2020 - JULY

6 posts


Barnvakt i Västervik

2020-07-31 - Uncategorized


Första heldagen i Västervik och jag har barnvakt... Johan är iväg på en golfrunda med sin brorsa och jag tas omhand av Robert! Inget mig emot dock - vi snaskade på räkor och hemslagen aioli, sedan åkte vi och handlade ingredienser till kvällens hembakade pizza! Jag rockade i köket och bakade ut minipizza efter minipizza medan de andra smaskade och skålade ^^ Det är verkligen nackdelen med att inte kunna hålla sig borta från köket...


Nya favoriten!

2020-07-29 - Cocktails


Det här vinet alltså, så himla gott! Mustigt, fylligt, smakrikt - en fullpott!


Lunch på Susherian

2020-07-27 - Restaurants


Efter att ha gjort ett besök på IKEA för att inhandla lite prylar inför Kräftskivan senare i Augusti, bestämde vi oss för att åka om Söder på vägen hem och käka lunch på Susherian - en fusionrestaurang med sushi och sydamerikanska smaker. Vi beställde in en fisktaccos innan sushin och den var faktiskt himla god! Inte döavancerad dock, taccoskal med guacamole och laxbitar i någon sorts wasabimarinad. Sushin var helt ok, inte värd sina 170 kr dock... Men, nu är det semester och vi ska försöka testa lite fler restauranger runtom i Stockholm.


Gräsänka!

2020-07-21 - Uncategorized


Jag är gräsänka ett par dagar framöver, Johan är nämligen iväg till Västervik för att fiska med sina vänner. Så, vad gör jag? Absolut ingenting! Så. Sjukt. Skönt! Jag tänkte att jag skulle provbaka lite till kommande Kräftskiva, men jag har inte orkat ^^ Jag har bara lyssnat på Billie Eilish på repeat! Alltså, den tjejen... Herregud, vilken musik hon gör! 


Semester!!

2020-07-17 - Uncategorized


Idag var det dags! Idag gick vi på semester!! Det skulle vi fira in med en kväll ute med järngänget + Mikael. Vi bokade in oss på Österlånggatan 17 i Gamla Stan för att äta gott innan vi fortsatte med drinkar under kvällen. Tyvärr blev både jag och Johan mäkta besviken på maten, det var inte alls bra. Smakade ingenting, som att de glömt vad salt, peppar, syra och sting var. Dessutom var servitören inte speciellt trevlig heller. Nej, ingen restaurang jag rekommenderar, tyvärr.

Efter middagen tog vi ett glas på Mr. French innan vi gick vidare till Bananas där jag fick smutta på väldigt god Amaretto Sour. Mycket trevlig!


Middagsbjudning!

2020-07-04 - Uncategorized


Det var längesen vi träffade våra vänner, men den här helgen bjöd vi in till middag! Och när vi gör något så gör vi det "all out"!

Vi åkte iväg och köpte oss en champagnekylare (en stor skål) som vi sedan fyllde med öl och cider! Vi ordnade en schysst bål, vin, bubbel... ja, allt! Jag gjorde till och med en egen Irish Cream till kaffet!

Jag slängde ihop en melonsallad, lite guacamole och en romröra som vi serverade till lite chips... Lite smått och gott innan maten bara medan vi skålade med bålen! Därefter stod det rostasfilé på menyn som fått gå ett par timmar i sous viden. Tillbehören gick åt två skilda håll - libanesisk couscous och tzatziki  samt svensk potatissallad med bearnaisesås! Till efterrätt blev det en klassisk jordgubbstårta! 

Kvällen blev hellyckad, vi fick till och med ok väder till kvällen så att vi tjejer kunde så oss nere ute på balkongen under en filt och mysa! Det är verkligen underbara människor att hänga med! Sandra och Cambrand, Björn och Amanda... Underbara! 

Sjukt olikt mig, men jag tog inte ett enda kort under kvällen... Dessa två kort är vad som finns!

Page 1 of 1, showing 6 post(s) out of 6 total