2017 - DECEMBER

9 posts


Nyårsafton!

2017-12-31 - Events


Vår första nyår där vi inte ens behöver lämna lägenheten för att beskåda nollslagets fyrverkerier! I år stannade vi hemma och lagade en trerättersmiddag tillsammans och åt mest hela dagen kändes det som. Vid 00-slaget öppnade vi köksfönstret, höjde våra glas tillsammans med våra grannar på balkongerna och skålade in det nya året! 


Vackra vinter!

2017-12-21 - Photography


Vackra, vackra vinterlandskap... Vi har bott här i drygt en månad, men jag har fortfarande inte kommit över den här utsikten... Jag hoppas att jag aldrig gör det! Här har ni två foton från i morse, det är 10 minuter de båda. Otroligt hur mycket det hinner förändra sig på de få minuterna.


Star Wars Battlefront II Release Party

2017-12-16 - Events



31 år firades på Matbaren!

2017-12-15 - Restaurants


Jag vaknade av att Johan kliade mig lite lätt i håret.

"Grattis på födelsedagen, älskling...", viskade han med ett leende. 

Han satte sig snart upp och var ivrig på att få hämta min present som han försökt gömma för mig i flera dagar... Han sträckte fram presenten och jag rev upp den, en klocka från Daniel Wellington! Så himla fin! Läderarmband, vit tavla och gulddetaljer! 

"Klä upp dig lite idag, inte superfancy, men lite mer än jobbkläder - lite smycken och så."'

När klockan närmade sig kvällen var det dags att röra sig från jobbet. Jag hade ingen aning om vart vi skulle och det trivdes Johan med, minst sagt. Han log stort när vi hoppade på bussen. Han undrade om jag hade listat ut det än, vilket jag inte hade, jag fattade det inte ens när vi klev av bussen. 

Vi promenerade bort mot Grand Hotel och då slog det mig - Matbaren!

Bubbel, havskräftor, råbiff, oxfilé och efterrätter... Här satt vi länge och njöt av maten och sällskapet! Det var så mysigt och det blev en superlyckad kväll/överraskning! 


DICE intar Rival!

2017-12-14 - Work



Nycklarna i handen!

2017-12-10 - Uncategorized


Fredag eftermiddag och världens skitväder - svinkallt, regnigt och blåsigt! Vi tog bilen ut till Mercedes och hämtade upp vår nya bil! Med nycklarna i handen visades vi till bilen och sen var det dags att köra hem till Degerfors för att lämna tillbaka mamma och pappas bil som vi haft alldeles för länge! 

Johan körde först och jag kom efteråt. Det var hemskt att köra hem ikväll... Inte alls kul! Det tog lång tid och det var mycket trafik ute på vägarna. Men, hem kom vi tillslut och gissa om jag kände mig nöjd när jag svängde in på uppfarten!

Det blev en snabbvisit hemma hos mina föräldrar innan det var dags att åka hemåt igen. Vi tog svängen ner till VFO och möttes av ett riktigt vinterlandskap! Det var så himla vackert och jag kunde inget annat än känna mig nöjd med livet när vi satt där i vår nya bil, med stjärtvärmen på max och julmusik i högtalarna!


Julbord på Gamla Riksarkivet

2017-12-07 - Restaurants


Det plingade till i min mobil för igår... 

"Hur spontan är du/ni?"
- Ptja, lite lagom... Hurså?
"Vill ni följa med på julbord i morgon?!"

Sagt och gjort, vi mötte upp Pelle och han vänner utanför Gamla Riksarkivet och visste direkt, när vi såg Pelle, att detta skulle bli en riktigt trevlig kväll! 

Julbordet var fantastiskt, herregud vad mycket att välja mellan! Och efterrättsrummet, ja ett helt rum, erbjöd på precis allt och lite till! Johan åt sig så mätt att t.o.m servitrisen kom förbi vid ett tillfälle och frågade om han mådde bra ^^ 


Julpyssel på jobbet!

2017-12-05 - Work



Det blev en Mercedes!

2017-12-01 - Events


Mitt i allt flyttande letade vi samtidigt bil. Under flytten lånade vi mina föräldrars och utan den hade det varit nästintill omöjligt. Vi hade redan signat en garageplats i huset och när vi fick den bestämde vi oss för att köpa bil (hade vi behövt stå på gatan utanför och leta parkering varje gång vi kom hem hade vi aldrig gjort det). 

"En liten bil, den behöver inte vara så dyr... Den ska ta oss runt bara när vi behöver handla osv."

En lögn vi båda drog medan vi åkte mellan bilhandlarna. Till en början fokuserade vi på en liten Golf eller A3, det behövdes inte mer. Men vi hittade ingen som vi egentligen ville ha, det var alltid något som föll kort. 

En dag, när vi var ute till Kungens Kurva och IKEA, körde vi om till Segeltorp och alla dess bilhandlare. Porsche, BMW, Mercedes... Inget vi skulle ha råd med, men vafan, det kostar inget att titta. Vi hann precis in på Mercedes innan de stängde och där fick vi upp ögonen för en liten A180. De var så himla fina och kändes så lyxiga jämfört med vad vi hade tittat på innan... Sen låg förvisso priset ~50 000 kr högre också för en äldre årsmodell. 

"Men alltså, man ska ju åka bekvämt om man ska göra som vi, åka fram och tillbaka till våra föräldrar..."
"Ja och det är ju trots allt viktigt med säkerheten. Ska vi köpa en bil kan vi lika gärna köpa en ordentlig!"

Det var så här det hela började. Vi snöade in på Mercedes, vi skulle ha en, så var det bara. Vi ville ha en relativt ny modell och en som gick på bensin. Vi körde ut till Danderyd och kikade. Där fanns det en schysst A180 och vi kände att vi kunde sträcka oss så långt i prisväg, men inte mer. Vi provkörde den och hade väl i stort sett bestämt oss. Försäljaren ville ställa i ordningen den och sen kunde vi komma in igen och skriva på kontraktet. 

Ett par dagar senare åkte vi tillbaka för att skriva på köpekontraktet, men då hade de upptäckt flertalet djupa repor efter de tvättat den och han, Kjell, var inte bekväm att sälja den till oss. Däremot hade en äldre modell kommit in, men den var vi inte intresserade av. Han försökte igen, men den här gången gick han upp en prisklass. Han körde fram en CLA200 och vi provkörde den så klart. Johan, som hela tiden kikat på den modellen, blev såld och efter 4 minuters provkörning hade vi höjt vår prisnivå igen ^^ 

Sagt och gjort, vi signade kontraktet och bilen var vår! Så mycket för en liten och billig bil ^^

Page 1 of 1, showing 9 post(s) out of 9 total