2014 - MARCH

10 posts


Dag 1 - Tokyo

2014-03-31 - Travels


Bussen släppte av oss precis utanför hotellet strax innan kl. 13:00. Stort, maffigt och världens goaste personal! Kände mig oerhört svensk och bufflig när jag försökte rycka åt mig resväskan för att rulla in den själv, men de hindrade mig snabbt och jag skämdes nästan lite. Shit, vilken lobby och jisses vilken utsikt!

Vi förberedde vår check-in (nycklarna kunde vi inte få förrän kl. 15:00) och packade om våra väskor. Alla värdesaker åkte ner i varsin ryggsäck, sedan såg personalen till att förvara väskorna i väntan på nycklarna. Vi hoppade direkt in i en taxi som tog oss till Bic Camera, mitt inne i Tokyo.

Herregud vad mycket folk... Okej, visst mindes jag det som att butikerna var fulla med både prylar och människor, men detta var faktiskt bara löjligt. Sen slog det mig - 1 april skulle skatten höjas från 5 % till 8 %, inte så konstigt att alla handlade idag ^^ Jag fick snart fatt i en kille som kunde tillräckligt mycket engelska för att jag skulle få med mig det mesta som jag var ute efter!

Det hela tog en knapp timme, snabbt, inte sant?

Med varsin påse i händerna, tog vi den fånigt korta promenaden till Tokyo Station där vi skulle aktivera våra Rail Pass. En smärtfri process som gick på ett ögonblick! Nu skulle vi bara ta oss tillbaka till hotellet och checka in på riktigt. Eftersom vi skulle åka väldigt mycket kollektivtrafik under resten av resa var det bara att lära sig, hur svårt kunde det vara...

 

Vi fattade absolut nada! Så fruktansvärt bortkomna, helt otroligt. Vi irrade runt på stationen och letade efter rätt tåg... Biljetter, det behövs också. Efter en timme hade vi inte kommit någonstans! Vi stod f*n på precis samma plats... Men jag visste att vi skulle ha ett Suica-kort, så vi såg tillslut till att ordna det och kunde i alla fall ta oss innanför spärrarna. Sen hittade vi rätt spår, trodde vi, och hoppade på ett tåg. Då blev vi utösta och hänvisade till ett annat spår - igen, två puckon som inte fattade någonting. Vi hoppade på första bästa tåg och tänkte att om det går åt helvete, då tar vi en taxi!

 

Men, vi lyckades hamna på rätt tåg och efter 2,5 h var vi äntligen tillbaka på hotellet! Vi hämtade nycklarna (till rummet med nummer 1337, haha) och fick veta att vi även hade tillgång till hotellets SPA-avdelning. Blondie slängde sig i sängen och jag sprang in i duschen. Det kan ha varit en av de skönaste duscharna jag någonsin tagit! Jag kände mig som en ny människa efter det - awesome!

Eftersom vi inte hade ätit under dagen, bestämde vi oss för att gå runt en sväng på Odaiba. Vi stannade till på en restaurang inne på Venus Fort och smällde i oss varsin panerad kyckling med vitkålssallad, gott!

Innan vi gick tillbaka till hotellet tog vi oss en tur i deras berömda Ferris Wheel, därefter gick vi längst med vattnet och såg ut över regnbågsbron och Tokyo. Hemma på hotellet igen hade vi, eller jag iaf, varit vakna i 36 timmar. Men det hindrade absolut inte mig från att leka med mina nya leksaker en snabbis!

  


BIC Camera

Bic Camera är (tillsammans med Yodobashi) en av Japans ledande elektronikkedjor. Hittar du inte det du söker här, finns det inte.

Venus Fort

Venus Fort är en shoppinggalleria, byggd som en replika av 1700-talets Venedig. Gallerian har över hundra butiker samt diverse kaféer och restauranger.

Ferris Wheel

Detta pariserhjul är ett av världens största med sina höga 115 meter. Åkturen tar 15 minuter och erbjuder en fantastisk vy över Odaiba och Tokyo-bukten.

Rainbow Bridge

Det är den s.k. Regnbågsbron som kopplar samman Odaiba med resten av Tokyo. Den dubbeldäckade bron är en ikonisk symbol och vackert belyst på kvällen i regnbågens alla färger.


Japan 2014 - Avresedag!

2014-03-30 - Travels


Efter att ha packat hela lördagen var vi så redo vi kunde bli när vi vaknade på söndagsmorgonen. Vi tog pendeltåget till Arlanda och klev av på Terminal 5, så smidigt.

11:40 gick flyget mot Danmark där vi sedan skulle byta flyg till Tokyo! När vi mellanlandade i Köpenhamn passade vi på att äta en varsin sallad och avnjuta en chailatte från Starbucks (bästa chailatten there is!).

Efter 10 timmar landade vi på Narita Airport, kl 09:10 lokal tid. Vi hämtade ut vår 3G-dongel och hoppade sedan på första bästa Airport Limousine som gick förbi hotellet, Hotel Nikko Tokyo, på Odaiba.

  


Tokyo

Folkmängd: 13,3 miljoner

Världens största metropol är inte lätt att ta till sig, öst och väst, gammalt och nytt, mischmasch av betonghus, el-ledningar, trafik och människor överallt. Men när man väl börjat vänja sig vid dess kolossala utbud och höga puls finner man en charm i de eviga ropen “Irrashaimasse” och inser dess betydelse.

Tokyo är kontrasternas stad, ett laboratorium, ett drömlandskap som erbjuder ett avantgarde mode som spinner på urgamla kulturtraditioner. Från den lilla fiskeby det en gång var, växte Tokyo till att bli Shoguns maktcentrum, Japans medelpunkt och inte minst, en av världens ledande ekonomiska och största nöjescentra. När man besöker det storstadslandskap som det moderna Tokyo utgörs av har man svårt att förstå att staden två gånger under 1900-talet jämnats med marken, av jordbävning och krig.

O-Daiba

När västerlänningarna under 1850-talet började pressa Japan att öppna sig mot omvärlden, uppförde shogunatet en serie daiba (hinder) över Tokyos hamn för att utestänga utlänningarnas mäktiga "svarta skepp". Daiba (ibland O-Daiba), en ö som näst intill blockerar Tokyobukten, har uppkallats efter dessa hinder.

O-Daiba är dock en uppfriskande upplevelse för den som trodde att Tokyo bara var trånga gränder och enformiga betongbyggnader. Det är Tokyos experiment-ö, där arkitekter har fått fria händer att bygga kontorshus, mässhallar, en spektakulär shoppinggalleria (för kvinnor), till och med en badstrand mitt i Tokyo.

Hotel Nikko Tokyo

Ett fyrstjärnigt hotell med panoramautsikt över Tokyo-bukten och härligt spa med bl.a. ångbastu och bubbelpool utomhus. Stora härliga rum och en grym hotellfrukost!


Noooo, Sakuran blommar!!!

2014-03-20 - Travels


Neeej! Det är så sjukt typiskt... Förra gången jag var i Japan var Hanami-säsongen så sen att jag knappt fick se ett blommande träd. I år däremot, har det redan börjat blomma ^^

Beräknad tid att blomma i Tokyo och Osaka är 28 mars... Har jag riktigt mycket tur, har det inte blommat över när vi kommer dit! Men attans, hur svårt ska det vara att få se ett par träd blomma?!

Cherry Blossom 2014


Gocart!

2014-03-17 - Events


I helgen hände det - Brallan tog tag i det som han skulle ha ordnat för flera månader sedan och det resulterade i Gocart i Kista! Åhhh det är så roligt!!! Vi var 9 personer och körde kval + final, men ack va fort tiden går när man har roligt... Men jag är nöjd, slutade på 3:e plats trots att jag blev både påkörd och därmed omkörd ^^

Kista Gocart


Rekryteringsfilm för Medieteknik!

2014-03-17 - Media


För ett par veckor sedan åkte jag till Linköping för att medverka i en rekryteringsfilm för Medieteknik - här är resultatet!


Framläggning av exjobbet!

2014-03-14 - University


Idag var det dags! Jag åkte till Norrköping för att avsluta mitt exjobb (inte ett år försent ^^)... Jag var nervös som f*n och inte blev det bättre av att hela rummet fylldes med studenter som ville lyssna! Hursom, klockan 14:15 satte jag igång och presenterade "Real-Time Rendering of Pre-Simulated Particles" och en timme senare var jag klar! Äntligen!!


Våren är här!

2014-03-13 - Photography



Vackra Stockholm!

2014-03-12 - Photography



Fettisdagen på DICE!

2014-03-04 - Work


Semlor på DICE

Semlor från "Bagar'n Hornstull"


Jakten på Stockholms bästa semla fortsätter!

2014-03-01 - Restaurants


1. Nat0's Söta Hembageri

Bakas på beställning! Grov och bitig mandelmassa och perfekt vispad grädde med söt och god smak. Fluffig bulle med stor smak av kardemumma och nyans av vanilj. Helt klart årets bästa semla!


2. Dessert & Choklad

Bakas på beställning och spritsas direkt vid köp! Fluffig, saftig och god bulle med tydlig smak av kardemumma, mycket god grädde med liten touch av vanilj och mandelmassa med bitar i (kanske något söt).


3. Vetekatten

Bästa bullen (fluffig & saftig) och god grädde, dock är mandelmassan lite för slät (saknar mandelbitarna).


4. Lundberg Konditori

Bästa mandelmassan med oskalade, grova mandelbitar. God bulle med mycket smak och bra grädde (något smaklös).


5. Petit France

Mycket kardemummasmak på bullen och "annorlunda" mandelmassa med rostade (?) mandelbitar i, bra grädde.


6. Åsö Konditori & Bageri

Mycket kardemummasmak på bullen och bra vispad grädde, tråkig mandelmassa som smakar färdigköpt mandelmassa.


7. ICA Sundbyberg Bageri

Otippat är denna bättre än många andra, helt OK på bulle, mandelmassa och grädde.


8. Tössebageriet

Något hård bulle och OK mandelmassa, grädden är för hårt vispad.


9. Gunnarssons Konditori

Provade deras specialsemla där grädden var blandad med mandelmassan. Väldigt söt och sliskig, halvdan bulle.


10. Sturekatten

Hemsk semla, ingenting smakade som det skulle. Hård bulle, smörig grädde och tråkig mandelmassa.

Page 1 of 1, showing 10 post(s) out of 10 total