2012 - JULY

9 posts


Nytt halsband från BJORG

2012-07-30 - Uncategorized



En helg till...sen är mina sista timmar på Statoil avklarade!

2012-07-22 - Work


Nu återstår bara en enda helg till på Statoil... Efter det har jag jobbat mina sista (schemalagda) dagar i Söderköping, kanske någonsin! Gissa om det känns bra! Jag har ändå jobbat i Söderköping i 5 år, det är lång tid det ^^ Det har iofs varit väldigt skönt att få komma bort från studentlivet ibland och slippa tänka på allt som har med skolan att göra. Dessutom har det varit väldigt skönt med en liten sidoinkomst bredvid CSN under de här fem åren.

Jag stod på stationen i helgen som var och gissa om jag fick vara med om en hel del konstiga saker ^^ Ni får ursäkta, men ibland tappar jag hakan över hur fruktansvärt korkade människor kan vara... Jag fattar inte, hur har de tagit sig igenom livet?!


- Hallå, det är något fel på pumpen! HALLÅ, ska du hjälpa mig eller?!
"Öhm, ja... du måste sätta slangen och handtaget i tanken, annars blir det lite svårt att få någon bensin i bilen... (?)
- Jaha, måste jag göra det? Så det är inget fel på pumpen???
"Eh, nej..."


"Det blir 21 kr, tack." (Kunden, klädd i GANT från topp till tå och Gucciväska, köper en LOKA)
- 21 kr för lite vatten!? Nej, då får det fan vara... (Kunden stormar ut till sin stora Audi Q8 vars släp består av en superprålig yacht.) Några minuter senare kommer hennes man in...
- Jag har tankat båten på 3:an...
"Japp, då blir det 4965 kr, tack."


- Jag känner mig lurad, bensinen är jävligt mycket billigare nere i Kalmar! Varför är ni så mycket dyrare?!
"Vi är en genomfartsmack, Kalmar-Stockholm. Det är mycket semesterfirare som åker den här vägen, det är därför vi är dyrare. Tomtenissarna i Stockholm vet vilka mackar de kan tjäna pengar på."
- Hade jag vetat hade jag väl för i helvete inte stannat här och tankat! Nej, du får dra av 40 öre / liter!!
"Nej, det kan jag inte göra. Det kostar så mycket här."
- Jag vägrar betala för skiten, du får dra av!!
"Jag kan inte göra det, du får betala det du har tankat för."
- Vart är din chef, jag vill prata med någon som kan!!
"Jag har jobbat inom Statoil i snart 7 år, jag vet vad jag håller på med. Nästa gång behöver du inte stanna här, du kan åka vidare till nästa mack om det inte passar."


- Hej, jag har en gammal mustang från 19XX och det är en special edition från blablabla, osv... Har ni en såna speciella glassäkringar till en sån?
"Nej, vi har inga speciella och specifika glassäkringar, vi har bara de absolut vanligaste."
- Hur kan ni inte ha det, ni är väl för i helvete en mack?!
"Jo, det är vi. Men vi är ingen verkstad med delar till någon special edition mustang..."
- Vafan är ni då?!
"Jo, vi är en mack som säljer bensin och mat, inte en verkstad. Bilverkstan ligger en bit nedför vägen, kolla med dem..."
- In åt helvete dåligt!


- Har ni mos?
"Ja."
- Hur tillagar ni den?
"Öh, ja alltså, det är pulvermos."
- Pulvermos?! Vadå, är det inte riktiga potatisar som ni mosar?!
"Hmm, njä..."
- Hur kan ni då kalla det potatismos om ni inte mosar potatisar?
"Ja alltså, vi är ju en mack med en snabbmatsavdelning, vi har inte tid att skala och koka potatisarna för att sedan mosa dem för hand."
- Nähä, varför inte det då?
"Vänd dig om och titta på kön som bildats efter dig senaste minuten så förstår du nog..."


- Hallå, har ni bara diesel för lastbilar eller?!
"Nej."
- Men det är ju en knapp med en lastbil där ute?!
"Ja, men du har ingen lastbil, eller hur?"
- Nej, men jag vill väl fortfarande tanka!
"Ja, men det är bara att tanka som vanligt..."
- Men det är ju bara lastbilsdiesel!!!
"Nej, allt är samma diesel och du tankar precis som vanligt, bry dig inte om knappen om du inte har en lastbil, den är till för lastbilarna."
- Jag ska fan aldrig mer tanka hos er!!! (Kunden lämnar macken ilsket)


"Då blir det XXX kr, tack."
(Kunden stoppar kortet i läsaren och slår in koden, varpå köpet inte går igenom)
"Nej, det gick inte igenom. Du kan testa en gång till om du vill eller testa ett annat kort?"
- Vadå, vad är det för fel då?! Det ska funka!
"Det kan vara så att det inte finns några pengar på kortet..."
- Jag har pengar, hur mycket som helst! Jag har flera tusen!!!
"Då kanske kortet är för gammalt? Köpet går iaf inte igenom..."
- Det är du som gör fel! Jag gör rätt... Fixa det här nu!
"Det kanske är fel här inne. Vi har en bankomant på utsidan, vill du testa ta ut pengar där och komma in och betala sen?"
- Fy fan, vad har den här stationen för inkompetent personal?! Du gör ju fel, jag gör rätt! (Kunden stormar ut till bankomanten, vilken tar kortet. 60 min senare ringer telefonen...)
- Eran jävla bankomat tog mitt kort! Ni är helt inkompetenta allihopa! Jag har ringt spärrservice och de säger att jag har flera tusen på kortet alltså har ni gjort fel. Ni är så jävla blablablabla.... m.m. etc osv ...

(Spärrservice har inte tillgång till information om tillgångar osv. på privata konton. Kunden var med andra ord pank...)


Å andra sidan har jag en himla massa trevliga stammisar som förgyller arbetsdagen då och då! De är lite nyfikna och frågar ofta hur det går för mig, vart jag är på väg i livet och tipsar om både det ena och det andra.


Vindruvsdolmar2012

2012-07-19 - Cooking


Fördelen med att ha hus med tomt är att man kan odla vad man vill. I Degerfors har vi en vindruvsranka som klättrar längs med altantaket och ger oss både spröda vindruvsblad och syrliga druvor.

Något som jag blev sugen på sist jag var hemma var fyllda vindruvsdolmar! Låter kanske konstigt, men se det som exotiska kåldolmar eller nåt ^^ Anyway, vi klippte ner ett par spröda, unga blad och fyllde dem med en välkryddat köttfärsröra. Dessa kokades sedan innan de serverades med härligt vitlöksbröd! Mums!!


En sväng till Gelleråsen för lite Gocart!

2012-07-18 - Uncategorized


Jag förstår inte varför man inte gör det oftare, åker gocart alltså, speciellt när man har Gelleråsen 15 min bort... Det är ju huuur kul som helst! Nu var det dessutom längesen jag åkte, så jag hann bli lite pirrig i magen innan vi fick sätta oss i varsin gocart ^^

När vi ändå var där passade vi på att åka 16 min. Det låter lite, men det räcker kan jag tala om. Vi började med 8 min och mja, tiderna var väl inte de bästa ^^ Därefter fick vi en liten paus innan vi fick köra 8 min igen och då förbättrade vi varvtiderna något!

När jag klev ur min rosa gocart (nr 5), för andra gången, värkte mina underarmar som få gånger förr XD Haha, gissa om jag går in för det! ^^ Håller i ratten allt vad jag orkar och trampar gasen i botten ^^ De skrev ut våra varvtider och gissa vad - jag vann!!! Okej, det var på håret, men jag vann!

Gelleråsen Gocart


Nytt från BJORG - dream big

2012-07-17 - Uncategorized


Med tanke på vart jag befinner mig i livet,
känner jag att det är dags att börja drömma stort på riktigt,
det finns liksom inom räckhåll nu!


92*2 år och bakelser!

2012-07-16 - Uncategorized


Tänk att jag har en mormor som är 92 år gammal och pigg som få... Hon springer runt med sin käpp till matbutikerna, simmar 500 m på badhuset flera gånger i veckan, målar porslinsfigurer och kör skruttan (läs; hennes bil) när hon ska lite längre. Dessutom är hon som vilken 25-åring som helst när det kommer till att berätta fräckisar ^^ Det är nästan så att jag rodnar när hon sätter igång!

När jag var hemma senast fyllde hon 92! Det firade vi med att bjuda med henne och hennes väninna till Berget i Degerfors för att fika lite (läs; mycket). Wienerbröd hit och bakelser dit. Jag förstår inte hur alla gottigheter går ner, jag klarar kanppt av att äta en bakelse, men de mumsade och åt och hämade påtår ^^

Medan tanterna satt och berättade fräckisar på altan, roade jag med med att göra lax på bladspenatsbädd. Gissa om det blev en höjdare? ^^ Jag har aldrig sett folk i den åldern äta så stora portioner! Haha, superkul!


Rasbuie

2012-07-16 - Cocktails


Veckans drinktips är Rasbuie, där söta hallon får möta den örtiga och kryddiga Drambuie-likören med whiskykaraktär. Resultatet är en spännande och elegant drink på samma gång!

 


Lägenheten till försäljning!

2012-07-13 - Interior


Då var det klart - lägenheten ligger ute till försäljning. Usch, känns lite småpirrigt och jobbigt på samma gång ^^ Fotografen var hos mig i torsdags och här ser ni resultatet! Lite kul att se "då & nu"-bilderna... och visst har hänt lite sen jag köpte lägenheten -07!

Tipsa gärna era vänner ifall någon letar lägenhet :D

Lägenhet i Norrköping Lägenhet i Norrköping

Lägenhet i Norrköping Lägenhet i Norrköping

Lägenhet i Norrköping Lägenhet i Norrköping

Lägenhet i Norrköping Lägenhet i Norrköping

Lägenhet i Norrköping Lägenhet i Norrköping


Play Us Party

2012-07-08 - Events


När jag var och rotade i mina gamla saker när jag var hemma i Degerfors i helgen, hittade jag ett par DVD-skivor men PLAY US - tv-serien som spelades in med mitt CS-lag Les Seules under 2006.

Jag får ofta frågan om jag hade gjort något annorlunda i mitt liv, ofta syftar de undrande till de år jag spelade mycket (läs; hela tiden), men jag skulle göra om det vilken dag som helst. Jag har fått ut så mycket av den tiden i mitt liv, jag har inget ont att säga om det. Blev lite nostalgisk och kollade igenom några gamla bilder från Seules-tiden och hittade bl.a. några bilder från PLAY US-partyt i Stockholm.

Play Us Les Seules Party

cazzidy, queen, nat0, helena, miss hyper, aurora & sophie

hela gänget samlat på "play us"-partyt på solidaritetet i stockholm

Page 1 of 1, showing 9 post(s) out of 9 total