2015 - FEBRUARY

20 posts


Det tar sig!

2015-02-25 - Interior


Nu händer det äntligen lite grejer i lägenheten!

Så, loftet är på plats och köket likaså! I helgen hyrde jag och Johan en söt liten Renault Kangoo och gjorde en dunderrunda - tippen, MIO, Stalands, Folkhemmet, IKEA, PlanEtt, Bruka Design, Täby C... Ojojoj, många påsar blev och ett hål på i plånboken ^^ Men oj, så mycket fina saker jag kom hem med!

Barstolar från HAY - About a Stool, lampan Betong Buddy, ljustakar i betong och koppar från MENU, hatthylla från Scherlin, m.m.


Fifty Shades of Grey

2015-02-18 - Uncategorized


Det kom ett mail... med två gratisbiljetter till Fifty Shades of Grey, med tillhörande popcorn och dricka. Och jag måste erkänna att jag var lite nyfiken på filmen trots hypen. Folk, som inte har sett den, har självklart kastat den i soporna innan de ens gett filmen en chans och någonstans inom mig, önskade jag att jag kunde tracka ner på den efteråt. Men icke, den var faktiskt bra! Folk drog efter andan, fuktade läpparna något och lutade sig tillbaka i stolen. Plötsligt var det hela över och jag lämnade biosalongen berörd... Konstig känsla det där, men den hängde kvar in på småtimmarna den kvällen.


Köksmontering - Dag 6

2015-02-17 - Interior


Idag var det dags att träffa snickarna en snabbis på morgonen, de hade lite funderingar ang. vissa småsaker. På minuten, som samtliga gånger tidigare, knackade de på dörren uttalad tid och klev på. Alltså, de har varit helt suveräna att jobba med, en riktig fröjd! Min elektriker var också helt super, kanongrym! Vi får se vad slutnotan hamnar på, det hade ju blivit lite extra material och timmar för att få till vissa saker, men det kommer det att vara värt!

Anyway, jag åkte hem efter jobbet och började röja undan lite skräp... Grovstäda deluxe ^^ Jag fick iaf undan så pass att jag kunde dammsuga golvet. Jag hann dessutom få upp ett par hyllplan och ställa in lite glas innan klockan tyckte det var dags att ge sig. Det kommer bli så bra, är så himla nöjd!

I veckan blir det alltså lite mer småplock från diverse flyttkartonger, sen blir det till att hyra en bil i helgen och köra ett par vändor till tippen. Vi får se om jag passar på att shoppa lite inredning också, typ hatthylla, byrå, stege, m.m. Om inget annat kommer vi att finslipa lite - fixa till med spackel och färg. Va härligt det ska bli!

 


Dagens shopping!

2015-02-15 - Interior


Med strålande solsken och klarblå himmel, kunde jag inte låta bli att känna behovet av att komma ut en sväng idag. Därför virade jag halsduken runt halsen och drog iväg på en fönstershoppingsrunda! Dock kom jag hem med de här betongliknande "vaserna" från Bolia, de kommer passa prefekt i köket med lite redskap i!


Alla Hjärtans Dag

2015-02-14 - Uncategorized


Alla hjärtans dag må vara ett kommersiellt jippo nu för tiden, men det betyder inte att man inte vill vara lite extra gullig en dag som denna. Eftersom jag är något mer morgonpigg än min andra hälft, smet jag iväg till Fältöversten och köpte frukost och lite rosor...Väl hemma igång dukade jag upp mysfrukost och väckte Johan med en rosa ros!

Resten av dagen var himla mysig, inget over the top, bara lugn och skön! Vi tog en promenad i solen till min lägenhet så att jag fick se, det nästan färdiga, köket. Sedan promenerade vi efter Strandvägen till Stureplan och gjorde ett besök på Wienercaféet. Där var det såklart totalt fullsatt, därför köpte vi med oss varsin semla och hemla. Så himla goda, sjukt bra semla!!

Vi fikade, lagade mat, drack lite vin, spelade spel och myste i soffan... Underbart, en perfekt dag!


Köksmontering - Dag 5

2015-02-14 - Interior


Gissa om det var spännande att låsa upp dörren till lägenheten när vi kikade förbi i lördags... Kände mig som ett barn dagen innan julafton ^^ Oh shit va nöjd jag är! När jag kom in kändes det bara så rätt! Det kommer bli hur bra som helst när allt kommer på plats! Jag tyckte kaklet kändes så mörkt på bilderna som Johan skickade och det skrämde mig något, men de är inte alls så mörka som det ser ut. Det är verkligen superläckert!

  


Köksmontering - Dag 4

2015-02-13 - Interior


Gissa om det har varit jobbigt att inte ha någon kontroll på vad som har hänt i lägenheten under tiden jag har varit borta. Jag vet, mitt kontrollbehov är verkligen något jag måste ta tag i...

Första natten vaknade jag kallsvettig efter att ha drömt om slutresultatet av köket. Snickarna ringde dit mig och visade stolt upp det färdiga resultatet - mitt inbyggnadskylskåp var ett SMEG-kylskåp som de ställt löst i ett skåp, frysboxen hade de monterat i min ytterdörr, silikonlimmet var rosa och kakelfogen turkost. Överskåpen hade de monterat i liggande läge och ugnen fanns placeras under mitt barbord ^^ Alltså, jag inser själv hur illa ställt det är när man drömmer sånt här, men jag gillar verkligen att ha koll!

Eftersom jag inte kunde vara på plats, bad jag Johan att fota om han fick tid... Så, igår kom det två bilder från ett snart komplett kök! Och nej, det såg verkligen inte alls ut som i min dröm, tack och lov för det!!! Allt är i stort sett på plats förutom ett par luckor och en del av bänkskivan som blev felbeställda. Det kommer alltså ta ytterligare ett par veckor innan just de sakerna kommer på plats. Men snickarna har verkligen gjort ett kanonjobb, det ser hur bra ut som helst! Kommer syna allt imorgon, jag planerar nämligen att grovstäda lägenheten i helgen och få bort det mesta!

Men, efter lite småfixar (som vi ska gå igenom på måndag) och leverans av bänkskiva och luckor, är köket klart! Sweet som satan!!!


DataTjej 2015 - Done!

2015-02-13 - Work


Då var DataTjej över för den här gången och vi sitter nu på tåget på väg hem till Stockholm igen! Jag är helt slut, fattar inte hur det går till... Har inte varit speciellt jobbigt, ändå är vi alla helt matta och vissa har redan somnat i sina stolar ^^

Efter att SJ hållit tiderna, anlände vi som vi skulle till Avalon Hotel på kvällen. Vi checkade in i respektive rum och sedan möttes vi i lobbyn igen. På tåget hade vi googlat fram en mexikansk restaurang som vi bestämde oss för att boka bord på, så vi promenerade till Puta Madre. Där fick jag en mindre chock när jag såg hela HR-teamet vi ett stort bord - vad är oddsen för att vi ska välja samma restaurang!? Vi slog oss ned och sällskapet växte till ~12-14 personer (minns inte riktigt). Vi beställde in varsin fördrink och huvudrätt, sedan skvallrade vi som bara tjejer kan under hela middagen! Det blev en drink till innan vi rörde oss mot hotellbaren där vi, ännu en gång, mötte upp HR-gänget. Vi umgicks någon timme innan vi alla tackade för dagen och sa god natt.

DataTjej2014 DataTjej2014 DataTjej2014

När jag vaknade på morgonen skuttade jag ner till hotellfrukosten... och wow vilken frukost! De kan ha bjudit på den godaste äggröran jag ätit, det mesta var ekologiskt och närodlat dessutom. Perfekt kokta ägg och diverse vitaminbomber... Fantastiskt goda teer bjöd de på dessutom! Vi åt frukost i närmare två timmar innan det var dags att åka iväg till DataTjej och hålla i en 45 min lång presentation. Efter lite datorstrul (som vanligt), tog jag micken körde på! Det verkade vara en succé även den här gången, jag fick väldigt mycket positiva kommentarer från alla håll och kanter! Superkul när det man gör uppskattas!

DataTjej2014 DataTjej2014

Efter en gemensam lunch på en indisk restaurang, hade vi tjejer resten av dagen för oss själva och fick spendera den hur vi ville. Och vad tror ni 4 tjejer hittar på? Shopping såklart! Jag som inte skulle handla något kom tillbaka till hotellet med en ny handväska från G-Star, två tröjor och en skjorta ^^ En slutsumma som egentligen skulle ha landat på 4000 kr, krympte till 1400 kr tack vara REA:n! Nästan så jag sparade pengar ^^

På kvällen hade vi bokat bord på Hello Monkey - en restaurang som serverade "Asian Fusion"-style mat. Himla gott måste jag erkänna, riktigt kul att få äta lite annorlunda mat! Eftersom vi var ett stort sällskap hade vi en förbeställd meny, Monkey Two. Den bestod av följande rätter;

Salmalax - med syltad shiitake och kizamidressing 
Hamachi - med syltad chili och ponzucreme 
Tonfisk - med avokado, koreansk ingefärsdressing och rostad chiliolja 
Chilimusslor
Råfriterad soft shell crab - med japansk chilimajjo
Skaldjurskakor - på snowcrab och vildfångade räkor, serveras med grön papaya sallad
Ångkokta gyozadumplings - fyllda med kyckling, galangal och vattenkastanj
Friterade wontonknyten - fyllda med u.s. prime högrev, gochujan och rostad vitlök

Behöver jag ens nämna hur mycket mat det här var!? Jag var så mätt... och matkoman på det ^^ Herregud. När de andra fortsatte till hotellbaren, smet jag upp på rummet och tvärsomnade ^^

Frukosten var lika amazing idag, men jag var fortfarande mätt från gårdagen. Det blev dock lite ägg och bacon idag också... det går alltid ner! Sedan checkade vi ut från hotellet och rörde oss mot Erikbergshallen där mässan skulle vara. Timmarna flög förbi och snart dök en kär gammal vän upp till mig - Lisa!! Jag har inte träffat henne på, ja... vi kom inte fram till hur många år sedan det var, men säkert 6-7 år iaf! Vi slog oss ner på ett fik och pratade om allt och ingenting, hur mysigt som helst! Jag har tydligt lagt på mig en riktig Stockholmsdialekt! Jag förstår inte vad hon kan ha hört... hähä!


Mot Göteborg och DataTjej 2015!

2015-02-11 - Work


Då var vi på väg till Göteborg! Just nu sitter vi på tåget (jag, Linnea, Fia och Sofie) och shit va sövande det är att skumpa fram och tillbaka såhär ^^ Tur att jag har Internet så jag kan underhålla mig själv de här tre hemska timmarna (läs ironiskylten). Tänk va bekvämt det var förr när man bara hade sin bok... Inga sociala medier som pockade på din uppmärksamhet. Ibland önskar jag verkar att man slapp det, å andra sidan så är det ganska bekvämt att ha musik i öronen och datorn i knät.

Så, när vi kommer fram till Göteborg ikväll, ska vi ta in på Avalon Hotel Göteborg. Varsitt rum med kingsize bed, inte helt fel... Det jag ser fram emot mest är dock frukosten, såklart! Hoppas iofs på ett badkar också, men det kanske är lite för mycket begärt ^^

Presentationen är gjord, jag har en PP på 29 sidor och ett par filmsnuttar att visa inom loppet av 45 minuter. Kanske blir tajt om tid, vi får se. Det är ganska komiskt det där... att 45 minuter skulle vara ont om tid. Under universitetet hade jag dunderångest när jag behövde fylla ut 10 minuter. Vilken förändring på ett par år, jag är så stolt över mig själv!


Köksmontering - Dag 2

2015-02-10 - Interior


Dag två för montering av köket och allt rullar på. Idag kom mina gigantiska kakelplattor till Östermalms Kakelbutik och snickarna tog en sväng med bilen och hämtade upp dem. Jag hoppas verkligen att detta blir bra nu, för jag har tagit en vild chansning vad gäller kaklet - betongliknande plattor om 75*150 cm! ^^ Kaklet kommer från Lhådös och kallas för Industry Raw Light. Egentligen är det inte speciellt snyggt, men jag har en stil i mitt huvud och då kommer plattorna passa hur bra som helst (förhoppningsvis)! Men nej, snygga i sig är de inte... Vi får se helt enkelt ^^ Have some faith!!!

Dessutom har snickarna fått högskåpet på plats, fläkten är monterad och spotlightsen likaså. Två av plattorna sitter på plats och snart kan man få en känsla för hur det kommer se ut!

Nu åker jag dock bort tre dagar och abstinensen spritter redan i mig... Jag kommer dö av nyfikenhet när jag är i Göteborg ^^ Inga kort kommer det bli heller förrän på lördag... Ack, ack, ack!


Köksmontering - Dag 1

2015-02-09 - Interior


Ohhh, idag satte snickarna igång att montera köket! Ni förstår inte hur skönt det känns!! And so far so good... Sweet!!

Inga konstigheter under dagen, annat än att elektrikern kom fram till att de som renoverade lägenheten förra gången, har sågat av kablarna till taklampan ^^ Så, för att fixa till detta behöver de antingen såga X antal hål i taket tills de hittar vart kabeln är av, eller så får de sätta en utanpådragen kabel... Det lutar väl tyvärr mot det senare då jag varken har lust eller ork att såga hål i taket.


Jag har en säng!!!

2015-02-08 - Interior


Herregud så dumt det kan bli... Jag hade inte en tanke på det när jag köpte sängen i julas - "Klart jag ska ha en schysst resårbotten!". Ah, nu var ju bara problemet att den inte gick upp på loftet ^^ Vi vände och vred på den i närmare en timme, funderade till och med på att ta den genom fönstret... men nej, stången (fästet i taket) var i vägen, såklart.

Så, idag hyrde vi en minilastbil och konkade iväg sängen till IKEA. Jag bytte ut resårbotten mot en resårmadrass, vilket gick något bättre! Nu är madrasserna på plats och jag kunde inte hålla mig, så jag bäddade med mina nya silkeslakan och myste där uppe ett par minuter ikväll! Myyyys!


Hotellet är bokat!

2015-02-07 - Travels


Efter lite om och men är hotellet äntligen bokat. Eftersom konferensen har varit ett faktum i flera månader, så är många av de närliggande hotellen helt fullbokade vid det här laget, men jag hittade rum på Kensington Park Hotel. Det ligger bara några kvarter från konferensen och ett stenkast från Union Square, vilket innebär shopping!


DataTjej 2015

2015-02-07 - Work


På onsdag bär det av till Göteborg och årets upplaga av DataTjej. Jag deltog tillsammans med DICE förra året också, men då hölls det i Linköping.

Jag kommer att hålla en timmes lång presentation på torsdagen, sedan kommer vi finnas tillgängliga på mässan under fredagen. Vi är ett gäng tjejer som åker dit i år också - jag, Linnea, Sofie och Fia... kommer bli hur kul som helst!


Dagen med stort D - Köksleverans!!!

2015-02-06 - Interior


Budkillen kom fram till lägenheten vid 11 och skakade på huvudet - "Det här kommer ni aldrig få in, jag tror inte ens vi får in pallarna genom porten". Han skrämde oss ett par sekunder innan vi insåg att det bara var att plocka isär pall för pall och bära in grejerna.

Tre pallar, varav en vägde över ett ton ^^ Tur att jag hade mina starka grabbar med mig - Johan och Björn! Det gick relativt smärtfritt faktiskt att bära in allt, att hela lägenheten sen var totalt fullpackad är en annan sak.

Nu är allt på plats iaf och snickarna sätter igång på måndag. Kommer bli så sjukt bra! Kaklet är betalat och finns att hämta på tisdag.

Elektrikern har varit på plats två dagar i rad och pillat med elen. Jag har nu ett nytt uttag inne i sovrummet samt ett Internetuttag. Spotlightsen i loftet är kopplade och när jag kommer dit nästa vecka har jag förhoppningsvis fått ytterligare en kontakt uppe vid sängen.

Något jag inte hade räknat med var att elen till taklampan i vardagsrummet inte skulle fungera, så det kommer förhoppningsvis också vara löst nästa vecka. Jag tror dock att jag slipper stå för den kostnaden själv eftersom det klassas som dolt fel. Jag kommer iaf inte ge mig förrän jag får rätt i frågan och de förra ägarna erbjuder sig att betala fakturan.

 


Föreläsning i Norrköping!

2015-02-03 - Work


Idag hoppade jag på tåget till Norrköping för att hålla en inspirationsföreläsning för unga och nyfikna MT-studenter! Jag knackade ihop en presentation och kände mig inte nervös en sekund, varför före eller under presentationen. Vilken skillnad mot för ett år sedan!

Anyway, tågresan tog drygt en timme och jag satt ganska bekvämt där i 1:a klass. Himla skönt att borra ner sig i de där sätena. Eftersom föreläsningen hölls så pass sent som den gjorde, 17:30 - 19:00, fick jag stanna kvar i stan... Jag litar inte riktigt på att tågen tar mig hemåt med det snöoväder som råder utanför fönstret atm. Så, jag tog in på The Lamp Hotel innan jag tog mig en fika på Bagarstugan. Årets första semla blev dock en besvikelse... chaiteet var gott däremot och slank ner illa kvickt!

Jag knatade iväg till universitetet och slog mig ner utanför TP1, sedan började folk rulla in. Det lutade mot närmare 80 personer i publiken och ett par skratt hit och dit hintade om en uppskattat föreläsning. Kul! Hoppas de kände sig inspirerade när de gick därifrån!


Jakten är igång!

2015-02-03 - Interior


Nu är den igång - jakten på inredningsdetaljer till lägenheten! Idag kunde jag inte hålla mig, så jag åkte in och köpte en lampa till hallen! Lampan Linda från Watt & Veke kommer passa så bra på min lilla hallbyrå (som inte är köpt ännu ^^). Weeeiii va roligt!!!


GDC - Game Developers Conference

2015-02-02 - Travels


Idag blev det spikat att jag ska åka iväg på GDC - Game Developer Conference, i San Francisco! Hur kul som helst! Flyget lyfter den 1 mars, sedan går flyget hem den 7:e igen. Det innebär att jag kommer ha två dagar i San Francisco att se mig omkring, jag ska nämligen delta i lektioner och föreläsningarna som börjar först på onsdagen.


Då var det gamla köket borta!

2015-02-02 - Interior


Det var en oerhört produktiv förmiddag idag... Hela köket är nere, gasen är proppad, elektrikern är förberedd och Internet är äntligen på plats i lägenheten! Helt otroligt.

Snickarna felade inte en minut i morse, det plingade på dörren prick 08:00. Pigga och glada satte de fart och hjälpe mig med vattnet och såg till att vi fick ner resten av köket. De hann förbereda lite innan de tackade för sig... Nu är det bara köket som saknas. Levereras det tidigt på fredag, kommer de direkt och sätter igång att montera stommarna! Weeeiii!

I väntan på resten av folket hann jag äta min frukost mitt i rummet, på en hård pall ^^ Kände mig lite patetisk när jag satt där och tittade på klockan som tickade... Sedan kom de och lagom till lunch var vi klara med allt. Kanon!

 


Framme i San Francisco!

2015-02-02 - Travels


Efter 19 h på resande fot, är jag äntligen framme på hotellet Kensington Park, ett stenkast från Union Square! Tyvärr ligger jag här klarvaken... Klockan är 11 hemma i Sverige, här är den 02 ^^ Jag sov inte en sekund på flyget, jag hade en liten dam bakom mig som envist skulle sparka mig i ryggen - i 10 timmar! Nu har jag dock sovit en liten stund, jag fick mig 4 h sömn innan jag vaknade igen.

Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu, TV:n rullar och datorn ligger i knät. Hotellet verkar inte ha något gym, annars hade jag gått iväg dit en sväng. Jag får helt enkelt vänta på att de andra nissarna vaknar om ett par timmar, då blir det fullebulle!

Senare i veckan väntar massa roliga föreläsningar, jag lär hinna med 3-4 st per dag. Jag ska dessutom försöka hinna med ett besök på Pixar, Dan som jobbar där ville gärna ses över en fika. Jag vore dum om jag inte tog tillfället i akt, eller hur!

Page 1 of 1, showing 20 post(s) out of 20 total