Hallmattan på plats

2024-06-27 - Interior

"Passa på att sova när bebisen sover...", något vi fått hört alltför många gånger sen magen blev uppenbart gravidtjock. Vi gör tvärtom istället. Vi lägger bebisen på soffan intill oss och sedan väsnas vi och stökar. Idag tog vi äntligen tag i att skära till mattan till hallen, den har legat i köket sedan den levererades men nu tog vi tag i det.

Det blev lite gnabb när vi skulle måtta ut får vår mall som vi klippte innan förlossningen. Johan ville vända mattan upp-och-ner och måla på baksidan, men jag kunde inte tänka hur mallen skulle läggas för att det skulle bli rätt och var alldeles för rädd för att vi skulle skära fel när vi väl satte kniven i mattan (den kostade ändå 2 400 kr, inget jag vill kasta i sjön direkt). Så, det blev rätt sida upp för att stilla mitt sinne, även om Johan förmodligen hade rätt ^^

Jag räknade med att vi skulle få justera mattan ganska mycket innan den passade som den skulle, men det blev ett helt OK första försök där vi endast behövde justera lite smått på sina håll. Helt OK blev det också, inte alls lika fult som jag trodde att det skulle bli... Fine, det är inte snyggt, men väldigt praktiskt!

Nu behöver vi inte tänka oss för när kör in vagnen eller tar på oss skorna under hösten/vintern, mattan har ju gummiskydd på undersidan för att förhindra läckage. Ingen risk för att få fula märken i golvet heller från sten och grus... Tror detta kommer bli toppen!