2009 - OCTOBER

10 posts


Ännu en söndag...

2009-10-18 - University


... spenderades i skolan. Imorgon är det mattetenta som gäller, så jag gav mitt absolut sista idag... Nu kan jag fan inte göra mer, för jag har gjort alla uppgifter på planeringen + några extra uppgifter ur boken, samt jag har gjort hur många gamla tentor som helst!!! Nej, går det inte vägen den här gången är det inte meningen att jag ska plugga här!

Dessutom gick gårdagens databastenta åt fanders ^^ Men jag hade väl inte prioriterat den heller, så det var väl kanske inte så konstigt. Men såhär i efterhand kan jag säga att jag är fruktansvärt nöjd med det valet, för det hade kvittat om jag pluggat en hel vecka till på den tentan, så hade jag inte klarat den!!! Till och med de som har detta som sitt största intresse kom ut en efter en från tentasalen och gnällde om hur sjukt svår tentan var ^^


Familjen kom på besök!

2009-10-17 - Uncategorized


Det var verkligen jätteskönt! Saknar dem såhär på hösten när allt annat känns tungt...

Dagen började med en matteföreläsning, som f.ö. var dötrist även om allt var nytt för mig. Kändes inte som nåt nytt dock. Sen var det bara att vänta som gällde. Mamma slutade jobba 10, sen skulle de få fart på lillebror innan de kom iväg. När klockan var halv två kom de fram och vi åkte direkt ner till Texas Longhorn, hihi ;D Vi fick skynda oss så att de inte stängde lunchserveringen ^^

Ingen beställde samma burgare, lite spännande faktiskt att det kan vara så olika i en familj ändå. Vi satt där en stund och pratade om allt och ingenting, det var verkligen jätteskönt! När lunchen var avklarad, begav vi oss inåt stan - dags att få shoppingen avklarad! Mamma rensade en butik på kläder och de båda herrarna i familjen gick lös och shoppade vinterpjucks. Kul för dem!

Det tog inte lång tid på stan dock, utan vi åkte snart hem till mig. Vi stannade till på ett bageri och köpte lite godsaker och sen satt vi här hemma och bara tog det lugnt innan de var tvungna att åka hem igen :( Men det var jättekul att de kom ner, det gav lite mig ny energi!


Norrköping 1-3 Hallsberg

2009-10-17 - Uncategorized


Samling 11:30, match 13:00... Taggad? Nja, efter en tidigt morgon med databastentan var jag bra seg. En tonfisksallad och lite nötter fick bli min uppladdning. Tjejerna trillade in en efter en. Alija kom med tårta, hon fyllde ju 26år! GRATTIS!!! Himla gulligt att baka tårta åt oss som vi skulle få smaska på efter matchen!

Efter lite småsnack uppe i samlingsrummet, bytte vi om och började värma upp. Domaren skrev tenta han också, fast i Linköping, vilket gjorde att skulle dyka upp lite senare. Vi bollade å bollade och klockan passerade 13 ^^ Klockan hann bli halv två innan vi muttrade sönder, vilket gjorde att vår tränare Thomas fick agera domare!

Matchen drog igång och vi vann första set relativt enkelt mot Hallsberg, 25-13. Det kändes ganska bra, jag surade lite över att mina pass inte blev så bra som jag hade velat, men jag kände redan under uppvärmningen att de inte funkade idag.

Andra set satte igång och nu äntligen kom den riktiga domaren! Thomas bytte roll och blev coach igen! Andra set blev jämt, och trots att Hallsberg ledde med 2-3p hela setet igenom kändes det inte som vi låg under. Anledningen var väl för att bollen faktiskt gick över nät både tre och fyra gånger innan den dog. Andra set gick till motståndet 22-25.

Tredje set började desto bättre. Vi ledde med 11-3, men sen sjabblade vi bort allt. Jag vet inte vad som gick snett, men plötsligt hade Hallsberg dunderflyt med nätrullande bollar och vi tappade all kommunikation på planen. Platt fall om man säger så och ännu en setförlust med 27-29!

Fjärde set utspelade sig precis likadant, tyvärr började kroppen spöka hos några av våra spelare vilket ledde till stelare spel. Några patetiska pass från min sida och förlusten var ett faktum... Fjärde set till Hallsberg med siffrorna 24-26.

Total förlust: 1-3 i set och 93-98 i poängskillnad...

 

Efter matchen var det tänkt att vi skulle äta tårtan som Alija hade haft med sig, men jag blev tvungen att ta mig hemåt... Skandal var dock att alla försvann därifrån och kvar stod tårtan i kylskåpet...!!! Jätteförlåt Alija, skitkass stil av oss... Jag vet själv hur ledsen jag skulle ha blivit om jag bakat något till alla och ingen brydde sig nog att stanna kvar... Förlåt!!!


Tenta - Hemmamatch - Säng

2009-10-17 - University


Jag har precis ätit klart min frukost och packat väskan inför dagens match. Om 50 min sitter jag i nån sal tillsammans med en massa andra stackars satar och skiver höstens första tenta... suck!

När klockan närmar sig 12 är det bäst att tentan är avklarad, för då måste jag hitta nåt att äta innan jag springer iväg till hallen och värmer upp. Kl13 börjar matchen mot Hallsberg, so wish me luck!!!


Redan supernojig!

2009-10-14 - University


Dagen spenderades på skolan, hela dagen faktiskt i stort sett. Jag pluggar till mattetentan och jag är redan supernojig ^^ Jag gör lite randomuppgifter som inte finns på planeringen, men jag löser inte en enda en... Funderar på att dissa dem och göra gamla tentor istället. Dessutom måste jag börja plugga till databastentan, men jag vet inte ens vart jag ska börja. Dryga tentor!!! 

När vi kom hem sent på kvällen, runt 19:00, så bytte vi om till träningskläder och stack ut, dryga halvmilen blev det innan vi kom hem igen. Kallt, men alldeles lagom för att jogga runt lite.


Kolbäck 3-1 Norrköping

2009-10-11 - Exercising


Klockan passerade 11:30 och KFUM-bussen satte sikte mot Katrineholm där vi skulle hämta upp T. Därefter väntade drygt en timmes bilresa innan vi kom fram till Hallstahammar och hallen vi där vi skulle spela säsongens första match.

Vi kom fram ganska tidigt, så vi bestämde oss för att ta en promenad runt den lilla sjön som låg alldeles intill. Det var underbart väder, så det satt inte helt fel efter att benen stelnat ^^

Hallen var kanonfin, inga dryga lampor i taket som bländade en, utan de satt på sidorna, vinklade in mot plan och gav ifrån sig ett svalt och inte allt för skarpt sken. Perfekt!

Vi bytte om och började värma upp. Lite halvtaskig uppvärmning från min sida, allt gick väl inte så bra som jag önskade... Vi spikade in och servade lite, sen var det dags att ställa upp på plan och matchen var igång!

Första set var oförlåtligt, en katastrof ^^ Boll efter boll gick i golvet och vi förtjänade knappt poängen som vi fick i det setet. Andra setet gick desto bättre, iallafall en liten stund. Vi ledde med 5-9 innan domaren blåste av - vi hade fel servare. Kaos, kaos, kaos... Tränaren hade vänt på två spelare redan från start och de stod nu på helt fel positioner. Helt plötsligt kunde ingen någonting och vi tappade våran ledning till 21-9 i underläge ^^ KATASTROF!!!

Jag tappade humöret såpass att jag blev utbytt i slutet på andra set ^^ Tur var väl att jag fick sätta mig på sidan, annars hade det nog hoppat grodor ur munnen! Tredje set var jag dock tillbaka på plan och den här gången såg det bättre ut. Dags för mig att serva - 10 servar på raken ^^ Då ledde vi ganska fint måste jag säga, bra set vilket vi också vann.

Fjärde set var vi lika fastklistrade i golvet som i första set. Snart blåstes vinst till Kolbäck och första matchen förlorades alltså med 3-1... surt, för jag tyckte verkligen inte att motståndet var så bra ^^

Tyvärr bjuds det inte på några matchbilder... Det blir kanske några från nästa helg då vi spelar hemmamatch mot Hallsberg! Då får Emil å Blondie följa med å knäppa lite kort!


Yes! 5bp till tentan!

2009-10-09 - University


För drygt tre veckor gjorde jag en mattedugga, för att i bästa fall få med mig några bonuspoäng till tentan, och ända sedan dess har jag uppdaterat min mail och studentportalen för att se ifall den eventuellt blivit rättad... men icke då ^^ De gånger som jag frågade läraren skrattade han lite gott åt mig å svarade bara nej på ifall de var rättade...

Men så imorse hände det! Jag fick ett resultatmail och jag vågade knappt öppna det ^^ Jag ville verkligen, verkligen ha med mig 5bp till tentan, men det vore att hoppas lite väl mycket... 4bp hade väl varit rimligt att förvänta sig. Men I did it!!! Jag klarade 5bp (vilket är väldigt bra gjort för att vara jag, då 6bp är max)!!!

Sweeeeeeet feeling! Nu kan jag ta det lite lugnare i helgen, men på måndag är det dags igen, då är det råplugg som gäller inför helgens tenta...


Fotbad och myspys!

2009-10-04 - Uncategorized


Dagen började jättefint - jag vaknade pigg, solen sken och frukosten satt som en smäck. Vi packade väskorna med skolböcker, men innan vi körde till skolan åkte vi till Ingelsta eftersom jag fortfarande är på jakt efter ett par matchshorts.

Jag köpte ett par igår, men de visade sig vara alldeles för långa, så jag lämnade tillbaka dem idag. Istället hittade jag ett par andra, men de har en orange rand så sidorna... förhoppningsvis är de ok att använda anyway.

Väl i skolan satt vi där i tre timmar innan det slog slint för mig och jag tappade humöret totalt ^^

Hemma igen bittrade jag i nån timme innan jag ställde ordning kvällsmat - våfflor! Ibland är det verkligen himla gott! Dessutom lyxade vi till det lite idag också, vi har nämligen fixat saker och har nu allt för ett komplett fotbad, hihi! Nu är fötterna som nya igen!

Som plåster på såren och för att jag skulle få avreagera mig lite grann, blev jag sugen på att spela CS ^^ Mjo, tragiskt med sant... Jag uppdaterade Steam i evigheter, insåg att inga kontroller var som de brukar och reflekterade inte ens över att jag lirade med 60fps ^^ Vad säger det om mig å CS idag?


Get-together hos mig

2009-10-02 - Uncategorized


När jag vaknade imorse hörde jag hur det skrapades bilrutor för fullt utanför på gatan... Då var det dags för mössa å vinterjacka tänkte jag och mådde gott för mig själv! Nu får jag ju faktiskt användning av det där rosa jacka jag köpte i augusti!!! Underbart!

Passade på att laga ordning en snabb lunchlåda idag också innan vi gick iväg till skolan. Aldrig har jag sett en stekpanna med grädde bete sig på ett sånt vulkaniskt sätt förut som när Blondie drog igång med sin lunch ^^ Haha nu vet jag varför det är jag som lagar mat här!!

Ikväll blir det get-together hos mig, det ska lagas middag och kanske blir det nåt gott till efterrätt. Det beror dock helt på vad som finns i kassen när grabbarna kommer hit!

Det är lite roligt det där... "Vi kan väl äta nåt gott på fredag?! Nathalie, vi kan väl vara hos dig så kan vi laga mat å spela Buzz?" ... VI!? Jag vet nog hur det där slutar. Det är jag som står där i köket, Blondie som diskar efter mig och de andra som bara njuter av tiden och äter gott. Fast det kanske är lika bra, då får jag ju iallafall maten som jag vill ha den!!!


Världens roligaste träning avklarad!

2009-10-01 - Uncategorized


Haha ja shit va kul vi hade, eller jag hade det iallafall! Jag skrattade tills tårarna rann vid ett tillfälle... Lagets passare, dvs jag, hukar sig med händerna över huvudet för att skydda sig mot en boll eller två ^^ Det resulterade i gapskratt hos resterande tjejer! Trötta å lite småsega, flamsade vi runt i 90min och fnittrade gott, galet kul! Men jag kämpade fortfarande som ett djur på många smashar, golvet är nog rent idag iallafall!!!

Är det konstigt att man fnissar sig igenom träningarna med det här gänget? ![:P](/img/smilies/wink.png)

Första matchen är nästa lördag, borta mot Kolbäck. Ska bli kul å se om man står på plan eller sitter på bänken, men jag hoppas att jag får stå framme vid nät!

Page 1 of 1, showing 10 post(s) out of 10 total