2019 - JULY

11 posts


Första och enda doppet i år!

2019-07-28 - Uncategorized


Eftersom den här veckan i Stockholm bjöd på årets bästa väder och temperatur, lämnade jag mina föräldrar hemma och åkte iväg för att hitta en klippa! Jag tog med mig vatten, en bok och massa solskyddsfaktor och trots att jag var tidigt ute, var nästan varenda klippa redan ockuperad, men jag hittade mig en plats tillslut!

Herregud, detta är semester för mig! Solen, vattnet, vågorna, fåglarna, tystnaden... Allt på ett och samma ställe, helt fantastiskt! Mitt smultronställe!  Jag vet inte hur många gånger jag hoppade i vattnet trots den badkruka jag är, men det var så varmt i vattnet att jag hade kunnat ligga i hur länge som helst! 

Jag hade kollat vädret och detta var it, nästa vecka skulle temperaturen droppa och regnet vräka ner. Jag ville maxa de här dagarna innan det var försent, så när jag kom hem igen frågade jag om inte mina föräldrar ville följa med ner till fiket igen och njuta av solnedgången. De var dock nöjda som det var, så jag tog med mig min bok och gick ner själv. 

Jag slängde mig i en av de stora saccosäckarna, beställde in en sallad och bara njöt, i flera timmar!


Bakprylar!!

2019-07-28 - Cooking


Herregud, vad mycket saker jag beställer hem till min nygamla hobby - bakningen och matlagningen ^^ Idag åkte jag och hämtade ut ännu ett paket from Amazon med massa roliga grejer! Förhoppningsvis håller den här fasen i sig framöver, jag tycker verkligen om den!


Mor & Far

2019-07-27 - Uncategorized


Hemma i Stockholm väntade (eller ja, det kanske de inte gjorde), mina föräldrar i lägenheten. De unnade sig en Stockholms-vecka medan min bror åkte till Tyskland och, tyvärr, lyckades de pricka in varmaste veckan på året... Det är olidligt att vara i Stockholm under sommaren om man inte åker ut och lägger sig vid vattnet, men de verkade mer än nöjda med att sitta i skuggan på min lilla balkong och titta på alla båtar som åkte förbi! 

Vi tog båten in till stan ena dagen, men det var alldeles för varmt för att det skulle vara kul att strosa omkring. När vi tog båten hem igen var vi alla lite fikasugna, så vi slog oss ner på uteserveringen vid Pier 66 alldeles intill vattnet. Där satt vi ett par timmar och bara njöt av sommaren. Det var så mysigt! 

Dagen därpå drog jag med dem ut till Zetas Trädgård för att komma ut från lägenheten en liten stund iaf. De får inte vara i Stockholm en hel vecka utan att ha gjort något, not on my watch!

På kvällarna fick jag dem hooked på Chernobyl, de kunde inte heller sluta titta på serien och ville se avsnitt efter avsnitt trots att klockan tickade... Kul ju! Igen, förjävla bra serie! 

Efter ett par dagar i Stockholm var det dags att hämta upp min bror på Arlanda igen och efter en natt i gästlägenheten var det dags för dem att åka tillbaka till Degerfors. Ber om ursäkt om jag stressade er i Stockholm, jag vill ju bara att ni ska ha det bra och inte långtråkigt... 


Sommarkvällar

2019-07-26 - Uncategorized


Det finns få saker som jag tycker är så lugnande och harmoniskt som att sitta på vår balkongen, under en filt, medan solen går ner... Det är (oftast) så tyst att man kan höra vågorna slå mot kajen nedanför oss... Alldeles fantastiskt. 


Mot Stockholm igen

2019-07-24 - Uncategorized


Efter 1,5 vecka nere i Västervik var det dags för mig att röra mig hem till Stockholm igen. Johan hade en grabbhelg inbokad, så innan jag hoppade in i bilen den varmaste dagen på året (så typiskt), köpte vi med oss lunch och åkte ut och njöt av solen på en brygga! 


Kvintupel-dejt!

2019-07-20 - Events


Ju äldre man bli desto svårare blir det att boka in någonting, framförallt om man är fler än två par. Den här gången gick det dock utan ett enda problem - fem par (trots flertalet föräldrar), lyckades komma överens om en kväll och smida restaurangplaner. 

Vi bokade in oss på Smugglaren i Västervik, men inledde dagen med lunch på Guldkant. Därefter blev det glass innan vi återigen sågs på Guldkant för en fördrink! Det blev en himla mysig kväll, även om Smugglaren inte levde upp till förväntningarna då "oxfilén" de serverade oss var fruktansvärt dålig... Det var som att tugga på ett bildäck, så segt! Anyway, det ska inte få överskugga en annars väldigt trevlig kväll!


Sol, bad och grillning - semester!

2019-07-19 - Uncategorized


Dagen inleddes med gofrukost i solen, sedan sol och bubbel ute vid Löga... Det är nåt visst att kunna ligga på en klippa och njuta av vågorna som slår, det är helt amazing faktiskt! Dagen försvann snabbt och snart var det dags att grilla tillsammans med Robert och hans tjej, Amanda.

Vi slängde ihop en tzatziki och klyftpotatis, tanken var att avsluta med en god kladdkaka toppad med bär. Det visade sig dock att Johans polare (bara några hus bort), hade en liten get-together as well, så vi tog vår efterrätt och sprang över dit!

Det blev en härlig kväll med mycket skratt innan det var dags att smita hemåt igen.


På jakt efter skogens guld!

2019-07-18 - Uncategorized


Sociala medier har redan svämmat över med korgar fyllda av kantareller, därför bestämde vi oss för att ge det ett försök! Johan var väldigt optimistisk, jag var inte fullt lite övertygad. Vi tog bilen ut i skogen och hade fått klara instruktioner om vart vi skulle gå. Vi gick och gick och gick... Efter två timmar stod vi där med vårat fynd - 5 kantareller! ^^ 

Det räckte till en knäckemacka... En... 


3-rätters på en tisdag

2019-07-16 - Cooking


Det här med semester, det är rätt najs alltså! Som jag längtat efter detta... Att bara få vara ledig och göra det som faller mig in. Idag blev det en spontan 3-rätters hemma hos Robert. Han hade "hittat" lite kött i som han var tvungen att göra sig av med - 1 kg oxfilé och lammracks ^^ 

Förrätten blev därför en tartar på oxfilé, huvudrätten lammracks med bönkräm och efterrätten chokladfondant med hemmagjord vaniljglass! Fan Robert, det är kul att laga mat med mig, du har ju koll på grejerna! Mer av det här i framtiden säger jag!


Semester!!!

2019-07-12 - Work



Semester-AW på Usine!

2019-07-12 - Cocktails


Alltså, Usine... Vilket ställe att ha i samma hus som jobbet! Det är ett fantastiskt AW-ställe!! Schysst atmosfär, bra mat och väldigt trevlig personal! De kör dessutom omvänd prissättning på kvällarna - Hot Shots blir billigare och billigare ju längre kvällen lider ^^ Vid 00 kostar en Hot Shot endast 35 kr!!

Idag gick vi dessutom på semester (vilket är ett "state of mind" om ni frågar Johan ^^), så det kan ha blivit ett glas eller två under kvällens gång!

Page 1 of 1, showing 11 post(s) out of 11 total