Inbjudan till KitchenLab och Mathias Dahlgren

2024-05-30 - Events

Oerhört otippat fick jag ett meddelande på Instagram imorse från KitchenLab som undrade om jag var intresserad av att täcka upp ett återbud de fått till eventet med Mathias Dahlgren ikväll. Det tog ett tag innan det kopplade, men jag hade ju faktiskt varit med och tävlat under ett av deras inlägg för ett par veckor sedan och sen helt enkelt glömt av det. 

Men, när frågan kom högg jag som en kobra! Klart jag och Johan ville vara med på det här eventet! På kvällskvisten hoppade jag på båt in till Nybroplan och njöt i solen medan vinden fläktade härligt. Väl inne i stan mötte jag upp Johan och tog bussen vidare till KitchenLab. 

Vi välkomnades ner till deras lager i källaren, vilket är gigantiskt, och längst in i mörkret kom vi slutligen fram till deras fina kök! Det byggdes som en hjälp för kockar att träna inför event, men har växt fram till något som idag används till event, klasser, etc. Tex. innan Persona slog upp sina dörrar var Luis och Jonathan där väldigt ofta och provlagade sina kommande restaurangrätter.

Mathias dök upp och hälsade varmt och glatt på oss alla och trots att han kommer från Umeå, så är han ingen blyg eller tyst norrlänning. Nej, mannen har fått talets gåva och på ett härligt sätt. Han har så otroligt många historier och anekdoter att berätta om och gör det mer än gärna. 

Det var ett litet och intimt event, vi räknade 8 personer inkl. oss själva utöver de som jobbade med eventet. Här spenderade vi 3h medan vi drack gott, bjöds på god mat och lyssnade på Mathias alla historier. Han bjöd på havskräfta med silverlök och en sås gjord på grädde, vit soja och gräslöksolja. Sedan toppades tallriken med Mälarlöjrom (lite fastare och saltare än Kalixlöjrom), jag visste inte ens att det fanns…

När eventet var över och det var dags att tacka för oss, fick vi varsin goodiebag med en Sauteuse från Culimat. Denna Sauteuse är ett samarbete med Mathias Dahlgren, så det ska bli väldigt kul att se vad den går för! Himla kul och oerhört tacksam för den fina gåvan.