2021 - FEBRUARY

7 posts


Sebastien på Söder

2021-02-17 - Restaurants


Idag gjorde vi ett nytt försök att få tag i en semla från Sebastien På Söder... och det gick betydligt bättre. Idag var det knappt kö och efter en kort väntan, fick vi med oss nyspritsade semlor hem!

Herregud så god... Inte alls sådär sötsliskig som många kan bli och mandelmassan... Vilken dröm! Det måste ha varit Cointreau eller någon annan apelsinlikör i den, för det smakade fantastiskt! Och konsistensen på grädden - perfekt!

Men, hur lyder nu min topplista för året? Det var ganska lätta den här gången... Generellt för i år är att många fler satsar på grova mandelbitar, antingen i mandelmassan eller som de toppar mandelmassan med innan grädden spritsas på och detta faller mig helt i smaken! Jag älskar när man får lite olika textur att smaska på! Dock gäller det för samtliga bagerier att de inte sötar sin grädde på något sätt, den är neutral, vilken jag personligen tycker sisådär om. De hade gärna fått haft lite florsocker eller liknade i, speciellt Sebastien vars semla har en ganska vuxen smak i övrigt.

  1. Lillebrors Bageri - God bulle med tydlig smak av kardemumma. Mandelmassan var grov och hade en oerhört stark smak, av precis allt! 
  2. Sebastien på Söder - En alldeles fantastisk mandelmassa, med tydlig smak av apelsinlikör. En vuxen och inte alltför söt smak.
  3. Bröd & Salt - Goda, grova bitar av rostad mandel toppar den redan bitiga mandelmassan. Brödet är något tråkigt, hade gärna fått smaka lite mer kardemumma och grädden är något stabbig.
  4. Magnus Johansson - God bulle, fluffig och mjuk. Bra mandelmassa med god smak och lite grövre bitar i, men hade gärna sett att de hade toppat med brända, salta mandlar.

Fettisdagen!

2021-02-16 - Uncategorized


Dagen med stort D, Fettisdagen, var kommen!

Det är samma visa varje år... Jag får någon fixidé om att jag måste hitta Stockholms bästa semla och det var ingen skillnad i år. Vi har redan provat ett helt gäng, men det var en som återstod på min "måste testa"-lista, och det var Sebastien På Söder. Så, idag, på självaste semmeldagen bestämde vi oss för att ta bilen in vid 14-hugget för att köpa med oss lunch och semla hem. Vi åkte in efter lunchen för att slippa köa alltför länge, trodde vi iaf. 

När vi kom in i Söderhallarna tappade vi haken ^^ Det var kö utanför byggnaden, hela vägen till Björn Trädgård?! Vi tittade på varandra och bestämde snabbt att det verkligen inte var värt det. Så, vi köpte med oss en Poké Bowl, styrde kosan mot Hammarby Sjöstad och fick "nöja oss" med en semla från Magnus Johansson ^^ 


Alla Hjärtans Dag

2021-02-14 - Uncategorized


Alla hjärtans dag 2021... Fuck Covid-19, det är typ det vi har att säga om det. 

Nej, så illa är det faktiskt inte. Vi pratade om att boka in oss på en restaurang, men efter lite betänketid kände vi båda två att det hade varit ganska skönt att bara vara hemma... utan avancerade maträtter som skulle kosta oss flera tusen. 

Istället stannade vi hemma, bestämde oss för att dricka lite drinkar och käka en Toast Skagen! Och vet ni, det var SÅ skönt! Jag kände inte att jag behövde laga en avancerad middag eller efterrätt heller, för den delen, och det var så skönt! Vi skålade, käkade och spelade CS hela kvällen ^^ Hur skönt som helst!


Östermalm, KitchenLab och Lillebrors Bageri

2021-02-13 - Uncategorized


Idag var det dags för mig att bli rastad... Det kändes lite som det iaf då Johan erbjöd sig att åka in till stan med mig ^^ Vi skulle egentligen leta reda på en marmor- eller granitskiva till mig (till bakningen), men de två butiker som sas sig ha öppet på lördagar var stängda. Vi åkte in till Östermalm och KitchenLab... Inte för att jag behövde något, men jag var shoppingsugen och gick därifrån med en djup kastrull, en pralinform och lite tyllar. 

Vi åka vidare med sikte på Mogges Sushi, men efter att ha letat parkering i 10 min runt Linnégatan, gav vi upp och parkerade i det minsta parkeringshuset jag varit med om. Efter att ha krånglat ner bilen bestämde vi oss för att strunta i sushin och istället ta en klassisk Pad Thai med oxfilé från ett av våra stammisställen från förr. Och ja, den var fortfarande lika god!

Vidare från Östermalm till Vasastan för att ge Lillebrors Bageri ytterligare ett försök (det var stängt förra gången vi krånglade oss hela vägen dit), de ska tydligen ha Stockholms bästa semla så ni förstår ju hur besatt jag varit senaste tiden. Och jag förstod hypen när jag väl smakade på den när vi kom hem... Så himla god och smakrik mandelmassa, len grädde och luftig bulle! 


Monday Funday på Usine

2021-02-08 - Restaurants


Det blev en försenad fredagsdejt ikväll på Usine. Vi tog bilen in strax efter 17 slog oss ner vid ett av de tomma borden. Det är så tragiskt att se hur lite folk det är ute och äter på restaurangerna, jag hoppas verkligen att de klarar sig igenom den här skiten... De får inte stänga igen!

Monday Funday erbjuder 50% av på all mat, så vi beställde in tre förrätter var och varsin efterrätt. Jag fick mig två glas vin då Johan erbjöd sig vara chaufför. Tanken var att avvakta med varmrätten, men vi blev så galet mätta efter smårätterna att vi inte orkade en bit till!


Kettlebells

2021-02-07 - Exercising


När den här pandemin slog till och vi insåg att gymmet kanske inte var det bästa stället att vistas på, beslutade vi oss för att köpa hem ett par kettlebells. Men, så tänkte resten av Sverige också och vi kunde inte hitta ett enda ställe som hade kettlebells i lager... Inte ett enda ställe. 

Men, för ett par månader så fick vi äntligen tag i ett par stycken - 10 kg, 14 kg och 20 kg. Vi har svängt lite med dem under arbetstid, mest för att röra på kroppen lite. Idag, när Johan åkte iväg för att slå lite bollar med en polare bestämde jag mig för att se hur illa ställt det var med flåset och musklerna ^^ Jag letade rätt på ett kettlebellspass på YT och sedan gjorde jag plats i sovrummet...

Flåsigt var det... och tärningsvärk fick jag! ^^


Hammarby Sjöstad

2021-02-06 - Uncategorized


Det fantastiska vintervädret håller i sig och idag tog vi oss en sväng runtom i Hammarby Sjöstad! Efter en timmes promenad ute i kylan köpte vi oss varsin semla från Magnus Johansson, sedan åkte vi hem och myste med en kopp te och mumsade i oss en riktigt bra semla!

Page 1 of 1, showing 7 post(s) out of 7 total