2012 - AUGUST

17 posts


Tjuvlyssnat vid Slussen

2012-08-31 - Uncategorized


Bankomat vid Slussen

Tjej ~18, har stått ett bra tag vid bankomaten och kön börjar växa. 
Hon vänder sig om: Är det någon som har en penna? 
Kille #1Nej 
Kille #2Nej, tyvärr! 
Kille #3Vad ska du med det till? 
TjejenDet står att jag saknar täckning, jag måste nog skriva mitt namn på baksidan av kortet!


Efterlängtade matplats!

2012-08-26 - Uncategorized


Kan ni förstå att jag har bott i Norrköping, i fem år, utan någonstans att äta ^^ Vi har inte haft något riktigt matbord, utan att suttit vid soffbordet... Gissa om jag har saknat en matplats och ett köksbord!!


Sneak peak på hallen!

2012-08-26 - Interior


Sällen har jag varit så nöjd över att jag vågat vara crazy fullt ut - halltapeten är helt fantastisk (enligt mig)! Mörkbrun bas med grönskimrande bladrankor - amazing!!! Jag var som ett barn på julafton när första våden skulle sättas upp ^^ Töntigt, I know... Men jag har varit så sjukt nyfiken på hur den skulle komma att se ut eftersom det enda provet som funnits har varit i en liten tapetbok...

Tapet från Iridescence

Det kommer bli så bra, jag blir redan glad varje gång jag kommer innanför ytterdörren och nu är det bara en vägg som är klar... Med andra ord kommer mina päron, ännu en gång, till Stockholm till helgen för att hjälpa till... Naww va snälla NI är!


Tapeter i köket, check!

2012-08-25 - Interior


Efter ännu en kaotisk helg har vi nu superfina tapeter i köket! Mina kära päron dök upp sent i fredagskväll, redo att tapetsera i köket! Å gissa om allt slit lönade sig?! Det blev sååå bra!!! Det är så stilrent och ljust och mysigt och vackert och lantligt och futuristiskt på samma gång...

Tapeter i köket Tapeter i köket Tapeter i köket

Dessutom har vi fått ny färg i taket i både kök och hall (vilket är nästa rum på tur för tapetsering). Det tar tid, allt förarbete och småpill, men det är verkligen värt det i slutet.

Klåparna som stått för måleri och tapetsering tidigare i den stackars lägenheten borde få sparken (om de nu jobbar med det professionellt). Skandal att man får göra som de har gjort!!


Nytt vardagsrum!

2012-08-23 - Interior


Efter mycket om och med, blod, svett och tårar, har vi nu äntligen ett nytt vardagsrum! Taket är målat, väggarna likaså... Oh så skönt! Å vet ni, jag hittade min pärlemorsfärg!

Jag hade ångest i flera dagar över vilken nyans jag skulle välja. Jag gillade den ena mer, men realisten i mig sa att den andra färgen skulle göra sig bättre. Illa det där... Men, jag lyssnade på min inre röst och tog färgen jag trodde skulle göra sig bäst och det var nog tur såhär i efterhand!

Efter 4 lager vit färg och 4 lager pärlemorsfärg, är nu den "nya" väggen (som nu har blivit något mer ljudisolerande), på plats!

Rosé Pärlemor


Rapportläsning...

2012-08-23 - Work


Veckans arbetsdagar och dess uppgifter består av att läsa rapporter. Man är lite trött i skallen på eftermiddagen, men det betyder väl bara att något faktiskt fastnar där inne ^^

I övrigt njuter jag i fulla drag av de olika tesorterna som erbjuds samt de lyxiga fruktfaten man får norpa på under dagarna. Sämre kan man ju ha det!


Första dagen på ex-jobbet!

2012-08-20 - Work


Efter ett par timmars sömn (efter en väääldigt stressig helg), satt jag på pendeltåget på väg in till stan och första dagen på DICE. Spännande!

Den första jag fick syn på var en gammal CS-polare till mig, snacka om att världen är liten ^^ Det andra jag fick syn på var den läckra utsikten över hela Stockholm (som jag för övrigt har hela dagarna) eftersom jag sitter vid fönstret. Dessutom fick jag lite choklad som välkomstpresent! Snacka om vardsgslyx på jobbet...

Exjobb på DICE


P-böter och skotthål!

2012-08-19 - Uncategorized


Snacka om trevligt välkomnande vi fick när vi kom till Järvastaden...

Två föräldrapar, med varsina släp, parkerade på den tomma parkeringen som krävde p-skiva. Med varsin lapp i fönstret, med nummer och förklaring varför de stod där ("Flytt pågår under 18/8-19/8, ring vid problem/flytt av bil"), lämnade de bilarna lite nervöst över natten... Småtrötta på morgonen gick de ner till bilarna och upptäckte en varsin gul lapp på fönstret... P-böter var utfärdat 10 minuter tidigare!

Hur sniket får det bli egentligen!? Inte en enda bil på grusparkeringen, lappar i fönstret med nummer att ringa... Kan man inte slå en signal och säga att "Hörrenini, här får ni inte stå, kom och flytta på er eller betala!"

Dagen därpå sken solen och vi bjöds på trevligt väder. Flytten gick som smort och vi gick fram och tillbaka mellan bilarna med våra kartonger. "Åh vilket lugnt och trevligt område det här är... Med så många barnfamiljer kan ni nog känna er lugna!" sa ett par nöjda föräldrar.

Ack, ack... några timmar senare såg vi nyheten på Aftonbladet - "Man skjuten vid lekpark i Järvastaden". På bilden såg man klart och tydligt mina föräldrars bil med tillhörande flyttsläp ^^ Och bilen, jodå... skotthål i sig ^^ Så mycket för det lugna området... Välkomna till Järvastaden!

Skotthål i bilen

 


Nya tapeter i sovrummet!

2012-08-19 - Interior


Eftersom vårat nya sovrum tidigare varit lillkillens rum, fanns det en oerhört läcker och fräsig tapet på ena väggen - en rymdtapet!!! ^^ Nja, inte min stil riktigt och den åkte ner illa kvickt när vi fick nycklarna!

Sovrumstapeter Sovrumstapeter

Istället, efter två dagars svordomar, pryds nu väggarna av en supervacker gräddvit tapet med pärlemorskimmer. Jag älskar tapeter med mycket liv i! Det ska vara såpass rörigt att man inte ser ett uppenbart mönster... Jag är verkligen SÅ nöjd och jag vet att sovrummet kommer bli superfint när allt kommer på plats!


Norrköping - Stockholm

2012-08-18 - Uncategorized


Efter 5 år i Norrköping är det dags att flytta på sig till Stockholm. Den 18 augusti gick stora flyttlasset - två hästtransporter och ett flyttsläp! ^^


Solnedgång i Sthlm...

2012-08-17 - Uncategorized


Detta är alltså hur det kan se ut en vacker kväll när solen går ner vid nya lägenheten... Vilken solnedgång! Jag tror att vår inglasade balkong kommer bli nya favoriten, hihi!

Soldnedgång i Järva


Vilken fredag!

2012-08-17 - Uncategorized


Jisses vilken fredag jag har haft - jag har varit på gång hela dagen! Förmiddagen spenderades till packning och efter lunch var det dags att träffa min handledare på skolan ang. ex-jobbet. Det var lite pappersarbete som behövdes ta hand om innan det är dags för min första dag på måndag... iik!

På eftermiddagen hann jag med att säga hej då till några av mina arbetskamrater innan jag kilade iväg på mitt sista spinningpass med Emma... buhu!

Nu är jag igång igen och packar för fullt... imorgon går det stora flyttlasset, då gäller att jag har skött mig här hemma så att vi bara kan lasta in allt i kärrorna!

Usch, jag kommer sakna den här lägenheten...


Då var det klart!

2012-08-13 - Uncategorized


Nycklarna till nya lägenheten är i hamn och i helgen var det dags att fylla bilen med så mycket kartonger det bara gick! Första lasset mot Stockholm var ett faktum!


56 minuter spinningglädje!

2012-08-09 - Exercising


Tänk att något så jobbigt kan vara så roligt. Konstigt egentligen... Innan man tar sig iväg så är allt så himla jobbigt och drygt. När man sitter där känner man "fan va bra jag är som tog mig iväg" och man ser fram emot passet... Under passet vill man bara dö, trots det är det alltid lika roligt att ta i lite till! Efter passet är man så sjukt nöjd med sig själv och man (iaf jag) ser redan fram emot nästa pass!

Dessutom var det favorit-Emma som höll i passet idag, hon är så himla go och glad varje gång! Hon blev så glad när hon fick syn på mig - "Nämen heeej, det var längesen! Va roligt att du är tillbaka!"... Då kan man inte bli annat än peppad, eller hur?!

Det är verkligen något som kommer bli trist, jag kommer sakna Emmas grymma pass!! Men jag får helt enkelt ta mig iväg på så många som möjligt nu innan jag flyttar... Hon kommer bli svår att ersätta!


Packar ner köket

2012-08-08 - Interior


Det närmar sig och jag har börjat packa ner saker i köket. Man glömmer av hur mycket saker som går in i skåpen eftersom man inte ser det varje dag. Herreguuuud! Jag har fyllt 3 kartonger med glas och koppar och sex likadana lådor som på bilden med ännu mer koppar och några tallrikar ^^ Fråga mig inte varför jag har så mycket saker... jag vet inte svaret själv.


Förhandsvisning

2012-08-07 - Interior


Visningen av min lägenhet är 13/8 kl. 17:00, men igår ringde min mäklare och meddelade att det fanns intresse för en privat förhandsvisning redan idag. Spännande!


2 veckor kvar...

2012-08-06 - Work


Om två veckor är det dags - då gör jag min första dag hos DICE! Spännande!
Hur ska man få något gjort med den där utsikten?!

Page 1 of 1, showing 17 post(s) out of 17 total