2021 - MAY

4 posts


Amanda och Björn gifter sig!

2021-05-29 - Events


Idag var det äntligen dags för våra fantastiska vänner att gifta sig! Dagens ceremoni var en liten sådan, där Björn och Amanda tidigare under dagen gift sig i Stadshuset, för att sedan sluta upp med sin familj och sina närmaste vänner ute vid Bockholmen. Vi blev inte fler än ~20 st och kände mig väldigt ärad att få vara med ikväll - det var egentligen bara deras familjer med respektive och sen Johan och jag.

Vi åkte ut till Bockholmen och hälsade på deras föräldrar som redan var på plats. Vi minglade lite och skålade med bubbel... Sedan kom de, brudparet! Då himla stilig Björn var och Amanda, vacker som en dröm!

Eftermiddagen och kvällen var fantastisk på alla sätt - trevligt sällskap, bra tal, god mat... Och när Bockholmen var tvungen att slå igen sina dörrar (pga. Covid), åkte vi hem till Amandas pappas våning vid St. Eriksplan. Där fortsatte firandet med chark, vin och musik långt in på småtimmarna! Måste säga att jag var imponerad över hur länge deras föräldrar höll i ändå, men, deras barn gifter sig ju förhoppningsvis bara en gång!


Datenight med Dennis och Fanny

2021-05-21 - Uncategorized


Vi tog steget - ikväll väntade en datenight med våra mysiga grannar Dennis och Fanny! Vi har egentligen aldrig träffats, men vi har sprungit på varandra i huset och tillslut beslutade jag och Dennis att vi skulle ses. Så, idag var dagen... Johan och Fanny har aldrig träffats, Dennis och Johan har bara sagt hej, en gång typ ^^ De bodde tidigare under oss, men flyttade sedan ut i en flyglarna, de har numera världens finaste utsikt in mot stan!

Vi köpte med oss chark och vin, sedan gick vi hela vägen bort till deras lägenhet och ringde på. Där väntade två sprudlande personer och deras lilla bebis. Vi hälsade med en vinkning (Corona...) och sedan korkade vi upp vinet - bästa ice breakern!

Alltså, det blev hur mysigt som helst! Vi mumsade på chark och ost, skålade om vartannat och hade så trevligt! Otroligt hur lätt det är med vissa människor... Det bara flyter!


Restaurang Hantverket

2021-05-08 - Restaurants


Ibland behöver man bara komma ut från lägenheten och få andas lite ny luft och se ett annat ansikte än ens respektive. Inte för att jag inte älskar Johan, men ibland behöver man bara få komma ut!

Johan hade egentligen bokat Tegelbacken (trodde han iaf), men det visade sig att bokningen inte gått igenom när vi skulle dubbelkolla tiden kvällen innan. Vilket tur att vi kollade, annars hade vi stått vid restaurangen och behövt vända i dörren. Johan tänkte om snabbt och bokade in oss på Hantverket istället, en restaurang jag velat besöka en längre tid!

Vi kom fram en halvtimme tidigare än vår bokning, men vi fick bordet direkt och beställde in varsin drink till att börja med. En GT med rabarber som, tyvärr, var alldeles för söt för vår smak. Synd. 

Därefter beställde vi in 4 rätter var med tillhörande vin! Hasselbackspotatiserna var inte alls vad jag hade förväntat mig, de var så mycket krispigare än jag någonsin kunnat ana! De var verkligen krispiga som chips! Och den kylda tomatsoppan hade så otroligt mycket smak vilket också var lite oväntat om jag ska vara helt ärlig! Kolrabbiblommorna var fyllda med färskostkräm med jalapeño och den sotade avokadon var även picklad. Riktigt gott! Svampsmörgåsen var lite vacker som jag sett på bild, dock var den med sina smörstekta svampar och stuvningen väldigt mäktig och jag fick ta hjälp av Johan för att ta mig igenom den. Den friterade munken var fantastisk, även om jag gärna hade skippat de torkade bananerna. Munken var rullad i "yoghurtsocker", det resulterade i en syrlig touch som påminde mig om citronsyra. 


Hasselbackspotatis (N & J)

Hasselbackspotatis med löjrom, smetana och färsklök. Alldeles knastrande, krispig och gyllenbrun. Vi pratar om friterad hasselbackspotatis deluxe.


Kyld tomatsoppa (N)

Kyld soppa av gröna tomater med sotad avokado, jalapeño, kålrabbi och gurka.

Dryck

Sandstein Riesling trocken, 2019


Nyrökt torsk (J)

Helt nyrökt torsk med grillad grön sparris, svartpepparmajonnäs och zucchini.


Svampsmörgås (N)

Svampsmörgås med löjrom, kryddost, gräddfilskvarg, purjolök, dill och rågbröd.

Dryck

Sandstein Riesling trocken, 2019


Kalventrecôte med ”potatisgratäng” (J)

Grillat och glaserat kalventrecôte med ”potatisgratäng”, rödvinssås och chimichurri.


Nyfriterad munk (N)

Nyfriterad munk med bananglass, salt chokladkräm och pistagekrust.


Änglamat (J)

Änglamat av lingon, smulade drömmar, maränger, vaniljglass och kolasås.


Middag hos Johan och Linda

2021-05-01 - Uncategorized


Jag är så glad över att vi har ett par grannar som vi faktiskt trivs och umgås tillsammans med. Linda och jag hittade varandra på Instagram redan innan de flyttade in och sen har vi spenderat ett gäng kvällar tillsammans med ost, vin, pizza, desserter... Jättemysigt!

Idag bjöd de över oss på middag och det är alltid lika trevligt. Även om de nu har fått barn, så känns det som timmarna bara flyger iväg!

Page 1 of 1, showing 4 post(s) out of 4 total