2009 - JANUARY

6 posts


En släng av svinis...?

2009-01-26 - Uncategorized


... nädå, varför skulle jag ha sån tur? Nej, det började redan för några veckor sedan med halsont, när det gav sig blev jag toksnuvig istället och vår romantiska weekend förra helgen snörvlade jag mig igenom. Jag tror faktiskt jag hade feber dessutom den natten. Jag brukar ha ganska tur när jag blir sjuk, för de brukar just aldrig gå längre än till förkylningar, men den här gången har jag fått tji för alla andra gånger jag haft tur. 

I fredags fick jag feber vilket innebar att jag gick hem från plugget efter lunch. På kvällen skulle vi få sällskap, så jag plockade undan vår datorverkstad och försökte rusta undan så man kunde umgås här. Dock orkade jag inte allt för mycket så det slutade med att jag la mig i soffan och bara blundade. Anyway, det blev en jättetrevlig kväll med pizzabak, efterrätter, snask och PS3 ;)

Senare samma natt så dog jag i sängen - sjukt trött, snörvlig, hostig och utmattad. Trots mitt duntäcke snurrat runt mig den natten frös jag, ännu mer feber. Ju längre natten gick, desto mer huvudvärk fick jag, och när jag vaknade tidigt på morgonen trodde jag att jag skulle trasa sönder halsen av allt hostande. Blondie vaknade och trodde att jag skulle gå under när jag kippade efter andan, så han ställde iordning en kopp varm mjölk med honung - gissa om det var skönt för halsen. 

Med en sprängade huvudvärk försökte jag somna om en stund till och när det var dags att vakna nästa gång, så bäddade sötnöten ordning soffan åt mig. Där låg jag _hela_ dagen. Jag försöka ta mig iväg till duschen, men jag orkade knappt stå upp på egen hand. Ipren är min näst bästa vän just nu ^^ 

När jag vaknade igår kände jag mig betydligt bättre, Ipren hade gjort sitt jobb under natten och jag hade ingen huvudvärk när jag vaknade. Däremot var hostan betydligt jobbigare under söndagen än under lördagen... Idag känns det ännu lite bättre, men jag har fortfarande feber och hostan är fruktansvärt jobbig. Jag har hostat så mycket att jag har träningsvärk i magen ^^ Hur bra är det på en skala?! Jag håller mig hemma idag också, vilket ger mig sån sjuk ångest... Jag missar främst en matteföreläsning, de är de jobbigaste föreläsningarna att ta igen. Men förhoppningsvis kan Blondie ha en privat föreläsning med mig lite senare under kvällen :) 

Nu ska jag knapra i mig ytterligare en Ipren och försöka få lite matte räknad, om tankeverksamheten tillåter det.


Bästa reflektionen!

2009-01-14 - University


Jag redan fått svar på min inlämningsuppgift... Och hör å häpna!

 

"Hej! Det här är den bästa reflektionen jag läst hittills. Du har verkligen arbetat igen uppgiften på ett föredömligt sätt. Även om er grupp inte fungerade så har du i alla fall lärt dig en hel del om gruppdynamik. Med vänlig hälsning Dag"


Vilken kokerska jag är...

2009-01-14 - Cooking


Alla hjärtans dag - då var det över ^^ Snabbt avklarat... Minns högstadiet när de sålde rosor i cafeterian och alla "coola" tjejer hade fått ett tiotal som hängde runt halsen, hur de sprang runt och räknade vem som hade fått flest. Och de där stora hjärtana som man fick skriva hälsningar på... jag skrev alltid en hemlig hälsning till "Toyboy", hahaha ![:D](/img/smilies/grin.png)

Det är lite annorlunda idag... De där coola tjejerna som man önskade att man tillhörde, är allt annat än coola idag. De flesta har nog tyvärr inga direkta framtidsplaner, så idag är jag ganska nöjd över att jag aldrig tillhörde de där gängen. Jag trivs med att plugga en dag som denna, det gör mig inget. Faktum är att det känns bra, för jag vet att jag gör nåt med min framtid snarare än räknar rosor ![:)](/img/smilies/happy.png)

Idag har vi bakat frukostbröd - havebullar... Vi försöker göra det till rutin, att baka färskt bröd på helgerna. Sen har vi hunnit iväg en sväng till COOP och handlat lite inför kvällen. Dessutom har jag hunnit förbereda mig inför duggan på tisdag, så det känns ganska bra nu. Och sist men inte minst så har jag lagat ordning en helt suverän "alla hjärtans dag"-middag.

Jag hade bestämt mig för att försöka göra en egen bearnaisesås... inte det lättaste ^^ Skär den sig inte, så brukar det bara smaka ättika eller dragon... Men det gick sjukt bra! Den blev supergod och krämig!!! Dessutom blev köttet helt perfekt rosa... ikväll var jag helt enkelt världen bästa kock ;P


Ännu en tenta avverkad!

2009-01-12 - University


När klockan ringde 06:02 imorse ville jag inget hellre än att ligga kvar under täcket hela dagen, men icke sa nicke. Dags att skynda igång med frukosten och sedan skynda iväg till skolan för att skriva en matte-tenta :/ BLÄ!!! Jag har verkligen pluggat till den här tentan, men vi får väl se hur det går... Egentligen var den väl inte så svår, men sen är det ju det där med komma ihåg hur allt ska beräknas och att räkna rätt på plus och minus, vilket verkar bli svårare och svårare ju längre tid jag studerar här :P 


En kall vinterpromenad.

2009-01-07 - Uncategorized


Klockan ringde vid 08 imorse, å tanken var att jag skulle ta mig upp tidigt idag för att börja plugga lite matte. Men sen var det ju det där med att få upp Blondie ur sängen också, vilket är lättare sagt än gjort ;P Anyway, efter en god frukost och lite mattemys, klädde vi på oss och tog en lång promenad. Som tur är har det blivit lite mildare ute, men trots det så var det fortfarande -15 grader när vi stack iväg. 


I made it down!!

2009-01-01 - Uncategorized


I'm home again, and I've just eaten some really nice waffles!! I made it down ^^ but it took me a while... Well, this was a rather good start I think, but there will be some more tumbling down the hills on Saturday! Woho!!!

 

Page 1 of 1, showing 6 post(s) out of 6 total