2015 - JULY

13 posts


På besök hos mormor!

2015-07-31 - Uncategorized


Tänk att den gamle tanten, Elly, fyllde 95 år för ett par veckor sedan... Det är krut i den där gumman! Idag passade vi på att åka iväg och hälsa på henne, gissa om hon blev glad ^^ Herregud, jag har aldrig sett en människa bli så överlycklig av att få besök som när Johan är med och hälsar på! Ojoj, snacka om att han gör hennes dag! Jag hoppas verkligen att jag blir som hon när jag blir gammal, att jag får behålla mitt unga sinne och min humor!

Hon vill inte riktigt vara med på bild när kameran åker fram ^^


Hud & Relax i Degerfors

2015-07-30 - Uncategorized


Efter att ha spenderat ett par dagar av semestern nere i Västervik, var det dags att åka hem till Degerfors. Vädret bjöd på ösregn, men när vi kom hem piggade mor upp med supergoda fetaostbiffar och tzatziki!

Om man inte kan vara ute och bada och är trötta på att lösa korsord, får man göra det bästa av situationen. Därför bokade jag in oss på ett par timmars lyx nere på relaxavdelning på Hud & Relax. Bubbelbad, infraröd bastu, massagefåtölj, fruktbuffé och diverse spa-artiklar. Så himla mysigt!!! Gissa om vi njöt?!


DICE Summer Party - Miami Style!

2015-07-22 - Events


Japp, då var det dags för årets sommarfest! Den här gången hade DICE abonnerat Josefinas ute på Djurgården - ett härlig uteställe med större delen utomhus. Vädret var med oss och vi bjöds på sol och varma sommarvindar hela kvällen!

Vi var ett gäng som möttes upp hemma hos oss, det blev ju liksom nära och bra! Vi promenerade dit vid 19 och när vi kom dit fick vi varsitt par solglasögon, Miami style ^^ Maten som serverades var helt OK och drinkbiljetterna tog slut direkt i solen! Festens höjdpunkt (precis som förra året) var fotomöjligheten som fanns på plats! Hur kul som helst att få lite minnen från kvällen!

Vid 23 var vi ett gäng som drog vidare till Café Opera och jag var så sjukt danssugen! Tyvärr var dansgolvet stängt (but why?!) och vi fick nöja oss med att hänga i baren. Efter ett par drinkar stack vi vidare till Solidaritet, men där blev vi inte speciellt långvariga, Johan och jag, innan vi promenerade hem i sommarnatten!


Löga Beach Party

2015-07-18 - Events


Det blev inte många timmars sömn inatt inte, fyra timmar närmare bestämt. Gud va trött jag var... När jag kom upp till köket stod Tina där och gjorde ordning sin frukost. Jag frågade om vi hade väckt henne inatt när vi kom hem, men hon var vaken tydligen. Hon hade legat med fönstret öppet och hört mitt hysteriska fnitter ^^ Oopsi!

Hon såg nog på mig att jag var lite trött, för hon frågade om jag skulle ha mig en återställare, en shot?! Jag tittade lite fundersamt på henne medan hon hällde upp en häxblandning i ett shotglas... "Här, drick det här! Det är bra för allt!", sa hon och log. Hon hade kokat ihop en nyttig ingefärsdricka som brände till gott i halsen, himla gott faktiskt! Så, nej... det var ingen riktig shot, bara en hälsoshot!

Vädret började så bra, solsken och inte ett moln på himlen. Men, när det var dags för oss att åka gocart smällde det till och regnet började vräka ner! Så himla typiskt! Men, grabbarna är inte speciellt mesiga, utan vi körde på ändå! Som tur var hann banan att torka upp lite och vi hade ett relativt torrt spår att åka på tillslut.

Den här gången hade jag inte en chans, det var ju Johans hemmabana. Detsamma gällde för alla hans kompisar som var med, vi var nog 8 st som körde tillslut! Så himla roligt dock, jag tröttnar aldrig på det! Efter 10 varv slutade Johan och hans kompis på exakt samma varvtid på deras bästa varv, så vi bestämde oss för att avgöra vem som var bäst av de båda under morgondagen i ett GP!

Vi hann lagom hem för att äta och ta en snabb tupplur innan det var dags att röra sig bort till Löga Beach Party. De härliga volleybollplanerna hade förvandlats till dansgolv och på scenen rockade diverse DJ:s loss under kvällen! Himla skoj att vi tog oss iväg, även om jag kanske kände att jag var ett år, eller ett par, för gammal ^^ När hände det?!


Hysterisk fnitterattack!

2015-07-17 - Cocktails


När vi kom fram till Västervik på kvällen väntade middagen på oss - grillad lax och en härlig sallad! Alltså, jag är så svensk nu, men grillat är så himla gott - no matter vad som ligger på grillen!

Efter maten bytte vi om och tog oss in till stan, där mötte vi upp Johans båda bröder och senare ett par av hans polare. Det blev många Margaritas den här kvällen och inte blev det bättre när Johans polare, Robert, bestämde sig för att ta in drink efter drink, till Johan alltså! Jag slapp undan som tur var, annars hade jag stupat på plats ^^

När natten närmade sig morgon, kom vi på den genialiska idén att åka om Corner (ett hamburgerhak) och köpa mat! Vi hoppade på cyklarna och körde till Drive Throughn, men vi kom inte speciellt långt...

- "Huhuuuu, hallåååå... Kan inte du svara Huhuuuu så blir jag jätteglad!", ropar Robert.
- "Huhuuuu... har ni bil?", svarar tjejerna i luckan.
- "... Aaaa...", svarar Robert försiktigt.
- "Nä, ni har ingen bil... kom in nu istället", muttrar tjejen.

Jag skrattade så jag grät, synen var helt obetalbar! Tillslut ger Robert med sig och vi parkerar våra cyklar... Jag springer bort och tar ett bord medan killarna beställer in mat och när de kommer tillbaka ser de så sjukt nöjda ut. De hade beställt tre plusmenyer och 16 chicken nuggets ^^ Mängden mat som kom in... måste jag ens säga något?

Efter lite om och men kände de sig äntligen mätta och vi hoppade på cyklarna hemåt. Väl hemma hos Johan fick jag en riktig skrattattack, jag kunde bara inte sluta fnittra! Johan, lite go och rund under fötterna, står där och siktar på nyckelhålet, hukad och med koncentrationstungan i mungipan. Och som vi alla vet, så skrattar man ännu mer och ännu mer hysteriskt när man inte får eller ska vara tyst, det här var inget undantag ^^ Jag skrattade så jag kiknade... tårarna bara sprutade och jag kunde inte sluta fnittra! När jag tillslut kunde bita ihop och tassade in i huset, slog Johan i tårna i tröskeln och då var det kört, igen!


Äntligen semester & Smultronstället!

2015-07-17 - Uncategorized


Idag var det äntligen dags - semester!!! Som jag har längtat! Att ta bilen till jobbet idag kändes lite lyxigt måste jag säga, det var bara för att vi skulle kunna hoppa in i bilen efter jobbet och styra kosan mot Västervik!

Vädret var med oss och solen var gassande varm! När vi kom fram till Norrköping stannade vi till och käkade i Knäppingsborg, de brukar alltid ha bra mat. Beställde in en köttbit som såg helt fantastiskt god ut, men det var den inte... tyvärr. Seg och smaklös... Har jag blivit så himla kräsen sen jag flyttade till Stockholm tro?

När vi närmade oss Söderköping noterade jag att vi inte mötte några bilar... jag visste direkt vad som väntade - broöppning! Det slår ta mig satan aldrig fel! Ångesten som kom över mig när vi stod där i bilkön, det var sommarjobbet på Statoil all over igen och stressen för att inte hinna in i tid ^^

Nåja, vi stannade till i Sörping iaf... Det är en mindre skandal att jag har jobbat där i 5 år utan att besöka Smultronstället en enda gång, men nu var det dags! Vi promenerade efter kanalen och när vi såg en lång kö förstod vi direkt att det var dit vi skulle. Det var bara att le och vara glad, solen sken ju iaf! Efter dryga 45 minuter kom vi äntligen fram och fick ett bord, sedan var det bara att bestämma vad sjutton man skulle beställa in.

Johan beställde in en Tropical - Tropisk melon- och citronmarängglass med färsk ananas, toppad med grädde och jordgubbe. Jag beställde in en Chokladsväng - Fudgechoklad och hallonglass med kall hallonsås och varm fudge, toppad med grädde och fudgechoklad. Alltså, det var så gott... och så mycket!! Jag kunde inte låta bli att föreställa mig mängden glass de måste slänga varje dag! En normal människa lär ju lämna hälften ^^


Flyttstäd!

2015-07-12 - Uncategorized


Efter en ganska slirig natt, vaknade jag oförskämt pigg. Idag var det dags att städa ur det sista i Johans lägenhet innan han skulle lämna ifrån sig nycklarna.

Det hela gick förvånansvärt smärtfritt och det tog inte allt för lång tid faktiskt. Vi körde iväg det sista av hans prylar till förrådet och efter bara fyra timmar var vi helt klara! Det firade vi med lite pizza och ett glas rosé när vi kom hem!


Årets Grand Prix @ Järfälla

2015-07-11 - Events


Idag var det dags för årets Grand Prix ute i Järfälla! Förra året hamnade jag på en bitter tredjeplats och Johan stod som självklar vinnare, såklart. Vi alla förväntade oss att han skulle ta hem detta hur lätt som helst, så vi räknade inte ens med honom när vi diskuterade vilka som skulle stå på pallen.

Vi plockade upp Daniel och Sofi på vägen, sedan mötte vi upp Stigge, Cambrand, Sebbe, Fia och Björn där. Vi hade varit lite i valet och kvalet om att avboka det hela eftersom hela veckan hade regnat bort, men vi klarade oss och fick perfekt gokartväder!

Vi inledde med uppvärmning, sedan tre heat där vi plockade poäng beroende på position, därefter blev det en final om 8 varv. Johan och jag körde för allt vad vi hade och när det var dags för finalen stod Johan i pole och jag strax bakom... Starten gick på en raksträcka och eftersom jag väger ett par kilo mindre än Johan (och de andra också för den delen), drog jag i från i starten och knep första kurvan! Johan kom ikapp mig i de kurviga partierna och knuffade på mig både en och två och tre gånger, men jag låste till honom och körde så brett jag kunde! Efter åtta varv närmade vi oss den rutiga flaggan och jag var först över linjen!!! Jag vann!!!

Herregud vilken dålig vinnare jag är när jag slår Johan... nästan så jag skäms lite, men bara lite! ^^ Han hatade mig nog lite där en stund, samtidigt vill jag gärna tro att han var bra stolt över mig! Han hade dock snabbaste varvtiden, det kanske var en liten tröst.

Bästa varvtiderna oss två emellan (av alla körda varv)
- Johan: 40.554 s
- Jag: 40.670 s

Efter dagens fantastiska vinst, körde vi en After Gocart på Bishops Arms på Hornsgatan. Vi skålade och beställde in mat, sedan åt gott medan vi trackade Johan lite, stackarn. Därefter rörde vi oss till Hornhuset där vi slog oss ner ute på terrassen och njöt av de sena soltimmarna!


Garmin Forerunner 225

2015-07-10 - Exercising


Efter en dum vadslagning ska jag springa Midnattsloppet... Ja, en riktigt dum vadslagning ^^ Men, för att göra det hela lite roligare köpte jag mig en ny pulsklocka! Jag är ju ganska lättlurad på det viset, plötsligt känns allt lite lättare och lite roligare!

Det blev en Garmin Forerunner 225 med färgskärm vilket gör det enkelt att se hur man ligger till rent pulsmässigt. Idag är det 40 dagar kvar och jag är uppe i knappa 5 km... Det är låååångt kvar till milen, men det är bara att ösa!


Vindruvsdolmar och F1!

2015-07-05 - Uncategorized


Sista dagen i Degerfors och ännu en gofrukost på altanen. Dessutom var det dags för lite F1 på Silverstone, så vi bunkrade upp oss framför TVn och kollade med stora ögon! Ett riktigt kul race faktiskt, bäste på länge ^^

Eftersom vi skulle ta bilen tillbaka till Stockholm hade vi ingen direkt tid att passa. Därmed hann vi med ännu en runda till Svensbol och laga vindruvsdolmar! Oh det är så himla gott, speciellt när vindruvsbladen är plockade direkt från altanen! Tusen tack!!


Gocart och minigolf!

2015-07-04 - Uncategorized


Idag när vi vaknade väntade exakt samma väder som dagen innan - strålande solsken! Vi mumsade i oss vår frukost ute på altanen innan vi hoppade in i bilen och körde in till Gelleråsen! Dags att åka gocart för första gången i åt! Trots att jag gasar på ganska bra (enligt mig själv iaf), så är Johan 1,5 sekunder snabbare än mig! Jag fattar inte ^^ Anyway, det blev iaf en förbättring av förra årets tid med ett par tiondelar... det får duga helt enkelt ^^

Därefter tog vi en sväng in till Som Hemma och käkade lite lunch. Hann även med lite snabb shopping och kammade hem en klänning på rean. Sedan åkte vi vidare till Näset och högg en runda minigolf. Även den här gången fick jag se mig besegrad... fan! ^^ Lite halvbitter slängde jag mig i vattnet, sedan åkte vi hem och grillade entrecote med päronen!


Mitt smultronställe!

2015-07-03 - Uncategorized


Värmen höll i sig och i för att kunna njuta till det fullaste, tåg vi tåget till Degerfors. Vi kom fram mitt på dagen och alldeles lagom för lite lunch. Vi stannade till hos min morbror och käkade gott på hans restaurang. Därefter slängde vi in badkläderna i bilen och åkte iväg till Svensbol!

 

Sol, värme och långgrund sandstrand - kan det bli bättre? Vattnet var så varmt inne vid strandkanten så det var löjligt... Helt underbart! På väg hem stannade vi och köpte med oss lite gott hem, sedan borrade vi ner i soffan ute på altanen och löste korsord tillsammans ^^ Otippat, men jättemysigt!

När klockan passerat 22 och temperaturen sjunkit ute, stack jag iväg på en snabb löprunda... Stegen kändes oförskämt lätta ikväll, varför vet jag inte, men det kändes verkligen som att jag studsade i stegen!


Mysigaste sommardagen hittills!

2015-07-02 - Uncategorized


Alltså, efter att ha tittat på det kommande vädret i veckan, kände jag mig bra bitter som inte hade tagit semester. Onsdag, +28 grader och strålande solsken... och där inne satt jag, framför datorn på jobbet ^^ Vädret för morgondagen visade +30 grader och inte ett enda moln på himlen... "Johan, vi ska inte ta ut en semesterdag imorgon, det ska ju bli helt amazing väder?!", sa jag med ganska övertalande röst (inte för att Johan behövde övertalas). Han tittade lite på mig, kikade på vädret, tittade upp på mig igen och log brett, "Klart att vi ska!".

Sagt och gjort, torsdagen skrevs in som en semesterdag och vi vaknade till årets, hittills iaf, varmaste dag! Vi packade strandväskan med handdukar, solkräm, högtalare och melon, sedan promenerade vi iväg mot en tom park på Djurgården. På väg dit hann vi med en varsin glass medan vi strosade längst Strandvägen... SÅ himla mysigt!

Vi stekte i solen och njöt av den härliga utsikten och smaskade på melonen, men när magen började knorra gick vi bort till Villa Godthem, en mysig liten restaurang med uteservering. Där beställde vi in en stor kanna med isvatten och lite mat. Mätta och belåtna gick vi hem igen. Där bytte vi om och åkte iväg till Tantolunden för att spela lite minigolf! Jag förstår inte hur vi kan spela så lika... Det är jämt till sista hålet och det hela slutade lika ^^

Kvällen avslutades med mys i soffan med varsitt glas rosé och jordgubbar!

Page 1 of 1, showing 13 post(s) out of 13 total