2015 - DECEMBER

5 posts


Nyårsafton!

2015-12-31 - Cooking


Trots flera inviter att fira nyår tillsammans med våra vänner, tackade vi nej och bestämde oss för att fira den hemma, bara vi två. Ett par dagar innan nyårsafton, slog vi oss ner i soffan med ett gäng kokböcker för att bestämma vår meny! Vi var överens direkt! Vi gjorde en vända till Östermalmstorg och handlade allt vi behövde, sedan svängde vi om glasbanken och såg till att vi fick ett tillhörande vinpaket!

På nyårsafton klädde vi upp oss och var riktigt stiliga inför 00-slaget! Vi korkade upp bubblet medan vi lagade fantastiskt god mat, sedan avnjöt vi en trerättersmiddag och vinpaket tillsammans. Så himla mysigt, galet mysigt faktiskt!

När klockan närmade sig 00, promenerade vi ner till Strandvägen och firade in det nya året tillsammans med glada Stockholmare! Fyrverkerierna lyste upp himlen och vattnet och vi gav varandra en härlig, kärleksfull nyårskyss! Älskar dig, Johan! Tack för ett alldeles fantastiskt år!!!


Att fylla 29 år!

2015-12-15 - Events


Tänk att det kan vara så mysigt att fylla år! Jag tror Johan räddade mig från min stundande 30-årskris, för att fylla 29 kändes hur bra som helst!

Jag vaknade av att Johan steg ner från sängen... Jag hörde hur det började skramlas med stekpannan och prassla med paketpapper, sen kom doften av bacon! Han ropade ner mig och där väntade äggröra med perfekt steka bacon och en stor kopp av mitt favoritte! På bordet låg två presenter och han tittade på mig med glittrande ögon.

"Öppna den stora först! Det här är nåt som du verkligen vill ha, men ändå inte!", sa han stolt!

Och han hade helt rätt, på pricken faktiskt! När jag rev loss pappret tittade en stor och gosig Beagle på mig! Åh som jag vill ha en liten Beagle-valp... De är ju bara för söta! Därefter fick jag öppna det "riktiga" paketet och gissa om jag blev glad - ett set med Global-knivar! Äntligen, som jag har trånat efter dem! Han är bara för underbar ibland...

Under dagen på jobbet grattades jag av både den ena och den andra. Dessutom kom det ett chokladbud med ett något ironiskt kort - "Grattis på födelsedagen din lilla skit!"

På kvällen när jag kom hem fick jag order om att lägga mig på loftet och stund. När jag tillslut var välkommen ner väntade en tårta bakad med så mycket kärlek att jag mitt hjärta slog ett par slag extra. Johan bakade tårtbotten redan dagen innan och förberedde fyllningen, nu hade han dessutom dekorerat den med mitt absoluta favoritgodis!

Summa summarum, en riktigt härlig födelsedag!


Star Wars Battlefront Release Party

2015-12-12 - Events


Dagen med stort D för i år är här - Star Wars Release Party är här!

Jag har haft stora förhoppningar på den här festen... Jämfört med tidigare år har jag räknat med att det finns en rejäl budget, det är ju trots allt Star Wars vi snackar om.

DICE hade abonnerat Annexet ute vid Globen och jag hade på känn att vi skulle få oss en ordentlig middag den här gången. Ingen ledsen buffé som skulle ätas på stående fot vid alldeles för få bord. Dessutom var årets party en maskerad där temat var Star Wars, såklart, eller valfritt spel. Jag och Johan valde dock att klä upp oss snarare än att klä ut oss.

Vi tog tunnelbanan ut och när vi närmade oss Globen såg vi hur det var upplyft med "DICE Release Party"! Wow, hur coolt som helst! När vi kom fram möttes vi av alla möjliga utklädnader och ganska snabbt fick vi slå oss ner vid uppdukade bord! Det bjöds på trerätters middag och underhållning! Himla kul måste jag erkänna!

Efter middagen forslades vi bort och vi fick följa ett par markeringar genom byggnaden. Plötsligt befann vi oss inne i Globen! Vi fick varsitt lasersvärd och delades upp i Rebels* vs **Empires. Sedan hade vi vår alldeles egna fight Globen ^^

Senare på kvällen öppnades dansgolvet med en DJ och baren slog upp sina dörrar! Det skålades och shottades vilt, tog massa kort och kramades med allt och alla! En riktigt grym fest helt enkelt!

  


Saffransbullar med vaniljkräm!

2015-12-05 - Cooking


Jag kände att det var dags nu, jag har inte bakat på evigheter! Så, idag fick det bli saffransbullar med vaniljkräm! Johan och jag vispade ordning vaniljkrämen tillsammans, sedan fick han knåda degen (min alldeles privata bakmaskin)! Därefter rullade vi ett par bullar i lagom storlek (tyckte vi iaf), men när de sen åkte in i ugnen växte de till mindre monster ^^

Goda som satan blev de iaf, även om vaniljkrämen blev lite för lös och absorberades av degen. Gottigt!!


Gamla Stan

2015-12-03 - Photography


Det är svårt att hitta julkänslan när det varken är snö eller kallt ute. Å andra sidan så är det skönt när man ska fota, då slipper man frysa fingrarna av sig när man ger sig ut.

Efter jobbet idag tog jag en promenad hem genom Gamla Stan för att fota lite. Det hade blivit magiska bilder om det hade legat lite snö på marken, nu blev de bara bra istället!

  

  

Page 1 of 1, showing 5 post(s) out of 5 total