2013 - JANUARY

10 posts


Första träffen med min PT

2013-01-31 - Exercising


Det tog bara 26 år innan jag vågade sätta min fot på gymmet... Maskiner och muskelknuttar skrämmer mig ^^ Men idag hade jag min första träff med Linus, min PT, för att gå igenom mina mål och ta fram ett träningsupplägg för de nämaste 8 veckorna.

Efter att ha diskuterat en liten stund samt tagit fram några övningar, var det dags att testa på dessa. Utfall med tyngder, axel/rygg träning och några magövningar. Vi gjorde inte alla repetitioner och tur var väl det ^^ Usch va lite muskler man har!

Redan på eftermiddagen kände jag hur sjukt ont jag skulle få i kroppen de närmaste dagarna... Jag vill inte gå upp imorgon! ^^


Det går bra nu!

2013-01-30 - Exercising


Sedan jag fick mitt SATS-kort har jag varit iväg på 3 spinningpass/vecka, det är väl bra! Ikväll är det dags igen - 55 min pulsspinning. Dessutom har jag hittat en ny spinningguru som får ersätta Emma i Norpan - jisses vilken tjej, jag blir heltaggad av henne!!!

Imorgon ska jag dessutom ha första mötet med min PT, det ska bli intressant. Jag gillar inte vikter och maskiner, det skrämmer mig ^^ Antagligen är det för att jag inte vet hur man gör... Jag är rädd för att göra fel och skada mig istället ^^ Kanske blir det bättre efter morgondagen, då vet jag iaf hur man ska göra för att undvika att göra bort/illa sig!


Så var det ju det där med kollektivtrafiken...

2013-01-28 - Uncategorized


Det som skulle ha blivit en smärtfri resa hem från kvällens spinningpass på Södra Stationen, blev krångligare än någonsin! I väntan på pendeln fick vi reda på att den var inställt mellan Stockholm C och Karlberg pga en olycka. Trafiken stod helt stilla och de visste inte när den skulle komma igång igen. Därför fick resande mot Uppsala (som vi skulle åka mot) ta sig till respektive ställe med hjälp av ersättningsbussar. Aja, vi tog oss in till centralen och hoppade på den blå linjen mot Solna, där kunde vi ta en buss ut mot Järvastaden... Enkelt, eller hur!

Men, som sagt... Bussen stod där och klockan tickade förbi avgångstid. De stängde av bussen, startade den, pillade på inställningar och började om igen och igen och igen ^^ Nästa buss gick inte förrän om 40 min, lika illa var det om vi skulle ha hoppat på tunnelbanan igen för att åka ett par stopp och sedan ta en buss därifrån.

Vi väntade och väntade... De krånglade och krånglade. Nej, efter 30 min bestämde vi oss för att överge bussen och tog tunnelbanan till nästa ställe där man kunde hoppa på en buss som passerade Järvastaden ^^

Vi fick springa om vi skulle hinna med bussen, trodde vi. Där ute, där vår buss skulle ha stått, stod en annan buss och, gissa vad, krånglade ^^ Ännu en gång blev vi försenade men tillslut kom bussen och vi tog oss hela vägen hem!!! Yey, total lycka!

Det som skulle ha tagit 15 smärtfria minuter tog närmare två timmar... Men vi kom ju hem iaf!


Fredagsfrukost och Farbror Nikos

2013-01-25 - Uncategorized


Dagen började med en yrvaken Nathalie som insåg att hon skulle behöva ta på sig täckbrallorna innan hon gick utanför lägenheten. Termometern visade på -17 grader och jag tänkte inte ge mig ut i kylan i ett par tunna leggings på benen... Nej, då ser jag hellre ut som en michelingubbe ^^ Tyvärr så var dock detta morgonen som jag skulle fastna på film - David Hellenius stod och filmande på mitt på centralstationen och där kommer jag gående och prasslandes rakt mot kameran... Typiskt!

Men, men... Årets första fredagsfrukost väntade på jobbet så jag var inte alltför bitter! Efter en gosig frukost blev dagens lunch blev en supersmaskens halloumisallad från Farbror Nikos. Tro't eller ej, men det finns inte så många restauranger som serverar bra lunchsallader... Nu tror jag dock att jag har hittat mitt lilla hak!

Nu sitter jag här och skriver på rapporten och förra veckans införskaffade, oöppnade godispåse ligger här på bordet och retar mig - att äta eller inte äta är det stora frågan den här eftermiddagen ^^ Vilka problem jag har...


Tänk vad en vecka kan göra...

2013-01-17 - Exercising


Helt otroligt att det bara skiljer en vecka mellan de båda graferna. Det är samma onsdagspass med en veckas mellanrum ^^ Lite galet imo...

Pulsspinning

den blå kurvan visar den tänkta pulsen man ska hålla under passets gång.

Tanken är att man ska hålla 80-85 % av sin maxpuls under större delen av passet. De två topparna är 85 % och svackan mellan dem är 80 %. De första ~13 minuterna är dock uppvärmningen, så då ska pulsen såklart vara något lägre. Jag vet inte riktigt vad min maxpuls kan ligga på, men jag kör formeln 226 - min ålder, vilket ger mig 2 pulsslag / 1 %... Det blir enklast att räkna så ^^ Alltså, 80 % = 160 i puls... (+ lite till såklart om man vill kämpa lite extra!)


Då kör vi igång!

2013-01-09 - Exercising


Medlemskapet på sats är ett faktum och kortet finns nu i min ägo ^^ Idag är det dags för det första passet för i år. Jag kommer förmodligen dö, det var alldeles för längesen jag rörde på mig... Att det sen har varit jul underlättar ju inte come backen ^^ Nej, dags att ta sig i kragen och ösa på - min plan är att visualisera målet (bastun) och bita ihop, då bör tiden gå fort!


UI Software Engineer!

2013-01-07 - University


Vilken grej - jag har fått jobb!!! Idag skrev jag på kontraktet som UI Software Engineer på DICE  
Det kommer bli så sjukt kul att få jobba med det som jag gillar!


Det tog inte ens 4 månader...

2013-01-07 - Interior


... innan vi möblerade om ^^ Sovrummet fick sig en ommöblering i helgen, vi insåg helt enkelt att vi hade gjort fel från början ^^ Nu känns det mer naturligt, mer självklart att det ska stå såhär. Dessutom tror jag faktiskt jag sover bättre ^^ Konstigt va...


Nu kan jag köpa fler skor!

2013-01-06 - Uncategorized


Hela dagen (och delar av gårdagen) har bestått av ordning och reda! Vi har donat i både garderober, badrum och källare - nu är allt perfekt! Tänk vad lite struktur, i form av lådor, kan göra med humöret ^^ Helt plötsligt får jag plats med både mer smink och fler par skor ^^ Vet inte hur det gick till... Dessutom rensade jag, helt magiskt, bort 3 banankartonger med skräp från det lilla källarförrådet.


Det började bra iaf...

2013-01-03 - Exercising


... vi får hoppas att det håller i sig! Igår hämtade jag ut mitt SATS-kort :D Det ska bli så skönt att komma igång, jag orkar inte INTE träna längre ^^ Jag hoppas bara det finns ny spinning-Emma på nåt av alla center.

Som vanligt, såhär efter nyår, är det tyvärr fullbokat på i stort sett alla pass... Jag såg bl.a. ett Zumba-pass som hade över 60 personer i kö!!! Herregud ^^ Därför har jag bokat in mig på några pass nästa vecka! Jag vet ju att jag älskar det när jag väl är på plats, men det är sååå drygt innan man är på väg ^^

SATS-pass

Page 1 of 1, showing 10 post(s) out of 10 total