2018 - APRIL

12 posts


EA Core Summit!

2018-04-26 - Events


Åh, är så stolt! Har fått möjligheten (och äran) att delta i årets EA Core Summit - en intern konferens tillsammans med massa härlig kollegor från hela EA! Det var varit så spännande att sitta i samma rum som mina högsta chefer och känna att ordet är fritt. Att så spendera tid tillsammans med människor som har lyckats är så galet peppande och jag vill gärna tro att jag lär mig något på köpet. Att se hur de för sig och hanterar vissa situationer... som sagt, det är spännande!


Lunch på Bobergs Matsal

2018-04-21 - Restaurants


Idag tog vi en sväng på stan med mina föräldrar. De fick springa för sig en sväng medan jag och Johan gjorde det vi skulle. Därefter möttes vi upp inne på NK för att äta sen lunch på Bobergs Matsal. Jag har varit nyfiken länge på det stället, de lägger upp så otroligt mycket fina bilder på sin Instagram att man inte kan annat än att vilja besöka dem! 

Så, vad tyckte jag då? Njaaaae, jag ville tycka bättre om det än vad jag egentligen gjorde. Det var lite... smaklöst. Råbiffen var superfin verkligen och hade alla komponenter för att lyckas, men det smakade ingenting... Varken salt eller något med sting, den där lilla "umphen" saknades, tyvärr.


SvD Perfect Guide!

2018-04-21 - Media


Idag hittar ni mig i Svenska Dagbladets helgtidning SvD Perfect Guide!


Hej då, macken! Vi ses i môrr'n!

2018-04-21 - Events


Mamma och pappa är i stan över helgen för att titta på Macken på Cirkus Arena! De bjöd med mig och Johan också och det vore en lögn att säga att vi inte sänkte snittåldern i rummet ^^ Jag tittade alltid på Macken när jag var yngre och jag måste erkänna att det var ganska underhållande. Mamma och pappa hade iaf bra kul och det var allt som betydde något i slutändan! 


Magisk solnedgång ikväll!

2018-04-16 - Photography



En munsbit!

2018-04-16 - Cooking


Jag fick lite feeling idag när ja gick hemma (smått förkyld) och ville baka något av det som fanns hemma. Jag är inte så mycket för själva ätandet utan mer för bakandet, så jag gjorde en liten sats med Finska Pinnar. Jag sparade ett par stycken till mig och Johan, sedan ställde jag resten nere vid entrén för folk att smaska på när de kom hem från jobbet. 


Timelapse of the Northen Lights!

2018-04-11 - Photography


Mesmerizing! I've tried so many times before to capture even ONE picture of the Northern Lights... This time I got a short timelapse of it!


Norrsken!!!

2018-04-11 - Photography


Jag vet inte hur många gånger jag har försökt att fota Norrsken. Jag har tagit bilen ut (för många år sedan), hängt på Pelle och Co när de varit iväg, bommade en hel vistelse på Island, tagit bussen ut till Blockhusudden i minusgrader... Ja, ingen kan iaf säga att jag inte har försökt. 

Men så ikväll hände det och jag behövde inte en lämna lägenheten! Jag ställde upp kameran på balkongen och hoppades på det bästa och vilken show det blev! Kolla bar på den här bilden! 


Skärgårdsutsikten skänker extra livskvalitet

2018-04-10 - Media


Generös takhöjd, större boyta och havsutsikt var några av önskemålen när spelutvecklaren Nathalie Ek letade efter en ny bostad.
I Oscar Properties-projektet No.4 hittade hon allt.

Genom panoramafönstren som sträcker sig från golv till tak i köket har Nathalie Ek och hennes sambo Johan en imponerande vy över Stockholms inlopp. Paret flyttade in i bostadshuset No.4 i Nacka Strand i november förra året, och det var just utsikten de föll för. 

– Det är få förunnat att se ut över skärgården när man vaknar på morgonen. Jag bodde på Östermalm innan, och måste medge att det var lite skrämmande att flytta från stan. Men jag stormtrivs, vattnet och lugnet skänker extra livskvalitet. 

Innan de flyttade från Östermalm hade paret en lång önskelista på vilka kvaliteter nästa bostad skulle ha: större boyta, generös takhöjd, terrass och havsutsikt. Med No.4 kunde de pricka av många önskemål. 

– I vanliga fall är det jag som hänger på Hemnet varje kväll, men den här gången var det min sambo Johan som visade bilderna på No.4, med de fina terrasserna och utsikten över vattnet.

Varken Nathalie eller Johan var särskilt bekanta med Nacka Strand sedan tidigare. 

– Jag hade varit på mässan några gånger, men aldrig reflekterat över att man kunde bo här. Nu skulle jag inte flytta på huset även om det gick. Utsikten är fantastisk och det går snabbt för mig att ta bussen till kontoret på Södermalm där jag jobbar. Nu byggs fler bostäder här, så Nacka Strand växer. 

Bostadens interiör har inspirerats av den omkringliggande skärgårdsnaturen. Köken går i en varm grå ton som påminner om klipporna utanför och till bänkskiva har man valt en kalksten från Östersjöområdet. 

– Det finns en tanke bakom varje designval i No.4. Hela byggnaden känns genomtänkt och gedigen. Jag har bott i en nyproducerad lägenhet förut, men det var en själlös betongkub. Det här är någonting helt annat. Dessutom har Oscar Properties varit hjälpsamma under hela processen och hållit alla besiktnings- och inflyttningstider. 

I huset hittar man flera servicelösningar, en bokningsbar biosalong, gästlägenhet till övernattande vänner och ett kylrum dit matkassar kan levereras när de boende inte är hemma.

– Bion är en hit. Vi bjöd några vänner på middag för några veckor sedan, efter maten poppade vi popcorn och gick ner och kollade på film ihop. 

 Med det nya boendet följde även nya grannar. 

– Vi hade faktiskt kontakt med varandra redan innan inflytt, när vi följde byggnationen på Instagram. Veckan vi flyttade in fick vi choklad i present av en granne och vi har pratat om att ordna ost- och vinkvällar i föreningen. Vi har blivit som en egen liten grupp. Det är roligt, i Sverige brukar man ju normalt sett inte ha så mycket kontakt med grannarna alls. 


Intervju med Hemnet i samarbete med Oscar Properties

2018-04-09 - Media


Det ringde på jobbmobilen och jag svarade lite förvirrat.

"Hej, vi skulle vilja göra en intervju med dig lite senare i veckan. Hur ställer du dig till att det kommer hem en fotograf?

En till intervju, ptja... Varför inte tänkte jag. Och en fotograf, det är väl inga konstigheter. Jag tackade ja och tjejen skulle återkomma om några minuter efter att ha kollat upp vilka dagar fotografen fanns tillgänglig. 

När jag kom tillbaka in till Johan undrade han vem det var, varpå jag insåg att jag faktiskt inte visste VEM och VARFÖR de ville göra en intervju ^^ Jag har gjort så många olika intervjuer den senaste tiden med jobbet att jag inte ens brydde mig om varför längre. 

När tjejen ringde tillbaka några minuter senare visade det sig att det var en intervju med Hemnet via Oscar Properties!! Det tog mig lite på sängen, minst sagt. Men, de hade sett mina fina inredningsbilder på Instagram och undrade om jag ville representera No4 i en "reklamintervju" på Hemnet och i SvD. Doh, klart jag ville!

Så idag släpptes intervjun på Hemnet och ni kan läsa den här!


Intervju med Analys Utbildningar (Dagens Nyheter)

2018-04-08 - Media


För ett tag sedan gjorde jag en intervju med Analys Utbildningar (Dagens Nyheter) och idag svängde Jenny förbi med tidningen! Det kanske är lite svårt att läsa vad som står, men om ni orkar får ni ge det en chans!


Nikon D850 + 24–70mm f/2.8E ED VR

2018-04-02 - Gadgets


"Nathalie, du har ett gäng paket att hämta upp hos IT..."

Jag har aldrig lämnat min plats så snabbt som när jag fick det här meddelandet på jobbet! Som jag har väntat på den här leveransen - en alldeles fantastisk kamera och ett grymt bra objektiv som båda varit slutsålda en längre tid. Men, nu är de äntligen här!

Hello there, beautiful!

Page 1 of 1, showing 12 post(s) out of 12 total