2018 - SEPTEMBER

12 posts


Kardemummabullar!

2018-09-22 - Cooking


Helgens planer gick fullständigt i stöpet, så jag fick helt enkelt dränka mina sorger i bullbak istället!


Battlefield Dev Talks #2

2018-09-21 - Media



4-årsdagen firades på Etoile

2018-09-19 - Restaurants


För första gången gick vi till en restaurang ingen av oss visste någonting om. Jag hade aldrig hört talas om den förrän jag satt och letade efter restaurang att fira vår 4-årsdag på. De hade ingen meny på hemsidan heller, så man kunde inte fuska! Vi både tyckte det lät spännande eftersom man inte kunde gå dit med någon form av förväntning alls. 

Vad lyckat det blev! Det visade sig vara en liten, liten restaurang som fokuserade på oväntade smaker och texturer. Ingenting smakade som vi hade förväntat oss, allt var en överraskning! 


Flower

En grön minigräsmatta där det döljs en munsbit i form av en sellerismakande blomma.


Cookie & Tea

Ramslöks-”kaka” med foie gras samt en fantastisk kopp "te" med umami­buljong.

Den här kakan bokstavligt talat bara *poff* försvann i munnen! Aldrig varit med om liknande konsistens förut.


Beef and Licorice

Råbiff med lakrisgelé och svart kaviar.

Sjukt otippad kombination som fungerade förvånandsvärt bra!


Fish'n Chips

Fish'n Chips med ätor och vinäger.


Dim Sum

"Tänk Bloody Mary"...

Och ja, när vi bet sönder den hårda Dim Sumen, brast det ut en vätska som inte kan förknippas med något annat än Bloody Mary!


Maki

Makirullen med gös tillagas med handbrännare i ett cederträfat mitt på bordet. Serverades med en skål ponzu.


Churros

De ser söta ut, men det var de inte. Detta var inte den söta dessertvarianten utan en med bas av kik­ärter. Vi får mixa dippsåsen själva med hemmagjort lökpulver och stora korn av Älvdalsrom.


Balloon

Mozzarellaballong med balsamicovinäger och färska grönsaker.


Forest

En riktigt härlig kantarelltoast och en munsbit som rent visuellt såg ut som en riktig svamp.


Fresh Air

Kvävekyld sfär med smak av körsbär.

Briljant "cleanser"!


Charcoal

Detta var nog konstigaste rätten på menyn. Det finns en ätbar kolbit där på bilden, vilken man förväntar sig ska smaka bränt. Men, det är bräss (sweetbread) med svart tempura runtom och det smakade så mycket om den. Jättekonstigt ^^


Minus 8

Hummer och mirabell (en sorts plommon) och snö av fois gras.


Corn and Truffle

Majs och tryffel i kycklingbuljong.


Tom ka Gai

Också jättekonstigt, men gott! Det smakade som att äta en god thaigryta på kokosmjölk och mango, men det var glass...


Elotes

Vedungsbakad mandelkaka med varm nyponsoppa & glass på Chaga.


Noblesse

Mörk choklad, picklad havtorn, smulad deg och kaffeglass.


Pistageglass i massor!

2018-09-16 - Restaurants


Johan kom hem med det här idag - en hel liter av den godaste pistageglassen från SNÖ! Det är kärlek det!


Battlefield Dev Talks #2 - In the making!

2018-09-14 - Media



SNÖ på Kvarnholmen

2018-09-10 - Restaurants


Okej, den här pistageglassen från SNÖ är löjligt god! Lätt den bästa jag smakat på i Stockholm... Och den ligger på Kvarnholmen, 20 min promenad bort! 


Dom Pérignon

2018-09-09 - Cocktails


Jag fick hem den och den höll! Haha, gissa om jag virade in den i kläder och stoppade om den med både underkläder och strumpbyxor ^^ Alltså, jag förstår väl egentligen att det inte hade behövts, den har ju trots allt fraktats en del i sitt liv redan... Men, hellre på den säkra sidan! 

 


Natural History Museum

2018-09-08 - Travels


Idag hade jag inte många timmar på mig innan det var dags att åka ut till flygplatsen. Så, jag ställde faktiskt klockan för att hinna äta frukost i lugn och ro innan jag tog mig ut på en promenad. Det var så skönt! 

Jag promenerade mellan husen tills jag kom till Albert Hall och Albert Hall Memorial. Sedan tog jag vägen förbi Albert Hall Mansions innan jag beslutade mig för att gå in på Natural History Museum. Tyvärr hade jag inte så mycket tid på mig, så jag sprang igenom museet på knappt 20 min, hade behövt minst en timme till! 

 


The UX Conference

2018-09-07 - Travels


Jag vaknade tidigt på morgonen, som alltid, och bestämde mig för att ta på mig mina sköna skor och ta en promenad i området. Jag bodde i Kensington och bestämde mig för att bar gå runt och kika på hus... Det finns ju så fantastiska lägenheter i det här området och ibland kändes det verkligen som att man inkräktade på privat mark... Det stod vakter lite här och var och höll ett öga på oss som promenerade runt där. 

Vid lunch var det dags att ta sig in till eventet och lyssna på de andra föreläsarna. Jag var sist ut så jag kunde ta det lugnt ett par timmar till iaf. 

När det tillslut var min tur låg vi efter i schemat och jag hade svårt som det var att inte gå över tiden själv... jag behövde varenda en av mina minuter. Jag ursäktade mig ifall jag pratade snabbt, förklarade att vi var sena och sen körde jag igång. 

Trots att inte en enda i publiken gjorde något ens i närheten av det jag jobbar med, lyckades mina små skämt och hintar nå fram. Jag tror att de var nöjda när det var över, för de applådera glatt och länge! Puh!

Därefter var det dags för dagens slutkläm. Vi delades in i mindre grupper, sedan skulle vi hjälpas åt att skriva en låt! ^^ Och oh så bra den blev (eller inte). Men det var kul, skitkul faktiskt och jag brukar inte vara den som är så mycket för den typen av aktiviteter. 

När konferensen var över och jag var på väg att röra mig hemåt, stannade Sergei mig i dörren. Han räckte mig en rejäl tygpåse och den var tyngre än jag hade förväntat mig. Jag öppnade den och kikade och var tvungen att kolla två gånger... Där låg en Dom Pérignon som tack! Herregud! 

Därefter tog jag en snabb titt i övriga museet och hamnade på klänningsutställning! Vilka vackra skapelser... 


Mot London!

2018-09-06 - Travels


Då var det dags för mig att flyga över till London för att delta i The UX Conference. Jag ska hålla en presentation i "UX Research in Gaming" och jag måste erkänna att jag var lite nervös. Det var trots allt en konferens för enbart UX-folk... Så alla skulle förmodligen ha en åsikt om hur bra eller dåligt jag/vi gjorde något. 

Anyway, jag flög ner på torsdagen för att hinna vara med på deras "speakers dinner" som hölls på Michelin-restaurangen Lyle's. Spännande! Jag han knappt byta om innan det var dags att hoppa in i en taxi igen. 

Jag var först på plats (doh) och hann småmingla lite med Sergei, grundaren av konferensen. Sedan började folk ansluta och det blev en väldigt trevlig middag! Hamnade bredvid en kille som McLaren (som i F1) och vi hade massor att prata om under kvällen... hihi!


Battlefield Dev Talks #1

2018-09-06 - Media


För någon vecka sedan spelade vi in något som vi döpt till Battlefield Dev Talks. Tanken är att det ska bli en serie som vi släpper i samband med våra patchar eller när vi vill berätta om en ny feature i spelet. Jag kommer att hosta det hela och intervjua olika kollegor beroende på vad avsnittet ska handla om. 

Idag släpptes det första avsnittet och här pratar vi allmänt om vad spelet är och vad tanken är bakom vissa uppdateringar och features. Enjoy!


BOSE QC35 II WIRELESS

2018-09-05 - Gadgets


Alltså, hur coolt är inte det här?! Idag fick alla anställda på DICE varsina DICE-branded BOSE QC35 II trådlösa hörlurar! Förstår ni vilken otrolig summa pengar DICE har lagt ner på detta?! Dessa ska bäras med stolthet och slitas med hälsa! Wow, wow, wow!!

Page 1 of 1, showing 12 post(s) out of 12 total