2016 - AUGUST

7 posts


Maldiverna

2016-08-29 - Travels


Maldiverna närmar sig sakta men säkert! Man får komma ihåg att det var ~320 dagar kvar när vi beställde vår resa och nu är det bara 3 månader kvar! Idag betalade vi in slutbetalningen och det hela blev lite mer verkligt, även om det är svårt att fatta att vi faktiskt ska åka dit!


Game Changers på besök!

2016-08-24 - Work


Ett par gånger per år dyker det upp ett gäng kända profiler inom gamingscenen på DICE. Det är allt ifrån gamla Battlefield-veteraner till kända YouTubers och de går under det gemensamma namnet Game Changers. Nu var det dags igen och jag brukar se fram emot de här dagarna! De är fyllda med timmar av lirande samt feedback-sessioner och det kommer alltid fram massa bra tips och idéer till oss utvecklare.

Kvällarna brukar innebära en härlig middag på någon av Stockholms restauranger och vi blir sällan besvikna! Den här gången fick vi bord på Nytorget 6 och Svartengrens!

Nytorget 6 lyckades, trots förbeställning, glömma min order... Tyvärr. Men, de kompenserade det hela med en extra skopa bearnaisesås, så jag förlät dem! Svartengrens, däremot, var lika bra som förra gången jag var där! Helt magiskt goda såser har de och deras köttallrik lämnade ingen hungrig! Supergott var det!

Jag ser redan fram emot nästa gång de dyker upp, men det lär nog dröja ett tag... Man blir liksom vän med dem trots de korta visiterna.

Oscar Properties Nummer 4 Oscar Properties Nummer 4 Oscar Properties Nummer 4


Nacka Strand No4

2016-08-21 - Interior


Idag, på dagen, var det en månad sedan vi skrev på kontraktet för nya lägenheten ute i Nacka Strand. På ett sätt känns det som att "shit, det känns som vi skrev på det igår", men samtidigt känns det som en evighet sen ^^

Ni kan ju gissa vad jag har spenderat varenda kväll till den här månaden... Pinterest ^^ Jag har legat och kollat på bilder efter bilder på inredning, tips och idéer ^^ Det är så sjukt långt bort, men det är så skoj att planera i huvudet!

Anyway, idag bestämde jag mig för att åka tillbaka ut till Nummer 4 för att kolla på visningslägenheten en gång till... ordentligt den här gången! Jag tog med mig kameran och tänkte ta båten ut först, men den gick en gång i timmen och jag hade precis missat den. Så, jag åkte in till Slussen för att ta bussen vidare ut till Nacka, men den missade jag också med bara någon minut, så klart. Efter drygt en och en halv timme var jag äntligen framme och lagom till visningen började.

Jag var en av de första på plats, jag hann med andra ord fota lite innan alla andra kom och började knuffas. Jag visst ju typ hur saker och ting såg ut, men jag hade ju ingen aning om ifall det fanns lådor osv. Den här gången öppnade jag alla skåp som fanns och mätte höjd, bredd och djup!

När jag kände mig klar där inne tog jag mig en sväng runtom huset för att se hur det såg ut. Det är rätt fint där ute alltså och framför våra fönster kommer det inte finnas några höga träd heller... Det innebär sjöutsikt från köksbordet!!

Oscar Properties Nummer 4 Oscar Properties Nummer 4 Oscar Properties Nummer 4 Oscar Properties Nummer 4

Oscar Properties Nummer 4 Oscar Properties Nummer 4 Oscar Properties Nummer 4 Oscar Properties Nummer 4

Oscar Properties Nummer 4 Oscar Properties Nummer 4 Oscar Properties Nummer 4 Oscar Properties Nummer 4


Stockholm Zombie Walk

2016-08-20 - Photography


Idag var det dags för årets upplaga av Stockholm Zombie Walk och eftersom det är crunchtider på jobbet, var det väldigt passande att mötesplatsen för alla zombies var i Fatbursparken (alldeles nedanför jobbet).

Jag plockade med mig mitt 70-200 och gick ner, sedan smög jag runt bland alla innan de stack ut på själva promenaden. Här är några av årets favoriter!

Stockholm Zombie Walk Stockholm Zombie Walk Stockholm Zombie Walk

Stockholm Zombie Walk Stockholm Zombie Walk Stockholm Zombie Walk Stockholm Zombie Walk


Battlefield 1 Official Gamescom Gameplay Trailer

2016-08-15 - Work



The Flying Elk

2016-08-12 - Restaurants


Sista helgen på semestern hade vi besök av Andreas & Anna och enligt (ny) tradition, bokade vi in oss på en restaurang. Den här gången blev det The Flying Elk, där de serverade en avsmakningsmeny från Björn Frantzén samt ett tillhörande vinpaket.


Ostron fine de Normandie

Rosmaringrädde, citroninkokt fänkål & rökt baconolja.


Pumpamacaron

Pumpamacaron med grönpeppar, pumpakärnor, anklever & apelsinmarmelad med pistasch.


Löjrom från Kalix

Langos på blomkål & dinkel med lättstekt sidfläsk, syrad grädde, brynt smör samt inlagd lök.


Dykfångad pilgrimsmussla ”signatur”

Tryfferad äggröra med friterad potatis, soja & lättrökt brynt smör.


Hällstekt, hängmörad biff med porterkokt steklök

Steksky, Moutarde d`Orléans, vattenkrasse & crème på Boxholmsost.


Eton Mess

Schweizisk maräng med rostad vit choklad, jordgubbar x 4 med citronverbena samt kärnmjölksmousse smaksatt med ingefära & vanilj.


Chokladtryfflar


En välbehövd semester!

2016-08-08 - Uncategorized


Årets semester kunde inte ha börjat bättre - strålande solsken och värme! Det blev iaf ett par dagar på stranden och plaskande i vattnet hemma i Värmland innan vi åkte ner till Västervik.

Från det att vi parkerade bilen i Västervik till att vi åkte hem till Stockholm igen, var det full fart! Första kvällen i tex. var det tydligen "fullast hos Mogge" som gällde ^^ Vi åkte ut till Johans polare som bodde i en stor villa med riktigt fin uteplats med härliga möbler. Någonstans på vägen hade grabbarna rensat ett helt flak öl och bestämt att vi, under morgondagen, skulle grilla och bada bubbelkopp! Gud va härligt!

Dagen därpå vaknade vi och solen sken, igen. Vi hämtade upp Robert för att handla till kvällens grillning och när vi skulle in på ICA kunde jag inte låta bli att fnissa lite åt dem och kläderna som de hade valt (oberoende varandra) ^^ De såg verkligen ut som B1 och B2... Jeansshorts, röd T-shirt och vita Converse!

Väl hemma hos Mogge hade Josefin joinat oss... Hon jobbade dock under MC-veckan och låg back på antalet sömntimmar, det tog inte speciellt lång tid innan hon hade somnat i soffan... Stackarn! Johan och jag slängde ihop en riktig god potatissallad, Robert svängde ihop en grym bearnaisesås och Mogge stekte 1,6 kg oxfilé till perfektion! Vi luftade ett par flaskor rödvin och sedan slog vi oss ner för att äta... Herregud va gott det var!! Till efterrätt blev det en smulig rabarberpaj med glass... Fan va bra vi är!

Fram mot småtimmarna var det dags att slänga av skyddet på bubbelkoppen och hoppa ner. Med en iskall Margarita i handen, kröp jag ner i 38 grader varmt, bubblande vatten! Alltså, jag hade det såååå bra!!

Dagarna fortsatte och det var något i görningen varje dag - inflyttningsfest, gokart, bio och grillning ute hos Johans far. Egentligen skulle vi ha åkt till Göteborg också, men vädret visade ösregn hela kommande vecka vilken fick oss att tänka om. Efter en vecka i Västervik tackade vi för oss och tog svängen om Stockholm innan vi åkte till Degerfors igen och lämnade tillbaka bilen som mina päron hade lånat oss. Vi passade på att hälsa på mormor Elly (numera 96 år och pigg som få) och åt gott vid Våtsjön med härlig utsikt!

Hur kul det än är att träffa alla under semestern, så är det väldigt, väldigt skönt att komma hem igen! Nu har vi ett par lugna dagar i Stockholm innan det är dags att hoppa på jobbet igen! Vi har ju trots allt världens bästa Battlefield att färdigställa!

Page 1 of 1, showing 7 post(s) out of 7 total