2014 - JULY

9 posts


Liseberg och Sjömagasinet

2014-07-24 - Travels


Vi har verkligen prickat in rätt semesterveckor i år - vilket fantastiskt väder vi har just nu! Strålande solsken och 30+ senaste veckan, nästan galet.

Tidigt i tisdags morse hoppade vi in i bilen och styrde ner mot Göteborg (Sveriges framsida och vissa får säga sitt ^^) för en heldag på Liseberg och lite shopping!

Herregud va rolig det är att åka karusell, jag skrattar så jag gråter i varenda kurva och varje gång jag hänger upp och ner! Det måste bli minst en gång till i år, jag måste åka Helix igen!!!

Efter 6 timmar hade vi både stått i kö och passerat timslånga köer tack vare ett par Express-biljetter - awesome! Molnen började hopa sig och lagom till vi satt i bilen började det droppa lite lätt från himlen.

   

Vi åka till hotellet och checkade in i ett superhärligt rum, svalt och skönt dessutom. Efter en dusch och lite tillfixande åkte vi i väg till Sjömagasinet - en exklusiv restaurang vid Klippan på Södra Älvstranden i Göteborgs hamninlopp. Restaurangen har en stjärna i restaurangguiden Guide Michelin Rouge.

Det var så mysigt, vilken härlig stämning! Vi beställde in Sjömagasinets meny som bestod av

Lättrimmad Fröyalax - med tartar på havskräfta och sotad pilgrimsmussla, jungfruägg, gurka, rädisa samt laxrom och krispigt surdegsbröd
Ångkokt slätvarsfilé - med beurre blanc, sommarkantareller och bakade jordärtskockor
Stekt torskrygg - med sky och rullsylta på pata negra, terrin på tomat, soranabönpuré samt potatisskal fyllda med schalottenlöksemulsion
Mjölkchokladpannacotta - med fläderblomsconsommé och jordgubbsorbet

   

Alltså, beurre blanc till slätvarsfilén kan vara den godaste sås jag ätit hittills - wow, vilken smak!!! Och sen, efterrätten... Fantastiskt god - fläderblomsconsommén var awesome!

Dagen därpå vaknade vi upp till en riktigt trevlig hotellfrukost, vilken följdes upp med en timme på hotellets SPA-avdelning. Därefter tog vi oss in till Nordstan för lite shopping innan det var dags att fara hemåt till Stockholm igen!

Två riktigt lyckade dagar i Göteborg - ibland är det bra skönt med minisemester!

  


Semester!!

2014-07-19 - Uncategorized


Det är så skönt, himla skönt till och med, att inte göra någonting... eller hur? Man vaknar, fnyser åt klockan, äter frukost på balkongen, njuter av vädret, tar skogspromenader, läser en bok, lyssnar på musik... tittar på klockan igen och fnyser lite till - jag har ju ingen tid att passa! Underbart!

Igår kväll samlades vi ett gäng här hemma för att välkomna semestern tillsammans. Sushi, drinkar och snask kan inte resultera i något annat än en supertrevlig kväll! Vi satt ute på balkongen hela kvällen, vi behövde inte ens en tröja trots att klockan närmade sig midnatt, så varmt var det... Detta kommer vi göra om fler gånger i sommar!


Lamborghini!

2014-07-12 - Events


I helgen var det dags att äntligen få sätta sig i en Lamborghini och gasa på lite! Wow, vilken bil... ahhhh, som jag njöt. Det var inte många minuter, men de var fan f*n så bra! Lite synd på diverse vägarbeten som hindrade oss från att trycka plattan i mattan, men när jag väl fick chansen låg bilen slickad på marken - galet stadig!

Nästa gång blir det att åka Ferrari, det ska bli så kul!!!

Lamborghini

Lamborghini

Lamborghini

Tusen tack för den fina julklappen!!!


MAZE by Gordon Ramsay

2014-07-07 - Restaurants


"A fusion of taste and style, the combination of French and Asian influences offers 
a unique tasting experience. Michelin star service and award winning menus with classic cocktail offerings."

MAZE by Gordon Ramsay är en fusionrestaurang mellan det klassiska franska köket och influenser från Asien. Vi valde Chef's menu och jag tillhörande vinpaket. Vilken god mat och vilka fantastiska viner - wow säger jag bara! Vår aptitretare var friterade lotusblommor med tryffelmousse, sedan började de servera maten...


Cucumber velouté, tomato tartare, lemon sorbet

Gurkvelouté är en kall och sammetslen soppa med gurka som bas. I botten fanns tomattartar och på toppen en fantastiskt god citronsorbet.

Tokaji Furmint, MAD, 2012, Hungary


Marinated yellow fin tuna, Iberico ham, avocado purée

Tonfisk kan verkligen smaka på tusen olika sätt. Denna hade en lätt rökt smak och den lena avokadokrämen till var perfekt. Ibericoskinkan (från frigående grisar som strövar i ekskogar och äter ekollon) och dess sälta var jättegod och tänk att något så simpelt som frysta äpplen kan vara pricken över i:et.

Cinsault Old Vine, Percheron, 2013, South Africa


Foie gras mousse, toasted brioche, Pomegranate, Sauternes gel

Gåslevermousse med granatäppelkompott och Sauternesgelé (en fransk delikatess på det söta franska vinet Sauternes) samt rostad brioche (ett fransk frukostbröd med kraftig smörsmak). Vinet de serverade till var fullkomligt magiskt till gåslevern - total fullpott!

Birbèt Brachetto, Angelo Negro, 2013, Italy


Dumpling of lobster, tiger prawn and salmon, with dashi

Dumpling med hummer, tigerräka och lax. Jag var så inne i maten att jag glömde ta kort ^^ Det säger en del...

Marsanne, Louis Cheze, 2012, France


Duck breast, confit legs, wild mushroom, peas, broad beans

Ankbröst och anklår serverades med en ärtkompott med vilda svampar samt ärtpuré. Min första anka och jag blev verkligen inte besviken. Knaprigt skinn och saftigt kött, supergott!

Areni Noir, Karasi, Zorah, 2011, Armenia


Strawberry and mint sundae

En "pre dessert" med jordgubbssås i botten, ett krispigt lager följd av glass, ytterligare ett krispigt lager följt av vaniljpannacotta.

Croft Pink, NV, Portugal


Chocolate profiteroles, ginger ice cream

Mini-petits-chouxer med ingefärsglass serverades med chokladflan, mjuk kola och varm chokladsås. Så himla gott, choklad i massor!

Marsala Superiore Dolce, Vito Curatolo Arini, Italy


London - Dag 4

2014-07-07 - Travels


Jag vaknade pigg och utvilad idag. Fötterna värkte dock fortfarande från gårdagens långa promenad, men jag studsade ur sängen ändå. På med söta kjolen och iväg till en fancy restaurang som serverade frukost - The Delaunay. Abbe beställde in pannkakor med lönnsirap och bacon och jag beställde in rökt lax med äggröra. Lite te på det hela och frukosten var fullbordad, det var så smarrigt!

London London

Man kan inte besöka London och missa kronjuvelerna, därför begav vi oss till Tower of London för lite mer sightseeing. Vädret var med oss och solen behagade till och med att visa sig ett par sekunder. Vi gick där ett par timmar och trängdes med sjukt mycket turister... Har inte folk något bättre för sig!?

Ikväll väntade en magisk middag på MAZE by Gordon Ramsay, men först hann vi med lite mer shopping. Vi tog oss in till Carnaby Street och sicksackade mellan butikerna. Kan ni tänka er, jag shoppade ingenting... Smått knäppt faktiskt. De andra konkade dock runt på påsar efter ett par minuter, lucky bastards!

London London

Vi tog oss tillbaka till hotellet och bytte om, lite fancy ska man väl vara när man besöker en Michelinrestaurang. Därefter hoppade vi in i en taxi, men där tog det stopp. Alla vägar i London var avstängda eller hade begränsad framkomlighet pga Tour de France ^^ Japp, det är sant. Vi kom dock fram i prefekt tid och vi fick slå oss ned vid vårat bord direkt.

Vi beställde in Chef's Menu och jag tillhörande vinpaket. Det var magiskt... helt fantastiskt gott!!! Jag försökte att äta långsamt och njuta så länge jag kunde, men efter två timmar var det över... tyvärr. När vi var färdiga att tacka för oss, fick vi frågan om vi ville besöka köket och hälsa på chefskocken? Döh, JA, såklart! Gud va roligt det var att se hur det går till inne i köket. Det var så rent att man kunde spegla sig i arbetsborden och atmosfären var underbar. Total lycka, om ni frågar mig.

En perfekt avslutning på resan!

London London London


London - Dag 3

2014-07-06 - Travels


Efter ännu en god natts sömn, var det sightseeing som stod på dagens schema. Vi möttes på The Wellington för brunch innan det var dags. Jag är en sucker för kött, så det blev en gosig köttbit - lite lätt till lunch sådär ^^

Mätte och belåtna promenerade vi över Waterloo Bridge och satte sikte på London Eye. Vi strosade på South Bank och passerade dess graffitimålade skatepark (väldigt schysst måste jag säga). När vi kom fram till London Eye var det hur lång kö som helst. Man kunde visserligen köpa "fast track"-biljetter för att slippa köa, vi bestämde oss för att köra på det. Så, vi ställde oss i kö för biljetterna och argh vilken tid det tog... Efter 20 minuter hade vi dock biljetterna i handen, men på utvägen insåg vi alla vilka puckon vi är... "Buy fast track tickets here - no queue!", stod det på kassan som vi passerade på väg ut genom dörren ^^ Nåja, vi slapp iaf kön och snart befann vi oss på toppen av pariserhjulet och såg ut över London. Himmel så läckert det är, byggnaderna är så vackra att man storknar.

London London London

London London

Nere på marken igen traskade vi över Westminster Bridge mot Palace of Westminster och Big Ben. Som sagt, herregud vilken arkitektur och vilka detaljer... det är helt galet. Vidare mot Westminster Abbey och jag gapade bara mer och mer för varje byggnad vi passerade - nu såg jag ut som en fågelholk deluxe. Vi fortsatte mot St James's Park och rundade sjön för att komma till Buckingham Palace. Därefter promenerade vi längst The Mall till vi kom fram till Trafalgar Square. Där gjorde vi ett besök på The National Gallery för att bli något mer kulturella. I utställningen fanns bl.a. Sunny afternoon (Georges Seurat), Venus and Mars (Sandro Botticelli) och Bridge over a Pond of Water Lilies (Claude Monet).

London London London London

Vi var helt slut i fötterna efter den här dagen, kanske slut på energi också, för nu var det dags för mat! Vi begav oss till Soho (by foot ofc) och slog oss ner på Wahaca - en mexikansk restaurang med hur god mat som helst! Smårätter fulla av smaker - det var så gott! Jag beställde in:

Chicken Caesar - chunks of chicken tossed in a creamy caesar dressing on a base of shredded cos and charred jalapeño mayo.
Ceviche - msc certified prawns and sustainably harvested scallops tossed with a refreshing mix of hot habanero chilli, lime, cucumber and mint.
Greens - succulent green tenderstem broccoli drizzled with garlic chilli oil and lime.
Grilled corn - utterly delicious corn slathered in sour cream mayo mix, chilli-sugar-salt, lancashire cheese and a squeeze of lime.

Mätta och belåtna var det dags för oss att hitta hemåt, vi strosade genom Carnaby Street, vidare mot Regent Street och sedan tillbaka till hotellet.

London London London London


London - Dag 2

2014-07-05 - Travels


Efter en god natts sömn möttes vi upp på the Strand igen. Dags för frukost! Man får planera efter vädret här i London, alltså fick det bli shopping idag då det fanns risk för regn (döh). Vi promenerade till Covent Garden, mot Leicester Square och vidare till Piccadilly Circus där vi strosade runt en liten stund.

Helt ur det blå kom vi på att vi skulle gå på bio - Transformers 4 hade biopremiär idag och vem vill inte se explosioner och robotar på en IMAX!? Sagt och gjort, vi tog oss iväg och förväntningarna på själva filmen var allt annat än höga ^^ Men, satan vilken skillnad det är på bio och bio, helt galet! Filmen i sig var verkligen kass (handlingsmässigt alltså), men effekterna gjorde sig fantastiskt bra både på duken och vad gäller ljudet!

London London London London

London London London


London - Dag 1

2014-07-04 - Travels


Dagen började med en tidig morgon på jobbet och lite frukost, sedan var jag good to go när Albert dök upp med Toms i repan. Vi bestämde oss för att äta lunch på Texas innan vi for till Arlanda, ett bra drag då vi kunde sitta ute i solen njuta. Sedan hoppade vi på pendeln till Arlanda och checkade in, nu var det bara att slå sig ner på flyget. Efter lite förseningar (en person hade checkat in sin väska med ej boardat, väskan fick därför plockas av igen av säkerhetsskäl), befann vi oss i luften.

Väl framme på Heathrow traskade vi iväg till tunnelbanan och köpte oss varsitt Oyster-kort (... mjo, det heter Oyster) och tog oss in mot hotellet. Efter drygt en timme kom vi fram till Charing Cross och The Strand. Vi promenerade bort till hotellet, ME London, och checkade in. Galet futuristiskt måste jag säga. Riktigt snyggt och stilrent i lobbyn...

Vi slängde av oss väskorna på rummet och tog en taxi till All Bar One där Dan, Stina och Emil väntade! Det var verkligen längesen vi sågs, hur kul som helst att träffa dem igen! Vi beställde in lite mat (miniburgare) och jag tänkte mig ett glas vin till, men där tog det stopp ^^

"Can I see som ID, please.", sa tjejen bakom disken.

Jag trodde inte riktigt mina öron, men jag letade fram mitt pass och gav det till henne. Hon tittade på passet, tittade på mig, höjde på ögonbrynet och tittade på passet igen...

"Oh, I... ehm, I think I can serve you..."

Haha herregud, hennes min var helt obetalbar! När vi kom tillbaka till bordet frågade jag vilken åldersgräns stället hade? Stina svarade 16 (!!!) och skrattade lite åt mig! Hmm... Jag antar att jag får tacka och ta emot - se det som en komplimang helt enkelt ^^

London London London London

London London London London

Därefter åt vi gott och skrattade till baren stängde vid 23. Vi tog en promenad förbi Tower Bridge och vidare över London Bridge innan vi promenerade hela vägen tillbaka till hotellet. Gissa om jag skulle sova skönt i vårat fancy rum med lakan i egyptisk bomull!


Dagen med stort D är bokad!

2014-07-02 - Events


Då har jag äntligen bokat in mig för att köra både Ferrari och Lamborghini!!! Lagom till att semestern börjar är det dags, hihi! Men, jag är redan nervös... för alla möjliga löjliga saker ^^ Jag ska fjäska med mig en fotograf så jag får lite bilder från eventet - detta måste dokumenteras!

Ferrari och Lamborghini

Page 1 of 1, showing 9 post(s) out of 9 total