2012 - MAY

12 posts


Direkt från sängen...

2012-05-29 - Uncategorized


Med risk för att tjata lite, men här kommer ännu en bild på den nya frillan. Som jag sa igår, jag är riktigt nöjd med hur det blev! Här kommer jag direkt från sängen, men visst ser det ut som jag har fixat till det?

Lång uppklippt hår 2012 - Morgonfrillan


Fantastiska Loreen!

2012-05-27 - Uncategorized


Jag har lyssnat på den sedan hon sjöng den första gången på delfinalen här i Sverige... Jag har hört den otaliga gånger på radion på jobbet och jag har fortfarande inte tröttnat på den. Jag tycker fortfarande att det är en riktigt bra låt och det var inte mer än rätt att hon gick och vann! :D

Jag satt här hemma och pep och tjoade för varje ny 12:a hon drog in och när jag insåg att ingen skulle komma ikapp var glädjen total!! Som tur är, var jag inte ensam i kvarteret om att bli glad, det tjoades från lägenheterna och det sjöngs på gatan här utanför :P Låten spelades från ett antal lägenheter med öppna dörrar och fönster och folk sjöng med allt de orkade!


Såhär fick det bli!

2012-05-25 - Uncategorized


"När de flesta får höra hur mycket man behöver ta av för den frisyren du vill ha, backar de flesta", sa Jessica när jag förklarade hur jag ville ha håret... Jag beskrev det som en "Hej och gomorron"-frilla ^^

Hon visade mig hur mycket hon ville klippa på vissa ställen och jag kände inombords att, fan, det var bra långt... men, nu satt jag där och då fick hon göra som hon tyckte skulle bli bäst! Jag har ju lite hår att ta av och jag tröstade mig själv med att det växer ut igen ifall det inte skulle bli bra.

40 minuter senare var vi klara och jag tror det blev riktigt bra. Nu var hon lite småkär i mitt självfall och lockarna det resulterade i, så hon "blåste" fram dem när hon torkade håret... Jag föredrar nog håret rakt, men det är nog för att jag har självfallet, man vill ju alltid ha det man inte har, eller hur?


Rayman Origins - 100 % !!

2012-05-22 - Gaming


I did it!!! Haha, vilken grej, jag har spelat igenom hela Rayman Origins! Jag har tagit varenda trofé, alldeles själv dessutom! I helgen fick jag tag i den sista av dem alla - Sweet Dreams! - Won ALL trophies in the game! SICK!

Rayman Origin - Won ALL trophies in the game!

Jahapp, vad ska jag roa mig med nu då? Får helt enkelt hoppas på att de släpper ännu ett Rayman inom en snar framtid, annars vet jag inte vad jag ska spela ^^ Det finns ju inget bättre spel... Totalt oslagbart!


Nytt från BJORG - dream big

2012-05-17 - Uncategorized


Med tanke på vart jag befinner mig i livet,
känner jag att det är dags att börja drömma stort på riktigt,
det finns liksom inom räckhåll nu!

bjorg - dream big


Röd dag och arbete!

2012-05-17 - Work


Somliga firar, andra njuter av att de är lediga från jobbet, vissa är på resande fot och på väg någonstans... Vilken kategori tillhör du? Jag tillhör iaf kategorin som jobbar ^^

Det har varit en lång dag, med myyycket folk. Det var nästan så jag trodde att det var sommar och semester ett tag, för hur mycket vi än jobbade växte kön med människor! Som tur är så är det vår - människor är med andra ord på gott humör (än så länge iaf).


En sak jag inte kan greppa är hur bra människor är på att ta hand om sig själv. Ibland har jag sett de sjukaste kvittona - 4 påsar chips, 1 kg lösgodis, 3 påsar Gott & Blandat, 3 250 g chokladkakor, läsk till förbannelse - allt till det fantastiska priset ~400 kr!!!

Eller varför inte snus, cigg och Red Bull - då är man väl världens mest hälsosamma människa??? Usch, det äcklar mig...

Ibland får jag frågan hur jag kan jobba i en butik som har tillgång till allt - godis, snask, korv, m.m. utan att läskas av det? Men om sanningen ska fram så äcklas jag av vad folk handlar och suget som eventuellt skulle finnas upphör att existera... Så enkelt är det att hålla sig borta från allt ^^

När det var dags för mig att åka hem möttes jag av totalt ösregn över Norrköping... Så mycket för den fina promenaden jag hade planerat. Istället åkte jag in till Hageby och handlade på mig lite jordgubbar och grädde ^^ Mums!


Presentationer och tårtor...

2012-05-11 - University


Det märks att tenta-p närmar sig (inte sommarlovet, utan tenta-p ^^), plötsligt ska allt ske på en och samma gång. Alla labbar ska redovisas, projekt ska presenteras och det ska skrivas rapporter hit och dit... allt medan solen skiner utomhus ^^

I förrgår bjöds det iaf på tårta från Sockerbagarna - detta för att många av oss varit duktiga och svarat på en "Nöjd Student Index"-enkät. Det tackar vi för!

Igår presenterades mitt projekt i TSBK07 - Computer Graphics, i Linköping... Jag vaknade 03:30 och kunde inte somna om - så nervös var jag! Det är så fruktansvärt löjligt, men jag blir så nervös att jag inte ens vet vad jag heter. Och det kvittar vad jag ska prata om, det har ingen betydelse, men så fort det blir en presentationssituation av det hela, ja, då låser sig allt.

Jag tog mig igenom det iaf, dessa futtiga 15 minuter, sen tog jag bussen hem till Norrköping igen. Väl hemma slog jag mig ner i soffan och spelade PS3, det var jag väl ändå värd?!

Idag skiner solen, det är alldeles för varmt för att sitta inne egentligen, men jag har, i stort sett, skrivit klart rapporten som ska in i samband med projektet i TSBK07.

Nu väntar redovisning av ett par laborationer samt två tentor XD sen är det dags att påbörja något hobbyprojekt som ska underhålla mig i sommar!


All denna vikthets...

2012-05-08 - Exercising


Med tanke på all denna hets om vikt hit och dit i alla tidningar, bloggar, etc. tänker jag "re-publicera" ett inlägg jag skrev i augusti 2010 (med följande rader som tillägg).

"Bloggkändisar" viker ut sig på alla möjliga vis - nakna på en semesterbild eller nakna på framsidan av sin egen tidning, och plötsligt ska alla ha en åsikt om den "normala" kvinnokroppen. Den ena är för smal, den andra är för tjock och alla kastar skit på varandra. Jag har också åsikter, men mina åsikter handlar inte om hur man ser ut eller vad man äter, utan hur man tar hand om sin kropp rent fysiskt. Kroppen behöver mat för att kroppen ska göra av med energi. Vi har utvecklats för att utsätta kroppen för fysiska aktiviteter, inte för sitta still och svälta oss för att hålla vikten...

Tränar man och är smal, fine. Tränar man och är plufsig, fine. Det kvittar vad man har för kroppsform så länge man vet att man tar hand om den kropp man har - vad gör några centimeter extra runt midjan om man vet att man springer ett par mil i veckan eller att man lyfter X antal kilo på gymmet varje månad. Kroppen mår bra då, oavsett om man har några kilo plus gentemot den supersmala tjejen som sitter och äter en sallad på stan med rädsla för att gå upp i vikt. Den tjejen lyfter förmodligen inte lika många kilo (om några) eller springer lika många km (again, om några) i veckan och hennes kropp mår förmodligen betydligt sämre, även om hon är ett par kilo lättare...

Vad jag försöker säga är att en kropp är frisk och hälsosam om man kan erkänna för sig själv att man gör det man kan för att kroppen ska må bra. Den smala tjejen lyfter några fler kilo än du, frågan är då om du gör det du kan för att hålla igång din kropp? Tjejen med några kilo extra springer om dig i spåret som ingenting, tränar du verkligen nog med löpning då? Är svaret, helt ärligt, ja, då mår din kropp förmodligen bra och du är förmodligen hälsosam sett till din egen kropp. Alla kan inte åstadkomma samma resultat, annars hade Usain Bolt varit en nobody, Alshammar, Zlatan och Klüft likaså...


Det är nog ingen nyhet för någon av oss att muskler väger mer men tar upp mindre volym än fett. Vissa påstår att man kan omvandla fett till muskler och tvärtom, det är såklart inte sant... det förstår ju vem som helst. Däremot kan man minska i fett och bygga muskler och därmed få som resultat att man vid samma vikt har minskat i volym/omfång.

Det är nu jag blir lite nyfiken, för det är sällan man läser något om exakt hur mycket mer muskler väger än fett eller hur mycket volym fett tar upp i kroppen. Hur stor plats tar verkligen ett kilo fett, ryms det i 1 liters mjölkpaket?

Tillförlitliga källor är inget man är bortskämd med, men jag utgår från "The density of subcutaneous and visceral fat of five human subjects is 900 kg/m(3) at 37 degrees C." (Källa: Acta Diabetol. 2003 Oct;40 Suppl 1:S242-5. Body fat in adult man: semicentenary of fat density and skinfolds.) Där står att fettets densitet är:

- 900 kg/m3 = 900 g per 1 dm3 dvs 0,9 kilo per 1 liter
- densiteten för att räkna om 1 liter fett till kilo är 0,9
- densiteten för att räkna om 1 kilo fett till liter är 1,1

Alltså, om du går ner 1 kg rent fett, motsvarar det 1,1 liter i volym! Det är alltså mer än ett mjölkpaket i volym! Observera dock att en viktnedgång på 1 kg inte behöver betyda 1 kg rent fett. Nu vet jag att en liter mjölk väger ca 1030 g. Sammanfattningsvis kan man därför säga att

- 1 kg rent fett motsvarar 1,1 l paket mjölk i volym
- 1 l mjölk väger 1030 g och motsvarar därmed 1030 g fett

Volymen muskler vs. Fett
Här var det svårare att hitta bra källor, men alla lutar mot ungefär samma slutsats. Ewa Söderström, kostrådgivare, hävdar att "Ett kilo fett är fem gånger större i volym än ett kilo muskler". Var hon får den informationen ifrån framgår inte, men förmodligen har hon något att backa upp det mot. På Matfrisk.nu finns att läsa att "Beroende på vilka källor man söker i så anges musklers densitet till 1.06 g/ml och fettets till cirka 0.9 g/ml. Muskler har alltså nästan 18% större densitet än fett, har större energiförbrukning och pressar sig inte in mellan bukens organ".


Vrinneviskogen2012

2012-05-07 - Exercising


Efter att ha avverkat 9 km ute i Vrinneviskogen tyckte jag att jag hade gjort mig förtjänt av något gott ikväll - det slutade med svenska jordgubbar, mjölk, lite grädde och flingor! Jag intalar mig själv att det är bästa möjliga återhämtningen ^^ Känner mig alldeles trött i kroppen, men det är så skönt att vara igång lite smått igen! Nu ska jag dock slänga mig i sängen, gonatt!


Pink Passion

2012-05-05 - Cocktails


Ingredienser
3.0 cl Vodka
3.0 cl Passoã Passion Drink
2.0 cl Limejuice
Citronsoda

Fyll ett collinsglas med is.
Bygg ingredienserna i glaset; vodka, Passoã och limejuice.
Tillsätt sedan citronsodan och garnera med en limeklyfta.


Stel i rumpan!

2012-05-03 - Exercising


Det var längesen det skrevs ett inlägg i den här kategorin, men nu är det dags igen :) Det har varit mycket den senaste tiden - resa, skola, jobb, livet... Det har framför allt varit mycket dåligt med motivation att vilja träna.

Gårdagen bjöd på alldeles fantastiskt väder! Vi hade 20 grader även på kvällen och jag bestämde mig för att rivstarta träningen igen, inget mjäk. Jag gav mig iväg till Vrinneviskogen och milspåret... Mja, det tog ju knappa 2 km innan jag hade fått en alldeles fantastisk blåsa på hälen, men det var bara att hänga i ^^

Det var sååå skönt! Solen sken, det var lagom varmt och skogen var alldeles ljusgrön av nya, spröda löv som precis "slagit ut"... Dessutom var det förtrollande vackert mellan alla stammar - utslagna vitsippor överallt!

Idag, nu på morgonen, känner jag mig inte speciellt stel, inte alls faktiskt. Fast, jag kommer förmodligen bli stel i rumpan under dagen ^^ Men, träningsvärk är skönt!

Vrinneviskogen milen

milspåret - vrinneviskogen, norrköping.


Arkedo Series - PIXEL!

2012-05-01 - Gaming


Jag har precis spelat ett barnsligt underbart spel från Arkedo Studio, nämligen deras tredje spel i Arkedo Series - PIXEL!. Pixligt, gulligt och oldschool-feeling! Fantastiskt!

Arkedo - PIXEL! Arkedo - PIXEL! Arkedo - PIXEL!

Jag vet inte varför, men jag struntar fullständigt i hur snyggt vattnet är i nästa hypade krigsspel, jag vill bara att spelet ska vara kul! Det är nog därför jag är ett stort fan av NES, då handlade det om att göra bra spel, inte snygga spel som det handlar om idag... Nej, mer old school till folket, back to basics säger jag!!

Page 1 of 1, showing 12 post(s) out of 12 total