2013 - JULY

14 posts


Kvällens löptur!

2013-07-27 - Exercising


Kvällens löptur bjöd på varmt väder och inte en allt för dålig vy! Dessutom sprang vi på en rådjursmamma med sina två killingar, de stod och stirrade på oss innan en av killingarna började närma sig oss... Det har jag aldrig varit med om, men vi vände och började gå åt andra hållet i hopp om att killingen skulle hoppa efter mor sin in i skogen igen ^^


Gotland - Dag 7

2013-07-19 - Travels


Sista dagen innan hemfärd... Jag räknade med att jag skulle vara alldeles för trött för att packa mina väskor på kvällen, så jag gjorde ett ryck efter frukosten och fick (tro det eller ej) plats med alla nya kläder i mina, redan smockfulla, väskor! Medan de andra packade sina saker tog vi oss en sväng och fikade ute i solen.

Gissa om det var mycket folk ute på vägarna! Det var långa köer överallt... Vi fattade ingenting ^^ Trots det trotsade vi allt och alla och hämtade upp de andra så snart de var klara med sitt. Ett sista ryck på stan för päronen och själv hade jag inte fått nog av BJØRG, jag smög mig in i butiken en sista gång och gled ut med ännu ett halsband... I know, jag är hemsk... Men ack så nöjd!!!

På kvällen plockade vi fram grillen och öste på med allt vi orkade - grillade grönsaker, chili, korv, revbensspjäll, kyckling, sötpotatis, m.m. Jag åt så jag höll på att spricka ^^ Men grillat över kol är det bästa som finns!


Gotland - Dag 6

2013-07-18 - Travels


Dagen blev oerhört lik gårdagen... Ännu en gång åkte vi in till träsket för att bada och det var varmare i vattnet idag, det kände till och med jag! Vi stod inte ut lika länge idag dock, men vi lyckades ändå bättre på kräftbrännan ^^

Trots att Visby inte är speciellt stort är det ändå väldigt mysigt att gå omkring i, så det gjorde vi idag också.

Vi råkade glida in på Wisby Ur & Guld... huge misstake ^^ Det första jag fick syn på var smycken från BJØRG och vi vet väl alla hur det slutar då! Japp, den här gången också... Stolt ägare till ett nytt halsband!

Vi lunchade och shoppade lite till, sedan tog vi med päronen till den botaniska trädgården som de hade missat. Vi åt lite glass när solen började gå ner och sedan åkte vi hem och sov som stockar!

Gotland Gotland Gotland Gotland


Gotland - Dag 5

2013-07-17 - Travels


Ännu en gång utlovades en vacker dag med solsken - dags att bada!

Vi tog bilen till ett träsk som låg ett par mil bort från stugan. Vi var nästan först på plats och hoppade i direkt! Underbart!!! Där spenderade vi ett par timmar med att bada, sola, läsa, bada, läsa, sola... ja, ni ser mönstret för dagen. När vi började se ut som kräftor styrde vi bilen mot stugan igen. Vi fixade ordning oss och sedan åkte vi in till Visby för en trevlig kväll.

Hemma i stugan igen var det dags för ett par omgångar av pappas julklapp - Memory med bilder från min resa till Japan. Ibland förstår jag verkligen inte vem som flyttar på korten, de är aldrig där jag tror jag sett dem tidigare! ^^

Gotland Gotland Gotland Gotland Gotland


Gotland - Dag 4

2013-07-16 - Travels


Gårdagen måste ha gjort slut på folk, för det var en seg morgon att ta sig igenom. Jordgubbar och hallon till frukost och sedan var jag redo att shoppa loss!!

Visby är himla mysigt att strosa omkring i, men det är inte speciellt stort... Man går igenom det på en dag. Mysiga små hus, gränder fyllda med rosor, stenmurar överallt, borgar, m.m. Kan ni förstå att ha ringmuren som sin egen mur på bakgården? ^^

Gotland Gotland Gotland Gotland Gotland

Det tog inte lång tid innan jag sprang omkring med små påsar i händerna. Ett halsband, två jackor, en klänning... ja, det fanns inget stopp ^^ Vi slog oss ner på en uteservering på torget och njöt av en god lunch/middag - oxfilé och duchessepotatis med bearnaisesås samt saffranspannkaka med salmbärssylt (ett måste när man är på Gotland)!

Gotland Gotland Gotland Gotland

Senare på eftermiddagen hade vi tagit oss ner till hamnen... Då var det dags för glass i gigantiska lass! Blondie och jag väntade in solnedgången medan de andra rörde sig hemåt för att vila de stackars tassarna! Vi gick runt och runt och runt och hamnade inne på en botanisk trädgård som doftade starkt av alla blommande rosor! Solnedgången närmade sig och efter att ha fångat den på kort, avnjöt vi den på en uteservering med en chailatte i handen...

Gotland Gotland Gotland

Gotland Gotland Gotland Gotland


Gotland - Dag 3

2013-07-15 - Travels


Enligt väderprognoserna skulle det bli kanonväder idag - strålande solsken och varmet, en perfekt dag för standen! Ose Dagen började dock med ett besök vid Lummelundagrottorna. Vi hann precis med morgonens rundtur och försvann ner 20 meter under jorden. Intressant och spännande, javisst, men rundturen hade gärna fått vara lite längre... Nu hann vi precis komma ner innan det var dags att gå upp igen.

Gotland - Lummelundagrottorna Gotland - Lummelundagrottorna Gotland - Lummelundagrottorna Gotland - Lummelundagrottorna

Innan vi drog oss vidare fastnade jag inne i en smyckesbutik och kunde inte motstå en att köpa en ring... Det kunde ha blivit två, men jag hindrade mig själv i sista sekund.

Stockholmsveckan... Japp, den var igång och det märktes på vägarna. Vi rullade mot Tofta Strand och vädret höll fortfarande i sig. Musiken dunkade, folk skrek och tjoade, festade och dansade... Själv letade jag rätt på en plats att slå mig ner på och efter att ha doppat tårna i havet insåg jag att min plats var på stranden ^^

Molnen drog tyvärr in och det började blåsa kallt, så mycket för SMHI:s rapporter ^^ Nåja, vi rörde oss hemåt igen och det gjorde väl inte så mycket egentligen... Nu fick vi ju tid till annat om vi ville det!

Blondie och jag bestämde oss för att byta om till cykelkläder och ta oss in till Visby för att kolla läget. Det blev ~13 km innan vi kom in till Visby och ringmuren. Vi cyklade runt lite och orienterade oss inför morgondagen då vi skulle dit. Solen började gå ner och jisses vilken solnedgång vi fick uppleva innan vi cyklade hem igen! Galet vackert!

Gotland Gotland- Solnedgång Visby


Gotland - Dag 2

2013-07-14 - Travels


Det är aldrig kul att sova borta när man är den "första" på plats att vakna... Man ligger och vänder och vrider på sig, lyssnar på alla andra som andas tungt och snarkar ^^ Efter ett par timmar hörde jag dörren, mamma var tillbaka från sin morgonpromenad. Äntligen frukost!

Färska hallon och jordgubbar, flingor med smak av kanel och en supersmarrig vaniljfil... Godare frukost får man leta efter!

Vi hade bestämt oss för att ta bilen ut till Fårö och ta oss en titt på raukarna och naturen. För att ta sig ut fick vi åka färja igen - hela 7 minuter tog det! Vi fick en broschyr över ön och jag siktade in på mig ett Crêperie - Crêperie Tati på Kutens Bensin... Men först, raukar!

Vi passerade crêperiet och det såg alldeles övergivet ut... ingen var speciellt övertygad, så vi åkte förbi. Vi ångrade oss dock på vägen tillbaka när magarna knorrade, dessutom såg vi nu ett par människor på utsidan. Tur var väl det, det var supermysigt! Först en matig crêpe och därefter en efterrättscrêpe! Nom, nom!!

Gotland Gotland Gotland

Gotland Gotland Gotland

Gotland Gotland Gotland


Gotland - Dag 1

2013-07-13 - Travels


Lördag morgon, strålande sol, väskorna packade... Det var bara att hämta upp cyklarna och bege sig mot pendeln som skulle ta oss till Nynäshamn. Där skulle vi möta upp min familj från Degerfors och ta färjan till Gotland.

Jag har blivit van att trängas med folk, men jag kommer aldrig vänja mig vid trängsel där föräldrar inte har koll på sina ungar... Usch! Hur svårt kan det vara egentligen!? Anyway, vi trängdes i matkön för att beställa in "Färjans Lyxburgare"... och det var det kan jag tala om ^^ Gotländsk färs och chilibröd!

Färjan anlände till Gotland på utlovad tid och vi styrde kosan mot Lummelunda där vår stuga låg. På en pytteliten väg (som vi åkte förbi första gången) in i skogen låg den, en tvåvåningsstuga. Vi packade ur bilen och körde in till Visby igen för att fylla kylskåpet.

Gotland Gotland Gotland Gotland Gotland

Det var ju himla otur att vi råkade köra förbi en outlet det första vi gjorde - "Man MÅSTE inte shoppa det första man gör", suckade min bror när jag ville springa in ^^ Men ack så fel han har... Jag sprang in och gjorde världens fynd! ^^ Ett par shorts och en bikini från SALMING! Om man kan tjäna pengar på att shoppa så gjorde jag det nu, bikinin skulle ha kostat 1200;- , men jag fick den för 199;-!

På kvällen, efter att sängarna var bäddade och magen fått sig lite mat, lurade vi med oss Christoffer på en gammal racer för att cykla lite! Vi tog oss en sväng i solnedgången och kollade läget nere vid Krusmyntagården.

Gotland Gotland Gotland Gotland


Fantastisk start på fredagen!

2013-07-12 - Uncategorized


Denna fredag kunde verkligen inte ha fått en bättre start!

När klockalarmet gick i morse vaknade jag pigg och glad, solen sken och jag visste att frukostbuffén väntade på jobbet! På med de nya cykelkläderna och sedan iväg till jobbet! Dagens tid - 25 minuter! Helt OK tycker jag med tanke på att man faktiskt fastnar i fler än ett trafikljus så snart man passerat Karolinska och ska vidare genom stan till Slussen. Efter en svalkande dusch fick jag njuta av en underbar frukost ute på terrassen i solskenet! Hur underbart låter inte det?!

I eftermiddag väntar dessutom massage innan det är dags att cyka hem igen och ta semester... Ahhh, nu njuter jag av livet!

Cykeldress från CRAFT Frukost på DICE


Nytt vardagsrumsbord

2013-07-11 - Interior


Jag/Vi har länge varit ute efter ett nytt (och större) bord till vardagsrummet, men jag är så sjukt kräsen att det ibland kan tyckas omöjligt att hitta något. Antingen är det fel träslag, fel färg, för tråkigt, för rektangulärt, för ovalt... Ja, listan kan göras hur lång som helst.

Men plötsligt händer det! En vacker dag fick jag syn på en annons på internet för ett företag som sålde lite smått och gott... Av någon anledning klickade jag på annonsen (vilket jag aldrig någonsin gör annars) och under fliken bord hittade jag det! I massiv valnöt och med udda form och ben. Inte ovalt, inga raka kanter, inga tråkiga ben! Turen slutade inte där, se på f*n, företaget hade "Hämta själv"-lager någon mil bort bara!


Vansbrosimningen

2013-07-10 - Uncategorized


I fredags bilade vi upp till skogarna för att vara med och heja på mor i huset under Vansbrosimningen. Vi tyckte att vi kom iväg i bra tid, men när vi närmade oss Västerås insåg vi att det var "Power Big Meet"-träff och vägarna tjocknade igen med superläckra bilar i alla dess årsmodeller och former!

Under lördagen blev det en sväng till Vansbro för att checka läget inför söndagen. Vilken otur att Team Sportia hade en stort tält med nedsatta priser ^^ Efter en stund där inne kom jag ut med en cykeldress från CRAFT, träningsstrumpor, skärmkeps, m.m. Resterande tid av lördagen spenderade jag som benhållare till tröttaste Thea.

Under söndagen var det alltså dags för mor i huset att simma 3 km i det kalla vattnet ^^ Uscha, det hade jag aldrig fixat! Och bra gick det också, hon kom i mål på 50 min! Söndagen i övrigt var en perfekt sommardag - strålande solsken, 27 grader, varma fläktande vindar, Kubb... perfekt!


Mästare i Kubb!

2013-07-10 - Uncategorized


ganska bra omgång av mig, eller vad sägs? moahaha! i'm ze winner!!!


De är tillbaka!

2013-07-05 - Work


De är tillbaka - massagestolarna, och de står bara 10 meter från mig! Oh så skönt, där kan man ligga och gotta sig medan man bygger lite allt möjligt! Lyxigt värre!

Massagestolar


Rådhuset ligger väl på Rådmansgatan?

2013-07-01 - Uncategorized


När det vaknades lunch var det dags för mig att träffa en gammal vän... "Kom till Rådhuset så ses vi där om en timme!", stod det i ett SMS. Lät ju bra tyckte jag och gav mig iväg. Väl på plats slog jag en signal och berättade stolt att jag minsann var på plats först och att jag väntade vid utgången till Rådhuset... "Rådhuset?", fick jag till svar. "Ja, det var ju det du skrev till mig - 'ta tuben till rådhuset'", sa jag förvirrat. Till svar fick jag bara ett gapskratt ^^. "Ligger inte Rådhuset på Rådmansgatan, är inte det samma sak?!", svarar min bortfintade vän...

Svaret på den frågan, min vänner, är ett stort NEJ!

Rådhuset ligger på Rådmansgatan... tsssk! ^^

Page 1 of 1, showing 14 post(s) out of 14 total