2020 - OCTOBER

13 posts


Halloweenfest!

2020-10-31 - Events


Tänk vilken timing det blev med allt jag bakat i veckan, ikväll var det nämligen dags för årets Halloweenfest hemma hos Björn och Amanda! Jag tog gott om tid på mig för att fixa håret och sminka mig idag. Ett glas vin och massa bra musik! Kul att sminka sig med latex också, det var första gången jag gjorde det, men tycker ändå att det blev bra! Vi packade en låda full med kakor, tårta, drinkar, vin, m.m. sedan hoppade vi in i en taxi och begav oss! 

Det blev en så himla rolig kväll och trots att vi trotsade "utegångsrestriktionerna" så kändes det ok. Vi alla som var där jobbade hemifrån och tog en taxi/gick dit. Man måste få träffa folk ibland, man blir ju galen av mindre ^^ 

 


Ooky Spookt Live Stream

2020-10-30 - Cooking


Idag var det dags för mig att hålla en livestream där jag inspirerade till bak och snask! Jag har bakat och förberedd i nästan en vecka och idag var det alltså dags. Jag dukade upp ett buffébord med gosaker där jag sedan gick igenom var sak för sig och gav lite tips och tricks för att andra skulle kunna göra detsamma. Tror det blev helt ok, inte världens bästa stream med ändå helt ok med tanke på omständigheterna!


Halloween - Spindeltårta

2020-10-30 - Cooking


Spindeltårta - Med smak av hallon och limecurd!


Halloween - Ögonglob

2020-10-30 - Cooking


Ögonglobar - Till dekoration eller i drink!


Halloween - Inälvor

2020-10-30 - Cooking


Inälvor - Med smak av kanelulle!


Halloween - Avhuggna fingrar

2020-10-29 - Cooking


Avhuggna, blodiga fingrar - Mördegskakor med smak av hallon!


Halloween - Mini Brain Cakes

2020-10-26 - Cooking


Mini brain cakes - Red Velvet cupcakes med "cream cheese"-frosting!


Halloween - Turds

2020-10-26 - Cooking


Bajskorvar med smak av chokladboll!


Halloween - Maskar

2020-10-26 - Cooking


Maskar i jord - med smak av äppelkaka!


Avsmakningsmeny á la Hot Ones

2020-10-25 - Cooking


Ikväll var det dags - avsmakningsmeny á la Hot Ones. Vi köpte ett gäng kycklingklubbor och ungsrostade dem, sedan ställde vi upp såserna, förberedde med både mjölk och yoghurt och sedan körde vi!

Vi klarade oss fint fram till Da Bomb, såsen som får alla gäster på fall i Hot Ones. Herregud vilken sås ^^ Inte speciellt god och shit vad den tog sig ner i halsen... Den satte sig på mina mandlar och det kom ett par tårar innan den gav sig igen, ~10 min senare! Därefter var resterande såser en barnlek. Vi var förmodligen helt förstörda!

Sjukt kul och spännande att ha gjort det! Detta är verkligen något vi ska göra tillsammans med vänner, speciellt nu när vi vet vad vi har att vänta oss...

Det slutade med att vi fick flytta om i ordningen för hur starka såserna var. Trots att Da Bomb låg runt ~130-300 000 på Scoville-skalan jmf. med The Last Dab som sägs vara 2 000 000+, placerar vi den sist, utan att tveka!


Oogie Boogie Macarons

2020-10-18 - Cooking



Johan 34 år!!

2020-10-15 - Events


Som jag har planerat den här dagen! Jag beställde en av Johans presenter redan för 1,5 månad sedan - såser från Hot Ones från Texas! De säljs inte i Sverige, utan jag var tvungen att beställa dem och betala för den skitdyra frakten samt tullavgiften ^^Men, det var det värt! Dessutom fick jag beställa ytterligare två såser från Danmark, då Da Bomb inte såldes via Heatonist i USA...

Paketet levererades hem för två veckor sedan när Johan var hemma. Som tur var fattade han ingenting fast jag hittade på otaliga ursäkter för att försvinna ner till källaren. Jag spenderade större delen av en lördag där nere och "rensade förrådet" ^^ Passade på att slå in paketet och gömma det väl. Däremot hade jag skrivit ihop ett par kort till den paketjakt han skulle få bege sig på när jag väckte honom. Dessa hade jag slagit in i ett litet paket och ställt fram för honom att se... Se men inte röra! Detta fick honom helt ur balans, om han hade en aning innan så fattade han ingenting nu.

Jag vaknade tidigt idag och bakade iordning hans tårta - en Pinocchiotårta med banan, vinbär, blåbär och pysalis. Så enkelt, men så gott! Jag placerade ut de kort som jag skrivit tidigare i veckan, sedan öppnade jag dörren in till sovrummet och sjöng för honom. Han fick kaffe och tårta på sängen, sedan var det dags för paketöppning!

En halvtimme senare stod vi nere i källaren och han såg förvirrad ut. Det tog en stund innan han hittade sina paket, men när han väl gjort det gick vi raka vägen upp och han började riva av pappret! Jag var SÅ nöjd med den här presenten, så nöjd! När han äntligen såg vad det låg i paketet såg jag på honom hur glad han blav, då var allt krångel värt det!


Söta macarons

2020-10-04 - Cooking


Jag har fått dille på macarons igen... Det kan ha att göra med att jag lovat göra en live stream med jobbet - "Spooky Snacking with Nathalie". Så, nu ska det provbakas massa saker till slutet på månaden ^^ Först ut är dessa små spöken! Ett helt OK första försök, eller hur? 

Page 1 of 1, showing 13 post(s) out of 13 total