövde vara på flygplatsen vid 15 vilket innebar att vi tog bilen vid 12:30 för att vara på den säkra sidan med trafik och inlämningen av bilen.

Efter att ha spenderat väldigt lång tid i kön hann vi precis inom Tax Free och köpa med oss ett par flaskor och parfym.

Vi landade på Arlanda strax efter 23, men vi fastnade i tullen i nästan 45 min. Helt sjukt faktiskt... Hur kan det inte finns en process? Alla trängdes och knöade sig fram för att komma först... Corona safe? I think not!

Vid 00 satt vi äntligen i bilen och vi började jakten på en öppen MAX-restaurang ^^ Efter ett par försök hittade vi äntligen en restaurang som var öppen. Vissa slukade burgaren som ingenting, själv kände jag mig mest lite småäcklig som käkade så sent på natten. Anyway, efter att ha släppt av Björn och Amanda, kunde vi äntligen låsa upp dörren till vår lägenhet strax efter 01:30... 

Snacka om heldag...


Torrevieja, Spanien - Dag 3

2021-08-21 - Travels


Strålande sol, fantastisk vattenmelon, Sangria, poolen... Alltså, livet! 

Ännu en dag med poolhäng och absolut inga andra måsten. Amanda lyckades boka bord, på spanska, på en restaurang inne i stan så ikväll skulle vi svida om och strosa runt lite. Restaurangen vi skulle äta på visade sig vara en riktig köttbutik/restaurang... Riktigt gott var det också!


Torrevieja, Spanien - Dag 2

2021-08-20 - Travels


Att bo i en lägenhet med ett par som inte äter frukost och älskar morgonträning är ganska skönt faktiskt. Det betyder att man själv inte behöver anpassa sig efter någon annan på morgonen. Väldigt skönt att vi dessutom är bekväma nog med varandra att känna att det är OK att inte göra allting tillsammans.

Johan och jag käkade frukost i lugn och ro i solen på innergården, sedan tog vi med oss våra kameror ut på en promenad... en varm sådan. Herregud, vi kom ett par hundra meter innan vi svettades som f*n. Men, det var fint och rätt mysigt att strosa efter de gamla murarna längst med havet. 

Dagen idag bestod av poolhäng och Sangria innan det var dags att åka iväg till en bokad vinprovning på en gård i närheten. För €25 fick vi in tre tallrikar var med olika tapasrätter samt fyra glas vin! Rena rånet. Efter vinprovningen passade vi på att smyga iväg och kika på själva vingården... Busig som jag är kunde jag inte låta bli att smaka på en druva eller två och jisses, de var så himla goda! Vi åkte därifrån med fyra flaskor som vi sen skulle packa ner omsorgsfullt i resväskan på vägen hem!

Men, det bästa på hela dagen måste ändå ha varit kvällsdoppet i grannpoolen. Helt själva, fullmåne och bara massa mys! Underbart faktiskt!


Torrevieja, Spanien - Dag 1

2021-08-19 - Travels


Klockan ringde plågsamt tidigt i morse, 02:30 hade vi ställt larmet då vi skulle plocka upp Björn och Amanda en timme senare. Resan till Arlanda gick dock snabbt och den förbokade parkeringen var guld värd. 

Väl inne på Arlanda var det som att Covid inte existerade. Folk trängdes utan munskydd och var allmänt dumma i huvudet. Skitmycket folk var det också trots att klockan bara var 05:30! 

Anyway, efter ett par timmars resande inkl. ett byte, landade vi i ett soligt och väldigt varmt Spanien! Björn och Amanda hade ordnat med hyrbil och vårt första stopp blev en stormarknad inte långt ifrån Torrevieja. Det kan ha varit så att vi var hungriga, vi handlade nämligen för 2000 kr och plockade på oss allt från frukt och grönt till ost, chark och oliver! Ett par liter Sangria blev det också, så klart!

Väl framme vid lägenheten började elen krångla. Kylskåpet var avslaget och när vi drog igång ugnen gick säkringen ^^ Jag och Johan hade ätit ett par gånger redan, men Björn och Amanda hade fortfarande inte ätit någonting, inte ens lite frukost. Så, humöret kanske inte var på topp medan maten skulle grillas, men... Vi alla höll humöret uppe och som tur var hade vi världens gulligaste grannar... Även fast de inte kunde ett ord engelska gjorde de allt de kunde för att hjälpa oss få igång elen igen. Och snart satt vi där och åt middag i solen.

Efter maten tog vi en promenad ner till stranden och doppade oss i havet. Herregud va varmt det var i vattnet, knappt så det svalkade! Efter en stund strosade vi hemåt igen, dukade fram charken och hällde upp Sangria. Sedan njöt vi av kvällen innan vi all sedan tackade för oss redan innan klockan blivit 22 ^^ Gamlingarna på semester... Haha!


Björns svensexa

2021-08-14 - Uncategorized


Idag var det dags för Björns svensexa och jag agerade chaufför till Johan. Björn, som så klart inte hade en aning om överraskningen, trodde att Amanda skulle dra med honom ner till Göteborg... Det medförde att han inte fattade att de hade en tid att passa och han drog ut på det... lääänge ^^ Vi stod nedanför lägenheten i närmare 45 min innan han äntligen kom ner - med en shaker i högsta hugg ^^ Klassisk Björn!

Efter att ha släppt av delar av grabbgänget åkte jag tillbaka till Amanda och hängde där ett par timmar... Otroligt skönt att bara sitta och snacka i soffan en stund. 

Under kvällen kom det ett gäng gulliga SMS från min kära sambo, de kan ha blivit något sluddrigare allteftersom kvällen fortlöpte ^^


Middag med Philip och Sandra

2021-08-13 - Restaurants


Med ganska kort varsel fick vi veta att Philip (Johans kusin) och flickvän skulle mellanlanda i Stockholm innan de reste vidare till Gotland och vi bestämde snabbt att ses över en middag inne i stan! Vi bokade bord på Miss Voon och blev allt annat än besvikna! 

Johan och jag åkte in lite tidigare och slog oss ner på en bar i närheten, Gemma. Två drinkar och lite snask senare var det dags att mötas upp vid Miss Voon... Och shit va trevligt det blev, vi var sist ut från restaurangen efter att de fått be oss att gå ^^ 

Vi alla tog varsin avsmakningsmeny med dryckespaket och oj va gott det var... Prisvärt om ni frågar mig! 7 rätter för 800 kr och dryckespaket för 600 kr. Maten smakade mycket, helt i min smak, och måste säg att vi fick in rätt mycket i glasen också - riktigt trevligt!


Möhippa med Burlesquetema!

2021-08-07 - Events


Som jag väntat på den här helgen, äntligen var det dags för Amandas möhippa! 

För två veckor sen hade jag en middag här hemma för möhippegänget där vi planerade allt! Vi beslutade om Burlesquetemat, vilket skulle visa sig bli en fullständig jackpot! Sedan dess har vi alla varit på shopping spree och jag har förberett allt vad alkohol och snacks innebär. 

Idag var det alltså dags och regnet öste ner... for real. Det har varit en alldeles fantastisk sommar och regn har varit bristvara, men så idag öser regnet ner, så klart. 

Sandra hämtade upp mig vid 11:30, sedan blev det en snabb sväng till ICA innan vi styrde kosan mot Marholmen och Grosshandlarvillan som vi bokat in oss i över en natt. Det blev lite tajt när bilen som kidnappade Amanda var oss hack i häl, men vi gjorde så gott vi kunde och hann iaf få upp lite ballonger och glitter innan de kom innanför dörren.

Under dagen väntade en 10-kamp, i ösregnet, och därefter lite chark och mat. Efter maten var det äntligen dags för Burlesquekläderna att åka fram och det lyste i Amandas ögon... Jag skulle säga att vi valde rätt tema! Sedan höjde vi volymen och skålade långt in på småtimmarna!


Covid - Dos #2

2021-08-02 - Uncategorized


Idag var det dags för vaccindos #2, för oss båda faktiskt... Den första sprutan kände jag inte av, inte ens lite grann. Jag har dock hört att man blir sämre av dos, så det var bara att hoppas att så inte var fallet för min del.

Timmarna gick och vi åkte iväg till Kungens Kurva för att fixa lite småsaker, både till möhippan och till Johans brors 50-årspresent. Hittade ett par högklackade skor (tre stycken faktiskt) för 20 kr/st ^^ Köpte allihop, även om två av dem var lite för små... Men, jag tänkte att om jag bara ska fotas i dem, so what! 

På kvällen började dock vaccinet ta sig och lagom till jag skulle lägga mig fick jag en fruktansvärd frossa. Jag var så varm, ändå skakade jag så att jag hackade tänder. När jag vaknade på morgonen kändes det som att jag var riktigt, riktigt bakis... Huvudet kändes som bly och jag hade frossa hela dagen. Jag tog tom. ut täcket till soffan och borrade in mig i det, trots 23 grader utomhus ^^

Tack och lov, när jag vaknade dagen därpå mådde jag bra igen! Så, till nästa gång, om det blir en dos #3, vet jag att jag ska ta den när jag INTE är ledig!

Page 1 of 1, showing 9 post(s) out of 9 total