2011 - OCTOBER

11 posts


Ökat ~3 km utan större ansträngning

2011-10-28 - Exercising


Det är så skönt att vara tillbaka! Okej, jag har lite kvar för att uppnå den kondition och muskulatur jag hade för ett år sen, men med tanke på sommarens katastrof-träning så är det väldigt bra för att vara jag!

I tisdags sprang jag 6.5 km... Det var första gången jag klarade av den distansen sedan april i år! Det har varit sååå konstigt hela sommarhalvåret. Läkarna på mottagningen lär tro att jag är hypokondriker vid det här laget ^^ Jag var helt övertygad om att jag hade ansträngningsastma, eller åtminstone var allergisk mot gräs. När pollensäsongen satte igång dog min kondition... Seriöst, jag gick från att springa ~5 km tre-fyra gånger/vecka till att inte ens orka 1 km på mindre tre veckor.

Jag besökte läkare efter läkare, tog blodprover, gjorde EKG och ansträngningstester... men allt var perfekt, mer än perfekt faktiskt ^^ Jag hade 120 % på alla tester vid ansträningstestet ^^ Jag var inte ens i närheten av lite allergisk mot gräs eller pollen... Det fanns inga fel på mig, inte ett enda?!

Jag vet bara att det har gått betydlig bättre senaste månaden. Efter att ha haft ett ofrivilligt uppehåll på 4-5 månader, tog jag mig ut den 1/10 på en löptur och sprang 3,7 km. Herregud, det är inte långt, men för mig var det ett under att orka springa hela vägen utan att få andnöd! Sen fortsatte det - den 12/10 sprang jag 4 km, den 15/10 blev det 4,9 km, 21/10 5,5 km och i tisdags (25/10) blev det 6,5 km :D ... På fem löpturer hade jag alltså ökat ~3 km, utan större ansträngning. Innan vintern är förbi ska jag vara uppe i milen igen :)


Dokumentstrukturer2011

2011-10-26 - University


Sitter i skolan just nu och lyssnar på en föreläsare från KTH om den kommande kursen Dokumentstrukturer. Det kommer vara en distanskurs som håller på fram till jul.

Detta blir min första distanskurs och jag kan inte låta bli att bli lite imponerad över hur väl dokumenterad (dåligt skämt?) och väl förberett allting är - det finns fina föreläsningsslides, pdf:er, podcasts m.m. och allt man behöver och mer därtill finns där... Känns som att det är lite väl mycket serverat på ett silverfat, lite måste man väl få kämpa?


Återhämtning i Degerfors...

2011-10-23 - Photography


Vi har haft en återhämtningsvecka i Degerfors... det var tänkt så iaf, men det har blivit väldigt mycket jobb trots det ^^ Men, det är väl roligt antar jag :P Jag har dessutom hunnit med att leka lite med mitt nya macro-objektiv + fått stordäng i bowling. Jag har hunnit med att springa lite och att basta mycket och påbörjat en ny hemsida till vårat spelprojekt! :D

 


drinkmixen.com

2011-10-16 - Cocktails


Välkomna till drinkmixen.com - ett community för Dig som vill ha ordning och reda på Din hemmabar. Det ska vara snabbt och enkelt att hitta en potentiell drink med hjälp av de ingredienser Du har hemma.

Här hittar du recept och ingredienser, vilka innehåller lite kul kuriosa och information. Du kan även enkelt lägga in Dina egna recept på drinkar och andra har möjligheten att betygsätta recepten. Här kan Du också skapa Din personliga hemmabar där Du samlar alla ingredienser (sprit, likörer, juicer, frukter osv.) vilket kommer göra det enkelt för Dig att botanisera bland alla recept Du har möjlighet att blanda till! Du kommer dessutom ha möjlighet att skapa Din egen drinkbok där Du samlar alla dina favoritrecept. På så sätt blir det enklare att hitta i djungeln!

Jag är stolt över att äntligen kunna presentera min lilla bebis som jag har jobbat med senaste halvåret! Jag hoppas att Ni kommer få mycket nöje av sidan och att den kommer bli välanvänd! :D Enjoy!


Ockerpriser!

2011-10-13 - University


Fy fan... Jag har precis varit och hälsat på LIU-tryck, som jag tänkte ge en sista chans. De har alltid varit så sjukt otrevliga när man har varit där och när de inte ens kan bjussa på att häfta ihop det man precis skrivit ut hos dem, då kan man ju börja fundera på hur det står till uppe i skallen...

Jag är fortfarande alldeles chockad... Jag har en PDF i färg som jag ska skriva ut, på ~60 sidor, och jag tänkte passa på att göra det i skolan ^^ My ass! När jag kom dit och frågade hur mycket det kostade att skriva ut en PDF i färg, tittade han på och sa grinigt:

"Det kostar 15 kr i öppningsavgift, sen kostar det 5 kr / enkelsidig färgutskrift."

5 spänn för EN sida!?!?!?! Jag kunde inte låta bli, det bara kom ur munnen på mig:

"5 spänn för EN sida?! Vad är det som kostar då?!"
- Ja, arbetet... 
"Vadå för arbete?! Det är ju skrivaren som skriver ut skiten, det enda du gör är ju att öppna dokumentet, klicka på en ikon och hämta pappren till mig?!
- Ja, men jag ska ha lön...

Nej då får det fan va... fy helvete va dyrt!!!


Efter ett par timmar i Photoshop...

2011-10-09 - Uncategorized


Ögonen känns som två stora pixlar... Jag har suttit ett par timmar i Photoshop under dagen och koncentrerat mig lite väl mycket kanske ^^ Tanken var att jag skulle göra en header till drinkmixen.com, men jag rycktes med och plötsligt satt jag där med en ganska så frän backgrundsbild istället!


Testar det nya objektivet!

2011-10-08 - Photography


 


Vecka 40 de senaste åren...

2011-10-07 - Uncategorized


2006
Jag vandrade runt i jordens äldsta regnskog i Taman Negara, Malaysia, klättrade runt i en grotta tillsammans med fladdermöss och badade i underbar fors. Jag befann mig även i Kuala Lumpur, Malaysia... Där besökte jag Sepang F1 Court och skämde bort mig med lyx och diverse härliga skönhetsbehandlingar!

2007
Året jag flyttade ner till Norrköping. Den här veckan renoverades badrummet för fullt... Det kaklades, fogas och monterades spotlights i taket! Dessutom hann vi få dörrar, handfat och skåp på plats innan mina stackars päron tog bilen hem till Degerfors runt midnatt på söndagskvällen ^^

2008
Mitt upp i allt skolarbete publicerades en intervju med mig i Guinness World Records Magazine.

2009
Jag återupptog mitt volleyboll-spelade efter 6 års uppehåll. Shit, va kul det var att slänga sig hit och dit på golvet igen!

2010
Efter att ha blivit en total sportfåne med dagliga löpturer på 6-7 km, blev jag en plugghäst på riktigt. Betygen tog ett skutt uppåt eller två och plötsligt dög ingenting annat än högsta betyg (speciellt i mattekurserna)!

2011
Jag vinkar av min brorsa som flyttar till Japan och jag noterar att jag börjar bli gammal ^^ Jag införskaffar mig ett nytt objektiv, programmerar och spelar massvis med spel!


Sockerbagarna

2011-10-07 - Uncategorized


Det blev en supersväng till Linköping idag - vi åkte in med bussen 09:10 och sen tog vi bussen hem igen 11:20 ^^ Under den timmen som vi faktiskt var på universitetet hann vi redovisa tre labbar i Designmönster-kursen samt fika ett gott mellanmål - en god macka med salami och brieost samt en te.

Jag har precis kommit hem igen efter en vända till COOP... hähä, de serverade tårta från Sockerbagarna idag! Det hade jag ingen aaaaning om :P De gör, och nu är jag helt seriös, den godaste prinsesstårtan som finns! Skulle kunna sluka en hel tårta själv! Lyssna bara på det här: "Insvept i ett täcke av grön marsipan finns alla favoriterna samlade: hallonsylt, vispgrädde, sockerkaksbotten och en krämig kokt vaniljkräm."


Nikon Micro NIKKOR 40mm f2.8G

2011-10-06 - Gadgets


Då har man varit iväg till Arlanda och vinkat av miniEk... Snabbt och smärtfritt :) Klockan närmar sig 19 där borta på andra sidan jorden och jag gissar att de sover som stockar hela högen ^^

Efter ett relativt snabbt "byebye", åkte resten av oss in till stan och sprang i butiker, tröstshopping när den är som... hm, bäst?

Vi åt på Jensen's Bøfhus - jag älskar deras salladsbuffé, speciellt oliverna, sen spenderade vi några timmar i varsina butiker. Mamma hittade massa kläder, pappa fick lite kaffe och själv hittade jag ett par nagellack och ett nytt objektiv :D Efter lite velande inne hos Kameradoktorn blev det tillslut ett Nikon Micro NIKKOR 40mm f2.8G :D


Iväg till Japan!

2011-10-05 - Uncategorized


Nu snart bär det av till Stockholm och Arlanda... Jag ska vinka av min lillebror som åker iväg till Japan i nästan ett helt år för att plugga :D

Jag gissar att han är spänd, men jag tror inte att han har fattat hela grejen än ^^ Det ska bli så sjukt kul att se alla bilder å grejer därifrån sen när han har kommit till rätta med allt!

Tyvärr, för min egen del, kommer jag nog få ta hand om två, speciellt en, oroliga och nedslagna föräldrar... Men, jag antar att brorsan gick igenom något liknande när jag var ute på vift :)

Page 1 of 1, showing 11 post(s) out of 11 total