2015 - JUNE

10 posts


Vingåkers Factory Outlet

2015-06-28 - Uncategorized


Idag var det dags att cabba ner Björns bil och sätta fart mot Vingåker! På dagens schema stod Vingåkers Factory Outlet i hopp om att hitta ett och annat fynd! Jag var inte ute efter något speciellt, men grabbarna hoppades på lite nya jeans, shorts och kanske en skjorta eller två.

Vi mötte upp Björn kl 10 och solen stod högt på himlen... Det kändes nästan synd att sätta sig i en bil när vädret var så fantastiskt, men nu hade resan varit bestämt länge. Drygt 2,5 h senare svängde vi in på parkeringen och högg första bästa vagn, sedan började det!

Plagg efter plagg åkte ner i kundvagnen och det tog inte många sekunder innan jag hade tappat bort killarna ^^ Jag strosade runt och plockade på mig lite fler saker, sedan gick jag iväg för att leta efter dem... och jag hittade dem borta vid kostymerna. Gud så snygga de var, galet stiliga måste jag säga!

Efter 4 h var vi äntligen på väg till kassan... Jag kom lindrigt undan jämfört med Johan och Björn, jag hittade bara ett par jeans, en stickat tröja, en kort kavaj och en handväska. Grabbarna handlade borde en och två kostymer, flera par jeans och shorts, tröjor, m.m.

Efter en välbehövlig middag var det dags att åka hem igen! Men först svängde vi om ICA och tur var väl det. Utanför stod två unga tjejer och sålde jordgubbar... Jag köpte på mig två liter innan vi gick in eftersom de var på väg att ta slut. Men, efter att ha smakat på en jordgubbe inne på ICA, blev jag tvungen att springa ut igen och köpa två liter till ^^ Herregud va goda de var, helt magiska!!!


Promenad runt Djurgården

2015-06-27 - Uncategorized


Idag vaknade jag pigg och glad, till en strålande sol och härlig temperatur. Johan var en riktig tröttmössa och låg kvar i sängen medan jag klädde på mig och försvann iväg på en härlig promenad runt Djurgården. Två timmar senare stod jag med famnen full av frukost - jordgubbar, juice och lyxyoghurt.


Ångbåtsbryggan och Strandbryggan

2015-06-27 - Restaurants


Efter en härlig frukost ute på innergården, kände vi att vi inte kunde stanna hemma en dag som denna. Så, vi promenerade in till stan vis Strandvägen i solen, åt en glass och tog en kaffe. Efter en timme eller två traskade vi tillbaka hem igen. Vi bytte om lite snabbt och gled ner till Ångbåtsbryggan för att äta en härlig middag. Kön var lång, men vi hade tur att få plats vid ett bord i solen. Vi beställde in varsin "Ångbåtsbryggans steak minute på oxfilé med pommes frites, bearnaisesås & tomat" och behöver jag säga att vi njöt av stunden!?

På kvällen kom Björn hem till oss och vi korkade upp en flaska rosé innan vi gick iväg till Strandbryggan. Alltså, jag visste att det skulle vara schteeeek, men inte riktigt SÅ schtekigt ^^ Herregud... Nåja, nu har vi gjort det iaf, men om det blir någon mer gång vet jag inte ^^


Midsommarafton

2015-06-19 - Uncategorized


Svensk midsommarafton innebär planerande inför grill och varma vindar, men slutar med att man steker på köttet vid spisen och tittar ut genom fönstret medan regnet står som spön i backen ^^ I år var inget undantag...

Johan och jag åkte ut till Jessica och Micke för att avnjuta en god midsommarmiddag. Vi plockade med oss både hjort- och renkött att grilla, samt lite annat smått och gott till diverse potatissallader etc. Men, när vi kom fram regnade det, vad annars, och vi bänkade oss framför spisen istället.

En lugn och sansad midsommarafton, vi börjar ju bli till åren - vuxna och fulla med ansvar ^^


Pfft, vadå inte orkar...

2015-06-13 - Uncategorized


Vad vore en tur till Göteborg utan en sväng på stan? Johan och jag tog oss in lagom för att äta lite lunch... en härlig sallad och ett glas vitt till i sommarvärmen. Därefter hann vi inom ett par butiker innan det var dags att möta upp resten av gänget. Regnet började falla och vi trängde in oss under ett stort parasoll med infravärmare. Tro det eller ej, men det var faktiskt mysigt att sitta där medan regnet smattrade över huvudet.

Som avslut på en grym helg, bjöd vi Johans mor på en födelsedagsmiddag på Sjöbaren - en liten mysig restaurang i Haga. En härlig trerätters blev det innan vi traskade hemåt i regnet. Jag har inget emot regn egentligen, men när jag blir blöt om fötterna... då blir jag ledsen i ögat ^^ Så, det gäller att spela sina kort rätt när man har en tävlingsinriktad pojkvän, hihi!

"Orkar du bära mig upp för backen, Johan? Nä, jag tror inte du orkar faktiskt, det är en ganska lång backe..."

Haha, see what I did there? Han gick igång direkt... "Pfft, vadå inte orkar... klart jag orkar!", svarade han snabbt och slängde upp mig över axlarna ^^ Johan halvsprang upp för backarna och snart släppte han ner mig utanför dörren ^^ Jag skrattade så jag grät där bak på ryggen, Johan grät nog av andra anledningar!


Foo Fighters @ Ullevi!!!

2015-06-12 - Events


Efter en hel dag på Liseberg är man ganska mör, det resulterade i att vi stannade hemma större delen av dagen idag. Strålande solsken innebar att vi la oss i solen för att få lite färg. Vi mumsade på jordgubbar och melon samt smuttade på lite goda drinkar innan det var dags för årets första omgång av Kubb! Jag tror jag förlorade alla omgångar, men inte för att jag är dålig... de andra är bara lite bättre ^^

Vi hade en riktigt skön dag i solen, nästan för bra faktiskt. När alla hade kommit hem käkade vi lite mat, sedan var det dags för oss att röra oss in mot Ullevi och Foo Fighters! Vi svängde om Johans kusin och tog ett par öl i parken innan vi tog den lilla promenad ner mot stadion.

"Tänk om de ställer in konserten i sista minuten nu", säger Johan och skrattar lite nervöst... Om han bara visste hur nära det var att det skulle hända ^^

Konserten skulle börja kl 21 och för att få en OK plats, var vi där redan kl 18. Solen började gå ner bakom scenen och klockan närmade sig 21. Johan var som ett barn på julafton, späd och så förväntansfull som man kan bli. Vi lyckades få platser längst fram vid det andra staketet, vid den lilla scenen ute i publikhavet. Plötsligt började musiken spela och publiken blev galen! Dave springer ut på den lilla scenen under första låten och vi alla är lyriska över de fantastiska platserna vi fått!

Andra låten tar fart och Dave springer runt på scenen... Plötsligt försvinner han ner för scenen och resten av bandet fortsätter spela, oförstående och lika förvirrade som vi i publiken. Ingen Dave kommer upp på scenen och snart slutar resten av bandet spela. Johan och jag tittar på varandra och inser att något allvarligt har hänt. Ska de ställa in konserten nu?!

"I think I just broke my leg, for real now... I just broke my fucking leg!", skriker Dave nerifrån marken, liggandes på en bår. "I'm so, so sorry... But I have to get my leg fixed now, but we'll come back!"

Men neeej, det är inte sant?! Ska de ställa in konserten efter 4 minuter!? Efter ett par minuter kommer trummisen ut på scenen och säger att de kommer köra några coverlåtar för att inte låta oss gå tomhänta därifrån, men att de inte kommer köra några "Foo Fighters"-låtar. Han ber så hemsk mycket om ursäkt och säger upprepade gånger att de kommer komma tillbaka och spela för oss en annan gång, när Daves ben har läkt.

Så, de börjar riva av några låtar... sedan börjar folk springa fram och tillbaka på scenen, säger något till bandet varpå de lyser upp. Plötsligt bärs en stol ut på scenen och Dave kommer utbärandes på en bår, tillsammans med en sjukvårdare ^^ "I can't walk, but I can scream! I won't leave until we're finished here!", skriker Dave med fixerat ben. Helt sjukt! Plötsligt river de av ett par låtar innan Dave ursäktar sig igen... "I'm just getting my cast done, I'll be right back!", säger han och försvinner ut bakom scenen igen... Resten av bandet bränner av ytterligare några covers innan Dave är tillbaka på scenen och fortsätter konserten - i två timmar till!

Herregud, vilken konsert! Magiskt bra! Säkert blev den bättre för att det blev som det blev, man kände att publiken jublade lite extra för Dave som hoppade runt på sina kryckor, förmodligen hög på smärtstillande, och avslutade konserten! Magiskt!!

Jag kommer aldrig, aldrig, aldrig glömma den här kvällen... Wow, vilken konsert... Vilket band... Vilken Dave!


Liseberg!

2015-06-11 - Travels


När vi vaknade idag stod solen högt och det var riktigt skönt ute! Vi bjöds på lyxfrukost innan det var dags att åka in till Liseberg och slänga sig in i så många karuseller vi hann med!

Vi hade köpt Express-pass, men eftersom vi kom dit när Liseberg slog upp portarna, sparade vi passen till det faktiskt blev kö till karusellerna. Det första vi gjorde var att springa upp till Helix och köa för att sitta längst fram - herregud va kul den är! Därefter hann vi med både det ena och det andra och det tredje innan klockan helt plötsligt var 20! Vart tog dagen vägen?!

När vi kom hem gjorde vi det till ett uppdukat bord med färska räkor och aioli, gud så bortskämda vi blev!

 


Mot Göteborg!

2015-06-10 - Uncategorized


Idag tog vi tåget ner till Göteborg för en liten minisemester! Vi lyxade till det lite och beställde 1:a klass och tyst avdelning, dock hamnade vi med en snubbe som hade kunnat snarka tåget av spåret ^^ Herregud va han lät!

När vi kom fram på kvällen sken solen för första gången på väldigt länge och det verkade som att vi skulle pricka in de varmaste dagarna på året den här helgen!

Vi fick bo hos Johans moster och när vi kom hem till dem blev det grillad korv - barnsligt gott!! Ett par timmar senare dök Johans mor och ena bror + flickvän upp.

Det här skulle bli en riktigt härlig helg!


Smaka på Stockholm

2015-06-05 - Uncategorized


Eftersom Sveriges nationaldag inföll på en lördag i år, fick vi på DICE ledigt på fredagen... Inte helt fel om ni frågar mig! Det hindrade dock inte mig och Johan från att åka in till jobbet för att träna lite. Solen sken och temperaturen steg ute, så efter två timmars träning la vi oss ute på terrassen och solade en timme.

På vägen hem stannade vi till i Kungsträdgården där Smaka på Stockholm pågick. Tusentals människor och massor med småstånd från diverse restauranger som bjöd på sagolika smårätter. En burgare, en äggmacka och lite Bubbies... Låter inte så fancy, men det var det! Mums!


Solglasögon från Fendi

2015-06-01 - Uncategorized


Jag har varit på jakt efter ett par solglasögon väääldigt länge... Jag letade efter ett par redan när jag var i London förra året. Men nu har jag äntligen hittat ett par från Fendi som jag föll för! Dyra som stryk, men vafan, ibland måste man få unna sig!

 

Page 1 of 1, showing 10 post(s) out of 10 total