2017 - JULY

8 posts


En veckan i Västervik!

2017-07-22 - Uncategorized


Dagen efter vi hade landat i Sverige, bar det av ner till Västervik. Här spenderade vi en vecka med att åka gokart, sola och hänga med Johans vänner. Jag fick även mysa lite med grannens nya valp som var så otroligt söt att jag höll på att dö sötdöden!

Det var längesen jag åkte så mycket gokart på en och samma dag ^^ Men det är ju bara semester en gång om året, eller hur!? För att få åka de snabbare kartarna, var man tvungen att komma under en viss varvtid. Första dagen gick jag bet, men andra dagen drog jag till med ett riktigt bra varv och jag kvalade in!

Shit va pirrig jag blev när det var min tur att hoppa i den andra karten... Supernervös! Men, bara jag fick känna lite på den började varvtiderna ticka neråt där också! Jag var inte sämst, men jag var ju fortfarande nästan 1,5 sekund efter Johan... ^^ Så himla trist!


Inflyttningsdatum!!!

2017-07-18 - Interior


Idag kom mailet vi väntat på i flera månader - bekräftelsen på exakt inflyttningsdatum!!!

Den 20 november är det alltså dags att flytta till Nacka Strand! Helt sjukt att det redan är dags... Det känns som vi skrev på det där kontraktet för bara ett par månader sedan. Helt plötsligt är allting på riktigt och nu är det dags att ta tag i hela försäljningsproceduren - på riktigt!


British GP - Race day!

2017-07-16 - Travels


Dagen med stort D är här, äntligen raceday! Vi vaknade ännu tidigare idag för att komma till banan i god tid (trodde vi). På väg dit passade vi dessutom på att köpa varsin campingstol att sitta i... Betydligt mer bekvämt än att sitta på backen ^^ Vi var där vid 08, men shit, det var packat redan då!

Som tur var hittade vi faktiskt en ganska bra plats, där vi dessutom kunde använda våra stolar. Vi slog oss ner och tittade på klockan - bara fyra timmar kvar ^^ Å andra sidan satt vi ganska bra här, det regnade inte och vi hade varandra!

Timmarna gick ganska snabbt faktiskt och snart var det dags! För drivers parade, sedan formationsvarvet. Även fast vi satt långt bort från start- och målrakan, hörde vi när starten gick - awesome!


British GP - Lördag!

2017-07-15 - Travels


Upp tidigt och iväg!

Det var betydligt mer folk idag, men vi fick helt OK platser under FP3. Dock började det regna och fram åkte alla paraplyer ^^ Inte så konstigt kanske, det vore inte British GP utan lite regn... Kanske kunde kvalet bli riktigt spännande om det här höll i sig?!

Kameran var med idag och det blev ett par riktigt bra foton... Tack till Kameradoktorn som är världens bästa butik och tack till Mats som alltid låter mig låna det jag behöver (den här gången en 2X telekonverter till min 70-200).

Efter FP3 högg vi lite mat, sedan tog vi en promenad runt området och kikade runt. Lagom till kvalet hittade vi platser på start- och målrakan, perfekt!

När vi kom tillbaka till huset på kvällen, slängde vi oss i duschen innan Johan tvärsomnade i sängen. Själv satte jag igång att kolla igenom alla hundratals bilder jag tagit under dagen för att se om det var någon som gick att använda.

Sash hade erbjudit sig att köra oss till närmaste stad ifall vi ville äta på en restaurang på kvällen. Vi SMS:ade och sa att vi var mer än nöjda ifall de kunde köra oss till närmaste matbutik så att vi kunde handla lite fukost och något litet till kvällen. De hade helt missat att vi kommit hem, men sa åt oss att komma ut i köket om vi ville. Där stod Manpreet och lagade mat och hade gjort i flera timmar ^^ På menyn stod indiskt långkok på lamm... Haha alltså, världens bästa värdpar!

Snart åkte både öl, vin och drinkar fram och efter någon timme trillade Manpreets syster+man in ^^ Helt plötsligt hade vi en härlig middag framför oss och det kändes som en middag med riktiga vänner! Och inte nog med att Manpreet hade spenderat flera timmar i köket redan, hon ställde sig dessutom och kokade ordning indiskt te efter middagen - en process som tar närmare en timme att få klart.

Vi slog oss ner ute i deras trädgård och tände den lilla kaminen de hade där. Här satt vi, i Silverstone, med människor som fram till för några timmar sedan inte ens hade existerat för oss. Det var supertrevligt och vi kunde förmodligen inte ha haft en bättre kväll under den här resan!

De har förstört alla framtida vistelser hos andra värdpar... Ingen/Inga kommer någonsin slå de här två underbara människorna!


British GP - Fredag!

2017-07-14 - Travels


Klockan ringde omänskligt tidigt imorse (kändes det som iaf), men vad gör det när vi vet vad som väntar!?

Eftersom det är semestertider och vi hade lånat bilen av mina föräldrar, tog vi bilen in till Arlanda. Jag hade förbokat parkering och shit va smidigt det var. När vi kom fram skannades regplåten av, jag hälsades välkommen och sen var det bara att parkera. Betalt och klart!

Det var galet mycket folk på flygplatsen och det tog en bra stund innan vi kunde slå oss ned utanför vår gate. Vi skålade i cava och öl - det här skulle bli grymt! Trots 30 min försening på Arlanda, landade vi ganska exakt på Heathrow ändå. Jag SMS:ade Sach och 5 minuter senare svängde det upp en svart BMW och stannade framför oss. Helt sjukt ^^ Vi hälsade glatt på en avslappnad kille i flipflops, sedan hoppade vi in i bilen och åkte iväg. Jag kunde inte låta bli att tänka på Hostel-filmerna när jag satt där i baksätet, åkandes tillsammans med en främmande människa, på små brittiska landsvägar ^^

Efter drygt 1h 40 min svängde vi upp på hans infart. Han var så trevlig, genuint trevlig! Han öppnade dörren och visade oss runt. Vi hade hela undervåningen för oss själva - sovrum, nyrenoverat badrum, TV-rum och fri tillgång till allt som fanns i deras kök ^^ Dessutom väntade en flaska vin på oss i sovrummet - deras favoritvin, ett sydafrikanskt rödvin som inte finns att få tag på någon annanstans. Haha, alltså, varför kasta bort det på oss isf?!

Helt plötsligt ropar Sach utifrån köket - "Johan, do you want a beer, man?! And Nathalie, care for a drink?!"... Alltså, hade vi hamnat hos den trevligaste människan i världen eller? Vi slog oss ner en timme och snackade om allt och ingenting, sedan gav han nyckeln till oss och försvann ut i trädgården.

Vi bytte om till bekväma skor och bestämde oss för att gå bort till banan.. Efter 30 min promenad var vi framme och det pirrade i hela kroppen på oss när vi hörde F1 bilarna som var ute på andra träningen! Vilken grej, vilken upplevelse... En dröm som gick i uppfyllelse!


AirB&B

2017-07-11 - Travels


Dags att boka hotell... Eller? Knappast va... Med bara att par dagar kvar till F1 fanns inte ett enda hotell kvar inom flera kilometers avstånd. Inte så konstigt kanske eftersom de räknar med ca. 350 000 besökare under de här dagarna.

Så, för första gången i mitt liv skulle vi testa på B&B och vilken tur vi hade! Plötsligt fanns det där, ett perfekt rum bara 30 min promenad från banan... Vi högg det direkt, utan att tveka! Efter bara några timmar hade vi blivit accepterade och allt var betalt och klart. Killen, Sach, verkade supertrevlig och om vi undrade över något var det bara att fråga!

"Hur tar vi oss från Heathrow till Silverstone smidigast?"

Till svar fick vi världens utläggning. Först tåg till London, sedan byte av tåg till en annan stad... Därefter buss eller 1h taxi. Han hade kollat upp tider och priser, samt räknat ut att hur vi än gjorde skulle det ta flera timmar och kosta runt £100. Men, han kunde hämta oss på flygplatsen istället för £70 om vi ville, inga problem!

Hmm... Alltså, vad är det här för människa?! Vem erbjuder sig att åka och hämta två vilt främmande människor på flygplatsen, som dessutom ligger 1,5 h därifrån?! Det hela lät ju alldeles för bra för att vara sant, men vi tackade självklart ja och undrade om vi blivit fullständigt blåsta. Det var bara att vänta och se ^^


F1 - British GP i Silverstone

2017-07-11 - Events


Alltså, ni kan aldrig gissa vad som kom med posten idag! Jag har vetat om att det kanske ska komma ett brev, men inte riktigt vågat tro att det ska hända... Men idag kom de, biljetterna till British GP i Silverstone!!!

Vi är beyond excited, jag tror inte ni förstår!!!

Med lite hjälp från vår vän, Cameron, har vi alltså "vunnit" två 3-dagarspass till F1! Nu ska vi bara boka flyg och boende, sen drar vi redan på fredag! Woho!!


No4 och råbiff!

2017-07-05 - Uncategorized


Johan, den lilla fulingen, tog en vecka extra semester i år och har alltså en extra vecka med "riktig" semester - semester från mig! ^^ Han tog bilen ner till Västervik och jag stannade kvar i Stockholm för att jobba på som vanligt ett par dagar till.

För att få tiden om kvällarna att gå (det är så sjukt trist att sitta hemma själv), tog jag bussen ut till Nacka Strand efter jobbet för att kolla till bygget (ännu en gång). Den här gången var balkongerna i stort sett på plats i första flygeln, även våran. Jag hade nog förväntat mig en lite större balkong än vad det ser ut att bli (vi delar nämligen den där balkongen med våra grannar), men aja... Man kan inte få allt här i livet. Skulle vi verkligen trivas där ute, jamen då får vi väl ta sikte på en lägenhet i en av flyglarna som har två stora balkonger.

Jag bestämde mig för att ta båten tillbaka till Nybroplan och när jag klivit på och åkt ett par minuter, plingade det till i mobilen - "Kom till Usine, vi ska käka och hänga lite!!!"

Nåja, så snart jag kom fram till Nybroplan högg jag första bästa buss tillbaka till jobbet ^^ Där satt de och väntade på mig och när jag kom dit beställde vi in käk direkt! Det fick bli en råbiff med basilikakräm ikväll... Mums! Därefter tog vi varsin drink innan vi kilade vidare och hamnade på Kvarnen (skräll ^^). Här mötte vi upp fler kollegor och det blev som vilken vanlig onsdagskväll som helst ^^

Page 1 of 1, showing 8 post(s) out of 8 total