2021 - OCTOBER

10 posts


Styrelsemiddag på Djuret

2021-10-29 - Restaurants


För första gången sedan jag gick med i styrelsen, gjorde vi någonting gemensamt ikväll. Vi tog båten in till Slussen och promenerade bort till DJURET där vi hade bord! 

Vi började med bubbel nere i deras fantastiska vinkällare, sedan väntade en trerätters och vin till det.

Det slutade dock med förtugg, en pre-förrätt, förrätt, varmrätt... sedan ytterligare en varmrätt som blev en extrabeställning samt dessert! Dessutom beställde vi in Irish Coffee, detta trots att jag inte dricker kaffe ^^ 

Därefter gick vi vidare in på Tweed och tog ett par glas innan det var dags att åka hemåt igen!


Nacka Fashion Sample Sale

2021-10-22 - Uncategorized


Äntligen var det dags för ännu en omgång av Fashion Sample Sale! I.o.m. Covid fick man boka in sig på olika tider och vi högg så klart det första bästa tiden som erbjöds!

Vi brukar alltid hitta jackor från Jofama, det slår liksom aldrig fel. Det var ingen skillnad i den här gången heller ^^ En lättare skaljacka samt en svart läderrock! 3000 kr fick jag ge för båda, butikspriset var 3000 kr till. 

Dessutom hittade jag lite annat smått och gott - ett par väskor, en klänning, en kofta, två tröjor, massor av smycken, m.m. Många tusenlappar blev det, men så kan det gå ibland... Mycket nöjd var jag iaf när jag kom hem! 


Riga, Lettland - Dag 3

2021-10-17 - Travels


Idag väntade den riktiga presenten - en heldag på SPA! Efter mycket research visade det sig att Riga ska ha några av de bästa SPA som finns i Europa. Johan har hintat om att han vill till Yasuragi och efter att ha jämfört priserna så var det en no-brainer att göra den här resan - så mycket mer valuta för pengarna! 

Vi promenerade iväg till ett brunchställe som vi fått rekommenderat och slog oss ner. Johan såg allt lite bakis ut från gårdagens middag och vinpaket, men det är som det brukar vara för hans del, stackarn. En rejäl frukost och avslappnade SPA var nog precis vad han behövde idag. 

Vi kom fram till ESPA Riga, en 5-stjärnigt SPA, vid lunch och hade en timme på oss inne i SPA-avdelningen innan vår 2,5 h långa behandling skulle inledas. Aromabastu, ångbastu, torrbastu, pool, massageduschar... Allt som man behövde fanns där och en timme kan låta lite, men det räckte gott och väl innan vår behandling. 

I vår 2,5 h långa behandling, Blissful Journey, ingick följande;

  • Full body Salt & Oil Scrub
  • Relaxing full body massage with Essential Oils
  • Skin Radiance Facial
  • Skin softening paraffin hand application
  • Scalp massage with ESPA Pink Hair & Scalp mud
  • 2-rätters middag efter behandlingen

Vi möttes upp i det speciella avslappningsrummet efter behandlingen och fick chansen att vakna till liv tillsammans. Här bjöds vi på grönt te och nyttiga tilltugg samt stora, mjuka sängar. Ni hör ju själva, helt magiskt bra var det!!! 

När vi kände oss klara rörde vi oss ner till restaurangen för vår middag. Vi befann oss nu på Radisson och efter en snabb googling visade det sig att de hade en av Rigas bästa barer - Skyline Bar. Vi åkte upp till 26e våningen och slog oss ner för ett par drinkar. Vilken utsikt! Och va kul att kunna peka ut de platser vi besökt under helgen. Detta var en himla bra avslut på resan måste jag säga...

Bra planerad födelsedagspresent av mig! High five!


Fotogalleri

Riga



Riga, Lettland - Dag 2

2021-10-16 - Travels


Det må vara semester och en födelsedagsresa, men det betyder inte att vi tar sovmorgon för det. Klockan ringde 07 och vi gjorde oss iordning för en promenad i soluppgången. Tanken var att vi skulle röra oss ner mot gamla stan och fånga gatorna innan en massa folk dök upp. Och mja, vi behövde inte oroa oss för folk... det var ett som var säkert. Vi vet inte om det var pga. Corona eller om det bara är ganska lugnt på morgonen... Staden var vacker... så vacker! Och vilka fina byggnader och va städat det var - här har vi lite att lära i Stockholm.

Vi strosade omkring i ett par timmar trots kylan... kallt som fan var det ^^ Inte nog med att det var kyligt i luften, det blåste också. Stackars Johan vad han frös, trots sin nya jacka och halsduk. Själv traskade jag runt i en tjock stickad tröja och halsduk, det räckte för min del.

Snart började staden vakna till liv och så snart ett av alla caféer hade öppnat, slog vi oss ner inne på "This Place Doesn't Need A Name". Ett mysigt fik/café som serverade riktigt god frukost! Den satt precis där den skulle efter ett par timmars fotande. 

Efter frukosten rörde vi oss bort till Rigas Centralmarknad, en stor inomhus- och utomhusmarknad med frukt, grönsaker, ost, kött, fisk, m.m. Så synd att vi inte hade några kontanter på oss för frukten och grönsakerna som såldes där, wow! Vid det här laget hade solen kikat fram och temperaturen var nu behaglig. Vi promenerade vidare genom stan innan vi rörde oss hemåt. 

Vi stannade till på Kukotava, ett mysigt litet café med hembakade bakverk. Därefter passade vi på att smita in på en liten italiensk delikatessbutik i närheten av vår lägenhet. Den lilla tanten som ägde den förstod inte många ord engelska och det slutade med att jag stod framme med mobilen för att översätta vad jag önskade köpa och hur mycket av diverse chark.

När vi kom hem dog vi i soffan igen, framför Netflix. Vi korkade upp en flaska rött och mumsade på charken som vi precis köpt. Där avverkade vi ett par avsnitt av House of Cards innan det var dags att svida om för kvällens restaurangbesök.

Efter mycket research hade jag bokat in oss på Chef's Table på Barents - fine seafood dining. Avsmakningsmeny med tillhörande vinpaket var det som gällde, men vi bestämde oss för att utöka menyn med en rätt mitt i allt... Det fanns nämligen Wagyukött på menyn och why not, hur ofta är man i Riga och firar sin sambos 35-årsdag?

Kvällen blev väldigt lyckad! Vi kände oss väldig omhändertagna och det var kul att prova på lite andra smaker än de man är vana vid i Sverige, även om mycket är likt. 

 


Fotogalleri

Riga | Barents



Riga, Lettland - Dag 1

2021-10-15 - Travels


Efter drygt en timmes flygresa landade vi i Riga. Vi hoppade in i en taxi och ~30 min senare var vi framme vid den lägenhet jag hade hyrt genom Air B&B. Den var inte riktigt redo för oss ännu, men städerskan lät oss lämna resväskan innanför dörren medan vi letade reda på en lunchrestaurang. Tyvärr regnade det och iom. att Johan inte hade något jacka med sig (dummer), så vi hoppade in på första bästa asiatiska restaurang i närheten... Men, maten var riktigt god faktiskt och vi värmde oss med varsin Pho-soppa och lite dumplings! 

När vi hade ätit klart var det uppehåll ute och vi googlade rätt på ett köpcenter inte långt ifrån oss. Där hittade Johan faktiskt en riktigt fin grå rock som han köpte, samt halsduk och vantar. Kittad upp till tänderna, promenerade vi längst med shoppinggatan och hoppade in en ett par butiker. Nytt för den här veckan var att du behövde visa Covid-pass varje gång du gick in - på restauranger, caféer, butiker... överallt! Det hela kändes faktiskt ganska bra och vi var inte speciellt oroliga över Corona när vi var här.

Lägenheten vi bodde i låg på en av huvudgatorna för spårvagnen och det var enkelt att hitta hem. På vägen stannade vi till för att köpa med oss en flaska rött hem och om du trodde att alkohol skulle vara billigt i Riga, ja, då får du tänka om. Jag skulle säga att det tom. var lite dyrare än i Sverige. Men, vi hittade en flaska och promenerade hem.

Väl inne i lägenheten blev jag positivt överraskad! Oftast är bilderna förskönade och verkligheten stämmer sällan överens, men här gjorde inte bilderna lägenheten rättvisa. Den var superfräsch och jättefin - en sekelskifteslägenhet med högt till tak och gamla, vackra golv! Vi hängde upp våra kläder och sedan slängde vi oss i soffan och slog på TVn. Det var så skönt att bara... vara! Vi korkade upp vinflaskan och chillade en liten stund innan vi planerade kvällens middag. Killen som jag hyrde lägenheten av hade gett oss lite tips på restauranger och vi bestämde oss för att prova en av dem redan ikväll.

Riga är så pass litet att man kan promenera dit man ska... Så klädde på oss och smet ut i mörkret. Vilken vacker stad och vilka vackra byggnader som lystes upp av fasadbelysningar överallt. 

Snart var vi framme vid The Catch - en sushirestaurang som skulle visa sig vara väldigt poppis ^^ Vi fick snällt vända i dörren om vi inte kunde tänka oss att vara klara på en timme. Vi tackade dock ja och hoppade in. Vi beställde in lite olika plockrätter och charmade personalen till den grad att de bjöd oss på ett litet glas Black Balsam (en traditionell lettisk likör) och varsin Mochi till efterrätt!

Efter middagen ösregnade det ute, men vi kände oss inte riktigt klara för hemgång ännu. Vi gick 10 m nedför gatan och hittade Beer Museum - och vad beställer man på ett ölmuseum - vin!


Fotogalleri

Riga



Johan 35 år - Överraskningsresa till Riga

2021-10-15 - Travels


Klockan ringde 04:30 för min del idag, men jag hade varit vaken sen 02:30 ändå... Helt förstörd kände jag mig när det var dags att gå upp, men samtidigt var så så sjukt taggad!

Jag slog igång ugnen för att vi skulle få frallor till frukost, sen blandade jag till Johans Mimosa och förberedde hans "tårta" - en chokladboll med levande ljus i ^^ Klart man måste ha en tårta när man fyller år, man får bara vara lite kreativ när det sker så här tidigt på morgonen. 

När klockan var 05 slog jag igång "Happy Birthday" på Spotify och dansade in i sovrummet! Han fnissade lite åt mig och var ganska snabb upp ur sängen trots den tidiga timmen. Han skrattade gott åt mig när han såg sitt paket och den lilla chokladbollen. Sen log han brett när han såg Mimosan och den förberedda frukosten.

Johan, som blivit uppmanad att hämta upp sin golfbag, passade på att ta med sig vår packning ner till bilen. Sedan gjorde vi en sista kontroll (jag trippelkollade att passen var med), sedan hoppade vi in i bilen och Johan fick snart ta på sig ögonbindeln. Inget fuskande här inte!

Trafiken var något tätare än jag väntat mig, men resan mot Arlanda gick ändå ganska snabbt! När jag svängde av mot Arlanda fick Johan ta av sig sin ögonbindel och då fick han även sitt tredje och sista paket. När han såg skylten med Arlanda log han stort - "Jag antar att du har mitt pass med dig...?!" Han öppnade presenten och nu var det dags att lösa koordinaterna jag plockat fram till honom. 

Parkeringen var smärtfri och när vi började plocka ur bilen säger Johan - "Vet du vad jag glömde...?" Jag tittar på honom och tänker, fan... vad har han nu glömt för viktigt. "Jag fick inte med mig någon jacka...", säger han och skrattar lite åt sig själv ^^ Alltså... Var det något jag sagt åt honom, både under gårdagen och morgonen, så var det att vi skulle vara ute en del och att han förmodligen ville ha både mössa och vantar med sig. Så sjukt typiskt!

Väl inne på Arlanda var det ganska OK med folk och en lite smått stressad Johan skulle lösa klart koordinaterna innan vi ställde oss i kön till incheckningen, det hade ju blivit något av ett antiklimax annars om vi ställde oss i checkinkön vars namn skulle röja destinationen. Men, nu var vi iaf på plats och jag, som varit så orolig över att ha röjt min present både två och tre gånger, kunde äntligen börja njuta av helgen! Snart satt vi i flygplanet och det tog knappt en timme innan vi hade landat igen.


Fotogalleri

Riga



Johan 35 år - Pre-birthday

2021-10-14 - Travels


Som jag har gått och väntat på den här dagen... I flera veckor har jag gått och planerat, fixat och donat med småsaker och ikväll var det äntligen dags för mig att ta fram den första av tre presenter till honom! Under gårdagskvällen var jag helt hundra på att jag skulle behöva röja min present då jag fastnade på att jag behövde han Johans Covid-pass i pdf-format, en bild på det räckte inte när jag skulle fixa våra inresedokument. Jag fick sonika ljuga ihop något om varför Johan behövde logga in på Kivra och därefter ge mig mobilen så att jag snabbt som fan kunde spara ner dokumentet och airdroppa det till mig innan han började misstänka något. Men, jag tror att det gick bra... han verkade inte misstänka något iaf!

Efter lite om och men (fan va svår han ska vara ibland), fick jag ut honom på en eftermiddagskaffe i köket... När han satt sig vid bordet försvann jag iväg och hämtade paketet. Och det är rätt kul att ge Johan presenter, han uppskattar verkligen att öppna dem ^^ Det är så gulligt att se!

När han väl öppnat paketet fanns där ett kuvert med ett rim som innehöll en uppmaning om att han bl.a. skulle packa lite kläder under kvällens gång. Dessutom fick han en tid att förhålla sig till, kl 06 imorgonbitti var det dags att fara!

Han tittade på mig och gissningsleken kunde börja... Som han gissade på olika saker och han fastnade ganska snart på att vi skulle iväg på Glamping... "Det är ju inne, fast ute... och man behöver lite snygga kläder för middag osv... eller hur?!"


Trattkantareller i massor

2021-10-09 - Uncategorized


Idag bestämde vi oss för att åka ut i skogen och jaga svamp! På med kängorna, upp med håret i en hästsvans och plastpåsar i byxfickorna!

Vi åkte ut mot Värmdö och svänga in på en lite mindre väg, sedan gick vi ett par meter in i skogen och rätt vad det var hittade vi trattisar i massor! Två timmar spenderade vi där ute i skogen och snart hade vi plockat 4 kg svamp!


Spontan-AW på Usine

2021-10-07 - Uncategorized


"Hur lång tid behöver du för att kunna vara spontan, Nathalie?"

Ptja... ge mig iaf två timmar och jag är good to go, tänkte jag... Och jag kanske borde ha sett det komma på lång väg, men det gjorde jag inte... 

"Men, då kör vi en AW ikväll på Usine? Då har du ju hela 6h på dig!"

Ja... alltså, Nathalie... Du måste förstå vad du ger dig in på när du lämnar öppet mål så där. Haha, men det blev väldigt trevligt när jag väl kom dit. Sofie och Anna satt och skålade vid ett bord när jag kom. Det som skulle bli en snäll och lugn AW slutade som en helkväll och jag var inte hemma förrän 01:30. Vi stängde både Usine och därefter Bananas ^^ Precis som förr, med andra ord!


Ost- och vinkväll med Johan och Linda

2021-10-01 - Uncategorized


"Nu är det för längesen vi sågs tycker vi, nu bjuder vi in till ost- och vinkväll hemma hos oss på fredag!"

Typ så här gick det till när det bestämdes att vi skulle ses idag, haha! Men det är så härligt, de har bra smak och är så himla mysiga... Extra stor bonus eftersom vi är grannar, då behöver man inte tänka på hur man ska ta sig varken till eller från varandra!

Tiden går alltid så himla fort när vi ses och idag var inget undantag, plötsligt hade klockan passerat 00 och vi alla såg ut som vi var på väg att stupa av stolen... Men, vi hade så himla trevligt och nästa gång är det vår tur att bjuda till!

Page 1 of 1, showing 10 post(s) out of 10 total